ХИЛЯДА ПЪТЕШЕСТВИЯ

 info@thousandvoyages.com /Тел (WhatsApp/Viber): +359 888 420 160 / Facebook / Instagram / Twitter

Бюлетин Хиляда Пътешествия от 15 юли 2020

В крайна сметка експериментът завършва по начина, по който умират повечето мечти – “не с гръм, а с хленч”, Из “Кухите хора”, Томас С. Елиът.

Здравейте,

Хиляда Пътешествия е една мечта, в голяма степен осъществена. Ще гледам да не умре нито с гръм нито с хленч! 🙂 Изглежда за някакво неопределено време ще пътуваме не където искаме, а където е позволено, достъпно и възможно. Моят критерии за последните три е да няма задължителен тест за ковид-19 по летища или граници или някаква заплаха от постявяне под карантина. Хигиената не я споменавам, защото тя е безпорна и аз лично съм за всички хигиенни мерки. Ние и без това пътуваме по такива места, където с или без вирус прилагането на доказани хигиенни практики си е задължително. Към момента обаче “възможни” места или такива, които са поне близо до това понятие все още няма. Дори такива гръмогласно обявени дестинации като Исландия например, са уж отворени за пътуване, но всъщност не са, защото пътуването там носи риск от задържане по граници, карантини и прочие. Лошото е, че много често ключови изисквания или условия в новите правила за влизане в държавите се пишат с малки букви, не се обявяват особено настоятелно и се пропускат от хората, което поставя тяхното пътуване под риск. С други думи, както с всички регулации и правила, четете дребния шрифт, ако сте решили да пътувате някъде. Аз следя внимателно ситуацията и когато се появи такава дестинация, която изпълнява моите критерии за достъпност, аз ще ви пиша, организираме се бързо и пътуваме!

Всички пътешествия, които са на сайта и имат дати ще се осъществят само, ако горните условия за “достъпност” са изпълнени! 

Междувременно дооправих секцията на уебсайта посветена на индивидуалните пътувания – http://thousandvoyages.com/изготвяне-на-индивидуални-маршрути-и/
Ако решите да пътувате някъде самостоятелно, бих се радвал да помогна с каквото мога.

Желая ви едно хубаво, слънчево и спокойно лято! 🙂
Павел

 

 

 • Свободни места в почти сформирани групи

  Пътуванията ще се осъществят, ако епидемиологичната обстановка позволява това!

  –> Има 2 или 3 места за малката група (6 човека) за пътешествието ни през югоизточна Турция (25-31 октомври 2020);

  –> Двама човека биха искали да пътуват в малка група от 4 или 5 човека до остров Шпицберген през зимата (около Нова Година) с водач, така че се търсят още 2 или 3-ма човека.

  –> Има още 4 или 5 места за групата за пътешествието ни през почти цяла Патагония в Южна Америка (9-22 декември 2020);

  –> Има още 5 места за групата (6 до 8 места максимум) за пътуването из северен Тайланд с престой в Банкок (10-19 февруари 2021);

  –> Има още 3 или 4 места за групата до иракски Кюрдистан (27 април – 4 май 2021);

  –> Има още 3 или 4 места за групата до Грузия с възможност за посещение на Абхазия (9-16 юни 2021);

  Това пътуване може да се съчетае с пътешествито ни из Армения и Нагорни Карабах, което сме планували за дати 18-26 юни 2021;

  –> Календар за 2020/2021 с планираните ни пътувания с малки групи за определени дати

   

   

   

   

   

   

 • НАШИТЕ ТЕМАТИЧНИ СТРАНИЦИ (странички с програми, пътеписи, истории, фотографии, видео т.е всичко на едно място за любим наш район):
  .

  Исландия и остров Шпицберген (Норвегия)
  Централна Азия
  Близък Изток
  Далечен Изток и Югоизточна Азия
  Индийски субконтинент
  Мароко

  Всички права запазени © Хиляда Пътешествия ЕООД. 

  error: Content is protected !!