ПЪТЕШЕСТВИЕ ИЗ КЕРАЛА – ТРОПИЧЕСКАТА ЕКЗОТИКА НА ЮЖНА ИНДИЯ

   

Това пътешествие ще ни отведе до най-интерсните места в Керала, едно от най-екзотичните кътчета в южна Индия. Започваме от главния град Кочи, след което продължаваме към градчето Муннар с множеството чаени плантации и красивите хълмове Кардамом. Ще видим Патупету – живописен язовир, разположен сред зелените хълмове, ще се мотаме по пазарите за чай, подправки и екзотични плодове. Продължаваме към Националния Парк Еравикулам, където ще имаме сафари за наблюдение на диви животни. Продължаваме към Алепей, “столицата” на водна Керала (Backwaters), основната забележителност на Керала. Ще плаваме по реката с типичните лодки-къщи два дни (с нощувка) от градчето Алепей до градчето Кумараком. От борда на къщата-лодка ще наблюдаваме живота на местните хора покрай каналите, както и пищната природа. Продължаваме към Ковалам – спокойно градче на брега на океана, където ще ходим на плаж. Ще посетим Тируванатапурам, един от най-интересните градове в Керала, където ще видим Срее Падманабхасвами – най-богато украсения хинду храм в света. Приключваме пътуването обратно в Кочи, от където летим за София. Тази програма може да се съчетае с посещение на Делхи, Агра и Джайпур (златния триъгълник) или с обиколка на Раджастан. Имаме програми за тези маршрути.

 

Период на пътуване: есен, зима пролет;

Дати: избираме ги, след като се съберат поне 4 или 5 човека, които имат интерес към програмата;

Продължителност: 7 нощувки/8 дни;

Група: малка група от минимум 4/5 човека до максимум 7/8 човека с български водач;

Цена: ще бъде предложена когато се съберат най-малко 4 или 5 човека желаещи да пътуват. Цената ще зависи от броя на хората в групата;

Цената ще включва: самолетни билети София – Кочи (Индия) – София (*); български водач; местни водачи в Кочин и Муннар; всички трансфери в Индия; 7 нощувки в хубави хотели в стаи по двама с бани и тоалетни, като една от тях е на лодка-къща; пътуването с лодката къща по каналите на Керала с включени храненията на борда; Представление на танцов спектакъл Катхакали в Кочин; застраховка “Помощ при пътуване” с покритие 20,000 евро.

Цената няма да включва:; виза за Индия (**); обяди и вечери, вход за забележителности; разходи от личен характер. 

Условия за провеждане: Пътуването се организира и осъществява в зависимост и съобразявайки се със съществуващите към момента правила и процедури за пътуване и туризъм в страните. Често Задавани Въпроси за нашите пътувания във връзка с вирусната епидемия и в близко бъдеще: http://thousandvoyages.com/често-задавани-въпроси-за-нашите-пъту/

(*) След като групата се сформира, ще предложим няколко маршрута и цени за полети до Кочи. Цените вероятно ще са около 550-650 евро/човек. Ще изберем най-подходящите като връзки и цена.

(**) След сформиране на групата ще бъде предоставена подробна информация за кандидатстване и получаване на визата. Ние ще съдействаме при този процес.

 

Как да се запишем?

Моля ползвайте формата в края на страницата или другите наши комуникационни канали, за да заявите желание за участие. За да се запишете първоначално са достатъчни имената, ел поща и телефон. След като поне 4 или 5 човека проявят интерес и се запишат в бъдеща група за това пътешествие, ще определим датите, които са удобни за всички. Следва организация на самото пътуване – самолетни билети и други, като за всяка стъпка ще бъдете надлежно информирани.

Какви документи и допълнителна информация ще получим при записване за ваше пътуване?

След като групата се сформира и пътуването се потърди, всички получават пълен пакет документи:  “Договор за организирано пътуване”, застраховка “Помощ при пътуване”, фактура, електронни самолетни билети, където има пътуване със самолет и други документи.

Допълнително ще бъде предоставена подробна информация за епидемиологичната обстановка в страната, рестрикции и всички други детайли, които ще са необходими за осъществяването на пътуването.

Изисквате ли депозит?

Изискваме депозит от участниците единствено и само след като групата се сформира и пътуването бъде потвърдено. Фирмата не събира пари при записване за пътуване.

Какво се случва при отмяна на пътуването?

В случай на отмяна на пътуването след сключен вече договор и платен депозит, фирмата връща всички средства, които все още не са били преведени към доставчици на туристически услуги като настаняване, транспорт и други. В почти 100 % от случаите доставчиците връщат неизползваните суми в пълен или почти пълен размер, което означава, че и ние можем да изплатим остатъка от депозита в пълен размер обратно на участниците.

Връщането на суми за самолетни билети става от авиокомпаниите и следва техните правила. Ние работим с наши доверени партньори за закупуване на самолетните билети, които се грижат интересите на нашите пътешественици да бъдат винаги приоритет.

Горните детайли са описани в “Договор за организирано пътуване”.

Фирмата има сключена валидна застраховка “Отговорност на туроператора”.

Какво ще кажете за риска при организацията и провеждането на пътуванията?

Ние винаги сме взимали всички предвидими мерки за безопасно пътуване. Оценяваме риска обективно, доколкото е възможно и предприемаме пътувания съобразявайки се с него. В същото време не толерираме крайностите и параноята. Поемането на някакъв риск е част от тези пътувания, така е било преди корона-кризата, така ще бъде и след нея.  Поради тази причина тези пътувания не са масови. Те са само за хора-пътешественици в истинския и буквален смисъл на тази дума. 

Имате ли условия за записване на пътуването?

Да имаме! :). Може да ги прочетете тук. 

 

Ние предлагаме задължителната застраховка “Помощ при пътуване”, която е включена в общата цена на пътуването. Допълнително предлагаме следните застраховки:

1) “Отмяна на пътуването”. Ползваме услугите на застрахователното дружество “Армеец”. Повече информация може да прочетете тук.

2) Уорлд Номадс (World Nomads) застраховката за европейски граждани, която е една от най-добрите за прилюченски пътувания с много добра репутация и покритие. За да получите конкретна оферта, моля попълнете лесната форма за застраховка Уорлд Номадс (World Nomads) на тази страница – http://thousandvoyages.com/застраховки/  или просто ни пишете, че желаете такава застраховка и ние ще ви изпратим конкретна оферта.

3) СейфтиУинг (SafetyWing) включва покритие и на заболявания свързани с коронавируса(COVID-19). Често Задавани Въпроси (на български език), както и допълнителна информация може да намерите тук: http://thousandvoyages.com/insurancesafetywing/ Към момента това е най-изгодната като покритие и цена застраховка на пазара. Можете да си я поръчате както самостоятелно, така и чрез нас.

При запитване за някоя от предлаганите застраховки, ние ще направим съответните калкулации и ще ви предложим оферта. Заплащането става заедно с основното плащане или отделно. 

 

ПРОГРАМА

Ден 1

Пристигане в град Кочи, столицата на южно-индийския щат Керала

След пристигането на летището, ще имаме трансфер до хотела. В зависимост от часа на пристигане, ще предложим програма за деня. В града ще се разходим в района на пристанището, където е старата част и основните атракции. Ще се изкачим до Крепостта, ще видим църквата “Свети Франциск”, построена през 1503 година – най- старата европейска църква в Индия. Ще разгледаме и двореца Матенчери, построен от португалците, както и поругалската синагога. Почивка и нощувка в хотел.

 

Ден 1
Ден 2

Кочи – Муннар (4 часа път)

След закуската се отправяме с кола към градчето Муннар,  основано през 19 век.  По време на колониализма е било предпочитано място за почивка на британския елит.

Пътят е много живописен, минава покрай хълмовете Кардамом, където се намират много чаени плантации. Ще спираме за снимки, почивка или за чаша чай. След пристигане в града, се настаняваме в хотела и тръгваме на разходка. 

Мястото е особено красиво, поради което често се избира като дестинация за сватбено пътешествие от младоженци от цял свят. Прекрасните гледки, спокойствие и приказна атмосфера допринасят за това усещане. Оставили сем повече време от програмата за това място.

Ден 2
Ден 3

Муннар

Днес отново сме в града. Ще посетим Матупету – живописен язовир разположен сред зелените хълмове. Ще се разходим из стария град Муннар с няколкото забелeжителности и множеството пазари за чай, подправки и редки плодове…тук определено ще се мотаме повече време. 

Продължаваме към Националния Парк Еравикулам, където ще имаме сафари за наблюдение на диви животни. Тук се намира най-високият връх на юг от Хималаите – Анамуд. Ще посетим и щвейцарската ферма Индо, където се отглеждат към 400 крави от специална порода сред пищната зеленина. Нощувка в хотел.

 

Ден 3
Ден 4

Мунар – Алепей – Кумараком (водната къща) (4-5 часа път с кола)

След закуската в хотела се отправяме към Алепей, “столицата” на водна Керала (Backwaters). Тук се качваме на типичната за този район водна къща- лодка (кетувалам), с която започваме нашето речно пътешествие от градчето Алепей до градчето Кумараком. Пътуването по каналите на Керала е най-интересната атракция на този район. Усещането за спокойствие и екзотика е неповторимо. От борда на къщата-лодка ще наблюдаваме живота на местните хора покрай каналите, както и пищната природа. Тези къщи-лодки са добре оборудвани с всичко необходимо за приятен престой. Ще нощуваме на лодката.

 

Ден 4
Ден 5

Алепей – Ковалам (5 часа път)

След приключване на пътуването с лодката-къща, се отправяме към Ковалам, спокойно градче на брега на океана. Настаняваме се в хубав хотел на плажа и …отиваме на плаж. Вечерта ще се разходим до Фара, ще видим и храма Парсурам, а после ще хапнем морска храна. Нощувка в хотела на плажа.

g.

 

Ден 5
Ден 6

Ковалам – Тируванатапурам

След закуската се отправяме към град Тируванатапурам – един от най-интересните градове в Керала. Ще посетим храма Срее Падманабхасвами, най-богато украсения хинду храм в света. Ще се отбием и през селото Вели, където ще пием кафе на плаващите платформи. Ще посетим музейният комплекс Напиер, с особено богата колекция от археологически и исторически артефакти. Основан през 1984 година, той има 10 галерии с повече от 300 обекти за разглеждане. 

Завършваме деня на плажа Шангумугхам с голямата бяла скулптура и великолепния залез. Нощувка в хотел в Ковалам. 

 

Ден 6
Ден 7

Трансфер обратно в Кочи (6 часа път)

След закуската в хотела имам трансфер към Кочи, където ще продължим с разходките, ако не сме успели да видим нещо в деня на пристигането. Нощувка в хотел

 

Ден 7
Ден 8

Отпътуване от Керала

Днес летим обратно за София.

 

Ден 8

ПОИСКАЙТЕ ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТАЗИ ПРОГРАМА