ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО ФАРЬОРСКИ ОСТРОВИ С ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА ЛЕГОЛАНД ПАРКА В БИЛУНД, ДАНИЯ

Фарьорски острови е един от най-красивите и екзотични архипелази в Европа, достоен съперник на Исландия. Идеята на пътуването е да се разходим из интересните места на архипелага, с корабче да стигнем до някои от недостъпните по суша райони и местенца, както и да походим сред невероятната природа.

Летим с директен полет на ниско-тарифната Wizzair от София до град Билунд, западна Дания. Един ден на отиване и един ден на връщане сме отделили на огромния Лего парк в града, както и на самия град. Следва полет от Билунд до столицата на Фарьорски острови град Торшавн.

Следващите 4 дни ще пътуваме до всички краища на архипелага, като всяка вечер ще се връщаме в хотелчето в град Торшавн. Един цял ден сме посветили на Северните острови – остров Кунои и селището там, селце Видарейди, градчето Клаксвик с най-голямото рибно пристанище на архипелага и остров Калсои  с двете живописни села Макладалур и Трьоланес. Ще имаме малък пешеходен преход до местността Калур със самотния фар и невероятните пейзажи. Друг ден сме посветили на Остров Суррой и селата там. Ще видим малките необитавани острови Литла Димун и Стора Димун. Този ден ще видим още фара Акраберг и живописните села Фамжин и Сумба. Един ден сме посветили на Птичите скали на остров Вестмана, до които ще стигнем с малко корабче. До пристанището, от където тръгва корабчето ще минем през прохода Нордрадалсскар. Ще видим единствения затвор на архипелага – Мьоркадалур.

Последният ден на архипелага сме посветили на един от най-красивите му острови – Вагар. Тук ще видим водопада Мулафосур, както и селцето Бьор (Bøur), островчето Тиндхолмур с характерните шипообразни скални върхове. Летим отново за Билунд, Дания, където ще имаме един цял ден на разположение за Лего Парка. Ако има желаещи може да отидем до град Колдинг на брега на фиорда Колдинг на около час път с автобус. От Билунд летим за София.

ОСНОВНА ИНФОРМАЦИЯ

Категория: Индивидуални пътувания/ Група без определени дати 

Дати: повече информация в секциите за индивидуални пътувания; за групи без определени дати;

Цена: повече информация в секциите за индивидуални пътувания; за групи без определени дати;

Продължителност: 7 нощувки/8 дни;

Група: повече информация в секциите за индивидуални пътувания; за групи без определени дати;

При малка група с български водач цената ще включва: самолетни билети София – Билунд (Дания) – Фарьорски острови – Билунд – София (*); български водач/шофьор; транспорт на архипелага с включено гориво, такси за тунели и паркинги; билети за фериботите; 7 нощувки в малки хотели с включена закуска; застраховка “Помощ при пътуване” с минимално покритие от 10,000 евро;

При малка група с български водач цената няма да включва: обядите/вечерите; входни билети за музеи, както и за Лего парка (**); трансферите от/до летищата; допълнителни застраховки (***); разходи от личен характер.

(*) Примерни Полети

Отиване: 
София 19.25 – Билунд (Дания) 21.25 (Wizzair);
Билунд (Дания) 22.05 – Фарьорски острови 23.05

Връщане:
Фарьорски острови 18.10 – Билунд (Дания) 21.00;
Билунд (Дания) 21.55 – София 01.40;

Допълнително ше бъдат предоставени актуалните цени за самолетни билети, както и актуалното разписание.

(**) От официалната страница на парка (https://www.legoland.dk/en/the-park/overview-of-the-park/ ) може да разберете какви точно атракции може да посетите, различните видове комбинирани билети и всякаква друга полезна информация. Можем предварително да закупим билетите онлайн, за да се избегне чакане на опашки, ако заявите какво точно бихте желали да посетите в Парка по време на записване за пътуването.

(***) Допълнителни застраховки. За това пътуване ще предложим варианти с конкертни цени за допълнителни застраховки, които включват опции, свързани с Ковид кризата, включително застраховка “Отмяна на пътуването”. Моля, прочетете повече на специалната страница посветена на пътните застраховки тук.

Условия за провеждане: Пътуването се организира и осъществява в зависимост и съобразявайки се със съществуващите към момента правила и процедури за пътуване и туризъм в страните. Често Задавани Въпроси за нашите пътувания във връзка с вирусната епидемия и в близко бъдеще: http://thousandvoyages.com/често-задавани-въпроси-за-нашите-пъту/

Първи вариант – изготвяне на пакет за пътуването – ние уреждаме всичко, включително резервациите и заплащането им (предпочитан от клиентите, тъй като тази услуга е безплатна, ако пътуването се осъществи)

Ние изготвяме пакетна програма за Вашето пътуване, правим всички резервации, заплащаме за тях през нашите канали, както и осигуряваме човек за контакт и помощ по време на самото пътуване. Вие не се грижите за нищо, освен да пътувате! Пакетът ще има конкретна пакетна цена, тъй като той се изготвя за конкретни дати и с конкретни туристически услуги като настаняване и други. Цената на самолетните билети се предлага отделно и не е част от общата пакетна цена. След като ние сме готови с пакета и крайната му цена, заплащането му към нас става както следва:

50 % от стойността на пакета + стойността на самолетните билети (ако ще се пътува със самолет). Останалите 50 % от стойността на програмата се заплащат около 10 дни преди датата на тръгване.

Ако програмата се осъществи, услугата по изготвяне на пакета е безплатна за вас. Ако по някакви причини програмата не се осъществи (*), се удържат 5% от стойността на пакета (без самолетните билети) или не по-малко от 70 евро. Така например ако общата стойност на програмата (без значение колко човека участват) е 1500 евро, заплащането към нас в случай на неосъществяане ще бъде 75 евро.

(*) Ние предлагаме няколко вида застраховки, които биха могли да минимизират загубата на средства при непредвидени обстоятелства. Прочетете повече в секцията “Застраховки”.

Втори вариант – изготвяне на подробна логистична програма от нас. Вие правите сами резервациите си и плащанията за тях

Ние изготвяме подробна логистична програма. В нея ще бъде включена цялата логистика – транспорт, адреси на хотели и линкове към тях за резервации, екскурзии и указания как да си ги резервирате и всички останали детайли, които ще са ви необходими, за да осъществите пътуването си самостоятелно. Избираме хотелите и други туристически услуги въз основа на личен опит или висок рейтинг и оценки от потребители в сайтове като booking com, tripadviser и други. Вие може да се възползвате от препоръките или да изберете други предложения.

Примерна подробна логистична програма в уеб вариант (http://thousandvoyages.com/tours/icelandsample/ ) и в pdf формат (http://thousandvoyages.com/pdf/sampleprogram.pdf  )

Тъй като програмата ще съдържа едно или няколко предложения за хотели или други туристически услуги на място, от които да избирате и съответно да резервирате, тя няма да съдържа финален бюджет и цена. Това ще зависи от Вашия избор. Заплатената сума за тази услуга не се възстановява, ако решите да не ползвате програмата. Агенцията не носи отговорност за направените от вас резервации.

Цена на услугата: 30 лева на планиран ден (например ако пътуването е 6 дни, цената на тази наша услуга ще бъде 180 лева). Тази сума се заплаща преди да е започнала работата по изготвяне на логистичната програма

МАЛКА ГРУПА С БЪЛГАРСКИ ВОДАЧ БЕЗ ОПРЕДЕЛЕНИ ДАТИ

Ако сте готова група от най-малко 4 или 5 човека, датите определяте вие. Програмата също така може да се видоизменя в зависимост от конкретните ви желания и условия. На практика можем да организираме всяко едно пътуване по настоящата програма или подобна.

Може също да се запишете в списъка за бъдещи пътувания. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите през нашите комуникационни канали или чрез формата в края на програмата. След като минималния брой участници се събере (4 или 5 човека), ще определим дати удобни за всички. Максималният брой участници е 7/8 човека. Следва организация на самото пътуване, която е подобна на всяко друго наше пътешествие. За всяка стъпка ще бъдете надлежно информирани.

Моля свържете те с мен или ползвайте формата в края на програмата за повече информация и дискусия.

ПРОГРАМА

Ден 1

Полет до Билунд, Дания (WizzAir)

Днес летим вечерта в 19.25 до град Билунд в западна Дания (второто по важност летище в Дания). Билунд е прекрасен град в западна Дания, който се е развил и просперира покрай компанията за играчки Lego, основана там през 1932 г.  Следва трансфер и нощувка в хотел.

Ден 1
Ден 2

ЛегоЛанд; Полет до Фарьорски острови 

Днешният ден е посветен на увеселителния парк LEGOLAND® Billund. Целият комплекс е разделен на осем тематични свята с над 50 атракции, изложби и изложения, изградени от над 50 милиона LEGO ® парчета. От официалната страница на парка (https://www.legoland.dk/en/the-park/overview-of-the-park/ ) може да разберете какви атракции може да посетите, различните видове комбинирани билети и всякаква друга полезна информация. Можем предварително да закупим билетите онлайн, за да се избегне чакане на опашки, ако заявите какво точно бихте желали да посетите. Ако не ви се ходи до парка, може да позлвате деня за разходка из града.

Вечерта в 22.05 е полетът до Фарьорски острови и по-точно до столицата им град Торшавн (Tórshavn), където пристигаме в 23.05. Следва трансфер и настаняване в хотел.

Ден 2
Ден 3

Северните острови

Днес ще пътуваме до Северните острови, където ще се наслаждаваме на едни от най-красивите пейзажи на архипелага. Ще посетим остров Кунои (Kunoy) и селището там, след което ще се отправим към красивото селце Viðareiði. Продължаваме към градчето Клаксвик (Klaksvík) с най-голямото рибно пристанище на архипелага. Следва ферибота към остров Калсои (Kalsoy). На този красив остров ще посетим двете живописни села Макладалур (Mikladalur) и Трьоланес (Trøllanes).

Може да си направим малък пешеходен преход до местността Калур (Kallur), където се намира самотен фар със спиращи дъха гледки и големи ята птици – едно от най-красивите места днес. Прибираме се късно вечерта към 21.00.

Ден 3
Ден 4

Остров Суррой (Suðuroy)

Днешният ден е посветен на изумителния остров Суррой (Suðuroy) и селата там. Докато плаваме към острова, ще се наслаждаваме на гледките към малките необитавани острови Литла Димун (Lítla Dímun) и Стора Димун (Stóra Dímun), едни от най-отдалечените във Фарьорския архипелаг.

Днешният ден ще стигнем до някои от най-отдалечените кътчета на архипелага. Ще видим фара Акраберг (Akraberg) и живописните села като Фамжин (Fámjin ) и Сумба (Sumba).

Ще се върнем в Торшавн вечерта.

Ден 4
Ден 5

Птични скали на остров Вестмана

Днес ще имаме разходка с корабче до птични скали на остров Вестмана

(Vestmanna), едно от най-интересните места на архипелага. Първо ще стигнем до пристанището на градчето Вестмана, минавайки през прохода Нордрадалсскар (Norðradalsskarð). Ще видим единствения затвор на архипелага – Мьоркадалур (Mjørkadalur), който е с прекрасен парк и невероятни гледки към фиордите. От пристанището следва разходката с корабче, която ще трае около 2 часа. Ще видим от близо стръмните склонове на фиорда Kaldbaksfjørður, където гнездят хиляди птици. Гледките са наистина впечатляващи. Вечерта се прибираме в хотелчето в столицата.

Ден 5
Ден 6

Остров Вагар (Vagar)  

Последният ден е посветен на остров Вагар, един от най-интересните острови от архипелага. Тук ще видим водопада Мулафосур (Múlafossur), както и селцето Бьор (Bøur), и островчето Тиндхолмур (Tindhólmu) с характерните шипообразни скални върхове.

Вечерта се връщаме обратно в Торшавн.

Ден 6
Ден 7

Полет към Билунд, Дания

Днешният ден ще позлваме за разходка и почивка в столицата, пазаруване на сувенири или просто релакс. Вечерта имаме трансфер до летището и полет към Билунд, Дания в 18.10, къдто ще кацнем в 21.00

Ден 7
Ден 8

Град Билунд, град Колдинг или обратно в Лего Парка; Полет към София

Днес, който желае, може да отиде отново в Лего Парка или да се разходи из стария Билунд. Ако има желаещи може да отидем до град Колдинг на брега на фиорда Колдинг на около час път с автобус. В града има красива стара крепост, хубав парк и като цяло е много приятно място. Вечерта е полета към София.

Ден 8

ПОИСКАЙТЕ ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТАЗИ ПРОГРАМА