Вълшебните Дюни Ерг Чеби в Мароко

Дюните на Ерг Чеби достигат височина до 150 метра на места и като цяло се простират на площ от 50 километра от север на юг и на 5-10 километра от изток на запад. Най-близкият голям град е Ерфауд, на около 60 километра на север. Друг град е Рисани, на около 40 километра от село Мерзуга. От 8 до 14 век е съществувало царство, известно като Sijilmassa, което е процъфтявало благодарение на керваните минаващи от тук. Въпреки че валежите са много кратки и необичайни, през 2006 г. наводненията в съседство с дюните унищожиха много сгради и убиха трима души. Снимките по-долу са от последното ни пътуване по тези места.

Организираме индивидуални и самостоятелни пътувания за отделни пътешественици или малки групи/семейства в цял свят. Подробна информация може да намерите тук.

Всички застраховки, които предлагаме от български и чужди застрахователни компании, включват покритие в случай на заболяване от Ковид и/или други немедицински проблеми свързани с вирусната пандемия. Подробна информация, включително и за застраховката “Отмяна на пътуването”, може да намерите тук.