ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО ФАРЬОРСКИ ОСТРОВИ С ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА ЛЕГОЛАНД ПАРКА В БИЛУНД, ДАНИЯ

Фарьорски острови е един от най-красивите и екзотични архипелази в Европа, достоен съперник на Исландия. Идеята на пътуването е да се разходим из интересните места на архипелага, с корабче да стигнем до някои от недостъпните по суша райони и местенца, както и да походим сред невероятната природа. Летим с директен полет на ниско-тарифната Wizzair от София до град Билунд, западна Дания. Един ден на отиване и един ден на връщане сме отделили на огромния Лего парк в града, както и на самия град. Следва полет от Билунд до столицата на Фарьорски острови град Торшавн (Tórshavn). Следващите 4 дни ще пътуваме до всички краища на архипелага, като всяка вечер ще се връщаме в хотелчето в град Торшавн (Tórshavn). Един цял ден сме посветили на Северните острови – остров Кунои (Kunoy) и селището там, селце Viðareiði, градчето Клаксвик (Klaksvík) с най-голямото рибно пристанище на архипелага и остров Калсои (Kalsoy) с двете живописни села Макладалур (Mikladalur) и Трьоланес (Trøllanes). Ще имаме малък пешеходен преход до местността Калур (Kallur) със самотния фар и невероятните пейзажи. Друг ден сме посветили на Остров Суррой (Suðuroy) и селата там. Ще видим малките необитавани острови Литла Димун (Lítla Dímun) и Стора Димун (Stóra Dímun). Този ден ще видим още фара Акраберг (Akraberg) и живописните села Фамжин (Fámjin ) и Сумба (Sumba). Един ден сме посветили на Птичите скали на остров Вестмана, до които ще стигнем с малко корабче. До пристанището, от където тръгва корабчето ще минем през прохода Нордрадалсскар (Norðradalsskarð). Ще видим единствения затвор на архипелага – Мьоркадалур (Mjørkadalur). Последният ден на архипелага сме посветили на един от най-красивите му острови – Вагар (Vagar). Тук ще видим водопада Мулафосур (Múlafossur), както и селцето Бьор (Bøur), островчето Тиндхолмур (Tindhólmu) с характерните шипообразни скални върхове. Летим отново за Билунд, Дания, където ще имаме един цял ден на разположение за Лего Парка. Ако има желаещи може да отидем до град Колдинг на брега на фиорда Колдинг на около час път с автобус. От Билунд летим за София.

Важно! Пътуването може да бъде организирано за готови групи (приятели, семейства и т.н.) или сборни групи от най-малко 4 или 5 човека, за дати по избор след 1 август 2020. Ако сте индивидуални пътешественици, изпратете ни също запитване, за да ви включим в списъка за сборна група. Датите ще бъдат съобразени с участниците в групата и ще бъдат избрани след като се съберат най-малко 4 или 5 участника минимум.

 

Дати: пътуването може да бъде организирано през август или септември 2020;
Цена: 1,150 евро на човек (при група от 5 човека); 
Продължителност: 7 нощувки/8 дни;
Група: минимум 4/5 участника – максимум 7/8 участника;
Цената включва: български водач/шофьор; транспорт на архипелага с включено гориво, такси за тунели и паркинги; билети за фериботите; 7 нощувки в малки хотели с включена закуска; застраховка Асистанс с минимално покритие от 10 000 евро;
Цената не включва: самолетни билети София – Билунд (Дания) – Фарьорски острови – Билунд – София (*); обядите/вечерите; входни билети за музеи, както и за Лего парка (**); трансферите от/до летищата (***); разходи от личен характер.

(*) Полети

Отиване: 
София 19.25 – Билунд (Дания) 21.25 (Wizzair);
Билунд (Дания) 22.05 – Фарьорски острови 23.05

Връщане:
Фарьорски острови 18.10 – Билунд (Дания) 21.00;
Билунд (Дания) 21.55 – София 01.40 (6 август);

В момента на сформиране на групата ще ви информираме за актуалните цени за самолетни билети. Всички самолетни билети ще бъдат уредени и закупени от нас общо за цялата група. 

(**) От официалната страница на парка (https://www.legoland.dk/en/the-park/overview-of-the-park/ ) може да разберете какви точно атракции може да посетите, различните видове комбинирани билети и всякаква друга полезна информация. Можем предварително да закупим билетите онлайн, за да се избегне чакане на опашки, ако заявите какво точно бихте желали да посетите в Парка по време на записване за пътуването.

(***) След сформиране на групата и резервацията на хотелите, ще станат ясни и цените на трансферите от/до хотелите на архипелага и в Билунд. Вероятно тази сума няма да е голяма, ще бъдете уведомени предварително. Ще бъде добавена с последното плащане към фирмата. 

За да се запишете е необходимо да ни изпратите е-мейл с имената и телефонен номер за връзка. Може да ползвате формата в края на страничката или другите канали за комуникация, описани на сайта ни. След като групата се сформира, ще бъдат дадени допълнителни указания по организацията на пътуването.

Ден 1

Полет до Билунд, Дания (WizzAir)

Днес летим вечерта в 19.25 до град Билунд в западна Дания (второто по важност летище в Дания). Билунд е прекрасен град в западна Дания, който се е развил и просперира покрай компанията за играчки Lego, основана там през 1932 г.  Следва трансфер и нощувка в хотел.

Ден 1
Ден 2

ЛегоЛанд; Полет до Фарьорски острови 

Днешният ден е посветен на увеселителния парк LEGOLAND® Billund. Целият комплекс е разделен на осем тематични свята с над 50 атракции, изложби и изложения, изградени от над 50 милиона LEGO ® парчета. От официалната страница на парка (https://www.legoland.dk/en/the-park/overview-of-the-park/ ) може да разберете какви атракции може да посетите, различните видове комбинирани билети и всякаква друга полезна информация. Можем предварително да закупим билетите онлайн, за да се избегне чакане на опашки, ако заявите какво точно бихте желали да посетите. Ако не ви се ходи до парка, може да позлвате деня за разходка из града.

Вечерта в 22.05 е полетът до Фарьорски острови и по-точно до столицата им град Торшавн (Tórshavn), където пристигаме в 23.05. Следва трансфер и настаняване в хотел.

Ден 2
Ден 3

Северните острови

Днес ще пътуваме до Северните острови, където ще се наслаждаваме на едни от най-красивите пейзажи на архипелага. Ще посетим остров Кунои (Kunoy) и селището там, след което ще се отправим към красивото селце Viðareiði. Продължаваме към градчето Клаксвик (Klaksvík) с най-голямото рибно пристанище на архипелага. Следва ферибота към остров Калсои (Kalsoy). На този красив остров ще посетим двете живописни села Макладалур (Mikladalur) и Трьоланес (Trøllanes).

Може да си направим малък пешеходен преход до местността Калур (Kallur), където се намира самотен фар със спиращи дъха гледки и големи ята птици – едно от най-красивите места днес. Прибираме се късно вечерта към 21.00.

Ден 3
Ден 4

Остров Суррой (Suðuroy)

Днешният ден е посветен на изумителния остров Суррой (Suðuroy) и селата там. Докато плаваме към острова, ще се наслаждаваме на гледките към малките необитавани острови Литла Димун (Lítla Dímun) и Стора Димун (Stóra Dímun), едни от най-отдалечените във Фарьорския архипелаг.

Днешният ден ще стигнем до някои от най-отдалечените кътчета на архипелага. Ще видим фара Акраберг (Akraberg) и живописните села като Фамжин (Fámjin ) и Сумба (Sumba).

Ще се върнем в Торшавн вечерта.

Ден 4
Ден 5

Птични скали на остров Вестмана

Днес ще имаме разходка с корабче до птични скали на остров Вестмана

(Vestmanna), едно от най-интересните места на архипелага. Първо ще стигнем до пристанището на градчето Вестмана, минавайки през прохода Нордрадалсскар (Norðradalsskarð). Ще видим единствения затвор на архипелага – Мьоркадалур (Mjørkadalur), който е с прекрасен парк и невероятни гледки към фиордите. От пристанището следва разходката с корабче, която ще трае около 2 часа. Ще видим от близо стръмните склонове на фиорда Kaldbaksfjørður, където гнездят хиляди птици. Гледките са наистина впечатляващи. Вечерта се прибираме в хотелчето в столицата.

Ден 5
Ден 6

Остров Вагар (Vagar)  

Последният ден е посветен на остров Вагар, един от най-интересните острови от архипелага. Тук ще видим водопада Мулафосур (Múlafossur), както и селцето Бьор (Bøur), и островчето Тиндхолмур (Tindhólmu) с характерните шипообразни скални върхове.

Вечерта се връщаме обратно в Торшавн.

Ден 6
Ден 7

Полет към Билунд, Дания

Днешният ден ще позлваме за разходка и почивка в столицата, пазаруване на сувенири или просто релакс. Вечерта имаме трансфер до летището и полет към Билунд, Дания в 18.10, къдто ще кацнем в 21.00

Ден 7
Ден 8

Град Билунд, град Колдинг или обратно в Лего Парка; Полет към София

Днес, който желае, може да отиде отново в Лего Парка или да се разходи из стария Билунд. Ако има желаещи може да отидем до град Колдинг на брега на фиорда Колдинг на около час път с автобус. В града има красива стара крепост, хубав парк и като цяло е много приятно място. Вечерта е полета към София.

Ден 8

ПОИСКАЙТЕ ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТАЗИ ПРОГРАМА