ХИЛЯДА ПЪТЕШЕСТВИЯ

 info@thousandvoyages.com /Тел (WhatsApp/Viber): +359 888 420 160 / Facebook / Instagram / Twitter

Първият Непрекъснат Полет От Австралия До Великобритания Се Осъществи

Ходили ви се до Западна Австралия – сега е момента да планувате такова пътешествие.

Авиокомпания Qantas, полет 9 от Пърт, столица на Западна Австралия, кацна в 5.02 часа рано сутринта на летище Хийтроу в Лондон, след полет продължил 17 часа и преодолял разстояние от 14,564 km или 9,050 мили.

Маршрутът минава над Индийския океан, Шри Ланка, южния край на Индия, Оман, ОАЕ, Иран, Турция, България, Румъния, Австрия, Германия, Холандия и Белгия.

Преди всички полети между Австралия и Обединеното кралство изискваха прекъсване поне веднъж някъде в Близкия или Далечния Изток. Подобрената технология и горивната ефективност на Boeing 787 Dreamliner позволи разстоянието между Пърт и Лондон да бъде изминато без спирки по пътя.

Първият пътник, който се появи от самолета на изхода в Лондон, беше Робърт Уилямсън, изпълнителен директор на минна фирма от Пърт, който пътувал в бизнес класа. Той каза на “Индипендънт”: “Това беше изненадващо добро! Над очакванията ми. Чувствам се наистина добре. ”

Питър Робинсън, строител от Ливърпул, който живее в Пърт, ползвал икономичната класа. Той каза, че полетът е “добър, по-бърз, отколкото си мислех”, но описва храната като “обикновена. Навсякъде в самолета имаше камери”.

Четирима пилоти са пилотирали, а командващ е била капитан Лиза Норман. Тя споделила с “Индипендънт”: “Това е абсолютно върхът на моята кариера. Никой още не е направил това. Излетяхме от Пърт, а сега сме в Лондон… всъщност никога преди не съм свързвала тези две точки толкова директно”.

Представителят на CNN, Ричард Куест, излезе от самолета и каза: “Мисля, че това е върха. От нещо, което можеше да бъде доста неприятно (визирайки дългия 17 часов полет), те го превърнаха в нещо доста приятно”.

Алън Джойс, главен изпълнителен директор на Qantas, заяви: “Това е нещо фундаментало. Това е исторически момент за Австралия и за Qantas “. Той предсказа, че полетите по много по-дългата връзка от Лондон до Сидни ще започнат през 2022 г. “Тогава смятаме, че Боинг и Еърбъс ще разполагат с въздухоплавателно средство, което може да извърши операцията и ние работим в тясно сътрудничество с тях, за да осъществим това. ”

Държавният премиер Марк Макгоуан каза по повод Западна Австралия: “Имате страхотна храна, страхотно вино, по-евтино настаняване от източните щати и възможност за плажове, добър климат и прекрасни природни атракции.”

Първият полет от Великобритания до Австралия е бил осъществен през 1919 г., когато Рос и Кийт Смит спечелили награда от £ 10,000 за завършване на пътуването за четири седмици.

През 1947 г. Qantas установява “Кенгуровия маршрут”, който изискваше поне седем спирки и отнемаше четири дни.

Ако ви се ходи до Западна Автралия, пишете ни…ще го организираме!

По материали на “Индипендънт”

НАШИТЕ ТЕМАТИЧНИ СТРАНИЦИ (странички с програми, пътеписи, истории, фотографии, видео т.е всичко на едно място за любим наш район):
.

Исландия и остров Шпицберген (Норвегия)
Централна Азия
Близък Изток
Далечен Изток и Югоизточна Азия
Индийски субконтинент
Мароко

Всички права запазени © Хиляда Пътешествия ЕООД. 

error: Content is protected !!