Петте Езера в Ширетоко на остров Хокайдо в Япония

В националния парк Ширетоко  на остров Хокайдо в Япония има 5 малки езера, образувани от изригването на вулкана Йо. На един участък от района около езерата има построена дървена платформа и издигната пътека за посеттели, от където гледките към езерото, Охотско море и околните планини е великолепна.

Освен тази платформа, има три километра пътеки, които се вият около живописните пет езера. От 10 май до 31 юли, по време на пика на активност на мечките, достъпът до пътеките е възможен само с група, водена от гид от парка. Групи тръгват на всеки десет минути. Струват около 5000 йени на човек, като са разрешени максимум десет човека в групата.

До 9 май и от 1 август всеки може да ходи по пътеките и да разглежда езерата и природата без водачи. Минава се обаче през кратък инструктаж и входна такса от 250 йени на човек. Има два еднопосочни маршрута: трикилометров (90-минутен) до всичките пет езера и 1,6-километров (40-минутен) само до първото и второто езеро. В парка има мечки и е напълно възможно да се видят. Ако има сигнал за мечка, пътеките се затварят за посетители.

Организираме индивидуални и самостоятелни пътувания за отделни пътешественици или малки групи/семейства в цял свят. Подробна информация може да намерите тук.

Всички застраховки, които предлагаме от български и чужди застрахователни компании, включват покритие в случай на заболяване от Ковид и/или други немедицински проблеми свързани с вирусната пандемия. Подробна информация, включително и за застраховката “Отмяна на пътуването”, може да намерите тук.