ПЪТЕШЕСТВИЕ ИЗ ОСТРОВ ХОКАЙДО В ЯПОНИЯ С ПОСЕЩЕНИЕ НА ТОКИО, ХАКОНЕ И НИКО

Това пътешествие включва посещение на остров Хокайдо и по-точно на един от най-автентичните му и запазени райони – дивия полуостров и Националнен Парк Ширетоко. Това е едно от най-отдалечение места в Япония, с непокътната и уникална природа. Намира на ширината на Владивосток и Сибир на брега на Охотско Море. Ще нощуваме в Уторо, малко рибарско село на брега на Охотско Море, изходен пункт за посещение на Националния Парк. Ще обиколим Петте езера – едно от най-красивите места в Националния Парк, ще се качим на внушителната скала Оронко, ще ходим до водопада Фурепе, чиито води се спускат от висока скала почти отвесно в морето и до водопада Ошинкошин. Ще имаме лек трекинг в сърцето на Националния Парк до езерото Раусу. Продължаваме с японската столица, на която сме отделили два дни. Един ден ще отделим на Хаконе, един от най-красивите Национални паркове. Ще пресечем езерото Ашиноко с корабче. От тук при хубаво време се вижда много ясно и в пълен размер вулкана Фуджи. Ще посетим Хаконе Гео Парк, забележителен с лунния си пейзаж от жълтеникав камънак обвит със серни газове. Ще се возим на поне 5 различни превозни средства (високопланинска железница, въжена линия, корабче, автобус и нормална железница). Един ден ще посветим на малкото градче Никко, и Нацоналния Парк – едно от най-красивите места в Япония. Летим обратно за София от Токио.

 

Филмче за дивия полуостров и Националнен Парк Ширетоко.

Период на пътуване: късна пролет, лято или ранна есен;

Дати: датите избираме, след като се съберат поне 4 или 5 човека; 

Продължителност: 8 нощувки/9 дни;

Група: Това пътешествие може да се осъществи с малка група от минимум 4/5 човека до максимум 7/8 човека с български водач; 

Цена: Подробна програма с логистиката и цена ще бъде предложена когато се съберат най-малко 4 или 5 човека желаещи да пътуват;

Цената ще включва: самолетни билети София – Токио – София (*); български водач, трансфери от/до летищата; карта за транспорт в Токио в дните, които обикаляме града; 1 нощувка в хотел до летище Ханеда в Токио; 3 нощувки хотел 2 звезди на остров Хокайдо (традиционен хотел с фотонни легла); 4 нощувки в хотел 3 звезди в Токио; вътрешни полети Токио – Меманбетсу  (на остров Хокайдо) – Токио (*); транспорт до Хаконе с включени всички 5 отсечки в района (корабче, въжена линия,  високопланинска железница, автобус, нормална железница); транспорт до Нико; застраховка Асистанс.

Цената не включва: закуски; обяди и вечери (около 30-40 евро на ден или по-малко в зависимост от хранителните навици), входни билети за забележителности; трансфер от/до летището в Меманбетсу до Уторо (3,300 йени в едната посока или около 26 евро); разходи от личен характер.

Условия за провеждане: Пътуването се организира и осъществява в зависимост и съобразявайки се със съществуващите към момента правила и процедури за пътуване и туризъм в страните. Често Задавани Въпроси за нашите пътувания във връзка с вирусната епидемия и в близко бъдеще: http://thousandvoyages.com/често-задавани-въпроси-за-нашите-пъту/

(*) Примерни полети:

Отиване:

София 07.10 – Париж 04.35;

Париж 17.40 – Токио Ханеда 12.45;

Връщане:

Токио 22.55 – Доха 05.25;

Доха 10.20 – София 14.05;

След сформиране на групата ще бъдат предложени още маршрути с цени за самолетни билети, като ще изберем най-удобните и изгодни към момента на резервацията.

Виза за Япония не е необхдима за български туристи.

 

Как да се запишем?

Моля ползвайте формата в края на страницата или другите наши комуникационни канали, за да заявите желание за участие. За да се запишете първоначално са достатъчни имената, ел поща и телефон. След като поне 4 или 5 човека проявят интерес и се запишат в бъдеща група за това пътешествие, ще определим датите, които са удобни за всички. Следва организация на самото пътуване – самолетни билети и други, като за всяка стъпка ще бъдете надлежно информирани.

Какви документи и допълнителна информация ще получим при записване за ваше пътуване?

След като групата се сформира и пътуването се потърди, всички получават пълен пакет документи:  “Договор за организирано пътуване”, застраховка “Помощ при пътуване”, фактура, електронни самолетни билети, където има пътуване със самолет и други документи.

Допълнително ще бъде предоставена подробна информация за епидемиологичната обстановка в страната, рестрикции и всички други детайли, които ще са необходими за осъществяването на пътуването.

Изисквате ли депозит?

Изискваме депозит от участниците единствено и само след като групата се сформира и пътуването бъде потвърдено. Фирмата не събира пари при записване за пътуване.

Какво се случва при отмяна на пътуването?

В случай на отмяна на пътуването след сключен вече договор и платен депозит, фирмата връща всички средства, които все още не са били преведени към доставчици на туристически услуги като настаняване, транспорт и други. В почти 100 % от случаите доставчиците връщат неизползваните суми в пълен или почти пълен размер, което означава, че и ние можем да изплатим остатъка от депозита в пълен размер обратно на участниците.

Връщането на суми за самолетни билети става от авиокомпаниите и следва техните правила. Ние работим с наши доверени партньори за закупуване на самолетните билети, които се грижат интересите на нашите пътешественици да бъдат винаги приоритет.

Горните детайли са описани в “Договор за организирано пътуване”.

Фирмата има сключена валидна застраховка “Отговорност на туроператора”.

Какво ще кажете за риска при организацията и провеждането на пътуванията?

Ние винаги сме взимали всички предвидими мерки за безопасно пътуване. Оценяваме риска обективно, доколкото е възможно и предприемаме пътувания съобразявайки се с него. В същото време не толерираме крайностите и параноята. Поемането на някакъв риск е част от тези пътувания, така е било преди корона-кризата, така ще бъде и след нея.  Поради тази причина тези пътувания не са масови. Те са само за хора-пътешественици в истинския и буквален смисъл на тази дума. 

Имате ли условия за записване на пътуването?

Да имаме! :). Може да ги прочетете тук. 

Таб: Застраховки

Ние предлагаме задължителната застраховка “Помощ при пътуване”, която е включена в общата цена на пътуването. Допълнително предлагаме следните застраховки:

1) “Отмяна на пътуването”. Ползваме услугите на застрахователното дружество “Армеец”. Повече информация може да прочетете тук.

2) Уорлд Номадс (World Nomads) застраховката за европейски граждани, която е една от най-добрите за прилюченски пътувания с много добра репутация и покритие. За да получите конкретна оферта, моля попълнете лесната форма за застраховка Уорлд Номадс (World Nomads) на тази страница – http://thousandvoyages.com/застраховки/  или просто ни пишете, че желаете такава застраховка и ние ще ви изпратим конкретна оферта.

3) СейфтиУинг (SafetyWing) включва покритие и на заболявания свързани с коронавируса(COVID-19). Често Задавани Въпроси (на български език), както и допълнителна информация може да намерите тук: http://thousandvoyages.com/insurancesafetywing/ Към момента това е най-изгодната като покритие и цена застраховка на пазара. Можете да си я поръчате както самостоятелно, така и чрез нас.

При запитване за някоя от предлаганите застраховки, ние ще направим съответните калкулации и ще ви предложим оферта. Заплащането става заедно с основното плащане или отделно. 

 

Това е пътепис за пътуването на наша група до остров Хокайдо, Япония през септември 2018.

С вътрешен полет кацнахме на летището в градчето Memanbetsu в североизточнатачаст на Хокайдо. След около 2 часа път с автобус стигнахме до малкото градче Utoro, една от изходните точки за посещение на Националния Парк Shiretoko (Shiretoko National Park), разположен на едноименния полуостров. 

В селото се качихме на 60 м скала с чудна панорама към Охотско Море, пристанището и селото – Oronko Rock. Докато се разхождахме покрай пристанището, зяпахме как местните ловят розова сьомга. 

Един ден отделихме на обиколка на 5-те езера – чудно красиво място…с 5 езера, покрай които се вие панорамна пътека. Посетихме природо-защитния център в Националния Парк (Shiretoko Nature Center) и разгледахме експозицията посветена на биоразнообразието на защитената територия. Разходихме се и до водопада Furepe, недалече от Центъра, чийто води се изливат от вътрешността на скалите директно в Охотско море. 

Един ден направихме 3 часов пешеходен преход през дивата част на Парка до езерото Rausu. До началната част на пътеката стигнахме с автобус. На връщане се качихме на автобуса малко по-нагоре по пътя, от Прохода Shiretoko (Shiretoko Pass). От това място се разкрива фантастична панорама към целия район, Охотско Море и планината Rausu (Mount Rausu – 1661 метра). 

От нашето село Utoro ходихме пеш около 5-6 км до водопада Oshinkoshin. По пътя, който се вие покрай Охотско море видяхме кафява мечка, която се моташе по плажа. Снимахме я! После малко потичахме! 

Част от групата се вози на малко корабче в залива на селото Utoro – друга гледна точка към Националния парк.

С вътрешен полет се върнахме до Токио. Тук към нас се присъедини останалата част от групата. В Токио посетихме Shibuya с прочутото кръстовище, известния магазин Shibuya 109, както и статуята на вярното куче Hachikō, което 9 години след смъртта на стопанина си продължавало да го чака на това място. Посетихме и неоновия град Akihabara с известните maid cafes. Разходихме се из административното сърце на Токио – Shinjuku Skyscraper District, като се качихме на най-високото кметство в света – Metropolitan Government Building, за да се насладим на великолепната панорама към Токио от 45 етаж. 

С влакчето, което се движи сред небостъргачите (Yurikamome) стигнахме до изкуствения остров Odaiba, където видяхме огромната сграда с глобус – Fuji TV Building, разходихме се в парка, а също видяхме площада DiverCity Tokyo Plaza. Огромната статуя на робота, наричан Gundam от популярния анимационен сераил, е издигната точно пред сградата на Gundam Base.  

На връщане слязохме на доковете Takishiba Pier с хубави гледки към залива и моста “Rainbow”. От там пеш за около половин час стигнахме до градината Hama Rikyu. В района видяхме и Капсулната Кула Nakagin, образец на архитектурното течение “Метаболизъм”.

Един ден посветихме на района на Hakone. До там стигнахме с влак-стрела, който ни остави в град Odawara. От него се качихме на местната железница с името Tozan mountain railway, която ни отведе до курортното градче Hakone-Yumoto, известно с множеството си минерални извори и съответно СПА хотели. Качихме се на автобус за градчето Moto-Hakone, разположено на южния бряг на езерото Ashinoko, една от топ атракциите в Hakone. От градчето се качихме на пиратски кораб, който ни отведе през езерото до северните му брегове – станцията Togendai. Успяхме да видим вулкана Фуджи на няколко пъти – от брега в селото Moto-Hakone и от корабчето. Казват, че вулканът се вижда рядко…ние обаче го видяхме, макар и забулен в мъгла. Фантастично! От станцията Togendai се метнахме на въжената кабинкова линия до станцията Owakudani, където е разположен Гео парк (Hakone Geopark). Бивш вулкан замлъкнал отдавна продължава да изпуска и днес серни газове, като цялата околност прилича на лунен пейзаж. Тук има геоложки музей, сувенирни магазини и много вятър. От тази станция кабинката се спуска надолу до станцията Sounzan, крайната спирка на кабинката, която е и начална станция на стръмна зъбчатата железница, с която стигнахме до градчето Gora. След кратък обяд в кафето на Нинджите се метнахме на единствената високопланинска железница в Япония – Tozan mountain railway (втората високо-планинска част от споменатта по-рано железница). Спускането надолу е особено впечатляващо, тъй като влакчето прави някои странни маневри. Изключително красива запазена природа, зен малки гарички…много много японско е тук. От градчето Gora се качихме отново на Tozan mountain railway (първата й по-ниска част) до Hakone-Yumoto, а от там до Odawara и Токио с влак стрела.

Продължихме пътуването си до Хирошима, където стигнахме след около 5.30 часа с влак-стрела, който сменихме в Осака. Разстоянието, което изминахме днес беше около 900 км.

След като се настанихме в апартамента в Хирошима, посетихме Hiroshima’s Peace Memorial Park и Peace Memorial Museum. От парка продължихме по покритата търговска улица Hondori, сърцето на Хирошима. Тук опитахме от известното местно ястие Okonomiyaki в ресторантче, където сами трябваше да си поръчаме яденето на едни таблети. Добре, че дойде един чичо, който питахаме съвсем старомодно за това ядене, че не можахме от раз да го намерим в таблета.

На следващия ден пътувахме до остров Miyajima, на около 40 мин път с локално влакче и фери. Видяхме известния храм Itsukushima Shrine с портата в залива. За късмет имаше отлив, което ни позволи да се разходим по мокрото дъно около портата. Стотици сърнички ни правеха компания през цялото време. Част от групата се качиха с въжената линия до върха на планината Misen, от където се открива една от най-прекрасните панорами в Япония – към залива на Хирошима и островите в него. За съжаление този ден беше мъглив и дъждовен и хората не успяха да се насладят напълно на гледката от горе. В края на деня се върнахме в Хирошима.

Продължихме пътешествието си към Киото с влак-стрела, където пристигнахме след около 2 часа. По-късно през деня пресякохме квартала на гейшите Gion, минахме по една от главните улички до културния център Gion Corner. Продължихме към един от най-важните храмове в Киото –  Yasaka Shrine, след което се разходихме из прилежащия парк Maruyama Park. 

На два пъти минахме през пазара Nishiki или “Кухнята на Киото”, както наричат това място. Тук се продават всякакви екзотични японски и не само хранителни продукти. За съжаление все улучвахме последните работни часове, когато една част от сергиите бяха вече затворени.

Един ден отделихме на най-старата столица на Япония – Нара. Тук успяхме да се разходим из Парка, отново пълен със сърнички. В него видяхме три от най-важните места: Храмът Тodaiji със залата Daibutsuden (Голямата зала на Буда) – най-голямата в света дървена сграда. Тя е дом на най-голямата бронзова статуя на Буда в Япония (Daibutsu). Разходихме се и до Isuien, великолепна зен градина – образец на японското градинарско изкуство. Последно посетихме Kasuga Taisha – един от най-известните храмове в Япония – доста особено, някак мрачно, тайнствено, но същевременно приказно място.

Последният ден посветихме на Сребърния павилион (Ginkakuji) в Киото. Минахме по 2 км Философски Път – малка пътека покрай един канал с множество малки мостчета, кафененца и приказна природа наоколо. Стигнахме до интересния и внушителен храм Nanzenji с каменните градини Hojo и странния акведут, ползван в миналото за пренос на вода до градините. Част от групата ни успя да стигне и до Златния храм.

От Киото се качихме за последен път на влака-стрела до Токио, от където летяхме обратно за София.

 

“За нас беше удоволствие да споделим пътуването си с “Хиляда пътешествия”. Впечатлени от интересното представяне на програмите в сайта на агенцията, от завладяващо написаните пътеписи, ние се свързахме с Павката. Без напрежение, само след няколко кратки и ясни разговора се видяхме за първи път на летището в Токио в уречено то време и място. 

И от там нататък, една седмица бавно и приятно пътуване из невероятната Япония! Благодарим за организацията, компанията и се надяваме отново да попътуваме заедно.

Кирилка и „Групичката“ от Япония, септември 2016.

 

ПРОГРАМА

Ден 1

Пристигане в Япония

Пристигаме на летище Ханеда в Токио. Следва трансфер до хотела около 10 мин,  настаняване и почивка. 

 

Ден 1
Ден 2

Полет Токио – Меманбетсу; трансфер до малкото селце Уторо

Днес имаме полет от летище Ханеда до малкото летище Меманбетсу на остров Хокайдо. Отново ще ползваме трансфера от хотела до летището (10 мин). От летище Меманбетсу ще ползваме обществен автобус, който обикновено чака на летището до малкото селце Уторо, изходен пункт за посещение на Филмче за (не е включено в цената; 3,300 йени или около 26 евро; около 2 часа ).

Ширетоко едно от най-отдалечение места в Япония с непокътната, уникална природа. Районът се намира на ширината на Владивосток и Сибир на брега на Охотско Море, близо до остров Сахалин.

Полуостровът е най-южното място в света, където зимата ледове сковават целия бряг (по подобие на Арктика).

В Парка и околността няма значителни населени места. Паркът се посещава най-често през краткото лято, макар да е отворен целогодишно. Биоразнообразието е забележително – мечки, лисици и други животни, както и напълно непокътнати девствени гори.

Селото Уторо е малко, рибарско село на ръба на света на брега на Охотско Море, изходен пункт за посещение на дивия полуостров и Национален Парк Ширетоко. В селото има много минерални извори. 

В самото село Уторо ще видим една огромна скала – Оронко, на около 60 метра над пристанището. Може да се качим на върха за панорамни снимки към Националния Парк и Охотско Море. Ще се разхождаме по крайбрежието, ще хапваме суши и други морски манджи.

 

Ден 2
Ден 3

Петте езера

Днес ще посетим известните пет езера в Националния Парк. От нашето градче взимаме автобус до там (700 йени; около 5 евро) като за около 25 мин стигаме до езерата. Районът се обхожда пеш по специални дървени пътеки. Една специална такава пътека е издигната над повърхността на земята и дава достъп до първото езеро (около 800 метра). Ще посетим всичките 5 езера, които са разположени близо едно до друго.

Ще посетим и природо-защитния център в Националния Парк и ще разгледаме експозицията посветена на биоразнообразието на защитената територия.

Следобед продължаваме от информационния център пеш покрай брега на Охотско Море. След около 30 мин ще стигнем до водопада Фурепе, чиито води се спускат от висока скала почти в морето. Няма видима река, водата извира под повърхността на земята направо надолу. От специална платформа ще видим самия водопад и цялата околност.

Още текст и галерия снимки от националния парк и петте езера.

 

Ден 3
Ден 4

Лек трекинг в Националния Парк до езерото Раусу (Rausu)

След закуската отново с автобус (700 йени; около 5 евро) стигаме до прохода Ширетоко. Малко по-надолу от спирката е началната точка за лек преход в сърцето на Националния Парк до езерото Раусу. Ще ходим общо около 3 или 4 часа (ще си вземем ботуши от хотела, тъй като на места пътеката е кална). 

От прохода се разкрива фантастична панорама към целия район, Охотско Море и планината Раусу (1661 метра). 

След обед от нашето село Уторо ще ходим около 5-6 км до водопада Ошинкошин. По време на миналото ни пътуване в района именно тук видяхме кафява мечка, символа на Националния Парк.

 

Ден 4
Ден 5

Полет до Токио Ханеда; Районът Шинджуку в японската столица

Днес имаме трансфер до летището Меманбетсу и обратен полет до Токио. Следва трансфер и настаняване в хотела. Хотелът се намира в един от най-популярните райони на японската столица – Шинджуку. Остатъкът от деня ще се разходим наоколо.

 

Ден 5
Ден 6

Токио

Днешният ден е посветен на Токио. По-долу са някои от по-известните места. С хората от групата ще решим кое от местата да посетим. Всеки ще може и самостоятелно да се разходи, ако желае да отиде до друго място.

Градините Хама Рикую са разположени на брега на залива Токио. Градините са образец на най-изящна японска ландшафтна архитектура и градинско майсторство. Вход 300 йени.

Тук наблизо е известната Капсулната Кула Накагин, представителен пример на архитектурното течение “метаболизъм” и концепцията за “капсулна сграда” от средата на миналия век, чиито основен популяризатор е архитектът Кишо Курокава.

По-нататък продължаваме към пристаните Такешиба – нови кейове на брега на залива Токио. Мястото е прекрасно за разходка и почивка с красиви гледки към залива, небостъргачите и една от най-известните забележителности на града – Моста на Дъгата.

От кея има директен достъп до една от спирките на футуристичния влак Юрикамоне, който тръгва от гарата Шимбаши и отива до остров Одайба. Ние ще се качим на това влакче, за да минем през едни от най-впечатляващите урбанистични пейзажи не само в Токио, но и в света. Билетът е 350 йени и не се покрива от картата за транспорт, която ще имаме.

Ще слезем от влакчето на гарата Дайба на острова Одайба. Ще се разходим по алеята покрай канала; ще видим репликата на статуята на свободата. Има аква парк, плаж, но най-вече огромни футуристични сгради.

Друго интересно място е Акихабара, място за пазаруване на електроника, може би едно от най-големите в света. Тук има стотици малки магазинчета, сергийки с може би милиони различни артикули, свързани с всичко по което тече ток. Тук са и известните кафенета със сладки сервитьорки облечени като френски прислужници. Входът за кафето струва 600 йени без питието, а снимка с такава красавица – 500 йени.

Следващата интересна част на Токио е Шибуя, място за купон, мода и всичко което се смята за модерно към момента. Казват за Шибуя, че каквото се появи по пазарите на тоя квартал, има голяма вероятност да стане хит не само в Япония, но и глобално. Тук са монтирани най-много светлинни и неонови реклами на квадартен метър в света.

Ще минем и през най-голямото кръстовище в света, където на 5 пешеходни линии в час пик се струпват няколко хиляди човека, които го пресичат. Противно на широкото мнение Шибуя не е толкова скъпо място, така че тук може да направим пазар или просто да се потопим в неповторимата атмосфера на този най-купонджийски район в столицата.

Гарата Шинджуку е най-голямата гара в света с пътникопоток от около 2 милиона души дневно.

Западно от гарата се намира един от най-представителните райони на Токио – Шинджуку, с множество небостъргачи, хотели и правителствени сгради. Тук се намира и най-високото кметство в света, което дълги години е било и най-високата сграда в света. Един бърз асансьор ще ни отнесе на 45 етаж, където има кафене и посетителски център, от където ще се насладим на града от високо. Входът е безплатен, а панорамата великолепна.

Интересно място е една малка уличка наречена “опиканата алея” с много малки тесни ресторантчета, които побират едва 5 или 6 човека. Уличката е със запазена атмосфера от старо Токио, където поради липса на пространство е нямало и тоалетни. Хората са ходели по нужда направо на улицата, от където и името. Тук ще хапнем уникална японски манджи.

Голден Гай е малко кварталче с тесни улички и множество барове, толкова малки и тесни, че сякаш не са правени за хора, а за играчки или кукли. И това място е остатък от миналото на Токио, неразрушено и непроменяно през годините, оставено така автентично за любителите на нощния живот в японската столица.

 

Ден 6
Ден 7

Хаконе

Днес денят е посветен на района на Хаконе. Първо ще стигнем с влак до град Одауара, който ще тръгне от гарата Шинджуку. От там се качваме на местната железница с името Тозан, която ще ни отведе до курортното градче Хаконе – Юмото, известно с множеството си минерални извори и СПА хотели. Ще ползваме автобус до градчето Мото-Хаконе, разположено на южния бряг на езерото Ашиноко), една от топ атракциите в Хаконе. От градчето ще се качим на пиратски кораб, който ще ни отведе през езерото до северните му брегове – станцията Тогендай. В ясно време от тук се вижда вулканът Фуджи. От станцията Тогендай се качваме на въжената кабинкова линия до станцията Оакудани, където е разположен голям Гео Парк. Бивш вулкан замлъкнал отдавна продължава да изпуска и днес серни газове, като цялата околност прилича на лунен пейзаж. Тук има геоложки музей, сувенирни магазини и много вятър. От тази станция кабинката се спуска надолу до станцията Соунзан, крайната спирка на кабинката, която е и начална станция на стръмна зъбчатата железница, с която ще стигнем до градчето Гора. От тук се качваме на единствената високопланинска железница в Япония – Тозан (втората по-висока част). Спускането надолу е особено впечатляващо, тъй като влакчето прави някои странни маневри. Изключително красива запазена природа, зен малки гарички…много много японско е тук. От градчето Гора се качваме отново на влака Тозан (първата по-ниска част) до Хаконе – Юмото, а от там до Одауара и Токио

 

Ден 7
Ден 8

Нико

Никко е град на север от Токио в планините, разположен на входа на Национален парк Никко. Мястото е известно с храма Тошогу, един от най-богато украсените японски религиозни центрове.

Никко е много стар будистки религиозен център, а днес е и планински курорт. Националният парк Никко предлага живописни, планински пейзажи, езера, водопади, горещи извори и туристически пътеки. Ще останем целият ден в града и околностите. Вечерта се прибираме в Токио и хотела.

 

Ден 8
Ден 9

Токио

Днес имаме целият ден на разположение за Токио. Ще продължим с разходката до някои от местата, изброени по-горе. Вечерта имаме трансфер към летище Ханеда за обратния полет към София.

 

Ден 9

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ ОТ ТОКИО

ПОИСКАЙТЕ ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТАЗИ ПРОГРАМА