КОЛЕДНИТЕ ПАЗАРИ В ЧЕТИРИ ВЪЛШЕБНИ ЕВРОПЕЙСКИ СТОЛИЦИ

     

Идеята на тази програма е да обиколим коледните пазари в 4 европейски столици – Берлин, Прага, Виена и Будапеща. Летим с ниско-тарифните РайънЕър и УиззЕър до Берлин на отиване и от Будапеща на връщане. Между столиците ползваме удобните влакове, които тръгват и пристигат на ценралните гари, разположени в центровете на градовете. Хотелчетата са 3 звезди, централно разположени, така че да са удобни за разходките по пазарите и забележителностите. Освен пазарите за всеки от градовете ще има по една опознавателна разходка по основни забележителности, а също и такава до някои по-малко известни места. Тези разходки нямат точно определен предварителен маршрут и списък с обекти. Предложение ще бъде направено предишния ден и който желае може да се включи. Идеята е бъдем максимално флексибилни, така че всеки да може да прекара възможно най- приятно времето си, съобразено с личните предпочитания.  

 

Дати: 9-16 декември 2020; При самостоятелно пътуване, датите са по желание, както и продължителността на програмата;

Продължителност: 7 нощувки/8 дни;

Група: 6 човека;

Цена: 590 евро/човек при група от 6 човека;

Цената включва: български водач; транспорта с влакове от Берлин до Будапеща през Прага и Виена; 7 нощувки със закуски в хотели 3 звезди в стаи по двама с бани/тоалетни; застраховка “Помощ при пътуване”;

Цената не включва: Самолетни билети София – Берлин на отиване и Будапеща – София на връщане (*); Транспорт в градовете (**); обяди и вечери; застраховка “Отмяна на пътуването” или друг вид застраховка; разходи от личен характер;

(*) Самолетни билети/полети

Отиване: РайънЕър София 12.35 – Берлин 13.55 Цена към днешна дата: 19.99 евро/човек (основната тарифа без чекиран багаж);

Връщане: УизЕър Будапеща 21.35 София 23 45 Цена към днешна дата: 24 евро/човек (основната тарифа без чекиран багаж);

Самолетните билети може да закупите сами от уеб сайтовете на авиокомпаниите или ние можем да ги закупим, като комисионната за тази услуга е 5 евро/билет (т.е два отделни билета по 5 евро е 10 евро общо доплащане за двата самолетни билета).

(**) Парите за градски транспорт от/до летищата, както и за транспорт вътре в градовете (ако това се налага), ще съберем допълнително преди пътуването или след като приключи. Хотелите ще бъдат централно-разположени, така че да се избегне ползването на градски транспорт, там където е възможно. Тази сума няма да е съществена.

 

Как да се запишем?

1) Ако желаете да пътувате в малка група с български водач, моля ползвайте формата в края на страницата или другите наши комуникационни канали, за да заявите желание за участие. За да се запишете първоначално са достатъчни имената, ел пощи и телефоните. След като групата се сформира и пътуването се потвърди, ще има допълнителни указания за следващи стъпки по организацията.

2) Ако сте индивидуални туристи или малка група без български водач, ние ще изготвим пакетна програма за вашето пътуване (логистична програма), в която ще бъде включена цялата логистика – транспорт, хотели, екскурзии, ваучери за всички услуги и всички останали детайли, които ще са ви необходими, за да осъществите пътуването си самостоятелно. Примерна логистична програма в уеб вариант (http://thousandvoyages.com/tours/icelandsample/ ) и в pdf формат (http://thousandvoyages.com/pdf/sampleprogram.pdf  )

Заплащане: след като се съгласите с пакетното предложение, заплащате 50 % от стойността на пакета + стойността на самолетните билети (ако ще се пътува със самолет). Останалите 50 % от стойността на програмата се заплащат около 10 дни преди датата на тръгване.

Какви документи и допълнителна информация ще получим при записване за ваше пътуване?

Всички получават пълен пакет документи:  “Договор за организирано пътуване”, застраховка “Помощ при пътуване”, фактура, електронни самолетни билети, където има пътуване със самолет и други документи.

Допълнително ще бъде предоставена подробна информация за епидемиологичната обстановка в страната, рестрикции и всички други детайли, които ще са необходими за осъществяването на пътуването.

Изисквате ли депозит?

Изискваме депозит от участниците, след като пътуването бъде потвърдено.

Какво се случва при отмяна на пътуването?

В случай на отмяна на пътуването, след сключен вече договор и платен депозит, фирмата връща всички средства, които все още не са били преведени към доставчици на туристически услуги като настаняване, транспорт и други. В почти 100 % от случаите доставчиците връщат неизползваните суми в пълен или почти пълен размер, което означава, че и ние можем да изплатим остатъка от депозита в пълен размер обратно на участниците.

Връщането на суми за самолетни билети става от авиокомпаниите и следва техните правила. Ние работим с наши доверени партньори за закупуване на самолетните билети, които се грижат интересите на нашите пътешественици да бъдат винаги приоритет.

Горните детайли са описани в “Договор за организирано пътуване”. Фирмата има сключена валидна застраховка “Отговорност на туроператора”.

Каква застраховка/и ще предложите на пътуващите с вас?

Ние предлагаме задължителната застраховка “Помощ при пътуване”, която е включена в общата цена на пътуването. По желание предлагаме застраховка “Отмяна на пътуването” Допълнително по желание ще предлагаме също World Nomads застраховката за европейски граждани, която е една от най-добрите за прилюченски пътувания с много добра репутация и покритие. Повече информация: https://www.worldnomads.com/eu/travel-insurance . Все още проучваме специалните застрахователни продукти, свързани с епидемията от Ковид-19.

 

ПРОГРАМА

Ден 1

Пътуване към Берлин, Германия

Днес ползваме полета на РайънЕър София – Берлин (19.99 евро/човек към днешна дата). Следва трансфер към хотела, вечеря и почивка.

 

Ден 1
Ден 2

Коледните пазари на Берлин

Коледните пазари в Берлин са над 13. Преди пътуването ще получите конкретна информация за всеки един от тях с местоположение, работно време и други. Ние разбира се ще идемм групово поне на два, които ще изберем заедно. По-долу са дадени само два примера

Коледния пазар до двореца Шарлотенбург има уникално местоположение точно срещу двореца Шарлотенбург. Около 250 продавачи излагат и продават традиционни коледни стоки. Ще хапваме от немския сладкиш щолен, бисквитите Шпритс и много други. Няма да пропуснем и коледните наденички, гряното вино и бирата!

Коледният пазар  до Гендарменмаркт  (Gendarmenmarkt) е един от най-красивите в града, разположен между Френската и Немската Църкви. 

Пазарът предлага широка гама от ръчно изработени предмети, коледни храни и забавления. В голямата палатка на занаятите посетителите могат да наблюдават как работят дърворезбари, майстори на колани, шивачи, майстори на гребени и други занаятчии. Има също арт пазар, където художници, фотографи, каменоделци и други аристи показват своите произведения. Като цяло пазарът е по-разнообразен от този до Шарлотенбург, с повече атракции, като джаз и класически концерти и други. Нощувка в хотел в Берлин.

 

Ден 2
Ден 3

Берлин – Прага с влак

След закуската в хотела се качваме на влака за Прага, като ще пътуваме около 4 часа през едни от най-красивите планински райони на Германия и Чехия – саксонска Швейцария (откъм немската страна) и Бохемска Швейцария (откъм Чешка страна). Пристигаме по обяд, след което се настаняваме в хотела. Следват първи разходки из чешката столица. По желание може още днес да идем до някои от коледните пазари.

Коледният пазар в стария град на Прага е най-големия в Чехия и един от най-красивите в Европа. Пазарът се състои от десетки дървени сергии и къщички, в които търговците предлагат типични коледни стоки и аксесоари като традиционни чешки стъклени топки, изделия от скъпоценни камъни, ръчно бродирани покривки, дървени играчки и много други неща. Ще опитваме разбира се от греяното вино, чешките коледни бисквитки, люти печени кестени, меденки или типични чешки колбаси на скара, полети обилно с бира. В града има още около 4 или 5 коледни пазари, повечето в централните части, които по желание също може да обиколим. Нощувка в хотел в Прага.

 

Ден 3
Ден 4

Прага

Днес продължаваме с коледните пазари в Прага. Ще направим разбира се и една хубава опознавателна разходка из стария град. Хората, които вече са били в Прага могат да я пропуснат. Нощувка в същия хотел в Прага.

 

Ден 4
Ден 5

Прага – Виена

След закуската  в хотела отиваме на гарата, за да хванем влак за Виена. Ще пътуваме около 4 часа и ще бъдем в австрийската столица около обяд. Настаняваме се в хотела, обяд и почивка. След това тръгваме на обиколка из града и коледните пазари. 

Виена е градът с можеби едни от най-красивите и атрактивни коледни пазари не само в Еврпа, но и в света. Един от най-известните е традиционната „Виенска магия на Адвента“, която превръща площада пред кметството в приказно коледно селце. Коледни подаръци, сладкиши и традиционното греяно вино с вурстчетата и всичко останало ще го има тук в изобилие. Нощувка в хотел във Виена.

 

Ден 5
Ден 6

Виена

Днес целият ден е посветен на Виена. Освен коледните пазари, които ще обикаляме, ще направим и една опознавателна разходка из основните забележителности на града. Нощувка в хотела във Виена.

 

Ден 6
Ден 7

Виена – Будапеща

След закуската в хотела се отправяме към гарата във Виена, за да хванем влака за Будапеща. Пътят е около 2 часа. След пристигането се настаняваме в хотела и тръгваме на обиколки из града.

Смята се че, централния Коледен пазар в Будапеща, наречен още “Адвентистки празник в базиликата” е един от най-богатите и атрактивни в Европа. Тук има ледена пързалка, а унгарските манджи са навсякъде. Харакретно тук е масовото ползване на рециклируеми прибори за хранене и други еко-практики. Вечерта има светлино шоу. Нощувка в хотел в Будапеща.

 

Ден 7
Ден 8

Будапеща; Полет към София

Днес ще имаме целия ден за разходки и пазар в Будапеща. За тези, които желаят ще има обиколка на някои от на-известните забележителности на унгарската столица. Вечерта трябва да стигнем до летището, за вечерния полет на УизЕър до София.

 

Ден 8

ПОИСКАЙТЕ ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТАЗИ ПРОГРАМА