ПЪТЕШЕСТВИЕ И ПОЧИВКА НА ОСТРОВ МАВРИЦИЙ

Мавриций е субтропична островна държава в Индийския океан, на около 1,130 километра източно от Мадагаскар, край югоизточното крайбрежие на Африка. Неговите отдалечени територии включват остров Родригес и други по-малки острови. Основният остров е заобиколен от коралови рифове и има пясъчни плажове, с плодородни равнини, които рязко се издигат до скалисти планини. Снимката е на Colours of Mauritius от Unsplash

ОСНОВНА ИНФОРМАЦИЯ

Тип пътуване: Индивидуални туристи, малки групи/семейства без български водач (или с български водач по желание).

Дати: по желание;

Продължителност: 7 нощувки/8 дни или по желание;

Цена: от 990 евро за двама човека или по 495 евро/човек; Ако сте повече хора, ще бъде предложена оферта.

Цената включва: Хотел 3 звезди на брега на морето в стая за двама човека с включена закуска (1); частна целодневна екскурзия през южните части на острова само за вас т.е. не сте част от обща група (цената е валидна до 4 човека група общо); застраховка “Помощ при пътуване”; изготвяне на индивидуална програма с включени хотели с категория по желание и екскурзии из острова; подробни указания и документация за всеки един аспект от пътуването; съдействие при възникнали проблеми;

Цената не включва: самолетни билети (2); допълнителни екскурзии на архипелага (вижте тези екскурзии с цени в програмата); допълнителни застраховки като например “Отмяна на пътуването”; допълнителни услуги като трансфери от/до летище например (ако желаете такива могат да се включат в крайната оферта); лични разходи; Български водач (ако сте повече хора, може да бъде предложен и български водач).

(1) Тази програма предлага 7 нощувки в малко, уютно три-звездно хотелче с два басейна и други SPA екстри, изглед към морето и достъп до плаж, както и разкошна градина с ресторант. Намира се на 15 км от Сейн Луис (столицата на острова) и на 63 км от летището в северозападната част на острова.

Можем да предложим хотели с различни категории, на плажа или в градчето, според Вашите изисквания.

(2) Ще ви предложим поне 2 варианта за полети до Мавриций в зависимост от датите, които сте избрали.

ПРОГРАМА

Остров Мавриций е едно от най-прекрасните места на планетата. Островът предлага неограничени възможности за хора, които обичат плажове, вулкани, коралови рифове и стара култура. Тази програма предлага 7 нощувки в малко, уютно три-звездно хотелче с два басейна и други SPA екстри, изглед към морето и достъп до плаж, както и разкошна градина с ресторант. Намира се на 15 км от Сейн Луис (столицата на острова) и на 63 км от летището в северозападната част на острова. Освен това хотелче, ще предложим и други варианти, включтително по-висока или по-ниска категория със съответната корекция в цената.

В цената и програмата е включена целодневна екскурзия до южните части на острова само за вас (до 4 човека). Ще посетите кратера на Мавриции (Trou aux Cerfs), Свещенното езеро Грант Базин и Хинду Светилището, Статуята на Шива (Mangal Mahadev), Цветната Долина, Водопадите Рочестер, Плажът “Грис Грис”. Екскурзията е частна, само за вас (до 4 човека). Шофьорът ви взима и връща в хотела. Обядът не е включен в цената.

Кратерът на Мавриции (Trou aux Cerfs) е огромен естествен вулканичен кратер, дълбок 85 метра и широк 200 метра. От върха му се разкрива прекрасна панорама към градчето Курепипе, целия остров и океана. При хубаво време може да видите остров Реюнион.

Свещенното езеро Грант Базин е разположено в планините, дълбоко в сърцето на острова, на около 550 м над морското равнище. Разположено е в кратер на изгаснал вулкан. Твърди се, че водата в езерото комуникира с водите на свещенната река Ганг в Индия. Тук има индуски храм, където индуската общност от острова извършва поклонение всяка година по време на Маха Сиваратри (Великата нощ на Шива), когато се почита Бог Шива. Тук е и статуята на Бог Шива (33 метра), най-високата известна статуя в Мавриций (и една от 50-те най-високи в света).

Цветната Долина (Ла La Vallee des Couleurs) е резреват с богато биоразнообразие и природни дадености. Пейзажите на това място са разкошни – ще се насладите на гледки към плата, долини, реки, водопади и кратерни езера. Ще се разходите през “Зелените долини” и ще видите едно парче земя оцветено в 23 различни цвята.

Водопадите Рочестър са разположени в района Саване. Мястото е изключително красиво, поради което често е място за снимки на касови Боливудски филми. Една от основните му забележителности е уникалната скална стена от назъбени правоъгълни блокове, формирани от водата.

В най-южната точка на острова се намира екзотичния плаж “Грис Грис”. Високите скали тук рязко се спускат към морето, формиращи рядко драматичен пейзаж. Намира се на няколко километра югоизточно от село Суилак – историческо място още от френския колониален период. “Грис Грис” е известен с морски скали и вечния вятър. Кораловите рифове не заобикалят тази част на острова, което позволява на големи вълни да се разбиват директно върху скалите, усилващи драматизма на пейзажа. Има малък парк с пътека към самия плаж за още по-близка среща с вълните. Въпреки белия пясъчен плаж, вълните и теченията са изключително силни, така че не става за плуване. По-надолу по пътя е наблюдателната точка „Roche qui Pleure“ (Плачеща скала). Ако погледнете скалата от правилния ъгъл, тя ще заприлича на лице със сълзи, които непрекъснато се стичат надолу, докато вълните непрекъснато се разбиват.

ПОИСКАЙТЕ ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТАЗИ ПРОГРАМА