Градините Хама Рикую в Токио

Градините Хама Рикую в Токио, образец на японското градинарско изкуство, са разположени покрай залива Токио, около устието на една от големите реки – Сумида. Мястото е превърнато в парк от Шогуна. Токугава през 17 век и от тогава е едно от любимите места за посещения на жителите и гостите на Токио. Красиви езерца с живописни островчета покрити с иглолистни дървета формират типичния пейзаж в градините. Човек може да отпочине в типичната японска чайна Накашима. Гледката към небостъргачите на района Шиодоме, езерото и горичките, заедно с чая и изобщо цялата атмосфера предразполагат към дзен…много дзен.

В градината има малки будки за храна и напитки, също спирка на “водния автобус”, атрактивни корабчета, които кръстосват водните пространства в японската столица. Пуши се само на определени места, а мъжките тоалетни са така конструирани, че са почти на открито и все пак с достатъчно дискретност. Докато ги ползвах почти си представих дизайнера в момента, когато ги е измислял…много находчиво. Все едно го правиш директно в природата, ама не съвсем.

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ

ФОТОГРАФИЯ

Галерия снимки от градините

Колекция галерии снимки от Япония

Ако желаете художествен принт на някоя от снимките от горните галерии, ми изпратете линка към кадъра, който желаете а аз ще ви отговоря с детайли за поръчката. Може да прочетете и Често Задаваните Въпроси за поръчка на принт.

КАРТА С ВСИЧКИ НАШИ ПЪТЕШЕСТВИЯ

Син пин – пътувания с определени дати;
Зелен пин – пътувания без определени дати;

Кликнете на пин, за да отворите малък прозорец с кратка информация за пътуването и линк към програмата.