ХИЛЯДА ПЪТЕШЕСТВИЯ

 info@thousandvoyages.com /Тел (WhatsApp/Viber): +359 888 420 160 / Facebook / Instagram / Twitter

Остров Хидензее В Балтийско Море

Прекрасният остров Хидензее (Hiddensee) с площ малко повече от 19 квадратни километра  и 1300 местни жители, е разположен западно от най-големия остров на Германия, Rügen, на немското Балтийско крайбрежие.

По време на Германската Демократична Република (ГДР) мястото е било популярна туристическа дестинация за жителите на Източна Германия, но днес тук идват хора не само от Германия, но и от цяла Европа.

Наричан нежно Söte Länneken (“сладкият остров”) от местните, островът привлича днес със запазената си природа и спокойствие. През 1990 г. Хидензее (Hiddensee) става част от националния парк Boddenlandschaft в Мекленбург-Западна Померания. Островът е защитена територия заради местообитанията на застрашени от изчезване видове птици, като рибарката, някои видове гъски, патици и други. Заради богатото биоразнообразие тук е построена орнитологичната станция на Университета в Грайфсвалд.

Островът се посещава най-вече от юни до септември. Девствената природа и спокойствието винаги са привличали по-сантименталните туристи, включително романисти, поети, художници и актьори, които започват да се събират тук след края на Първата Световна Война. Заради тях островът придобива славата на “бохемска” дестинация.

Частни моторни превозни средства са забранени на целия остров. За обществени и селскостопански цели са разрешени само няколко моторни превозни средства. В резултат на това островът е практически без автомобили. Някои от разрешените превозни средства са оборудвани с електрически двигатели.

Категория: искам да отида…
Период на пътуване: по всяко време, но лятото е най-хубаво;
Продължителност: може да останете колкото желаете, но обикновено хората прекарват седмица или няколко дни;
Как да стигнем до там: ние може да ви уредим почивка или посещение на този остров (прочетете повече в секцията “Информация”);
Какво още мога посетя в района: пътуване до острова може да се съчетае с посещение на източна и/или северо-източна Германия.
Информация/записване: Бихте могли да посетите тези места индивидуално – като самостоятелни туристи, малки групи, семейства, без придружаващ български водач. Ние ще ви предложим индивидуална програма/маршрут, отговарящ на вашите изисквания и желания. Нашата услуга може да включва уреждане на цялата логистика (самолетни билети, транспорт, нощувки, билети за атракции и всякакви други туристически услуги) или само на част от нея. Моля прочетете повече за индивидуалните пътувания тук (http://thousandvoyages.com/услуги-2/ ) или ползвайте някои от нашите контакти (телефон, ел.поща, фейсбук), за да споделите с нас детайли за пътуването ви.

НАШИТЕ ТЕМАТИЧНИ СТРАНИЦИ (странички с програми, пътеписи, истории, фотографии, видео т.е всичко на едно място за любим наш район):
.

Исландия и остров Шпицберген (Норвегия)
Централна Азия
Близък Изток
Далечен Изток и Югоизточна Азия
Индийски субконтинент
Мароко

Всички права запазени © Хиляда Пътешествия ЕООД. 

error: Content is protected !!