Националният парк Горкхи-Терелж в Монголия

Националният Парк Горкхи-Терелж е пасторално, зелено място на около 37 км от Улан Батор. Настаниха ни в юрта със собствена зелена полянка под прекрасна скала, където сутринта пихме чай. Мястото е вълшебно, особено когато се взреш в каменната формация с форма на костенурка, точно срещу юртата ни, една от забележителностите в Парка. Само малка част от защитената територия е достъпна за туристите. Останалата дива част е дом на кафявата мечка и около 250 вида птици. Прекрасното 20 метра дълбоко езеро Кхагиин Кхар се намира на около 80 км навътре, както и горещите минерални извори Йестии, разположени на около 18 км от туристическата зона. Националният Парк Горкхи-Терелж е задължително място за посещение в Монголия – прекрасна природа, тишина, спокойствие и много интерсни пътеки за обикаляне.

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ

Организираме индивидуални и самостоятелни пътувания за отделни пътешественици или малки групи/семейства в цял свят. Подробна информация може да намерите тук.

Всички застраховки, които предлагаме от български и чужди застрахователни компании, включват покритие в случай на заболяване от Ковид и/или други немедицински проблеми свързани с вирусната пандемия. Подробна информация, включително и за застраховката “Отмяна на пътуването”, може да намерите тук.