ПЪТЕШЕСТВИЕ ПРЕЗ ИЗТОЧНАТА ЧАСТ НА КАНАДА

Идеята на това пътуване е да посетим някои от най-основните забележителности в източната част на Канада, като нарочно е оставено повече време за разходки и мотане по местата. Ще започнем от Торонто, като освен града ще посетим за един ден и Ниагарския водопад, който по-добре се вижда от канадска страна. С влак ще пътуваме до Монреал, най-големия град във френскоезичната провинция Квебек. Тук основно ще се мотаме из стария град с множеството си запазени стари сгради. За един ден ще идем до Отава, столицата на Канада, където ще посетим “Парламентарния хълм” и други интересни места. Един ден сме отделили и за Квебек, столицата на френскоезична провинция Квебек, където ще се разходим из някои от многбройните паркове, с които е известен. Програмата може да бъде удължена с добавяне на западната част на Канада или да бъдат добавени дни за повече престой на някои от местата. 

 

Период на пътуване: лято; 

Дати: датите избираме, след като се съберат поне 4 или 5 човека, които имат интерес към програмата;

Продължителност: 8 нощувки/9 дни;

Група: малка група от минимум 4/5 човека до максимум 7/8 човека с български водач;.

Цена: ще бъде предложена когато се съберат най-малко 4 или 5 човека желаещи да пътуват. Цената ще зависи от броя на хората в групата;

Цената ще включва: самолетни билети; български водач; 3 нощувки в хотел 3 звезди с включена закуска в Торонто; 5 нощувки в хотел 3 звезди с включена закуска в Монреал (нощувките са в стаи по двама); автобусни билети Торонто – Ниагарски водопад – Торонто; влакови билети както следва: Торонто – Монреал, Монреал-Квебек-Монреал и Монреал – Отава-Монреал; застраховка Асистанс с покритие от 10,000 евро.

Цената няма да включва: обяди и вечери; трансферите от/до летищата/гарите в Канада; eTA за Канада (**); други разходи от личен характер. 

Условия за провеждане: Пътуването се организира и осъществява в зависимост и съобразявайки се със съществуващите към момента правила и процедури за пътуване и туризъм в страните. Често Задавани Въпроси за нашите пътувания във връзка с вирусната епидемия и в близко бъдеще: http://thousandvoyages.com/често-задавани-въпроси-за-нашите-пъту/

(*) Полети и самолетни билети

След като се събере минимума участнци в групата, ще бъдат предложени поне два или три маршрута за полети със съответните цени, от които ще изберем най-удобните. Цената ще бъде около 600-700 евро/човек.

(**) Влизане в Канада

Визи за Канада не са необходими за български граждани за краткосрочни пътувания с цел туризъм. Необходимо е обаче да бъде подаден по електронен път формуляр наречен eTA. По-долу може да видите този формуляр. Вторият линк е към указания на български език как се попълва. Той не е сложен и струва 7 канадски долара. След сформиране на групата ще бъдат предоставени допълнителни указания за процедурата по влизане в Канада. 

Страницата с линк към формуляра за eTA:

https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/visit-canada/eta/apply.html?lnktrk=eta_required

Подробни указания за попълване на този формуляр на български език може да прочетете тук: https://www.canada.ca/content/dam/ircc/migration/ircc/english/pdf/eta/bulgarian.pdf

Ако не говорите английски/френски, ние ще попълним формуляра вместо вас.

Формулярът се попълва преди закупуването на самолетните билети, така че при евентуални проблеми с него, няма да загубите пари.

 

Как да се запишем?

Моля ползвайте формата в края на страницата или другите наши комуникационни канали, за да заявите желание за участие. За да се запишете първоначално са достатъчни имената, ел поща и телефон. След като поне 4 или 5 човека проявят интерес и се запишат в бъдеща група за това пътешествие, ще определим датите, които са удобни за всички. Следва организация на самото пътуване – самолетни билети и други, като за всяка стъпка ще бъдете надлежно информирани.

Какви документи и допълнителна информация ще получим при записване за ваше пътуване?

След като групата се сформира и пътуването се потърди, всички получават пълен пакет документи:  “Договор за организирано пътуване”, застраховка “Помощ при пътуване”, фактура, електронни самолетни билети, където има пътуване със самолет и други документи.

Допълнително ще бъде предоставена подробна информация за епидемиологичната обстановка в страната, рестрикции и всички други детайли, които ще са необходими за осъществяването на пътуването.

Изисквате ли депозит?

Изискваме депозит от участниците единствено и само след като групата се сформира и пътуването бъде потвърдено. Фирмата не събира пари при записване за пътуване.

Какво се случва при отмяна на пътуването?

В случай на отмяна на пътуването след сключен вече договор и платен депозит, фирмата връща всички средства, които все още не са били преведени към доставчици на туристически услуги като настаняване, транспорт и други. В почти 100 % от случаите доставчиците връщат неизползваните суми в пълен или почти пълен размер, което означава, че и ние можем да изплатим остатъка от депозита в пълен размер обратно на участниците.

Връщането на суми за самолетни билети става от авиокомпаниите и следва техните правила. Ние работим с наши доверени партньори за закупуване на самолетните билети, които се грижат интересите на нашите пътешественици да бъдат винаги приоритет.

Горните детайли са описани в “Договор за организирано пътуване”.

Фирмата има сключена валидна застраховка “Отговорност на туроператора”.

Какво ще кажете за риска при организацията и провеждането на пътуванията?

Ние винаги сме взимали всички предвидими мерки за безопасно пътуване. Оценяваме риска обективно, доколкото е възможно и предприемаме пътувания съобразявайки се с него. В същото време не толерираме крайностите и параноята. Поемането на някакъв риск е част от тези пътувания, така е било преди корона-кризата, така ще бъде и след нея.  Поради тази причина тези пътувания не са масови. Те са само за хора-пътешественици в истинския и буквален смисъл на тази дума. 

Имате ли условия за записване на пътуването?

Да имаме! :). Може да ги прочетете тук. 

 

Ние предлагаме задължителната застраховка “Помощ при пътуване”, която е включена в общата цена на пътуването. Допълнително предлагаме следните застраховки:

1) “Отмяна на пътуването”. Ползваме услугите на застрахователното дружество “Армеец”. Повече информация може да прочетете тук.

2) Уорлд Номадс (World Nomads) застраховката за европейски граждани, която е една от най-добрите за прилюченски пътувания с много добра репутация и покритие. За да получите конкретна оферта, моля попълнете лесната форма за застраховка Уорлд Номадс (World Nomads) на тази страница – http://thousandvoyages.com/застраховки/  или просто ни пишете, че желаете такава застраховка и ние ще ви изпратим конкретна оферта.

3) СейфтиУинг (SafetyWing) включва покритие и на заболявания свързани с коронавируса(COVID-19). Често Задавани Въпроси (на български език), както и допълнителна информация може да намерите тук: http://thousandvoyages.com/insurancesafetywing/ Към момента това е най-изгодната като покритие и цена застраховка на пазара. Можете да си я поръчате както самостоятелно, така и чрез нас.

При запитване за някоя от предлаганите застраховки, ние ще направим съответните калкулации и ще ви предложим оферта. Заплащането става заедно с основното плащане или отделно. 

 

ПРОГРАМА

Ден 1

Пристигане в Канада

Днес пристигаме в Торонто. В зависмост от полетите ще предложим програма за деня. Нощувка в Торонто.

 

Ден 1
Ден 2

Торонто

Днешният ден е посветен на Торонто. Програмата ще направим според желанията на участниците в групата. По-долу може да прочетете за някои от известните места в града, които може да посетим.

Торонто е най-големия град в Канада, столица на провинция Онтарио и петия по големина град в Северна Америка. Градът се намира на северозападния бряг на езерото Онтарио, през което преминава границата между Съединените щати и Канада.

В града може да посетим кулата Си Ен Тауър, която е висока 553,33 метра. Друга голяма забележителност е най-дългата улица в света “Yonge Street”, която започва от брега на езерото Онтарио и разделя града на източна и западна част. Улицата е централна в Торонто и продължава на север с няколко извивки, достигайки до река Рейни ривър в Онтарио. 

По желание също може да посетим Хокейната стена на славата, централния площад Дъндас скуеър, огромния мол Ийтън сентър, квартала Йорквил, улицата на изкуствата Куийн стрийт уест и др.

Също така интересни са и кварталите, разделени по различни народности, като Италианския квартал (Колидж стрийт уест (College), Гръцкия квартал (Данфорт), Китайския квартал (Спадайна стрийт), Индийския квартал (Джерард стрийт ийст), Арабския квартал (Виктория Парк), Еврейския квартал (Батърст стрийт), Португалския квартал (Дъндас стрийт уест), Полския квартал (Хай Парк), Украинския квартал и други. Нощувка в хотел в Торонто.

 

Ден 2
Ден 3

Ниагарски водопад

Днес ще посетим Ниагарския водопад. 

Ниагара е група големи водопади на река Ниагара в източната част на Северна Америка, на границата между САЩ и Канада. Водопадът се състои от три части: Подковата, Американски водопад и по-малкия Брайдъл Вейл. Макар и не особено висок, водопадът Ниагара е много широк и е най-големия в Северна Америка.

Сутринта взимаме автобус до града Ниага Фалс (около час и половина), който е изходен пункт за посещение на Ниагарския водопад. Разстоянието от автогарата в града до самия водопад е 5 км, които могат да се минат с такси, обществен транспорт или пеш, като разходката пеш е препоръчителна. Минава се през парка “Кралица Виктория “с прекрасните гледки към реката и водопада. Два и половина водопада са на американска територия и само половината от “Подковата” е канадска, но гледката към водопада е по-добра от към канадската страна.

Вечерта взимаме автобуса обратно за Торонто. Нощувка в хотел в Торонто.

 

Ден 3
Ден 4

Торонто – Монреал с влак

Днес ще вземем влака сутринта от Торонто до Монреал. Пътуването е около 4 часа и половина. По обяд се настаняваме в хотела в Монреал, след което започва разходката ни из града.

Монреал е вторият по големина град в Канада и най-големия в провинция Квебек. Смята се, че града е четвъртия по големина град в света, в който френският е официален език. Разположен е на едноименния остров, на мястото на сливането на реките Свети Лаврентий и Отава. Освен главния остров, Монреал е разположен на още 74 по-малки острови. Нощувка в хотел в Монреал.

 

Ден 4
Ден 5

Монреал

Днешният ден е посветен изцяло на Монреал. Ще продължим с бавните разходки из града. Много от историческите сгради в стария Монреал са все още в оригиналния си вид: базиликата Нотр-Дам дьо Монреал, пазарът Бонсекур, и впечатляващите седалища на всички най-големи канадски банки на улица Сейнт Джеймс (на френски: Rue Saint Jacques). Ораторията св. Йосиф, завършена през 1967 г., основната сграда на Юниверсите дьо Монреал, построена в стил ар деко от Ернес Кормие (Ernest Cormier), известната офис кула “Place Ville Marie” и други.

Като цяло днес идеята е да се разхождаме бавно, да пием кафе в приятни кафенета, да се наслаждаваме на уютната градска атмосфера. Нощувка в хотел в Монреал.

 

Ден 5
Ден 6

Отава, столицата на Канада

Днес сутринта взимаме влак за Отава, столицата на Канада (около 2 часа път).

Отава е четвъртиятпо големина град в страната. Намира се в източната част на провинция Онтарио, на едноименната река. Първоначално в града се заселват ирландци и французи, което превръща Отава в мултинационален град с разнообразно население. Отава е класирана като втория най-чист град в Канада и на 3-то място в света.

Най-важното и интересно място в Отава е “Парламентарния хълм” (Parliament Hill), административния център на Канада. Целият комплекс е много интересен, а гледките към реката Отава са страхотни от височината на хълма. По желание комплексът може да се посети.

Отава е град удобен за разглеждане пеш, като повечето музеи и атракции са около “Парламентарния хълм”. Програмата ни за този ден ще направим заедно в зависимост от желанията на участниците. Вечерта взимаме обратния влак за Монреал. Нощувка в хотел в Монреал. 

 

Ден 6
Ден 7

Квебек, столицата на канадската френскоезична провинция Квебек

Сутринта взимаме влак за град Квебек, столицата на канадската френскоезична провинция Квебек (около 3 часа). Градът е разположен около устието на река Сейнт Лорънс. Френският е роден език за 94,8% от жителите на града, едва около 15% знаят английски език на добро ниво.  Градът е много приятен за разходка. Главната забележителност е „Замъкът Фронтенак“, построен в края на 19 век, който днес е хотел,

Квебек  e известен със воите над 22 градини и паркове. Най-забележителната от тях е “Jardins de Metis”. Като цяло градът е уютен, много красив, като основното което бихме правили тук са бавните разходки, дългите кафета и можеби някои интересни музеи. Вечерта взимаме влак за Монреал. Нощувка в хотел в Монреал.

 

Ден 7
Ден 8

Монреал

Днес е свободен ден в Монреал за разходки, пазаруване или просто безцелно мотане из града. По желание могат да се организират допълнителни екскурзии този ден. Нощувка в Монреал.

 

Ден 8
Ден 9

Полет към София

Днес летим обратно за София. В зависимост от разписанието на полетите, ще предложим програма за този ден.

 

Ден 9