ХИЛЯДА ПЪТЕШЕСТВИЯ

 info@thousandvoyages.com /Тел (WhatsApp/Viber): +359 888 420 160 / Facebook / Instagram / Twitter

Често Задавани Въпроси за нашите пътувания във връзка с корона-кризата и след това

В оперативен план смятаме да възобновим пътуванията след 1 август 2020. Пътешествията могат да се организират за групи от най-малко 4 или 5 човека. Максималният брой хора в групите е 7 или 8. За всички пътувания, с фискирани или нефиксирани дати, ще бъдем максимално флексибилни във всеки един аспект от организацията и провеждането им. Всички те ще бъдат съобразени с конкретната епидемиологична обстановка и ситуация в съответната страна или регион.

Нашите пътувания ще продължат да бъдат тип пътешествия за малки групи от ентусиасти (5-8 човека). Ще продължим да пътуваме заради приключението, дестинацията, местата и хората, които ги населяват. Ще продължим да пътуваме бавно, наслаждавайки се на самото пътуване. Ще прекарваме достатъчно време на местата, които посещаваме, както и с местните хора защото ние точно заради това пътуваме! 

В следващите месеци или години ще дадем приоритет на дестинации и маршрути, които предлагат повече престой на открито и такива, до които се стига сравнително лесно. Ще избягваме тълпите и претрупаните места.

Очевидно няма да пътуваме към страни или дестинации, където има наложени рестрикции, като например задължителна карантина на всички пристигнали и други подобни. Преди всяко пътуване ще бъде предоставяна подробна информация за епидемиологичната обстановка, политическата ситуация и други. Смятам, че в края на лятото на 2020 по-голямата част от най-драстичните рестрикции, като например задължителната карантина ще отпаднат.

Ние винаги сме взимали всички предвидими мерки за безопасно пътуване. Оценяваме риска обективно, доколкото е възможно и предприемаме пътувания съобразявайки се с него. В същото време не толерираме крайностите и параноята. Поемането на някакъв риск е част от тези пътувания, така е било преди корона-кризата, така ще бъде и след нея.  Поради тази причина тези пътувания не са масови. Те са само за хора-пътешественици в истинския и буквален смисъл на тази дума. 

Безопасността и здравето на хората винаги е било приоритет и това няма да се промени! Поради естеството на нашите дестинации ние винаги сме спазвали основни хигиенни правила, като например редовното ползване на дезифенктант за ръце и други подобни. Водач на по-сложните пътувания е Павел Господинов т.е аз 🙂 Аз съм собственик на фирмата и съм завършил медицина. Аз винаги пътувам с пълна чанта лекарства и средства за първа помощ.

Ние предлагаме задължителната застраховка “Помощ при пътуване”, която е включена в общата цена на пътуването.

Допълнително по желание ще предлагаме World Nomads застраховката за европейски граждани, която е една от най-добрите за прилюченски пътувания с много добра репутация и покритие. Повече информация: https://www.worldnomads.com/eu/travel-insurance 

За сега няма информация или индикации за създаването на специален застрахователен продукт, свързан с епидемията от Ковид-19.

Ще продължим да уреждаме самостоятелни пътувания за наши клиенти до избрани дестинации (например Европа и някои други). В допълнение към стандартните услуги ще добавяме и подробна информация за епидемиологичната обстановка в страната, където ще се пътува, рестрикции и всички други детайли, които ще са необходими за осъществяването на пътуването.

Ще продължим да отсядяме само в малки хотелчета, къщи за гости или “home stay”. В страни като тези от западна Африка или Пакистан например отсядаме в добри хотели с европейски стандарти, но не луксозни. Хотелите не са цел на нашите пътувания. Те са места за почивка в безопасна обстановка.

Ще продължим да ползваме местен транспорт –  коли/бусове само за нашата група. Ще избягваме публичен транспорт по места. Например очевидно ще се въздържим да пътуваме с обществен влак или автобус в Индия или Пакистан да речем :).

Ще продължим да бъдем флексибилни т.е да променяме маршрути, дати и други компоненти на пътуването, така че да бъдат максимално удобни за участниците в пътуването. Ще продължим да бъдем и флексибилни на място, ако се открие възможност да видим нещо повече. Така например посетихме Пешавар в Пакистан през ноември 2019, без това да бъде в програмата.

Както беше и до сега, след като групата се сформира и пътуването се потърди, всички получават пълен пакет документи:  “Договор за организирано пътуване”, застраховка “Помощ при пътуване”, фактура, електронни самолетни билети, където има пътуване със самолет и други документи, специфични за конкретното пътуване.

Допълнително ще бъде предоставена подробна информация за епидемиологичната обстановка в страната, където ще се пътува, рестрикции и всички други детайли, които ще са необходими за осъществяването на пътуването.

Изискваме депозит от участниците единствено и само след като групата се сформира и пътуването бъде потвърдено. Фирмата не събира пари при записване за пътуване.

В случай на отмяна на пътуването след сключен вече договор и платен депозит, фирмата връща всички средства, които все още не са били преведени към доставчици на туристически услуги като настаняване, транспорт и други. В почти 100 % от случаите доставчиците връщат неизползваните суми в пълен или почти пълен размер, което означава, че и ние можем да изплатим остатъка от депозита в пълен размер обратно на участниците.

Връщането на суми за самолетни билети става от авиокомпаниите и следва техните правила. Ние работим с наши доверени партньори за закупуване на самолетните билети, които се грижат интересите на нашите пътешественици да бъдат винаги приоритет.

Горните детайли са описани в “Договор за организирано пътуване”, те са стандартни и в тях няма някаква специфична промяна във връзка с корона-кризата.

Фирмата има сключена застраховка “Отговорност на туроператора” с валидност до 01 юни 2021 година. Без тази застраховка фирмата така или иначе не може да оперира.

Цените на програмите/пътуванията в страните/дестинациите на място няма да се увеличат за повечето. Ако все пак някакво увеличение се налага, то няма да е драстично. По отношение на самолетните билети, ние винаги предлагаме цена на самолетните билети отделно от цената на програмата в дадената дестинация, за да бъдем маскимално прозрачни към нашите пътешественици.  Купуваме билети на цена, която е актуална към момента на сформиране на групата. Този подход сега е още по-наложителен, тъй като към момента пазара на самолетни билети е изключително динамичен.

Ние не ползваме чартърни полети, където ценообразуването е на съвсем друг принцип.

Да имаме! 🙂

  • Прочетете внимателно програмата на пътуването.
  • Ако имате въпроси или нещо не е ясно, моля ползвайте всички канали за комуникация, за да се информирате.
  • Помислете дали физически и психически бихте могли да издържите. Ако не може да прецените, моля дискутирайте това с нас.
  • Желателно е да се запознаете, поне в основни линии, с района или местата, през които ще пътуваме. Моля, не се записвайте, ако нямате никаква идея къде отивате!
  • Ако държите на 4 или 5 звездни хотели и имате нулева толерантност по отношение на нощувките, моля не се записвайте за пътуването. Целта на нашите пътешествия не са хотелите!
  • Моля преценете дали би било комфортно за вас да пътувате в малка група с други хора. От изключителна важност са толерантността, търпимостта и  взаимното уважение между членовете на групата. Тези неща са МНОГО МНОГО важни за нас.

Уверете се, че това пътуване е подходящо за вас!

Може да прочетете условията и тук: http://thousandvoyages.com/преди-да-се-запишете-за-пътуване-с-нас/ 

Аз лично съм оптимист защото желанието за пътуване у човек е изначално и не може да бъде пречупено или изтръгнато. Хората знаят вече какво е да пътуваш свободно и ще се стремят това да може да се случва и за в бъдеще. Смятам, че масовият туризъм трябва да стане по-малко масов и вероятно корона-кризата ще допринесе за това. Да се лети до Тайланд или Малдивите например, само за да се лежи в шезлонг пред басейн на 5 звезден хотел и тъпчене на корем защото е “all inclusive” е меко казано безумно! Намаляването на масовия “all inclusive” туризъм ще намали търсенето на “бетонните” почивки, което вероятно ще намали безобразното застрояване и пренаселване на прекрасни кътчета на планетата. Това е в полза на природата. За сметка на масовия туризъм смятам, че хората ще започнат да пътуват по-отговорно, по начин щадящ околната среда и по начин подпомагащ местните общности. Точно такъв вид туризъм практикуваме ние вече 5 години и ще продължаваме да го правим.

НАШИТЕ ТЕМАТИЧНИ СТРАНИЦИ (странички с програми, пътеписи, истории, фотографии, видео т.е всичко на едно място за любим наш район):
.

Исландия и остров Шпицберген (Норвегия)
Централна Азия
Близък Изток
Далечен Изток и Югоизточна Азия
Индийски субконтинент
Мароко

Всички права запазени © Хиляда Пътешествия ЕООД. 

error: Content is protected !!