Градините Хама Рикую в Токио

Градините Хама Рикую в Токио, образец на японското градинарско изкуство, са разположени покрай залива Токио, около устието на една от големите реки – Сумида. Мястото е превърнато в парк от Шогуна. Токугава през 17 век и от тогава е едно от любимите места за посещения на жителите и гостите на Токио. Красиви езерца с живописни островчета покрити с иглолистни дървета формират типичния пейзаж в градините. Човек може да отпочине в типичната японска чайна Накашима. Гледката към небостъргачите на района Шиодоме, езерото и горичките, заедно с чая и изобщо цялата атмосфера предразполагат към дзен…много дзен.

В градината има малки будки за храна и напитки, също спирка на “водния автобус”, атрактивни корабчета, които кръстосват водните пространства в японската столица. Пуши се само на определени места, а мъжките тоалетни са така конструирани, че са почти на открито и все пак с достатъчно дискретност. Докато ги ползвах почти си представих дизайнера в момента, когато ги е измислял…много находчиво. Все едно го правиш директно в природата, ама не съвсем.

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ

Организираме индивидуални и самостоятелни пътувания за отделни пътешественици или малки групи/семейства в цял свят. Подробна информация може да намерите тук.

Всички застраховки, които предлагаме от български и чужди застрахователни компании, включват покритие в случай на заболяване от Ковид и/или други немедицински проблеми свързани с вирусната пандемия. Подробна информация, включително и за застраховката “Отмяна на пътуването”, може да намерите тук.