ПЪТЕШЕСТВИЕ ИЗ КИРГИЗСТАН С ЛЕК ПЕШЕХОДЕН ПРЕХОД

Това пътуване до Киргизстан обхваща няколко от най-интересните неща за гледане и правене в страната. Един от акцентите е лекият пешеходен преход до планинското езеро Сонг-Кол, през някои от най-красивите планински райони на страната. Преходът е лек, без големи височини и изключително живописен. Ще нощуваме в традиционни киргизски юрти, ще срещнем полу-номадски семейства и овчари, като идеята е да надникнем в техния начин на живот дълбоко в планината. 

Останалата част от пътуването през Киргизстан е с малък удобен бус само за нас. Ще спрем до Кулата Бурана (ЮНЕСКО), важна точка от “’Пътя на коприната”. Ще посетим селото Кизарт, градчето Чолпон -Ата на брега на езерото Исък Кул с неговата “Каменна градина”. Продължаваме към градчето Каракол с църквата “Света Троица” от 19 век и джамията Дунган. Един ден ще се разходим до каньона Сказка, едно от най-живописните места в страната. 

Последният ден ще се разходим до Националния Парк “Ала Арча”,  разположен в живописния едноименен каньон (на около 40 км от Бишкек). Ще си направим кратка разходка и из каньона Ак сай. Летим обратно за София от Бишкек.

ОСНОВНА ИНФОРМАЦИЯ

Категория: Група с определени дати /Група без определени дати 

Дати: 20-29 август 2021; Ако сте група от най-малко 4 или 5 човека, може да организираме това пътуване за дати удобни за вас или се запишете в списък за бъдещи пътувания. За повече информация вижте съответните секции по-долу;

Цена: 850 евро на човек (група от 7 човека); 935 евро/човек (група от 6 човека);

Продължителност: 8 нощувки/9 дни;

Група: минимум 4/5 участника – максимум 7/8 участника; Ако сте група от най-малко 4 или 5 човека, може да организираме това пътуване за дати удобни за вас или се запишете в списък за бъдещи пътувания. За повече информация вижте съответните секции по-долу;

Цената включва: български водач; местен водач/шофьор; транспорт с климатизиран бус само за нашата група; 3 в юрти и 5 нощувки в малки хотелчета (двама човека в стая с бани и тоалетни); всички закуски и вечери; застраховка “Помощ при пътуване” с покритие от 100,000 лева, включително при заболявания свързани с Ковид (повече информация какво включва тази застраховка: http://thousandvoyages.com/pdf/Insurance_Balance.pdf )

Цената не включва: самолетни билети София – Бишкек – София (*); виза за Киргизстан (**); обядите; входни билети за музеи (сумите са малки), национални паркове и други забележителности; допълнителни застраховки (***); разходи от личен характер.

Екипировка: Няма да бъде необходима специална екипировка; списък с препоръчителни вещи, както и подробен инструктаж ще бъдат предоставени след сформиране на групата и потвърждаване на пътуването.

(*) Полети

Полети с Турските авиолинии

Отиване:

София 21.25 – Истанбул 22.55;
Истанбул 01.00 – Бишкек 08.55;

Връщане:

Бишкек 03.05 – Истанбул 05.55
Истанбул 07.40 – София 08.50;

Цена: 602 евро/човек.

В момента на резервацията може да има промяна в цената и/или полетното разписание. Актуални такива ще бъдат предоставени след сформиране на групата и потвърждаване на пътуването.

Условия за провеждане: Пътуването се организира и осъществява в зависимост и съобразявайки се със съществуващите към момента правила и процедури за пътуване и туризъм в страните. Често Задавани Въпроси за нашите пътувания във връзка с вирусната епидемия и в близко бъдеще: http://thousandvoyages.com/често-задавани-въпроси-за-нашите-пъту/

Моля ползвайте формата в края на страницата или другите наши комуникационни канали, за да заявите желание или интерес към пътуването. 

За да се запишете за пътуване е необходимо да изпратите по ел поща снимка на главната страница на международния паспорт и депозит от 200 лева на фирмената банкова сметка. Ако се откажете от пътуването повече от месец преди датата, се възстановява цялата сума. Ако се откажете в периода между месец и седмица преди датата на пътуването се възстановяват 100 лева. Ако се откажете по-малко от седмица преди пътуването, не се възстановяват средства от платения депозит. Ако пътуването не се състои, не по ваша вина, целият депозит се връща разбира се!

Депозитът се заплаща по банков път на фирмената банкова сметка:

Получател: Фирма “Хиляда пътешествия” ЕООД
IBAN: BG48RZBB91551005656117
BIC: RZBBBGSF
Райфайзен Банк

Основание за плащане: Депозит за “дестинацията или програмата”.

За депозита ще получите документ за платени средства.

Препоръчително е да се направи застраховка “Отмяна на пътуването”. Вижте повече информация за всички видове застраховки тук: http://thousandvoyages.com/insurance/

След като групата се сформира и пътуването окончателно се потвърди, се заплаща 50 % от стойността на програмата + сумата за самолетните билети, ако има полети в програмата. Платеният депозит за записване се приспада разбира се. Около 2 или 3 седмици преди самото пътуване се заплащат останалите 50 % от програмата. Ако пътуването се провежда в рамките на месец от записването, се заплаща цялата сума наведнъж.

Заплащането става по банков път на фирмената банкова сметка:

Получател: Фирма “Хиляда пътешествия” ЕООД
IBAN: BG48RZBB91551005656117
BIC: RZBBBGSF
Райфайзен Банк

Основане за плащане: Първа или последна вноска за “име на дестинацията или програмата”.

След като групата се сформира и пътуването се потърди, всички получават пълен пакет документи:  “Договор за организирано пътуване”, застраховка “Помощ при пътуване”, фактура, електронни самолетни билети, където има пътуване със самолет и други документи.

Допълнително ще бъде предоставена подробна информация за епидемиологичната обстановка в страната, рестрикции и всички други детайли, които ще са необходими за осъществяването на пътуването.

В случай на отмяна на пътуването след сключен вече договор, платен депозит за записване, платени една или всички вноски за пътуването, фирмата връща всички средства, които все още не са били преведени към доставчици на туристически услуги като настаняване, транспорт и други. В почти 100 % от случаите доставчиците връщат неизползваните суми в пълен или почти пълен размер, което означава, че и ние можем да изплатим остатъка от депозита в пълен размер обратно на участниците.

Връщането на суми за самолетни билети става от авиокомпаниите и следва техните правила. Ние работим с наши доверени партньори за закупуване на самолетните билети, които се грижат интересите на нашите пътешественици да бъдат винаги приоритет. Ние се грижим за възстановяването на тези суми, следейки и информирайки редовно за процедурите на авиокомпаниите.

Депозитът за записване се връща 100%.

Горните детайли са описани в “Договор за организирано пътуване”, те са стандартни и в тях няма някаква специфична промяна във връзка с корона-кризата.

Фирмата има сключена застраховка “Отговорност на туроператора”. Без тази застраховка фирмата така или иначе не може да оперира.

Въпреки всички предпазни мерки, които сме взели, е добра идея да се сключи специалната застраховка “Отмяна на пътуванато”, за която може да прочетете подробно в раздела ни за застраховките.

МАЛКА ГРУПА С БЪЛГАРСКИ ВОДАЧ БЕЗ ОПРЕДЕЛЕНИ ДАТИ

Ако сте готова група от най-малко 4 или 5 човека, датите определяте вие. Програмата също така може да се видоизменя в зависимост от конкретните ви желания и условия. На практика можем да организираме всяко едно пътуване по настоящата програма или подобна. 

Може също да се запишете в списъка за бъдещи пътувания. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите през нашите комуникационни канали или чрез формата в края на програмата. След като минималния брой участници се събере (4 или 5 човека), ще определим дати удобни за всички. Максималният брой участници е 7/8 човека. Следва организация на самото пътуване, която е подобна на всяко друго наше пътешествие. За всяка стъпка ще бъдете надлежно информирани. 

Моля свържете те с мен или ползвайте формата в края на програмата за повече информация и дискусия.

ПРОГРАМА

Ден 1

Пристигане в Бишкек (Киргизстан)

Днес рано сутринта пристигаме в Бишкек, столицата на Киргизстан. Имаме трансфер от летището до Бишкек (30 мин). Оставяме багажа в хотелчето, почиваме си и тръгваме на обиколка из града. Ще обиколим някои от най-известните места: пазара Ош – най-колоритното място в Бишкек, Пазара Дордой – друго екзотично място в града, Възкресенския събор, площада Ала Тоо, централната джамия и други. Вечерта нощувка в нашето хотелче.

Ден 1
Ден 2

Архитектурният комплекс “Кулата Бурана” – селото Кизарт; Начало на тридневния пешеходен преход до Долината Килемче 

След закуската в хотелчето се качваме на бус само за нас. Първата спирка ще бъде Кулата Бурана (ЮНЕСКО). Тя е построена през 10-11 век и е представлявала важна спирка по “Пътя на коприната”. Има малък музей, който ще разгледаме.

Продължаваме към селото Кизарт, където е началото на пешеходния преход, който ще продължи и през следващите 2 дни. Днес ще вървим около 4 часа до Долината Килемче, където е първата нощувка от трекинга. Повече за пешехдния преход в следващите дни.

Ден 2
Ден 3

Вторият ден от пешеходния преход към планинското езеро Сонг-Кол

Днес е вторият ден от пещеходния преход. Ходенето през високопланинските пасища към езерото е един от най-добрите и леки маршрути в Киргизстан. Ще нощуваме в традиционни киргизски юрти, ще се срещаме с полу-номадски семейства и овчари, които живеят в планината на 3,000 м надморска височина. Ще наблюдаваме как се доят конете и ще опитаме от млякото, ще се потопим в номадския начин на живот почти напълно. 

Гледките към планините по пътя към езерото са невероятни – това са едни от най-красивите места в страната. Самото езеро Сонг-Кол е едно от най-живописните не само в Киргизстан, но и в цяла средна Азия. Ще се разхождаме около езрото, ще снимаме и ще си почиваме.

Ден 3
Ден 4

Продължаваме с пешеходния преход

Днес продължаваме да ходим бавно с много спирки за снимки и почивки.

Ден 4
Ден 5

Още малко ходене; отново  в селото Кизарт; градчето Чолпон -Ата

Днес приключваме с ходенето обратно в селото Кизарт, където ще обядваме. След това поемаме с буса към градчето Чолпон -Ата, където ще пренощуваме в хотелче. Самото градче е живописно разположено на езерото. В него, ако остане време днес, може да посетим така наречената “Каменна градина”. Това е археологически комплекс с малък музей.

Ден 5
Ден 6

Чолпон -Ата до градчето Каракол

След закуската продължаваме с бус към градчето Каракол. Ще имаме разходка наоколо, ще посетим църквата “Света Троица” от 19 век и джамията Дунган, които са и паметници на културата. Нощувка в хотелче.

Ден 6
Ден 7

От градчето Каракол до каньона Сказка 

След закуската потегляме към каньона Сказка – приказно място (дори в буквален превод), където ще се разходим и снимаме. Тук интерeсни са скалните формации от червена глина. Продължаваме покрай езерото Исък Кул, като следобед ще пристигнем в селото Тон, където ще се настаним в юрти отново. Нощувка в юртите.

Ден 7
Ден 8

Разходка до Националния Парк Ала Арча

Следва закуската се отправяме към Националния Парк “Ала Арча”,  разположен в живописния едноименен каньон (на около 40 км от Бишкек). Късния следобед ще имаме специален кулинарен тур на пазара Ош в Бишкек. Нощувка в нашето хотелче в Бишкек.

Ден 8
Ден 9

Отлитане за Истанбул и София

Днес са полетите обратно към Истанбул и София.

Ден 9

ПОИСКАЙТЕ ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ