ПЪТЕШЕСТВИЕ ИЗ КЕРАЛА – ТРОПИЧЕСКАТА ЕКЗОТИКА НА ЮЖНА ИНДИЯ

   

Това пътешествие ще ни отведе до най-интерсните места в Керала, едно от най-екзотичните кътчета в южна Индия. Започваме от главния град Кочи, след което продължаваме към градчето Муннар с множеството чаени плантации и красивите хълмове Кардамом. Ще видим Патупету – живописен язовир, разположен сред зелените хълмове, ще се мотаме по пазарите за чай, подправки и екзотични плодове. Продължаваме към Националния Парк Еравикулам, където ще имаме сафари за наблюдение на диви животни. Продължаваме към Алепей, “столицата” на водна Керала (Backwaters), основната забележителност на Керала. Ще плаваме по реката с типичните лодки-къщи два дни (с нощувка) от градчето Алепей до градчето Кумараком. От борда на къщата-лодка ще наблюдаваме живота на местните хора покрай каналите, както и пищната природа. Продължаваме към Ковалам – спокойно градче на брега на океана, където ще ходим на плаж. Ще посетим Тируванатапурам, един от най-интересните градове в Керала, където ще видим Срее Падманабхасвами – най-богато украсения хинду храм в света. Приключваме пътуването обратно в Кочи, от където летим за София. Тази програма може да се съчетае с посещение на Делхи, Агра и Джайпур (златния триъгълник) или с обиколка на Раджастан. Имаме програми за тези маршрути.

ОСНОВНА ИНФОРМАЦИЯ

Категория: Група без определени дати с български водач;

Период на пътуване: есен, зима пролет;

Дати: избираме ги, след като се съберат поне 4 или 5 човека, които имат интерес към програмата;

Продължителност: 7 нощувки/8 дни;

Група: малка група от минимум 4/5 човека до максимум 7/8 човека с български водач;

Цена: ще бъде предложена когато се съберат най-малко 4 или 5 човека желаещи да пътуват. Цената ще зависи от броя на хората в групата;

Цената ще включва: самолетни билети София – Кочи (Индия) – София (*); български водач; местни водачи в Кочин и Муннар; всички трансфери в Индия; 7 нощувки в хубави хотели в стаи по двама с бани и тоалетни, като една от тях е на лодка-къща; пътуването с лодката къща по каналите на Керала с включени храненията на борда; Представление на танцов спектакъл Катхакали в Кочин; застраховка “Помощ при пътуване” с покритие 20,000 евро.

Цената няма да включва: виза за Индия (**); допълнителни застраховки (***); обяди и вечери, вход за забележителности; разходи от личен характер.

Условия за провеждане: Пътуването се организира и осъществява в зависимост и съобразявайки се със съществуващите към момента правила и процедури за пътуване и туризъм в страните. Често Задавани Въпроси за нашите пътувания във връзка с вирусната епидемия и в близко бъдеще: http://thousandvoyages.com/често-задавани-въпроси-за-нашите-пъту/

(*) След като групата се сформира, ще предложим няколко маршрута и цени за полети до Кочи. Цените вероятно ще са около 550-650 евро/човек. Ще изберем най-подходящите като връзки и цена.

(**) След сформиране на групата ще бъде предоставена подробна информация за кандидатстване и получаване на визата. Ние ще съдействаме при този процес.

(***) Допълнителни застраховки. Допълнителни застраховки. За това пътуване ще предложим варианти с конкертни цени за допълнителни застраховки, които включват опции, свързани с Ковид кризата, включително застраховка “Отмяна на пътуването”. Моля, прочетете повече на специалната страница посветена на пътните застраховки тук.

МАЛКА ГРУПА С БЪЛГАРСКИ ВОДАЧ БЕЗ ОПРЕДЕЛЕНИ ДАТИ

Ако сте готова група от най-малко 4 или 5 човека, датите определяте вие. Програмата също така може да се видоизменя в зависимост от конкретните ви желания и условия. На практика можем да организираме всяко едно пътуване по настоящата програма или подобна.

Може също да се запишете в списъка за бъдещи пътувания. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите през нашите комуникационни канали или чрез формата в края на програмата. След като минималния брой участници се събере (4 или 5 човека), ще определим дати удобни за всички. Максималният брой участници е 7/8 човека. Следва организация на самото пътуване, която е подобна на всяко друго наше пътешествие. За всяка стъпка ще бъдете надлежно информирани. 

Моля свържете те с мен или ползвайте формата в края на програмата за повече информация и дискусия.

ПРОГРАМА

Ден 1

Пристигане в град Кочи, столицата на южно-индийския щат Керала

След пристигането на летището, ще имаме трансфер до хотела. В зависимост от часа на пристигане, ще предложим програма за деня. В града ще се разходим в района на пристанището, където е старата част и основните атракции. Ще се изкачим до Крепостта, ще видим църквата “Свети Франциск”, построена през 1503 година – най- старата европейска църква в Индия. Ще разгледаме и двореца Матенчери, построен от португалците, както и поругалската синагога. Почивка и нощувка в хотел.

 

Ден 1
Ден 2

Кочи – Муннар (4 часа път)

След закуската се отправяме с кола към градчето Муннар,  основано през 19 век.  По време на колониализма е било предпочитано място за почивка на британския елит.

Пътят е много живописен, минава покрай хълмовете Кардамом, където се намират много чаени плантации. Ще спираме за снимки, почивка или за чаша чай. След пристигане в града, се настаняваме в хотела и тръгваме на разходка. 

Мястото е особено красиво, поради което често се избира като дестинация за сватбено пътешествие от младоженци от цял свят. Прекрасните гледки, спокойствие и приказна атмосфера допринасят за това усещане. Оставили сем повече време от програмата за това място.

Ден 2
Ден 3

Муннар

Днес отново сме в града. Ще посетим Матупету – живописен язовир разположен сред зелените хълмове. Ще се разходим из стария град Муннар с няколкото забелeжителности и множеството пазари за чай, подправки и редки плодове…тук определено ще се мотаме повече време. 

Продължаваме към Националния Парк Еравикулам, където ще имаме сафари за наблюдение на диви животни. Тук се намира най-високият връх на юг от Хималаите – Анамуд. Ще посетим и щвейцарската ферма Индо, където се отглеждат към 400 крави от специална порода сред пищната зеленина. Нощувка в хотел.

 

Ден 3
Ден 4

Мунар – Алепей – Кумараком (водната къща) (4-5 часа път с кола)

След закуската в хотела се отправяме към Алепей, “столицата” на водна Керала (Backwaters). Тук се качваме на типичната за този район водна къща- лодка (кетувалам), с която започваме нашето речно пътешествие от градчето Алепей до градчето Кумараком. Пътуването по каналите на Керала е най-интересната атракция на този район. Усещането за спокойствие и екзотика е неповторимо. От борда на къщата-лодка ще наблюдаваме живота на местните хора покрай каналите, както и пищната природа. Тези къщи-лодки са добре оборудвани с всичко необходимо за приятен престой. Ще нощуваме на лодката.

 

Ден 4
Ден 5

Алепей – Ковалам (5 часа път)

След приключване на пътуването с лодката-къща, се отправяме към Ковалам, спокойно градче на брега на океана. Настаняваме се в хубав хотел на плажа и …отиваме на плаж. Вечерта ще се разходим до Фара, ще видим и храма Парсурам, а после ще хапнем морска храна. Нощувка в хотела на плажа.

g.

 

Ден 5
Ден 6

Ковалам – Тируванатапурам

След закуската се отправяме към град Тируванатапурам – един от най-интересните градове в Керала. Ще посетим храма Срее Падманабхасвами, най-богато украсения хинду храм в света. Ще се отбием и през селото Вели, където ще пием кафе на плаващите платформи. Ще посетим музейният комплекс Напиер, с особено богата колекция от археологически и исторически артефакти. Основан през 1984 година, той има 10 галерии с повече от 300 обекти за разглеждане. 

Завършваме деня на плажа Шангумугхам с голямата бяла скулптура и великолепния залез. Нощувка в хотел в Ковалам. 

 

Ден 6
Ден 7

Трансфер обратно в Кочи (6 часа път)

След закуската в хотела имам трансфер към Кочи, където ще продължим с разходките, ако не сме успели да видим нещо в деня на пристигането. Нощувка в хотел

 

Ден 7
Ден 8

Отпътуване от Керала

Днес летим обратно за София.

 

Ден 8

ПОИСКАЙТЕ ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТАЗИ ПРОГРАМА