ПЛАЖ И ВУЛКАНИ НА ОСТРОВ ЛАНЗАРОТЕ, КАНАРСКИ ОСТРОВИ

На местния език името на остров Ланзароте (Канарските остови) е Tyterogaka, което означва “онзи, който целият е в охра”, визирайки явно цвета на вулканичния пейзаж. Между 1730 и 1736 г. повече от 100 вулкана са изригнали в юго-източната част на острова, оформяйки днешния пейзаж. Дори днес на места температурата близо под повърхността на земята стига до 400 С. В Националния Парк Тиманфая например може да си приготвите барбекю направо на вулканичните скали.  Да, има черни плажове от черен вулканичен пясък. Има и долина наречена “Долината на хилядите палми” (Долината Хария). В миналото за всяко новородено момче засаждали две палми, а за всяко момиче – една ::) Вулканите са оформили и една скрита лагуна, която се намира на западния бряг. Аз бих отишъл там на плаж! Ако карате сърф – този остров е мястото! Накрая виното, много важно….имат си специален район (Ла Герия), където се произвежда супер страхотно вино. 

 

Програма

Ден 1

Полет София – остров Ланзароте

Този ден летите към остров Ланзароте. Можем да ви предложим поне два маршрута със съответните цени, пишете ни.

 

Ден 1
Ден 2

Запознаване с острова, релакс и почивка

Днес е ден за релакс – разходки, плаж (вижте по-долу хотелчето, което ви предлагаме да си резервирате). Може да се разходите до градчето Пуерто дел Кармен (Puerto del Carmen), из пазара Тегуизе (Teguise) или да посетите Фондацията Сезар Манрик (César Manrique), за да видите градината с кактуси.

 

Ден 2
Ден 3

Пълна обиколка на острова с бус

Днес денят е посветен на обиколка на острова. Маршрутът минава през целия остров и включва както южната, така и северната му част. Измежду множеството спирки по пътя, ще посетите и Националния Парк Тиманфая (там може да имате барбекю направо на вулканичните скали), както и Зеленото Езеро.

Може да си резервирате тази екскурзия тук.

 

Ден 3
Ден 4

Остров Ланзароте

Плаж, разходки или други екскурзии, които може да разгледате тук и съответно да си резервирате за този ден.

Ден 4
Ден 5

Трекинг до кратера Монте Корона (Monte Corona) в северната част на остров Ланзароте

Този трекинг ще ви отведе до най-големия кратер в северната част на острова – Монте Корона (Monte Corona). Изкачването започва от църквата в селото Йе, като се върви сред отломъци лава, покрити с лишеи. Пейзажът е сюрреалистичен. Следва обхождане на самия кратер по неговия ръб. Гледките от това място са фантастични. Постепенно се стига до така наречените северни скали, от където се разкриват едни от най-хубавите панорами на Канарските острови изобщо. Много от снимките от островите са именно от това място. Този трекинг е среден като трудност и покрива около 10 км. За трекинга ще ви вземат директно от хотела.

Може да резервирате тази екскурзия тук.

 

Ден 5
Ден 6

Плаж, разходки или други екскурзии, които може да разгледате тук. 

 

Ден 6
Ден 7

Отлитане от острова

Днес летите обратно за София.

 

Ден 7

Варианти за осъществяване на програмата...... Допълнително инфо за 2 или 3 вариант

Вижте секцията в края на страничката – “Как да си организираме сами пътуването”! Може да ползвате линковете към доставчиците на туристически услуги, за да резервирате хотели, транспорт, екскурзии или други елементи от пътуването. 

 

Ние изготвяме подробна логистична програма. В нея ще бъде включена цялата логистика – транспорт, адреси на хотели и линкове към тях за резервации, екскурзии и указания как да си ги резервирате и всички останали детайли, които ще са ви необходими, за да осъществите пътуването си самостоятелно.

Избираме хотелите и други туристически услуги въз основа на личен опит или висок рейтинг и оценки от потребители в сайтове като booking com, tripadviser и други. Вие може да се възползвате от препоръките или да изберете други предложения.

Примерна подробна логистична програма в уеб вариант (http://thousandvoyages.com/tours/icelandsample/) и в pdf формат (http://thousandvoyages.com/pdf/sampleprogram.pdf )

Тъй като програмата ще съдържа едно или няколко предложения за хотели или други туристически услуги на място, от които да избирате и съответно да резервирате, тя няма да съдържа финален бюджет и цена. Това ще зависи от Вашия избор. Заплатената сума за тази услуга не се възстановява, ако решите да не ползвате програмата. Агенцията не носи отговорност за направените от вас резервации.

Цена на услугата: 30 лева на планиран ден.

 

Ние изготвяме пакетна програма за Вашето пътуване, правим всички резервации, заплащаме за тях през нашите канали, както и осигуряваме човек за контакт и помощ по време на самото пътуване. Вие не се грижите за нищо, освен да пътувате! Пакетът ще има конкретна пакетна цена, тъй като той се изготвя за конкретни дати и с конкретни туристически услуги като настаняване, транспорт и други. След като ние сме готови с пакета, заплащането му към нас става както следва:

50 % от стойността на пакета + стойността на самолетните билети (ако ще се пътува със самолет). Останалите 50 % от стойността на програмата (минус депозита) се заплащат около 10 дни преди датата на тръгване.

Цена на нашата услугата: 50 лева депозит за планиран ден, който се приспада при финалното плащане на пакета т.е на практика тази услуга е безплатна, ако пътуването се осъществи. Ако по някакви причини пътуването не се осъществи, се възстановяват 50 % от този депозит.

 

Финалният пакет документи за Вашето пътуване ще съдържа: 

  • Подробна логистична програма;
  • Договор за индивидуално пътуване;
  • Фактура за платените средства; 
  • В случай, че сте поръчали пакет за пътуването, ще получите пътни документи като например: ваучери за хотели и екскурзии, самолетни билети, билети за градски транспорт, входни билети за забележителности и други в зависимост от конкретното пътуване;
  • Подробна Google карта с отбелязани всички хотели и забележителности;
  • Кратка информация за актуалната епидемиологична обстановка във връзка с вирусната криза и възможните ограничителни мерки (виж повече в съответната секция на този документ);
  • Условия за възстановяване на вече заплатени средства;
  • Задължителната застраховка “Помощ при пътуване”, по желание застраховката “Отмяна на пътуването”;
  • Всички останали документи, които ще са Ви необходими, за да осъществите пътуването. 

 

Когато Вие ползвате от нас само подробната логистична програма и сами правите резервациите си и плащанията за тях, агенцията не възстановява заплатените суми за резервации и за изработката на програмата.

Ако сте избрали да имате пакет за пътуването си, принципно фирма “Хиляда Пътешествия” ще се стреми да възстанови 100 % от сумата за програмата в дадената дестинация. Възстановяването на самолетните билети става от авикомпаниите, според техните правила и процедури. Ние представляваме клиента пред тях и движим процедурата по възстановяването на тези средства.

Възстановяват се 50 % от заплатения депозит (тези 50 лева на планиран ден).

Фирма “Хиляда Пътешествия” има сключена застраховка “Отговорност на туроператора”.

Все пак тази процедура ще зависи от конкретното пътуване и ще бъде съобразена с конкретните обстоятелства.

 

Ще бъде предоставена задължителната застраховка “Помощ при пътуване”.

По желание може да бъде сключена застраховката “Отмяна на пътуването”. Могат да се застраховат отделно само самолетните билети или само програмата ви в дадената дестинация.

Фирма “Хиляда Пътешествия” има сключена застраховка “Отговорност на туроператора” с валидност до юни 2021 година.

 

Към всяка подробна логистична програма добавяме секция с допълнитена информация за епидемиологичната обстановка в конкретната дестинация и за ограничителните мерки за пътуване, ако такива има. Пример може да видите в секцията “Здраве” на демонстрационната програма за Исландия: уеб вариант: (http://thousandvoyages.com/tours/icelandsample/) и в pdf формат (http://thousandvoyages.com/pdf/sampleprogram.pdf ).

 

Как да си организираме сами пътуването

Може да ползвате линковете по-долу към хотели, апартаменти под наем или колекции от такива, от които да си изберете подходящи за вас, да наемете кола чрез проверена фирма за коли под наем или да си избрете екскурзии. Изпратете ни запитване и за самолетни билети, като ще получите поне две или три предложения с маршрути и цени. Ако не ви се занимава с всичко това, вижте втори и трети варианти, които предлагаме или ни изпратете запитване чрез формата в края на програмата или пък просто ни пишете/обадете чрез нашите комуникационни канали.

При избор/резервация на туристическа услуга през линковете по-долу, ние ще получим малка комисионна, която не се отразява на цената за Вас. Благодарим!

Хотели, апартаменти под наем
Самолетни билети/Екскурзии на място

Остров Ланзароте

Ланзароте (Lanzarote) е четвъртия по големина остров от Канарските острови, разположен в най-източната част на архипелага, на около 125 км от африканския бряг. На острова живеят около 142 000 човека, което го прави трети по населеност остров от архипелага. За разлика от останалите острови, Ланзароте не е толкова туристически, по- див е. Основното са зашеметяващите вулканични пейзажи, виното и лозовите насаждения, плажове, лагуни, море и страхотна местна кухня. Това е място за по-приключенски настроени хора, обичащи по-активен начин на живот. Столица на острова е градчето Arrecife.

 

ПОИСКАЙТЕ ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТАЗИ ПРОГРАМА