Пеещите пясъци в пустинята Гоби, Монголия

Хонгорин Елс (Khongoryn Els) или Дуут Манкан (Duut Mankhan) са огромни дюни в пустинята Гоби, известни още като „Пеещите пясъци“. Намират се в националния парк Гоби Гурвансайхан в Монголия. Пясъчните дюни се простират на над 965 квадратни километра площ, дълги от 6 до 12 километра и широки на места повече от 100 километра, издигащи се на височина от 80 до 300 метра – най-високата част. Тези дюни са много подобни на сахарските в Африка. Пясъците имат обли извивки, които завършват с остър ръб и набраздена повърхност, променяща се непрекъснато от непрестанните ветрове. Освен формата те сменят и цвета си, който се повлиява от редуването на облаци с ясно време. Наименованието „Пеещите пясъци“ идва от звуците, които издава пясъкът, когато се мести и преразпределя под влияние на силните ветрове. Ние се качихме на най-високата дюна по време на нашето пътуване из Монголия, което си беще малко мъчно, тъй като се ходи трудно в пясъка, а е стръмно. Надолу обаче удоволствието е неописуемо!

.

 

.

 

КАК ДА СТИГНЕМ ДО ТОВА МЯСТО

 

Ние пътуваме до Монголия, включително до това място.

Програма за нашето пътешествие из централна Монголия, пустинята Гоби и Сибир: https://thousandvoyages.com/tours/mongoliasiberia/

Пътепис от нашето пътуване из Монголия през 2015: https://thousandvoyages.com/пътешествие-из-пустинята-гоби-и-центр/

Организираме всякакви пътувания до Монголия, пишете ни за повече информация.

 

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ ОТ ТОВА МЯСТО

Може да разгледате цялата галерия снимки тук.

Още галерии снимки от Монголия

От горните галерии може да свалите снимки с висока резолюция. Ако желаете художествен принт на някоя от снимките, моля пишете ми и ще изпратя подробности за размери, художествени хартии, цени и други детайли.

 

АКО ПЪТУВАТЕ САМОСТОЯТЕЛНО, НЯКОИ ОТ УСЛУГИТЕ ПО-ДОЛУ БИХА ВИ БИЛИ ПОЛЕЗНИ.