КЛАСИЧЕСКА OБИКОЛКА НА РАДЖАСТАН В ИНДИЯ С ПОСЕЩЕНИЕ НА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПАЗАР НА ДОБИТЪК И КАМИЛИ В ПУШКАР

Нашето индийско приключение ще започне и завърши в Делхи. Ще разгледаме основните забележителности на града, след което се отправяме към Джайпур, столицата на щата Раджастан. Заедно с улиците и пъстрата атмосфера на “розовият град”, ще усетим великолепието на Крепостта Армер, Джантар-Мантар, Хава Махал – великолепни образци на монголската и индийска архитектури.

Ще пътуваме с влак (но не на покрива) до “златният град” Джейсалмер. Ще вечеряме на крепостните стени и ще се лутаме из романтичните улички на този захвърлен в пустинята град. Ще посетим езерото Амар Сагар и двореца до него, както и полупотопените във водата храмове и малки павилиони. Ще се разходим с камили из “Голямата Индийска Пустиня” Thar. Ще гостуваме на хората от племето Бишнои, ще се потопим в техния бит и обичаи, някои от които изключително интересни. Ще спим под пустинното небе на палатки и ще опитаме от типичната пустинна кухня на Раджастан.

Няма да пропуснем и “синият град” Джодпур с неговите крепости, дворци и …сини къщи. Ще завършим това епично пътуване в свещения град Пушкар, на брега на езерото, сред многобройните храмове. Ще отидем на най-големия пазар на камили и добитък в света, този в Пушкар. Ще завършим това пътуване в Делхи.

ОСНОВНА ИНФОРМАЦИЯ

Категория: Група с определени дати /Група без определени дати

Дати: 7 – 15 ноември 2021; Ако сте група от най-малко 4 или 5 човека, може да организираме това пътуване за дати удобни за вас или се запишете в списък за бъдещи пътувания. За повече информация вижте съответните секции по-долу;

Продължителност: 8 нощувки/10 дни;

Група: 7 човека; Ако сте група от най-малко 4 или 5 човека, може да организираме това пътуване за дати удобни за вас или се запишете в списък за бъдещи пътувания. За повече информация вижте съответните секции по-долу;

Цена: 1,095 евро на човек (група от 7 човека); За останалите опции вижте съответните секции по-долу;

Цената включва: български водач; местен високо-квалифициран водач само за нашата група; всички трансфери в Индия; наземен транспорт, според програмата и маршрута; пътуванията с влак според програмата (****); настаняване в хотели в двойни стаи със закуска; пътешествието с камили в пустинята Тар, както и нощувка на палатки в пустинята, с включена вечеря; застраховка “Помощ при пътуване” с покритие 20,000 евро.

Цената не включва: самолетни билети (*); обяди и вечери освен тези включени в програмата (**); виза (***); входни билети за забележителности; допълнителни застраховки (*****); лични разходи.

(*) Полети с Катарските авиолинии

Отиване:
София 12.25 – Доха (Катар) 18.05;
Доха (Катар) 20.00 – Делхи 02.05;

Връщане:
Делхи 03.50 – Доха (Катар) 05.45;
Доха (Катар) 07.10 – София 11.25;

Цена: 500 евро (в момента на резервацията цената може да е друга).

(**) Храната в Индия е много евтина.

(***) Визата струва 50 щадски долара и е електронна. Подробни указания ще получите след сформиране на групата.

(****) Пътуванията с влак можем да заменим с частен бус само за групата.

(*****) Допълнителни застраховки. За това пътуване ще предложим варианти с конкертни цени за допълнителни застраховки, които включват опции, свързани с Ковид кризата, включително застраховка “Отмяна на пътуването”. Моля, прочетете повече на специалната страница посветена на пътните застраховки тук.

Условия за провеждане: Пътуването се организира и осъществява в зависимост и съобразявайки се със съществуващите към момента правила и процедури за пътуване и туризъм. Често Задавани Въпроси за нашите пътувания във връзка с вирусната епидемия и в близко бъдеще: http://thousandvoyages.com/често-задавани-въпроси-за-нашите-пъту/

Моля ползвайте формата в края на страницата или другите наши комуникационни канали, за да заявите желание или интерес към пътуването. 

За да се запишете за пътуване е необходимо да изпратите по ел поща снимка на главната страница на международния паспорт и депозит от 200 лева на фирмената банкова сметка. Ако се откажете от пътуването повече от месец преди датата, се възстановява цялата сума. Ако се откажете в периода между месец и седмица преди датата на пътуването се възстановяват 100 лева. Ако се откажете по-малко от седмица преди пътуването, не се възстановяват средства от платения депозит. Ако пътуването не се състои, не по ваша вина, целият депозит се връща разбира се!

Депозитът се заплаща по банков път на фирмената банкова сметка:

Получател: Фирма “Хиляда пътешествия” ЕООД
IBAN: BG48RZBB91551005656117
BIC: RZBBBGSF
Райфайзен Банк

Основание за плащане: Депозит за “дестинацията или програмата”.

За депозита ще получите документ за платени средства.

Препоръчително е да се направи застраховка “Отмяна на пътуването”. Вижте повече информация за всички видове застраховки тук: http://thousandvoyages.com/insurance/

След като групата се сформира и пътуването окончателно се потвърди, се заплаща 50 % от стойността на програмата + сумата за самолетните билети, ако има полети в програмата. Платеният депозит за записване се приспада разбира се. Около 2 или 3 седмици преди самото пътуване се заплащат останалите 50 % от програмата. Ако пътуването се провежда в рамките на месец от записването, се заплаща цялата сума наведнъж.

Заплащането става по банков път на фирмената банкова сметка:

Получател: Фирма “Хиляда пътешествия” ЕООД
IBAN: BG48RZBB91551005656117
BIC: RZBBBGSF
Райфайзен Банк

Основане за плащане: Първа или последна вноска за “име на дестинацията или програмата”.

След като групата се сформира и пътуването се потърди, всички получават пълен пакет документи:  “Договор за организирано пътуване”, застраховка “Помощ при пътуване”, фактура, електронни самолетни билети, където има пътуване със самолет и други документи.

Допълнително ще бъде предоставена подробна информация за епидемиологичната обстановка в страната, рестрикции и всички други детайли, които ще са необходими за осъществяването на пътуването.

В случай на отмяна на пътуването след сключен вече договор, платен депозит за записване, платени една или всички вноски за пътуването, фирмата връща всички средства, които все още не са били преведени към доставчици на туристически услуги като настаняване, транспорт и други. В почти 100 % от случаите доставчиците връщат неизползваните суми в пълен или почти пълен размер, което означава, че и ние можем да изплатим остатъка от депозита в пълен размер обратно на участниците.

Връщането на суми за самолетни билети става от авиокомпаниите и следва техните правила. Ние работим с наши доверени партньори за закупуване на самолетните билети, които се грижат интересите на нашите пътешественици да бъдат винаги приоритет. Ние се грижим за възстановяването на тези суми, следейки и информирайки редовно за процедурите на авиокомпаниите.

Депозитът за записване се връща 100%.

Горните детайли са описани в “Договор за организирано пътуване”, те са стандартни и в тях няма някаква специфична промяна във връзка с корона-кризата.

Фирмата има сключена застраховка “Отговорност на туроператора”. Без тази застраховка фирмата така или иначе не може да оперира.

Въпреки всички предпазни мерки, които сме взели, е добра идея да се сключи специалната застраховка “Отмяна на пътуванато”, за която може да прочетете подробно в раздела ни за застраховките.

МАЛКА ГРУПА С БЪЛГАРСКИ ВОДАЧ БЕЗ ОПРЕДЕЛЕНИ ДАТИ

Ако сте готова група от най-малко 4 или 5 човека, датите определяте вие. Програмата също така може да се видоизменя в зависимост от конкретните ви желания и условия. На практика можем да организираме всяко едно пътуване по настоящата програма или подобна. 

Може също да се запишете в списъка за бъдещи пътувания. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите през нашите комуникационни канали или чрез формата в края на програмата. След като минималния брой участници се събере (4 или 5 човека), ще определим дати удобни за всички. Максималният брой участници е 7/8 човека. Следва организация на самото пътуване, която е подобна на всяко друго наше пътешествие. За всяка стъпка ще бъдете надлежно информирани. 

Моля свържете те с мен или ползвайте формата в края на програмата за повече информация и дискусия.

ПРОГРАМА

Ден 1

Делхи, столицата на Индия

Пристигаме днес в Делхи рано сутринта. Следва трансфер до хотела и почивка. През целия ден ще имаме разходки из основните забележителности на индийската столица, включително няколко по-незивестни, но много интересни места. Нощувка в хотела.

Ден 1
Ден 2

Джайпур (Раджастан) – Крепостта Армер, Джантар-Мантар, Хава Махал

Рано сутринта ще потеглим с нашия бус към Джайпур, столицата на щата Раджастан. Днес първо ще разгледаме крепостта Амер. Тя се намира на около 4 км от града, разположена на висок хълм. Тук най-характерни са архитектурните елементи в типичен Хинду стил. Мястото е прекрасно и много интересно и това го прави една от най-важните туристически обекти в Индия. От крепоста се вижда езерото Маота с прекрасни панорами. Остатъкът от деня ще прекараме в розовия град.

Всичко в Джайпур е в розово или изглежда розово или е в друг цвят но усещаш желание то да бъде розово. През 1876 град по-голямата част от града е боядисана в теракотено розово в чест на посещението на английския принц Алберт. Това е един невероятен град, който ще ви даде много добра представа за това, което хората наричат Индия. 

Джантар-Мантар е стар астрономически комплекс с инструментариум. Обсерваторията се състои от 14 главни геометрични инструменти за измерване на времето, предсказване на слънчеви затъмнения, следене движението на зведите и за още доста други астрономически задачи. Samrat Yantra е най-големият инструмент, висок около 27  метра. Ще останем няколко часа в комплекса, за да се насладим на това наистина прекрасно място.

Хава Махал е прекрасен дворец в Джайпур, построен през 1799 във формата на короната на хиндуситкия Бог Кришна. Веднага ще забележите десетките малки прозорчета направени с цел знатните дами обитаващи двореца да могат да наблюдават тълпата отвън без да бъдат обезпокоявани.

Вечерта ще посетим типично боливудско шоу в местно кино…преживяване, което със сигурност ще помните дълго. По-късно през ноща ще се качим на нощния влак за “златният град” Джейсалмер, входната врата към пустинята Тар. Ще спим в спално купе, не на покрива на влака! Ще бъде обаче удоволствие да снимаме и наблюдаваме суетата на местните по гарите и влака, а това е наистина незабравима картинка.

Ден 2
Ден 3

Джейсалмер 

Сутринта пристигаме в град Джейсалмер или така нареченият “златен град”, заради цвета на крепостта и къщите около нея. Градът е разположен в пустинята Тар, недалеч от индийско – пакистанската граница. Това е един от най-екзотичните градове на Раджастан и Индия, най-вече заради внушителната крепост извисяваща се насред пустинята, която спокойно може да се нарече най-приказна сред приказните. Крепостта е една от малкото в Индия, която се обитава и до ден днешен. Вечерта ще се насладим на невероятната гледка от крепостните стени, даващи подслон понастоящем на десетки малки романтични ресторантчета.

Целият ден ще се лутаме из кривите улички на крепостта. Ще посетим езерото Амар Сагар и двореца до него, както и полупотопените храмове и малки павилиони. Ако ни остане време ще посетим и музея на пустинята Тар, където ще се подготвим теоретично за приключенията ни следващия ден. Нощувка в хотел.

Ден 3
Ден 4

Пустинята Тар

След закуската потегляме за пустинята, където ни очакват камилите за прехода до мястото за къмпингуване. “Голямата Индийска Пустиня”, както гордо индийците наричат единствената пустиня в своите граници, е всъщност обширна степ, без типичните за пустинята големи дюни или безкрайни пясъци. Въпреки това, природата е магична, а хората населяващи тези земи, едни от най-гостоприемните в Индия.

Нощувка на палатки в пустинята. Вечеря около лагерния огън.

Ден 4
Ден 5

Пустинята Тар

Да се събудиш рано сутринта в пустинята не е като да се събудиш в леглото си вкъщи, а това преживяване ще е едно от най-запомнящите се от това пътуване.

По-голямата част от пустинята Тар е разположена в индийския щат Раджастан, покрай границата с Пакистан. Със своите 200,000 km2 тя се нарежда на 9 място по големина сред субтропичните пустини в света.

След обяда се прибираме в града, а вечерта поемаме с влак или бус към “синия град” Джодпур. Ще пристигнем късно вечерта в града и ще се настаним в хотел.

Ден 5
Ден 6

Джодпур 

Сутринта ще се впуснем измежду сините къщи на града. Джодпур е вторият по големина град в Раджастан. Със своите дворци, крепости и храмове този синеещ град е един от най-атрактивните в Индия.

Крепостта Мехранфарх е една от най-големите в страната, извисяваща се на 122 метра над града. Няколко дворци и пищни градини са разполжени във вътрешноста на това укрепление. Ще прекараме няколко часа тук, за да се насладим на изящната архитектура и прекрасните паркове.

Ранният следобяд ще отпътуваме към Пушкар. Вечерта пристигаме малкото градче, настаняваме се в хотела и правим първите разходки наоколо. 

Градчето е разположено в долина на около 14 км от Ажмер и е сред 5-те най-важни места за поклонничество за индусите. Легендата разказва, че в битка лорд Брахма убил силен демон с цвят от лотус, чииито тичинки полетели към земята, паднали на три места около Пушкар, където се появило прекрасното езеро. Историята по нататък разказва, че около езерото е имало в един момент около 500 храма и 52 дворци (множество раджастански владетели, поддържали тези места за религиозните си нужди). Храмът Брахма е най-важният тук и всъщност единствен по рода си в Индия. Нощувка в Пушкар.

Ден 6
Ден 7

Най-големият пазар на добитък и камили в света в Пушкар 

Днес ще се разходим около свещенното езеро и храмовете наоколо, както и ще посетим пазара за камили и добитък.

Пазарът за камили и добитък се организира всеки ноември по времето на пълнолуние и представлява събитие с епични размери, където се събират над 300,000 души и около 20,000 камили и друг добитък. Има представители на почти всички племена от Раджастан, най-вече от племето Рабади, техните семейства, множество туристи, любители и професионални фотографи. Целият ден е посветен на това наистина внушително събитие. Нощувка в Пушкар.

Ден 7
Ден 8

Пушкар; с влак към Делхи

Днес сутринта ще се помотаме още малко из пазара и гарда. Следва трансфер (14 км) до Агмер, където се качваме на влака в първа класа за Делхи. Пътуването през деня с влака е приключение само по себе си. Следобед пристигаме в Делхи. Още малко разходки и пазар. Настаняваме се в хотел близо до летището, за да си починем преди полета.

Ден 8
Ден 9

Обратен полет към София

Около 2 през ноща днес ще иамме трансфер до летището за много ранния полет. 

Ден 9

ПОИСКАЙТЕ ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТАЗИ ПРОГРАМА