Застраховката СейфтиУинг (SafetyWing)

   

Застраховката SafetyWing е създадена, за да покрива разходи за медицински и други (немедицински) нужди по време на пътуване т.е. докато сте извън родината си. От 1 август СейфтиУинг (SafetyWing) покрива разходи за заболявания свързани с коронавируса(COVID-19) по подобие на всяко друго заболяване, стига да не е започнало ПРЕДИ сключването на застраховката и да не попада под някое от изключенията.

 

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ:

 

Застраховката SafetyWing е създадена, за да покрива разходи за медицински и други (немедицински) нужди по време на пътуване т.е. докато сте извън родината си.

 

От 1 август СейфтиУинг (SafetyWing) покрива заболявания свързани с коронавируса(COVID-19), както всяко друго заболяване, стига да не е започнало ПРЕДИ сключването на застраховката и не попада под някое от изключенията, описани в ръководството: https://safetywing.com/nomad-insurance/description-of-coverage.pdf 

Тестването за COVID-19 ще бъде покрито като разход само ако лекар е предписал това т.е. е сметнал, че това е необходимо, за да се постави диагноза. Тестът за антитела не се покрива, тъй като не се смята за медицински обоснован.

При възникнали въпроси, може да пишете на: support@safetywing.com 

 

Застраховката предлага много лесен калкулатор, който може да видите тук: https://safetywing.com/nomad-insurance/pricing

Пример: за 6 дни, човек на възраст 10-39 годишна възраст – 8,58 долара.

 

Валидна е в цял свят с изключение на Куба, Иран и Северна Корея или страната, чийто гражданин сте т.е важи за пътуване в друга, различна от Вашата страна.

 

Всеки може да си купи такава застраховка от всяка страна в света, стига да не сте граждани на Куба, Иран и Северна Корея.

 

Да, когато се регистрирате, можете също да закупите застраховка за приятел, семейство или член на група. Ако пътувате с деца, едно дете над 14 дни, но на възраст под 10 години е включено в застраховката без допълнителни разходи (в противен случай членовете на семейството и групата плащат редовна цена). Също така имайте предвид, че може максимум 2 деца на група / семейство, които са включени без допълнителн0 заплащане. Необходимо е да ги добавите като член на групата, когато се регистрирате.

 

Може да си купите застраховката по всяко време, дори вече да сте на път. Не е необходимо да сте физически в родната си страна, за да си купите валидна застраховка.

 

Застраховката СейфтиУинг (SafetyWing) осигурява покритие за неочаквано заболяване или нараняване, включително допустими разходи за болница, лекар или лекарства с рецепта. Това означава, че ако се разболеете или нараните, СейфтиУинг (SafetyWing) ще покрие допустимите медицински разходи. За пълен списък на изключенията и ограниченията, вижте описанието на покритието: https://safetywing.com/nomad-insurance/description-of-coverage.pdf 

СейфтиУинг (SafetyWing) не обхваща рутинните прегледи и превантивните грижи. В допълнение, застраховката осигурява покрития като спешна медицинска евакуация, забавяне на пътуването, загубен чекиран багаж и много други.

 

Застраховката СейфтиУинг (SafetyWing) не е основна здравна застраховка (тази, която имате в родната си страна). Например застраховката не може да включва: Лечение на рак, Рутинни прегледи и други. За пълен списък на изключенията и ограниченията вижте описанието на покритието: https://safetywing.com/nomad-insurance/description-of-coverage.pdf

 

Да, стига случая да не попада в някои от изключенията, като например интоксикация или участие в незаконни състезания.

 

Да, стига да не става дума за професионално спортно състезание.

 

1) Пълен списък с въпроси/отговори: https://safetywing.com/nomad-insurance/faq 

Пълното описание на тази застраховка: https://safetywing.com/nomad-insurance/description-of-coverage.pdf 

Уебсайта с цялата информация: https://safetywing.com/nomad-insurance