НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ ИСЛАНДИЯ ПРЕЗ ЛЯТОТО

Тази програма включва най-известните и най-инетерсни места в Исландия, които се намират в югоизточната част на острова недалеч от столицата Рейкявик. Всички нощувки са в Рейкявик, като се правят еднодневни екскурзии до местата, включени в маршрута. Програмата включва посещение на Националния Парк Пингвелир, водопада Гулфос, гейзерното поле Строккур. Ще пътуваме покрай южния бряг на острова, като ще посетим двата огромни глетчера Солхеймаяокул Мирдалсокул, черния плаж Рейнисфяра, водопадите Селяландфос и Скогафос. Програмата дава възможост за допълнителни екксурзии и места, като например няколкочасова екскурзия за наблюдение на китове, местата, където е бил сниман филма “Игра на тронове” или малко по-далечната айсберговата лагуна Йокулсарон, както и всички други места, които са достъпни за еднодневни екскурзии от столицата.  

ОСНОВНА ИНФОРМАЦИЯ

Категория: Група с определени дати и български водач / Индивидуални пътувания / Група без определени дати с български водач;

Период на пътуване: късна пролет/лято/ранна есен;

Дати: 12-17 август 2021; За останалите варианти, моля вижте секциите за индивидуални пътувания или група без определени дати;

Продължителност: 5 нощувки/6 дни;

Група: най-малко 5 човека за упоменатите дати; Това пътешествие може да се осъществи като индивидуално пътуване без български водач. Може също така да се запишете в група с български водач, без определени дати (вижте съответните секции по-долу);

Цена: 985 евр/човек (при група от 5 човека); При достигане на максималния брой учстници (7 човека) цената ще се редуцира. За останалите опции вижте съответните секции по-долу;

Цената включва: български водач (за групата на определените дати); трансфери от и до летището в Рейкявик; 5 нощувки в хотел 3 звезди с включена закуска в стаи по двама човека с бани и тоалетни в стаята; екскурзия до “Златния триъгълник” (8.5 часа); екскурзия по южното крайбрежие на острова (10 часа); застраховка “Помощ при пътуване”.

Цената не включва: самолетен билет София – Рейкявик (Исландия) – София (*); обяди и вечери; други екскурзии по желание (виж в края на програмата); допълнителни застраховки (виж съответната секция); допълнителни застраховки (**) разходи от личен характер.

(*) Самолетени билети

Възможни са изгодни комбинации с ниско-тарифни авиокомпании, като цената средно е около 300-400 евро в зависимост от датата на резервацията. След като групата се сформира, ще бъдат предложени най-изгодните и удобни полети и варианти. Билетите ги закупуваме ние, но е възможно и сами да си купите, ако желаете.

(**) Допълнителни застраховки. За това пътуване ще предложим варианти с конкертни цени за допълнителни застраховки, които включват опции, свързани с Ковид кризата, включително застраховка “Отмяна на пътуването”. Моля, прочетете повече на специалната страница посветена на пътните застраховки тук.

Условия за провеждане: Пътуването се организира и осъществява в зависимост и съобразявайки се със съществуващите към момента правила и процедури за пътуване и туризъм. Често Задавани Въпроси за нашите пътувания във връзка с вирусната епидемия и в близко бъдеще: http://thousandvoyages.com/често-задавани-въпроси-за-нашите-пъту/

Моля ползвайте формата в края на страницата или другите наши комуникационни канали, за да заявите желание за участие. За да се запишете първоначално са достатъчни имената, ел пощи и телефоните. След като групата се сформира и пътуването се потвърди, ще има допълнителни указания за следващи стъпки по организацията.

След като групата се сформира и пътуването се потърди, всички получават пълен пакет документи:  “Договор за организирано пътуване”, застраховка “Помощ при пътуване”, фактура, електронни самолетни билети, където има пътуване със самолет и други документи.

Допълнително ще бъде предоставена подробна информация за епидемиологичната обстановка в страната, рестрикции и всички други детайли, които ще са необходими за осъществяването на пътуването.

Изискваме депозит от участниците единствено и само след като групата се сформира и пътуването бъде потвърдено. Фирмата не събира пари при записване за пътуване.

В случай на отмяна на пътуването след сключен вече договор и платен депозит, фирмата връща всички средства, които все още не са били преведени към доставчици на туристически услуги като настаняване, транспорт и други. В почти 100 % от случаите доставчиците връщат неизползваните суми в пълен или почти пълен размер, което означава, че и ние можем да изплатим остатъка от депозита в пълен размер обратно на участниците.

Връщането на суми за самолетни билети става от авиокомпаниите и следва техните правила. Ние работим с наши доверени партньори за закупуване на самолетните билети, които се грижат интересите на нашите пътешественици да бъдат винаги приоритет. Тези детайли са описани в “Договор за организирано пътуване”. Фирмата има сключена валидна застраховка “Отговорност на туроператора”.

Ние винаги сме взимали всички предвидими мерки за безопасно пътуване. Оценяваме риска обективно, доколкото е възможно и предприемаме пътувания съобразявайки се с него. В същото време не толерираме крайностите и параноята. Поемането на някакъв риск е част от тези пътувания, така е било преди корона-кризата, така ще бъде и след нея.  Поради тази причина тези пътувания не са масови. Те са само за хора-пътешественици в истинския и буквален смисъл на тази дума. 

Първи вариант – изготвяне на пакет за пътуването – ние уреждаме всичко, включително резервациите и заплащането им (предпочитан от клиентите, тъй като тази услуга е безплатна, ако пътуването се осъществи)

Ние изготвяме пакетна програма за Вашето пътуване, правим всички резервации, заплащаме за тях през нашите канали, както и осигуряваме човек за контакт и помощ по време на самото пътуване. Вие не се грижите за нищо, освен да пътувате! Пакетът ще има конкретна пакетна цена, тъй като той се изготвя за конкретни дати и с конкретни туристически услуги като настаняване и други. Цената на самолетните билети се предлага отделно и не е част от общата пакетна цена. След като ние сме готови с пакета и крайната му цена, заплащането му към нас става както следва:

50 % от стойността на пакета + стойността на самолетните билети (ако ще се пътува със самолет). Останалите 50 % от стойността на програмата се заплащат около 10 дни преди датата на тръгване.

Ако програмата се осъществи, услугата по изготвяне на пакета е безплатна за вас. Ако по някакви причини програмата не се осъществи (*), се удържат 5% от стойността на пакета (без самолетните билети) или не по-малко от 70 евро. Така например ако общата стойност на програмата (без значение колко човека участват) е 1500 евро, заплащането към нас в случай на неосъществяане ще бъде 75 евро.

(*) Ние предлагаме няколко вида застраховки, които биха могли да минимизират загубата на средства при непредвидени обстоятелства. Прочетете повече в секцията “Застраховки”.

Втори вариант – изготвяне на подробна логистична програма от нас. Вие правите сами резервациите си и плащанията за тях

Ние изготвяме подробна логистична програма. В нея ще бъде включена цялата логистика – транспорт, адреси на хотели и линкове към тях за резервации, екскурзии и указания как да си ги резервирате и всички останали детайли, които ще са ви необходими, за да осъществите пътуването си самостоятелно. Избираме хотелите и други туристически услуги въз основа на личен опит или висок рейтинг и оценки от потребители в сайтове като booking com, tripadviser и други. Вие може да се възползвате от препоръките или да изберете други предложения.

Примерна подробна логистична програма в уеб вариант (http://thousandvoyages.com/tours/icelandsample/ ) и в pdf формат (http://thousandvoyages.com/pdf/sampleprogram.pdf  )

Тъй като програмата ще съдържа едно или няколко предложения за хотели или други туристически услуги на място, от които да избирате и съответно да резервирате, тя няма да съдържа финален бюджет и цена. Това ще зависи от Вашия избор. Заплатената сума за тази услуга не се възстановява, ако решите да не ползвате програмата. Агенцията не носи отговорност за направените от вас резервации.

Цена на услугата: 30 лева на планиран ден (например ако пътуването е 6 дни, цената на тази наша услуга ще бъде 180 лева). Тази сума се заплаща преди да е започнала работата по изготвяне на логистичната програма

Ако сте готова група от най-малко 4 или 5 човека, датите определяте вие. Програмата също така може да се видоизменя в зависимост от конкретните ви желания и условия. На практика можем да организираме всяко едно пътуване по настоящата програма или подобна. 

Може също да се запишете в списъка за бъдещи пътувания. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите през нашите комуникационни канали или чрез формата в края на програмата. След като минималния брой участници се събере (4 или 5 човека), ще определим дати удобни за всички. Максималният брой участници е 7/8 човека. Следва организация на самото пътуване, която е подобна на всяко друго наше пътешествие. За всяка стъпка ще бъдете надлежно информирани. 

Моля свържете те с мен или ползвайте формата в края на програмата за повече информация и дискусия.

ПРОГРАМА

Ден 1

Пристигане в Исландия

Днес пристигаме в Исландия. Следва трансфер от летището до хотела в Рейкявик, столицата на острова и почивка в хотела. Полетите ще бъдат избрани, така че да се пристига в рамките на един ден. Нощувка в хотел в Рейкявик. 

Ден 1
Ден 2

Разходка из столицата Рейкявик

Днес денят е посветен на столицата на Исландия – Рейкявик, най-големият град в страната и най-северната столица в света. Разположен е в югозападната част на острова, в залива Фахсафлоуи на Атлантическия океан. 

Днес ще се разходим до някои от най-известните и приятни места в исландската столица, без да е задължително да ходим до всички тях – Църквата „Hallgrimskirkja“, Скулптурата Sun Voyager (Sólfar), Концертна зала „Харпа”, Музей на пенисите, Perlan (Перлата), Vikin – Maritime Museum, изложба Китовете на Исландия (Whales of Iceland, Градското езеро Tjörnin, Главната улица “Laugavegur”. 

Ден 2
Ден 3

Златният триъгълник – Националния Парк Пингвелир, водопада Гулфос и гейзерното поле Гейзир

Днес продължаваме с еднодневна екскурзия до така нареченият “Златен триъгълник”. Ще посетим Националния Парк Пингвелир, място с характерен почти извънземен пейзаж, намиращо се под защитата на UNESCO. Това е също така и историческо място, тъй като тук е бил основан исландския парламент през 930 година.

Националният парк Пингвелир е известен с много ясно видимата граница между двете тектонически плочи – евразийската и северно-американската. Хората се разкрачват между двете скални маси за снимка…с единя крак в Америка с дргия в Европа. Това е на практика гребена на така наречения  The Mid-Atlantic Ridge (MAR), който е част от най-голямата планина в света разположена по дъното на Атлантическия океан.

Продължавате към Гулфос или така наречения “Златен” водопад. Той се счита за най-впечатляващия в Исландия. Водите на река Хвита се сгромолясват от височина 32 метра в дълбока пропаст. 

Следва Строккур – гейзерно поле, с един от най-високо изхвърлящите вода гейзери в Исландия.

Ден 3
Ден 4

Водопадите и черния плаж в Южна Исландия

Днес продължаваме покрай южния бряг на острова през градчето Селфос, до водопада Селяландфос, където може да се разходим зад водната му стена. 

Ще видим също двата огромни глетчера Солхеймаяокул Мирдалсокул.

Продължаваме към черния вулканичен плаж Рейнисфяра със скалните образования. Легендата разказва, че странните черни скали са всъщност тролове, които са се опитвали през ноща да стигнат до сушата откъм морето. Тъй като не им стигнало времето, слънчевата светлина сутринта ги замръзила в тези чудни скални форми.

На връщане към столицата ще посетим впечатляващия водопад Скогафос, за който легендата разказва, че крие зад водите си несметни съкровища от древни времена.

Ден 4
Ден 5

Рейкявик или допълнителни екскурзии по желание 

Днес ще имаме още време за разходка из столицата. Това е един от най-очарователните градове в Европа с десетки скрити местенца – ресторантчета, кафета, изложби и други, на които да се насладим спокойно, без да бързаме. 

По желание днес може да организираме допълнителни екскурзии, които не са включени в посочената цена:

Екскурзия за наблюдение китове (90 евро/човек);

Местата, където е бил сниман филма “Игра на тронове” (115 евро/човек);

Екскурзия до айсберговата лагуна Йокулсарон  (130 евро/човек).

Тези цени ще бъдат препотвърдени преди пътуването!

Можем също да организираме посещение на Синята Лагуна или друг обект с термални извори. Цена ще ви изпратим при запитване.

Вечерта може да посетим концерт или друго събитие, което се провежда в момента в града. Ще бъде предоставена програма на събитията в града за времето на вашето пътуване и билети да се закупят от тук. 

Ден 5
Ден 6

Отлитане за София

Днес имате трансфер до летището и полет към София.

Ден 6

ПОИСКАЙТЕ ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТАЗИ ПРОГРАМА