Връх Джебел Бурда в пустинята Уади Рам в Йордания

За разлика от предишните трекинги в пустинята, този път изкачихме Джебел Бурда (Jebel Burdah 1,574 м), известен с каменната арка на върха, която се извисява на 35 метра. До него стигнахме след около час и половина интензивно и доста интересно катерене по стръмни пътечки, на места с въжета за обезопасяване. Това е може би един от най-интересните по-стръмни маршрути в Уади Рам, който се минава без помоща на специална катерачна техника. Като цяло обаче е труден и определено изисква по-добра физическа подготовка. Наградата след катеренето по камънаците е фантастичната гледка от върха…направо ни спря дъха!!!  

Организираме индивидуални и самостоятелни пътувания за отделни пътешественици или малки групи/семейства в цял свят. Подробна информация може да намерите тук.

Всички застраховки, които предлагаме от български и чужди застрахователни компании, включват покритие в случай на заболяване от Ковид и/или други немедицински проблеми свързани с вирусната пандемия. Подробна информация, включително и за застраховката “Отмяна на пътуването”, може да намерите тук.