ПЪТЕШЕСТВИЕ ИЗ ПАЛЕСТИНА

Това е пътешествие из палестинските територии на Западния бряг и Йерусалим, като основен акцент е ранната християнска история, паметниците и местата свързани с нея. Ще видим и усетим днешното разделение в района, като например стената разделяща Израел от Палестина около Рамала и други. Ще пристигнем и отпътуваме от Тел Авив. Ще посетим стария пристанищен град Яфа и неговия артистичен квартал. Ще минем край новата западна част на Йерусалим и Еин Карем, “Църквата на Посещението” и родното място на Свети Йоан Кръстител. 

Ще пътуваме до “Планината на Маслините”, “Църквата на Възнесението”, църквата “Патер Ностер”, църквата “Доминус Флевит”,  Гетсиманската градина и църквата на Всички Нации. Ще обходим бавно и подробно стария град на Йерусалим – църквата “Света Анна” и къпалнята (Бетесда); ще минем по стъпките на Исус до Базиликата “Възкресение Христово”; ще видим Голгота и Празния Гроб. Ще се разходим из еврейския квартал, за да посетим римското Кардо и Стената на Плача. Продължаваме към “Планината Цион”, Горната Стая и Абатството “Дормитион”. Ще посетим Хеброн и Витлеем с църквата “Рождество Христово”, “Млечната пещера” и “Полето на овчарите”. Продължаваме към Йерихон, “Планината на Изкушенията”, дървото Sycamore и пещерите Кумран, където са открити скрижалите от Мъртво море. 

Ще се изкъпем в Мъртво море. Следващите ни спирки са град Наблус с църквата до “Кладенецът на Свети Яков” и град Рамала. Продължаваме към Назарет и църквата на “Благата Вест”, след което се отправяме град Капернаум на брега на Галилейското езеро. Ще посетим важното християнско място Табгха на брега на Галилейското езеро и “Църквата на Умножението на хлябовете и рибите”. Ще пътуваме към “Планината на Блаженството”, след което ще се върнем в Тел Авив, от където ще отлетим обратно за София.

Категория: Група без определени дати с български водач;

Период на пътуване: пролет/есен/ зима;
Дати: избираме ги, след като се съберат поне 4 или 5 човека, които имат интерес към програмата;
Продължителност: 7 нощувки/8 дни;
Група: малка група от минимум 4/5 човека до максимум 7/8 човека с български водач; 

Цена: ще бъде предложена когато се съберат най-малко 4 или 5 човека желаещи да пътуват. Цената ще зависи от броя на хората в групата;

Цената ще включва: самолетен билет София-Тел Авив-София (*); местен водач/екскурзовод за някои от местата; български водач; транспорт с бус с включени трансфери от и до летището; 7 нощувки в хотели 3 звезди с с включена закуска в страи по двама (или самостоятелна стая); застраховка “Помощ при пътуване” с покритие от 20,000 лева, включително при заболявания свързани с Ковид (повече информация какво включва тази застраховка: http://thousandvoyages.com/pdf/Insurance_Balance.pdf);

Цената няма да включва: обяди и вечери; входни билети за забележителности; допълнителни застраховки (**); разходи от личен характер. 

(*) Полети

Ще ползваме ниско-тарифната линии на Уизеър от София, Варна и Бургас до Тел Авив  и обратно. 

(**) Допълнителни застраховки. За това пътуване ще предложим варианти с конкертни цени за допълнителни застраховки, които включват опции, свързани с Ковид кризата, включително застраховка “Отмяна на пътуването”. Моля, прочетете повече на специалната страница посветена на пътните застраховки тук.

Условия за провеждане: Пътуването се организира и осъществява в зависимост и съобразявайки се със съществуващите към момента правила и процедури за пътуване и туризъм в страните. Често Задавани Въпроси за нашите пътувания във връзка с вирусната епидемия и в близко бъдеще: http://thousandvoyages.com/често-задавани-въпроси-за-нашите-пъту/

Виза: Не е необходима виза за български граждани, пътуващи в палестинските територии на Западния бряг. Достъпът до тях се контролира изцяло от Израел. Необходим е само валиден паспорт.

МАЛКА ГРУПА С БЪЛГАРСКИ ВОДАЧ БЕЗ ОПРЕДЕЛЕНИ ДАТИ

Ако сте готова група от най-малко 4 или 5 човека, датите определяте вие. Програмата също така може да се видоизменя в зависимост от конкретните ви желания и условия. На практика можем да организираме всяко едно пътуване по настоящата програма или подобна.

Може също да се запишете в списъка за бъдещи пътувания. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите през нашите комуникационни канали или чрез формата в края на програмата. След като минималния брой участници се събере (4 или 5 човека), ще определим дати удобни за всички. Максималният брой участници е 7/8 човека. Следва организация на самото пътуване, която е подобна на всяко друго наше пътешествие. За всяка стъпка ще бъдете надлежно информирани. 

Моля свържете те с мен или ползвайте формата в края на програмата за повече информация и дискусия.

ПРОГРАМА

Ден 1

Пристигане в Тел Авив

Днес летим към Израел. След уреждане на граничните формалности, ще се отправим към хотела. В завиисмост от времето на полета, ще ви предложим програма за този ден в града или просто ще си почиваме и разхождаме.

 

Ден 1
Ден 2

Тел Авив – Яфа – Еин Карем – Йерусалим

С бус се отправяме на панорамна обиколка из Тел Авив. Продължаваме към Яфа, стар пристанищен град, където ще разгледаме руините на града. Ще се разходим из реновирания артистичен квартал, след което ще продължим към новата западна част на Йерусалим. По пътя ще видим Еврейския Университет, Парламента и Сградата на Върховния съд. Ще се насочим към Еин Карем, където ще посетим “Църквата на Посещението” и родното място на Свети Йоан Кръстител. Нощувка в Йерусалим.

 

Ден 2
Ден 3

Планината на Маслините – Стария град на Йерусалим – Планината Цион

След закуската в хотела се отправяме към “Планината на Маслините”, от където се открива прекрасна панорама към Йерусалим. Продължаваме към “Църквата на Възнесението” и църквата “патер Ностер”. Ще продължим разходката си към църквата “Доминус Флевит” и Гетсиманската градина, където Исус е бил предаден. Ще посетим и църквата на Всички Нации. 

От тук продължаваме към стария град на Йерусалим през портата на Свети Стефан. Ще посетим църквата “Света Анна” и къпалнята (Бетесда) с петте предверия. Ще минем по стъпките на Исус до Базиликата “Възкресение Христово”. Ще видим Голгота и Празния Гроб. Продължаваме към еврейския квартал, за да посетим римското Кардо. Няма да пропуснем и Стената на Плача. Продължаваме към “Планината Цион” и Горната Стая, където е била проведена Тайната Вечеря. Тук е и Абатството “Дормитион”. Нощувка в Йерусалим.

 

Ден 3
Ден 4

Хеброн и Витлеем

След закуската в хотела продължаваме към Хеброн, търговски град в южната част на Западния бряг, известен със стъкларското изкуство. След разходката из града, продължаваме към  Витлеем, родното място на Исус. Тук ще видим църквата “Рождество Христово”, “Млечната пещера” и “Полето на овчарите”. Нощувка в хотел във Витлеем.

 

Ден 4
Ден 5

Мъртво море и Йерихон

Днес потегляме към Йерихон. Ще се насладим на прекрасната гледка от “Планината на Изкушенията”, ще видим и дървото Сикаморе. Ще посетим пещерите Кумран, където са открити скрижалите от Мъртво море. Разбира се ще се изкъпем в Мъртво море и ще се попечем на плажа. Вечерта се отправяме обратно към Йерихон, където ще пренощуваме.

 

Ден 5
Ден 6

Наблус и Рамала

Днес продължаваме към град Наблус, разположен в северните части на Западния бряг. Тук ще посетим прекрасната църква до “Кладенецът на Свети Яков”, където Исус помолил самарянката за вода. Ще се разходим из пазарите на стария град, където и ще обядваме. След кратката почивка продължаваме към Рамала. През остатъка от деня ще се разходим из града, неговите пазари и стари улички. Ще видим известната статуя на лъва, която бележи центъра на града, както и стената разделяща Палестина от Израел. Нощувка в хотел.

 

Ден 6
Ден 7

Назарет – Галилейското езеро – Тел Авив

След закуската в хотела продължаваме към Назарет, където първо ще посетим църквата на “Благата Вест”, където Дева Мария научила новината за зачатието си. Ще видим и кладенеца на Мария.

Продължаваме към Галилейското езеро и древния град Капернаум на брега на Галилейското езеро. Смята се, че това е родното място на апостолите Петър, Йоан и Яков. 

След като напуснал Назарет Исус се заселил тук, като превърнал мястото в проповеднически център. Тук Той извършил и много от чудесата, за които знаем. Независимо от това местните жители го изгонили, поради което градът бил проклет.

Днес мястото е важна спирка за всички, които се интересуват от ранна християнска история. Ще отидем до къщата на апостол Петър, където често е отсядъл Исус и където е извършил много от чудеса си.

Продължаваме към местността Табгха  на брега на Галилейското езеро, където ще посетим “Църквата на Умножението на хлябовете и рибите”, построена в чест на едно от чудесата извършени от Исус. По бреговете на езерото са се случили едни от най-значимите събития в ранната християнска история, за което свидетелстват много паметници и артефакти.

Продължаваме към “Планината на Блаженството”, където Исус е държал своята известна Проповед от Планината. След разходките наоколо се връщаме към Тел Авив, където ще пренощуваме. 

 

Ден 7
Ден 8

Отпътуване от Тел Авив

Трансфер до летището и отпътуване.

 

Ден 8

ПОИСКАЙТЕ ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТАЗИ ПРОГРАМА