ПЪТЕШЕСТВИЕ В ГРЕНЛАНДИЯ

Пътуването до Гренландия ще започне с полет от Копенхаген до столицата на острова – Нуук.  Първо ще разгледаме столицата – старата колониална част, музеите и десетките други атракции, които предлага този малък, но уютен северен град. Един ден ще имаме пешеходен преход от фиорда Коббе до фиорда Нуук през планините, като по пътя ще минем и покрай няколко водопада. Преходът ще трае около 4-5 часа.

Друг ден ще плаваме с лодка към източната част на фиордната система Нуук, от където ще имаме 45 минутен пешеходен преход до високо плато, от където ще се насладим на невероятните пейзажи на фиорда Айсфиорд. От тук се вижда огромен глетчер, от който с трясък падат големи ледени късове направо в морето. Ще се отбием през селището Каписилит – последното населено място с постоянни жители в района (освен столицата). Тук отидем на гости на местно семейство. Ще имаме възможност да научим повече за живота на хората, тяхното ежедневие, трудности, култура и бит.

По желание може да се организират още екскурзии и пешеходни преходи, за които ще бъде предоставена повече информация. Тази програма може да се съчетае с посещение на Исландия.

ОСНОВНА ИНФОРМАЦИЯ

Категория: Индивидуални пътувания/ Група без определени дати 

Период на пътуване: лято; 

Дати: повече информация в секциите за индивидуални пътувания; за групи без определени дати;

Продължителност: 7 нощувки/8 дни;

Група: повече информация в секциите за индивидуални пътувания; за групи без определени дати;

Цена: повече информация в секциите за индивидуални пътувания; за групи без определени дати;

При малка група с български водач цената ще включва: самолетен билет София – Нуук (Гренландия) – София (*); трансфери от и до летищата в Копенхаген и Нуук (Гренландия); 2 нощувки в Копенхаген хотел тип B&B в стая с две легла с включена закуска; 5 нощувки в хотел в Гренландия в стая с две легла; двете екскурзии в Гренландия, застраховка “Помощ при пътуване” с покритие 10,000 евро.

При малка група с български водач цената няма да включва: обяди и вечери; входни такси за забележителности; допълнителни застраховки (**); други разходи от личен характер. 

По желание могат да се включат допълнителни екскурзии в Гренландия, за които ще бъдете информирани след като се сформира групата.

(*) Примерни маршрут и разписание на полети

Отиване:

София 13.50 – Копенхаген 15.35 (Wizz Air);
Копенхаген 09.55 – Нуук (Гренландия) 13.10 (Air Greenland);

Връщане:

Нуук (Гренландия) 08.25 – Копенхаген 10.05 (Air Greenland);
Копенхаген 16.05 – София 19.40 (Wizz Air);

Актуални разписания с цени на самолетни билети ще бъдат предоставени допълнително.

(**) Допълнителни застраховки. За това пътуване ще предложим варианти с конкертни цени за допълнителни застраховки, които включват опции, свързани с Ковид кризата, включително застраховка “Отмяна на пътуването”. Моля, прочетете повече на специалната страница посветена на пътните застраховки тук.

Условия за провеждане: Пътуването се организира и осъществява в зависимост и съобразявайки се със съществуващите към момента правила и процедури за пътуване и туризъм в страните. Често Задавани Въпроси за нашите пътувания във връзка с вирусната епидемия и в близко бъдеще: http://thousandvoyages.com/често-задавани-въпроси-за-нашите-пъту/

Първи вариант – изготвяне на пакет за пътуването – ние уреждаме всичко, включително резервациите и заплащането им (предпочитан от клиентите, тъй като тази услуга е безплатна, ако пътуването се осъществи)

Ние изготвяме пакетна програма за Вашето пътуване, правим всички резервации, заплащаме за тях през нашите канали, както и осигуряваме човек за контакт и помощ по време на самото пътуване. Вие не се грижите за нищо, освен да пътувате! Пакетът ще има конкретна пакетна цена, тъй като той се изготвя за конкретни дати и с конкретни туристически услуги като настаняване и други. Цената на самолетните билети се предлага отделно и не е част от общата пакетна цена. След като ние сме готови с пакета и крайната му цена, заплащането му към нас става както следва:

50 % от стойността на пакета + стойността на самолетните билети (ако ще се пътува със самолет). Останалите 50 % от стойността на програмата се заплащат около 10 дни преди датата на тръгване.

Ако програмата се осъществи, услугата по изготвяне на пакета е безплатна за вас. Ако по някакви причини програмата не се осъществи (*), се удържат 5% от стойността на пакета (без самолетните билети) или не по-малко от 70 евро. Така например ако общата стойност на програмата (без значение колко човека участват) е 1500 евро, заплащането към нас в случай на неосъществяане ще бъде 75 евро.

(*) Ние предлагаме няколко вида застраховки, които биха могли да минимизират загубата на средства при непредвидени обстоятелства. Прочетете повече в секцията “Застраховки”.

Втори вариант – изготвяне на подробна логистична програма от нас. Вие правите сами резервациите си и плащанията за тях

Ние изготвяме подробна логистична програма. В нея ще бъде включена цялата логистика – транспорт, адреси на хотели и линкове към тях за резервации, екскурзии и указания как да си ги резервирате и всички останали детайли, които ще са ви необходими, за да осъществите пътуването си самостоятелно. Избираме хотелите и други туристически услуги въз основа на личен опит или висок рейтинг и оценки от потребители в сайтове като booking com, tripadviser и други. Вие може да се възползвате от препоръките или да изберете други предложения.

Примерна подробна логистична програма в уеб вариант (http://thousandvoyages.com/tours/icelandsample/ ) и в pdf формат (http://thousandvoyages.com/pdf/sampleprogram.pdf  )

Тъй като програмата ще съдържа едно или няколко предложения за хотели или други туристически услуги на място, от които да избирате и съответно да резервирате, тя няма да съдържа финален бюджет и цена. Това ще зависи от Вашия избор. Заплатената сума за тази услуга не се възстановява, ако решите да не ползвате програмата. Агенцията не носи отговорност за направените от вас резервации.

Цена на услугата: 30 лева на планиран ден (например ако пътуването е 6 дни, цената на тази наша услуга ще бъде 180 лева). Тази сума се заплаща преди да е започнала работата по изготвяне на логистичната програма

МАЛКА ГРУПА С БЪЛГАРСКИ ВОДАЧ БЕЗ ОПРЕДЕЛЕНИ ДАТИ

Ако сте готова група от най-малко 4 или 5 човека, датите определяте вие. Програмата също така може да се видоизменя в зависимост от конкретните ви желания и условия. На практика можем да организираме всяко едно пътуване по настоящата програма или подобна.

Може също да се запишете в списъка за бъдещи пътувания. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите през нашите комуникационни канали или чрез формата в края на програмата. След като минималния брой участници се събере (4 или 5 човека), ще определим дати удобни за всички. Максималният брой участници е 7/8 човека. Следва организация на самото пътуване, която е подобна на всяко друго наше пътешествие. За всяка стъпка ще бъдете надлежно информирани.

Моля свържете те с мен или ползвайте формата в края на програмата за повече информация и дискусия.

ПРОГРАМА

Ден 1

Пристигане в Копенхаген 

Днес е полетът София – Копенхаген. Следва трансфер до хотела. В зависимост от полетното разписание и времето до края на деня, ще предложим програма за датската столица с разходки до някои от най-известните забележителности. Нощувка в хотел

Ден 1
Ден 2

Полет до Нуук, Гренландия

Днес имаме трансфер до летището и полет до столицата на Гренландия – град Нуук. Следва трнасфер до хотела, малка почивка и първи разходки из града.

Ден 2
Ден 3

Нуук

Днешният ден е посветен на градчето Нуук, столица на най-големия остров в света. 

Нуук е административния център на Гренландия с население от около 15 000 човека. Това го прави една от най-малките столици в света, както и една от най-северните. Градът е компактен и лесен за обхождане пеш.Тук се намират културния център Катуак, Националния музей, Музея Анори Арт с най-голяма колекция от местно изкуство извън Националния музей и още много други атракции, които ще разгледаме по време на нашия престой. Вечеря и нощувка в хотела.

Ден 3
Ден 4

Пешеходен преход около столицата

След закуската в хотела потегляме от пристанището с лодка към фиорда Коббе, разстояние което ще изминем за около 30 минути. В един момент ще слезем на брега на фиорда, от където ще започне пешеходния преход посока североизток. 

Първата част от маршрута минава през много красива долина с прекрасни пейзажи на около 350 метра над морското развнище. Ще стигнем високо място с прекрасна панорама към околностите – вижда се целия фиорд Нуук и планиската верига Сермитсиа. След почивка започваме слизане към фиорда Нуук, като ще минем покрай няколко водопада по пътя. Целият пешеходен преход ще отнеме около 4-5 часа. На брега на фиорда ще ни чака лодка, която ще ни отведе обратно в столицата след около час плаване Следва почивка, вечеря и нощувка.

Ден 4
Ден 5

Пешеходен преход покрай фиорда Айсфиорд; селището Каписилит

Днес отново отиваме на пристанището, за да се качим на борда на малко корабче, което ще ни отведе до селището Каписилит в източната част на фиордната система Нуук (около 2.5 часа път). Планините около фиорда са геологично едни от най-старите на планетата, а пейзажът е зашеметяващ. Възможно е да видим китове тук, както и тюлени или белоопашати орли.

От дъното на фиорда Каписилит ще започне пешеходния преход, който ще продължи около 45 мин. Ще стигнем до високо плато, от където се разкрива гледка към фиорда Айсфиорд. От височината се вижда глетчер, от който периодично се откъсват ледени парчета, които падат с трясък в морето. Тук ще си направим пикник. След това тръгваме надолу към фиорда. Ще спрем, за да разгледаме селището Каписилит – последното населено място с постоянни жители в района (освен столицата). Тук ще гостуваме на местно семейство. Ще имаме възможност да научим повече за живота на хората, тяхното ежедневие, трудности, култура и бит. 

Ден 5
Ден 6

Нуук

Днес е последния ден от престоя ни на острова. Всичко каквото не сме успели да видим първия ден в столицата, ще го видим днес. Без да бързаме ще хапваме в местните кръчми, ще пием дълги кафета и ще се разхождаме из стария колониален град.

Ден 6
Ден 7

Полет към Копенхаген

Днес летим към датската столица. Трансфер и почивка в хотела. По желание може да се направи програма за посещение на най-интересните места в датската столица. Друга възможност е удължаване на престоя с ден за посещение на Леголанд в Билунд.

Ден 7
Ден 8

Полет към София

Днес е полета към София.

Ден 8

ПОИСКАЙТЕ ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТАЗИ ПРОГРАМА

ВСИЧКО ЗА СКАНДИНАВИЯ – ПРОГРАМИ, ПЪТЕПИСИ, ИСТОРИИ, ИНТЕРЕСНИ МЕСТА И ПРИНТОВЕ

Исландия, архипелага Свалбард, Норвегия, Швеция и Финландия, Гренландия, Дания и Фарьорските острови