ИНДИВИДУАЛНИ ПОЧИВКИ И ПЪТЕШЕСТВИЯ

ТРИ ЛЕСНИ СТЪПКИ ЗА ПОРЪЧКА НА ИНДИВИДУАЛНО/САМОСТОЯТЕЛНО ПЪТУВАНЕ

1) Искане за изготвяне на програма

Вие ни казвате по телефон (0888 420160) или чрез ел поща (info@thousandvoyages.com) къде искате да пътувате, като изброявате дестинациите, които бихте искали да посетите, кога искате да пътувате (евентуално дати), колко човека и всички останали подробности, които бихте желали да бъдат включени в програмата ви. Ако сте избрали някоя от програмите в сайта, която бихте желали да ползвате за индивидуално или самостоятелно пътуване, моля посочете в запитването коя е програмата, както и допълнителните неща, които бихте искали да се включат. Ако желаете програмата да бъде модифицирана, също упоменете това в запитването.

2) Изготвяне на първоначална програма/маршрут/оферта

Ние изготвяме първоначална програма/маршрут/оферта с включена цена на Вашето пътуване. Изпращаме този документ на посочената ел. поща в рамките на 1 до 3 работни дни (ако програмата или маршрутът са по-сложни и дълги, ще бъде необходимо повече време за изготвянето им). Този документ може да се коригира (без да се променя тотално), докато се удовлетвори Вашето желание напълно. 

3) Подробна логистична програма и резервации

Ние изготвяме пакетна програма за Вашето пътуване, правим всички резервации, заплащаме за тях през нашите канали, както и осигуряваме човек за контакт и помощ по време на самото пътуване. Вие не се грижите за нищо, освен да пътувате! Пакетът ще има конкретна пакетна цена, тъй като той се изготвя за конкретни дати и с конкретни туристически услуги като настаняване и други. 

ПРОГРАМИ ПОДХОДЯЩИ ЗА ИНДИВИДУАЛНО/САМОСТОЯТЕЛНО ПЪТУВАНЕ

Често Задавани Въпроси за организацията на индивидуални пътувания

 1. Организираме цялостната логистика на Вашето пътуване или на части от него;
 2. Получавате пълен пакет документи (вижте съответната секция на този документ);
 3. Бърза и лесна процедура за възстановяване на платените средства (вижте съответната секция на този документ);
 4. Включена информация за настоящата епидемиологична обстановка в избраната дестинация, както и за възможните ограничителни мерки (вижте съответната секция на този документ);
 5. По време на индивидуалното пътуване служител на фирмата ще е на разположение по телефона за спешни нужди или допълнителни услуги;

Услугата се състои в 3 лесни стъпки:

1) Искане за изготвяне на програма. Вие ни казвате по телефон (0888 420160) или чрез ел поща (info@thousandvoyages.com) къде искате да пътувате, като изброявате дестинациите, които бихте искали да посетите, кога искате да пътувате (евентуално дати), колко човека и всички останали подробности, които бихте желали да бъдат включени в програмата ви. Ако сте избрали някоя от програмите в сайта, която бихте желали да ползвате за индивидуално или самостоятелно пътуване, моля посочете в запитването коя е програмата, както и допълнителните неща, които бихте искали да се включат. Ако желаете програмата да бъде модифицирана, също упоменете това в запитването.

2) Изготвяне на първоначална програма/маршрут/оферта.

Ние изготвяме първоначална програма/маршрут/оферта с включена цена на Вашето пътуване. Изпращаме този документ на посочената ел. поща в рамките на 1 до 3 работни дни (ако програмата или маршрутът са по-сложни и дълги, ще бъде необходимо повече време за изготвянето им). Този документ може да се коригира (без да се променя тотално), докато се удовлетвори Вашето желание напълно. 

3) Подробна логистична програма и резервации

Ние изготвяме пакетна програма за Вашето пътуване, правим всички резервации, заплащаме за тях през нашите канали, както и осигуряваме човек за контакт и помощ по време на самото пътуване. Вие не се грижите за нищо, освен да пътувате! Пакетът ще има конкретна пакетна цена, тъй като той се изготвя за конкретни дати и с конкретни туристически услуги като настаняване и други. 

Примерна програма за индивидуално пътуване в уеб вариант (http://thousandvoyages.com/tours/icelandsample/) и в pdf формат (http://thousandvoyages.com/pdf/sampleprogram.pdf ).

1) Почивка  – стоите в един хотел на едно място, без значение колко дни, имате една или две екскурзии наоколо, посещения на един или два музея, карта за транспорт, самолетни билети. Това важи за цял свят!

Цена за изработка: Безплатно

2) Кратко пътешествие в Европа

Ако се местите от място на място; нощувките са в повече от 1 хотел и  продължителността на програмата е до 7 нощувки в Европа. 

Цена за изработка: 100 лева

3) Пътешествия извън Европа

Ако се местите от място на място;  нощувките са в повече от 1 хотел и  продължителността на програмата е до 10 нощувки извън Европа. 

Цена: 200 лева. 

Сумите се заплащат преди започване на работата по изготвянето на първоначална програма/маршрут/оферта.

Заплатените средства за първоначалната програма/маршрут/оферта (ако такива са били платени) се приспадат от крайната цена, посочена в офертата т.е на практика вие не плащате отделно за изработката на офертата в този случай.

Ако не приемете първоначалната програма/маршрут/оферта, въпреки поправките, които можем да направим, за да удовлетворим желанията ви, заплатените пари не се възстановяват.

Примерна програма за индивидуално пътуване в Исландия в уеб вариант (http://thousandvoyages.com/tours/icelandsample/) и в pdf формат (http://thousandvoyages.com/pdf/sampleprogram.pdf ).

Финалният пакет документи за Вашето пътуване ще съдържа: 

 1. Подробна логистична програма;
 2. Договор за индивидуално пътуване;
 3. Фактура за платените средства; 
 4. Пътни документи като например: ваучери за хотели и екскурзии, самолетни билети, билети за градски транспорт, входни билети за забележителности и други в зависимост от конкретното пътуване;
 5. Подробна Google карта с отбелязани всички хотели и забележителности;
 6. Кратка информация за актуалната епидемиологична обстановка във връзка с вирусната криза и възможните ограничителни мерки (виж повече в съответната секция на този документ);
 7. Условия за възстановяване на вече заплатени средства (виж повече в съответната секция на този документ);
 8. Задължителната застраховка “Помощ при пътуване”, по желание застраховката “Отмяна на пътуването”, както и всяка друга застраховка, която би била релевантна (например за по-приключенски пътувания е добре да се сключи и застраховката World Nomads (виж повече в съответната секция на този документ);
 9. Всички останали документи, които ще са Ви необходими, за да осъществите пътуването. 

Част от организацията на самостоятелното пътуване е уреждането или подорбно информиране за  всякакви видове пътни документи, свързани с достъп до страните в условията на пандемия като наример: информация за налични ограничения, здравни протоколи и необходими документи, изисквния за PCR тестове, регистрация преди пътуване (някои страни изискват посетителите предварително да се регстрират на специални уеб сайтове), застраховки (http://thousandvoyages.com/застраховки/ ) и други.

Принципно фирма “Хилада Пътешествия” възстановява средствата за програмата в дадената дестинация 100 %. Ние не изчакваме средствата да се възстановяват от “Гаранционен фонд”, а се изплащат веднага, въпреки, че фирмата има сключена застраховка “Отговорност на туроператора” (това е задължителна застраховка, без която фирмата не може да оперира).

Възстановяването на самолетните билети става от авикомпаниите, според техните правила и процедури. Ние представляваме клиента пред тях и движим процедурата по възстановяването на тези средства.

Пример за правила за възстановяване на средства може да видите в демонстрационната ни програма до Исландия: в уеб вариант (http://thousandvoyages.com/tours/icelandsample/) и в pdf формат (http://thousandvoyages.com/pdf/sampleprogram.pdf ).

Ще бъде предоставена задължителната застраховка “Помощ при пътуване”.

По желание може да бъде сключена застраховката “Отмяна на пътуването”.

Фирма “Хиляда Пътешествия” има сключена застраховка “Отговорност на туроператора”.

Тази услуга е подходяща за планиране на програми в цял свят с продължителност до седмица/10 дни на едно място (вид почивка), няколко места (вид пътешествие) или комбинация от двете. Тези пътувания могат да са по ваш избор на дестинации и маршрут или може да ползвате някоя от нашите програми, публикувани в сайта, която да служи за основа на индивидуалното или самостоятелно пътуване. За програми с дълги маршрути (над 10 дни); трекинги; специализирани пътувания, като например кулинарни, културни, спортни, приключенски пътешествия, сафарита и други подобни, моля пишете ни или се обадете за допълнителна информация.

Тази услуга е предназначени за индивидуални туристи или малки групи, които обичат да пътуват самостоятелно, бавно и желаят да избегнат масовия туризъм. Това са обикновено хора, които искат да усетят по-добре местата до които пътуват, да им се насладят напълно, без да се занимават с логистика, билети, хотели и т.н.

Изготвените програми НЕ могат да бъдат препродавани на трети лица. Програмите/маршрутите изготвени чрез тази услуга са един вид авторски, само за лично ползване от клиента, който ги е поръчал!

Към всяка подробна логистична програма добавяме секция с допълнитена информация за епидемиологичната обстановка в конкретната дестинация и за ограничителните мерки за пътуване, ако такива има. Пример може да видите в секцията “Здраве” на демонстрационната програма за Исландия: уеб вариант: (http://thousandvoyages.com/tours/icelandsample/) и в pdf формат (http://thousandvoyages.com/pdf/sampleprogram.pdf ).

Основните ни критерии за избор на дадена услуга, която да включим във Вашата програма са релевантност, удобството и цената. Ние не получаваме комисионни от доставчици на услуги.

Ако желаете да има придружаващ български водач за пътуването е необходимо да упоменете това в запитването. Такъв водач може да бъде осигурен.