ИНДИВИДУАЛНИ САМОСТОЯТЕЛНИ ПЪТУВАНИЯ

Ние организраме индивидуални и самостоятелни пътувания за отделни пътешественици или малки групи/семейства в цял свят. Предлагаме два варианта: 

1) Избор от нашите готови предложения, които могат да се нагодят към Вашите изисквания. Вижте всичките ни готови програми тук.

2) Организиране на изцяло индивидуални пътувания по Ваше задание в цял свят.

 

Добре, искаме индивидуално пътуване, какво да направим?

Опциите, които предлагаме?

Обадете ни се по телефона (0888 420 160) или ни напишете ел съобщение (info@thousandvoyages.com), за да споделите с нас идеите си. Споделете къде искате да пътувате, избройте дестинациите, които бихте искали да посетите, кога искате да пътувате (евентуално дати), колко човека и всички останали подробности, които бихте желали да бъдат включени в програмата ви. Ако сте избрали някоя от готовите програми или маршрути (виж предложенията ни по-долу), напишете или кажте заглавието й.

Ние изготвяме първоначална програма/маршрут/предложение за почивка, което е безплатно за вас. Изпращаме този документ на посочената ел. поща в рамките на 1 до 3 работни дни (ако програмата или маршрутът са по-сложни и дълги, ще бъде необходимо повече време за изготвянето им). Този документ може да се коригира, докато се удовлетвори вашето желание напълно. 

 • Самостоятелна организация на пътуването по някоя от нашите готови програми, които може да разгледате по-долу на тази страница. Използвайте линковете към избраните и проучени от нас хотели, атракции, екскурзии и други туристически услуги, ако такива има предоставени в програмата, за да си направите резервациите и съответно да си ги заплатите самостоятелно и по отделно към всеки доставчик на услуги. Това обикновено е валидно за несложни пътувания, където резервациите не са особено трудни или рискови. Това е отбелязано в съответната програма или ще я познаете по наличието на връзки към доставчици на туристически услуги, които веднага може да ползвате.
 • Изготвяне на подробна логистична програма от нас/вие правите сами резервациите си и плащанията за тях – 30 лева за планиран ден;
 • Изготвяне на пакет за пътуването (ние уреждаме всичко, включително резервациите и заплащането им) – 50 лева депозит за планиран ден, който се приспада при финалното плащане на пакета (предпочитан от клиентите);
 • Малка група с български водач.

(Вижте повече в секцията “Колко струват тези услуги ”)

При някои от несложните ни програми и маршрути (отбелязани специално) ние предоставяме директни линкове към доставчици на туристически услуги, които могат да се резервират веднага през интернет. Използвайте линковете към избраните и проучени от нас хотели, атракции, екскурзии и други туристически услуги, за да си направите резервациите и съответно да си ги заплатите самостоятелно и по отделно към всеки доставчик на услуги. Както споменах по-горе, това е обикновено валидно за несложни пътувания, където резервациите не са особено трудни или рискови. Освен, че са специално отбелязани, ще познаете тези програми по наличието на връзки към доставчици на туристически услуги, които веднага може да ползвате. Тук нямате нужда от нашата помощ, ползвайте програмата и препоръчаните услуги напълно безплатно.

 

На основата на готовите ни програми, изброени по-долу или при запитване за индивидуално пътуване в цял свят, ние подговяме първоначална програма/маршрут/предложение за почивка безплатно! Всяка от нашите предварително подготвени програми и маршрути, които може да разгледате по-долу, на практика представляват такива първоначални програми/маршрути/предложения за почивки. Този документ се основава на първоначалния разговор за вашите намерения и желания. Той ще служи за основа за разработката на по-подробните логистични планове за вашето пътуване.

 

Ние изготвяме подробна логистична програма по предварително начертаната  или избрана от готовите първоначални програми/маршрути/предложения за почивка. В тази програма е включена цялата логистика – транспорт, адреси на хотели и линкове към тях за резервации, екскурзии и указания как да си ги резервирате и всички останали детайли, които ще са ви необходими, за да осъществите пътуването си самостоятелно. Вижте пълния списък в Често Задаваните Въпроси по-долу.

Избираме хотелите и други туристически услуги въз основа на личен опит, висок рейтинг в сайтове като booking.com, tripadviser и други т.е препоръчваме само проверени туристически услуги с високо доказано качество и добри отзиви. Вие може да се възползвате от препоръките или да изберете други предложения.

Примерна логистична програма в уеб вариант (http://thousandvoyages.com/tours/icelandsample/) и в pdf формат (http://thousandvoyages.com/pdf/sampleprogram.pdf )

Често тази програма ще съдържа няколко предложения за хотели или други туристически услуги на място, от които да избирате. Поради това програмата няма да съдържа финален бюджет и цена, тъй като вие сами ще изберете отделните й компоненти и ще ги заплатите директно на доставчика. Вие заплащате на нас само услугата по изработката на логистичната програма. Така например ако пътуването ви е 4 дни, цената към нас е 12о лева (4 дни по 30 лева на планиран ден). Тази сума не се възстановява, ако решите да не ползвате програмата, тъй като трудът вече е бил положен. Агенцията не носи отговорност за направените от вас резервации. За пътувания над 7 дни, моля пишете ни за допълнителни указания.

 

Ние изготвяме пакетна програма за Вашето пътуване, правим всички резервации, заплащаме за тях през нашите канали, както и осигуряваме човек за контакт и помощ по време на самото пътуване. Вие не се грижите за нищо, освен да пътувате! Пакетът ще има конкретна пакетна цена, тъй като той се изготвя винаги за конкретни дати и с конкретни туристически услуги като настаняване, транспорт и други. Преди за започнем да работим по пакета, вие заплащате предварително депозит от 50 лева за планиран ден (за 4 дни например това биха били 200 лв), като сумата се приспада при финалното плащане на пакета. Ако по някакви причини пътуването не се осъществи, се възстановяват 50 % от заплатения депозит. На практика изработката на пакета е безплатна, освен ако пътуването не се осъществи по някакви причини. След като ние сме готови с пакета, заплащането му към нас става както следва:

50 % от стойността на пакета + стойността на самолетните билети (ако ще се пътува със самолет). Останалите 50 % от стойността на програмата (минус депозита) се заплащат около 10 дни преди датата на тръгване.

 

Ако желаете да пътувате в малка група (4 / 5 човека минимум и 7 / 8човека максимум), изпратете запитване, за да ви включим в списъка на хората, които се интересуват от това пътешествие. Не се заплаща депозит или други суми предварително. Когато се съберат най-малко 4 или 5 човека първо се съгласяваме за датите на пътуването, така че да са удобни за всички. След това ние ще предоставим програма/оферта с пакетна цена, която ще включва водач и всички останали елементи. Тази пакетна цена ще зависи от броя хора в групата, времето на пътуването и други условия. Заплащането на пътуването става по схема след сформиране на групата и потвърждаване на пътуването. Обикновено се заплащат 50 % първоначална вноска, а останалите 50 % – няколко дни преди самото пътуване. Ще бъдат предоставени допълнителни указания.

 

Често Задавани Въпроси

 1. Организираме цялостната логистика на Вашето пътуване или на части от него;
 2. Получавате пълен пакет документи (вижте съответната секция на този документ);
 3. Бърза и лесна процедура за възстановяване на платените средства (вижте съответната секция на този документ);
 4. Включена информация за настоящата епидемиологична обстановка в избраната дестинация, както и за възможните ограничителни мерки (вижте съответната секция на този документ);

1) Искане за изготвяне на програма

Обадете ни се по телефона (0888 420 160) или ни напишете ел съобщение (info@thousandvoyages.com), за да споделите с нас идеите си. Споделете къде искате да пътувате, избройте дестинациите, които бихте искали да посетите, кога искате да пътувате (евентуално дати), колко човека и всички останали подробности, които бихте желали да бъдат включени в програмата ви. Ако сте избрали някоя от готовите програми или маршрути (виж предложенията ни по-долу), напишете или кажте заглавието й.

2) Изготвяне на първоначална програма/маршрут/предложение за почивка

Ние изготвяме първоначална програма/маршрут/предложение за почивка, което е безплатно за вас. Изпращаме този документ на посочената ел. поща в рамките на 1 до 3 работни дни (ако програмата или маршрутът са по-сложни и дълги, ще бъде необходимо повече време за изготвянето им). Този документ може да се коригира, докато се удовлетвори вашето желание напълно. 

3) Избор на една от нашите опции, които предлагаме за осъществяването на програмата

 • Самостоятелна организация на пътуването. Използвайте линковете към избраните и проучени от нас хотели, атракции, екскурзии и други туристически услуги, ако такива има предоставени в програмата, за да си направите резервациите и съответно да си ги заплатите самостоятелно и по отделно към всеки доставчик на услуги. Това обикновено е валидно за несложни пътувания, където резервациите не са особено трудни или рискови. Това е отбелязано в съответната програма или ще я познаете по наличието на връзки към доставчици на туристически услуги, които веднага може да ползвате.
 • Изготвяне на подробна логистична програма от нас/вие правите сами резервациите си и плащанията за тях – 30 лева за планиран ден
 • Изготвяне на пакет за пътуването (ние уреждаме всичко, включително резервациите и заплащането им) – 50 лева депозит за планиран ден, който се приспада при финалното плащане на пакета.
 • Малка група с български водач.

(Вижте повече в секцията “Колко струват тези услуги ”)

Самостоятелна организация на пътуването по някоя от готовите ни програми-безплатно!

При някои от несложните ни програми и маршрути (отбелязани специално), ние предоставяме директни линкове към доставчици на туристически услуги, които могат да се резервират веднага през интернет. Използвайте линковете към избраните и проучени от нас хотели, атракции, екскурзии и други туристически услуги, за да си направите резервациите и съответно да си ги заплатите самостоятелно и по отделно към всеки доставчик на услуги. Както споменах по-горе, това е обикновено валидно за несложни пътувания, където резервациите не са особено трудни или рискови. Освен, че са специално отбелязани, ще познаете тези програми по наличието на връзки към доставчици на туристически услуги, които веднага може да ползвате. Тук нямате нужда от нашата помощ, ползвайте програмата и препоръчаните услуги напълно безплатно.

Изготвяне на първоначална програма/маршрут/предложение за почивка – безплатно!

На основата на готовите ни програми или при запитване за индивидуално пътуване в цял свят, ние подговяме първоначална програма/маршрут/предложение за почивка безплатно! Всяка от нашите предварително подготвени програми и маршрути, които може да разгледате на тази страница, на практика представляват такива първоначални програми/маршрути/предложения за почивки. Този документ се основава на първоначалния разговор за вашите намерения и желания. Той ще служи за основа за разработката на по-подробните логистични планове за вашето пътуване.

Изготвяне на подробна логистична програма от нас/вие правите сами резервациите си и плащанията за тях – 30 лева за планиран ден

Ние изготвяме подробна логистична програма. В нея ще бъде включена цялата логистика – транспорт, адреси на хотели и линкове към тях за резервации, екскурзии и указания как да си ги резервирате и всички останали детайли, които ще са ви необходими, за да осъществите пътуването си самостоятелно.

Избираме хотелите и други туристически услуги въз основа на личен опит, висок рейтинг в сайтове като booking.com, tripadviser и други т.е препоръчваме само проверени туристически услуги с високо доказано качество и добри отзиви. Вие може да се възползвате от препоръките или да изберете други предложения.

Примерна подробна логистична програма в уеб вариант (http://thousandvoyages.com/tours/icelandsample/) и в pdf формат (http://thousandvoyages.com/pdf/sampleprogram.pdf )

Тъй като програмата ще съдържа едно или няколко предложения за хотели или други туристически услуги на място, от които да избирате и съответно да резервирате, тя няма да съдържа финален бюджет и цена. Това ще зависи от Вашия избор. Заплатената сума за тази услуга не се възстановява, ако решите да не ползвате програмата. Агенцията не носи отговорност за направените от вас резервации.

Изготвяне на пакет за пътуването (ние уреждаме всичко, включително резервациите и заплащането им) – 50 лева депозит за планиран ден, който се приспада при финалното плащане на пакета (най-предпочитан от клиентите)

Ние изготвяме пакетна програма за Вашето пътуване, правим всички резервации, заплащаме за тях през нашите канали, както и осигуряваме човек за контакт и помощ по време на самото пътуване. Вие не се грижите за нищо, освен да пътувате! Пакетът ще има конкретна пакетна цена, тъй като той се изготвя винаги за конкретни дати и с конкретни туристически услуги като настаняване, транспорт и други. Преди за започнем да работим по пакета, вие заплащате предварително депозит от 50 лева за планиран ден (за 4 дни например това биха били 200 лв), като сумата се приспада при финалното плащане на пакета. Ако по някакви причини пътуването не се осъществи, се възстановяват 50 % от заплатения депозит. На практика изработката на пакета е безплатна, освен ако пътуването не се осъществи по някакви причини. След като ние сме готови с пакета, заплащането му към нас става както следва:

50 % от стойността на пакета + стойността на самолетните билети (ако ще се пътува със самолет). Останалите 50 % от стойността на програмата (минус депозита) се заплащат около 10 дни преди датата на тръгване.

Малка група с български водач

Ако желаете да пътувате в малка група (4 / 5 човека минимум и 7 / 8човека максимум), изпратете запитване, за да ви включим в списъка на хората, които се интересуват от това пътешествие. Не се заплаща депозит или други суми предварително. Когато се съберат най-малко 4 или 5 човека първо се съгласяваме за датите на пътуването, така че да са удобни за всички. След това ние ще предоставим програма/оферта с пакетна цена, която ще включва водач и всички останали елементи. Тази пакетна цена ще зависи от броя хора в групата, времето на пътуването и други условия. Заплащането на пътуването става по схема след сформиране на групата и потвърждаване на пътуването. Обикновено се заплащат 50 % първоначална вноска, а останалите 50 % – няколко дни преди самото пътуване. Ще бъдат предоставени допълнителни указания.

Примерна програма за индивидуално пътуване в Исландия в уеб вариант (http://thousandvoyages.com/tours/icelandsample/) и в pdf формат (http://thousandvoyages.com/pdf/sampleprogram.pdf ).

Финалният пакет документи за Вашето пътуване ще съдържа: 

 • Подробна логистична програма;
 • Договор за индивидуално пътуване;
 • Фактура за платените средства; 
 • В случай, че сте поръчали пакет за пътуването, ще получите пътни документи като например: ваучери за хотели и екскурзии, самолетни билети, билети за градски транспорт, входни билети за забележителности и други в зависимост от конкретното пътуване;
 • Подробна Google карта с отбелязани всички хотели и забележителности;
 • Кратка информация за актуалната епидемиологична обстановка във връзка с вирусната криза и възможните ограничителни мерки (виж повече в съответната секция на този документ);
 • Условия за възстановяване на вече заплатени средства (виж повече в съответната секция на този документ);
 • Задължителната застраховка “Помощ при пътуване”, по желание застраховката “Отмяна на пътуването”, както и всяка друга застраховка, която би била релевантна (например за по-приключенски пътувания е добре да се сключи и застраховката World Nomads (виж повече в съответната секция на този документ);
 • Всички останали документи, които ще са Ви необходими, за да осъществите пътуването. 

Когато Вие ползвате от нас само подробната логистична програма и сами правите резервациите си и плащанията за тях, агенцията не възстановява заплатените суми за резервации и за изработката на програмата.

Ако сте избрали да имате пакет за пътуването си, принципно фирма “Хиляда Пътешествия” ще се стреми да възстанови 100 % от сумата за програмата в дадената дестинация. Възстановяването на самолетните билети става от авикомпаниите, според техните правила и процедури. Ние представляваме клиента пред тях и движим процедурата по възстановяването на тези средства. По отношение на заплатения депозит (тези 50 лева за планиран ден), възстановяват се 50 % от него.

Фирма “Хиляда Пътешествия” има сключена застраховка “Отговорност на туроператора”.

Все пак тази процедура ще зависи от конкретното пътуване и ще бъде съобразена с конкретните обстоятелства.

Ще бъде предоставена задължителната застраховка “Помощ при пътуване”.

По желание може да бъде сключена застраховката “Отмяна на пътуването”. Могат да се застраховат отделно само самолетните билети или само програмата ви в дадената дестинация. Условията на застраховката и цените на “Армеец” – https://armeec.bg/bg/insurances/otmqna-na-pytuvane   

За по-приключенски пътувания е добре да се сключи и застраховката World Nomads – https://www.worldnomads.com/eu/   )

Фирма “Хиляда Пътешествия” има сключена застраховка “Отговорност на туроператора” с валидност до юни 2021 година.

Тази услуга е подходяща за планиране на програми в цял свят с продължителност до седмица/10 дни на едно място (вид почивка), няколко места (вид пътешествие) или комбинация от двете. Тези пътувания могат да са по ваш избор на дестинации и маршрут или може да ползвате някоя от нашите програми, публикувани в сайта, която да служи за основа на индивидуалното или самостоятелно пътуване. За програми с дълги маршрути (над 10 дни); трекинги; специализирани пътувания, като например кулинарни, културни, спортни, приключенски пътешествия, сафарита и други подобни, моля пишете ни или се обадете за допълнителна информация.

Тази услуга е предназначени за индивидуални туристи или малки групи, които обичат да пътуват самостоятелно, бавно и желаят да избегнат масовия туризъм. Това са обикновено хора, които искат да усетят по-добре местата до които пътуват, да им се насладят напълно, без да се занимават с логистика, билети, хотели и т.н.

Изготвените програми НЕ могат да бъдат препродавани на трети лица. Програмите/маршрутите изготвени чрез тази услуга са един вид авторски, само за лично ползване от клиента, който ги е поръчал!

Към всяка подробна логистична програма добавяме секция с допълнитена информация за епидемиологичната обстановка в конкретната дестинация и за ограничителните мерки за пътуване, ако такива има. Пример може да видите в секцията “Здраве” на демонстрационната програма за Исландия: уеб вариант: (http://thousandvoyages.com/tours/icelandsample/) и в pdf формат (http://thousandvoyages.com/pdf/sampleprogram.pdf ).

Основните ни критерии за избор на дадена услуга, която да включим във Вашата програма са релевантност, удобството и цената. 

Ако желаете да има придружаващ български водач за пътуването е необходимо да упоменете това в запитването. Такъв водач може да бъде осигурен.