ПЪТЕШЕСТВИЕ ОТ ЮЖНА КОРЕЯ ДО ДАЛЕЧНИЯ ИЗТОК ПРЕЗ СЕУЛ, ВЛАДИВОСТОК И ХАБАРОВСК В СИБИР

   

Това пътешествие започва от Южна Корея. Ще имаме възможност да разгледаме столицата Сеул, Демитализираната зона на границата между двете Кореи и квартала Инчеон, най-голямата китайска общност и квартал в Корея. Продължаваме пътешествието с автобус до град Донгхае на брега на Японско море (около 3 часа), от където взимаме фери до Владивосток (една нощ). Два дни са посветени на този далекоизточен руски град. От тук се качваме на влак от транс-сибирската железница, за да стигнем до град Хабаровск (една нощ). Освен град Хабаровск, ще посетим няколко села в района по поречието на река Амур, където ще имаме възможност да се запознаем с живота и културата на местното население – нанайците. От Хабаровск летим за Москва и София. Програмата предвижда един допълнителен буферен ден в Хабаровск, в случай че имаме забавяне някъде по трасето. Тази програма може да бъде удължена с няколко дни, които да прекараме на някое от местата.

 

 

Период за пътуване: лято;

Дати: избираме ги, след като се съберат поне 4 или 5 човека, които имат интерес към програмата;

Продължителност: 11 нощувки/12 дни;

Група: малка група от минимум 4/5 човека до максимум 7/8 човека с български водач; 

Цена: ще бъде предложена когато се съберат най-малко 4 или 5 човека желаещи да пътуват. Цената ще зависи от броя на хората в групата;

Цената ще включва: самолетни билети София – Сеул на отиване и Хабаровск – Москва – София на връщане (*) български водач; нощувки в нормални хотели (3 звезди) с включени закуски в стаи по двама човека; еднодневната екскурзия до Демитализираната зона (Korean Demilitarized Zone DMZ); транспорт: автобус от Сеул до град Донгхае на брега на Японско море; билети за ферибота от град Донгхае до Владивосток; билети за влака по транс-сибирската магистрала от Владивосток до Хабаровск; микробус за обхождане на нанайските села по поречието на река Амур; един обяд в нанайско село; застраховка “Асистанс” на стойност 30,000 евро.

Цената няма да включва: руска виза (**); обяди и вечери, които не са включени в програмата; трансфери между летища/гари (***); входни билети за забележителности; разходи от личен характер.

(*) Полети

Към момента на сформиране на групата ще предложим поне два маршрута с цени, от които да избрем. Най-удобни са полетите с Аерофлот в двете посоки. Цената ще бъде около 800-900 евро.

(**) Руска виза

Цената на руската виза е 120 лева. Ние уреждаме документите, като няма да е необходимо да посещавате руските визови центрове. Възможно е скоро да бъде въведена електронна руска виза, за която ще ви уведомим и ще дадем повече информация.

За български граждани не се изисква виза за Южна Корея.

(***) Трансфери между летища/гари и за градски транспорт в градовете. Тези трансфери не са скъпи. Ще съберем малка сума на място, която ще покрива този разход. 

 

Как да се запишем?

Моля ползвайте формата в края на страницата или другите наши комуникационни канали, за да заявите желание за участие. За да се запишете първоначално са достатъчни имената, ел поща и телефон. След като поне 4 или 5 човека проявят интерес и се запишат в бъдеща група за това пътешествие, ще определим датите, които са удобни за всички. Следва организация на самото пътуване – самолетни билети и други, като за всяка стъпка ще бъдете надлежно информирани.

Какви документи и допълнителна информация ще получим при записване за ваше пътуване?

След като групата се сформира и пътуването се потърди, всички получават пълен пакет документи:  “Договор за организирано пътуване”, застраховка “Помощ при пътуване”, фактура, електронни самолетни билети, където има пътуване със самолет и други документи.

Допълнително ще бъде предоставена подробна информация за епидемиологичната обстановка в страната, рестрикции и всички други детайли, които ще са необходими за осъществяването на пътуването.

Изисквате ли депозит?

Изискваме депозит от участниците единствено и само след като групата се сформира и пътуването бъде потвърдено. Фирмата не събира пари при записване за пътуване.

Какво се случва при отмяна на пътуването?

В случай на отмяна на пътуването след сключен вече договор и платен депозит, фирмата връща всички средства, които все още не са били преведени към доставчици на туристически услуги като настаняване, транспорт и други. В почти 100 % от случаите доставчиците връщат неизползваните суми в пълен или почти пълен размер, което означава, че и ние можем да изплатим остатъка от депозита в пълен размер обратно на участниците.

Връщането на суми за самолетни билети става от авиокомпаниите и следва техните правила. Ние работим с наши доверени партньори за закупуване на самолетните билети, които се грижат интересите на нашите пътешественици да бъдат винаги приоритет.

Горните детайли са описани в “Договор за организирано пътуване”.

Фирмата има сключена валидна застраховка “Отговорност на туроператора”.

Какво ще кажете за риска при организацията и провеждането на пътуванията?

Ние винаги сме взимали всички предвидими мерки за безопасно пътуване. Оценяваме риска обективно, доколкото е възможно и предприемаме пътувания съобразявайки се с него. В същото време не толерираме крайностите и параноята. Поемането на някакъв риск е част от тези пътувания, така е било преди корона-кризата, така ще бъде и след нея.  Поради тази причина тези пътувания не са масови. Те са само за хора-пътешественици в истинския и буквален смисъл на тази дума. 

Имате ли условия за записване на пътуването?

Да имаме! :). Може да ги прочетете тук. 

 

Ние предлагаме задължителната застраховка “Помощ при пътуване”, която е включена в общата цена на пътуването. Допълнително предлагаме следните застраховки:

1) “Отмяна на пътуването”. Ползваме услугите на застрахователното дружество “Армеец”. Повече информация може да прочетете тук.

2) Уорлд Номадс (World Nomads) застраховката за европейски граждани, която е една от най-добрите за прилюченски пътувания с много добра репутация и покритие. За да получите конкретна оферта, моля попълнете лесната форма за застраховка Уорлд Номадс (World Nomads) на тази страница – http://thousandvoyages.com/застраховки/  или просто ни пишете, че желаете такава застраховка и ние ще ви изпратим конкретна оферта.

3) СейфтиУинг (SafetyWing) включва покритие и на заболявания свързани с коронавируса(COVID-19). Често Задавани Въпроси (на български език), както и допълнителна информация може да намерите тук: http://thousandvoyages.com/insurancesafetywing/ Към момента това е най-изгодната като покритие и цена застраховка на пазара. Можете да си я поръчате както самостоятелно, така и чрез нас.

При запитване за някоя от предлаганите застраховки, ние ще направим съответните калкулации и ще ви предложим оферта. Заплащането става заедно с основното плащане или отделно. 

 

ПРОГРАМА

Ден 1

Пристигане в Сеул, Южна Корея 

Днес пристигаме в града. В зависимост от времето до края на деня ще предложим програма. Градът е огромен и едва ли ще има възможност да се види всичко. Нпщувка в Сеул.

 

Ден 1
Ден 2

Сеул

Днешният ден е посветен на града. По-долу са изброени някои от възможните забележителности, които може да посетим.

Инса-Донг е един от най-известните туристически райони в Корея. Тук може да хапнем традиционна корейска храна (едно от малкото места, където могат да се намерят чисто вегетариански ресторанти), да си купим ретро сувенири и да разгледаме многобройните пазарчета.

Намдаемун е най-големия традиционен уличен пазар в Корея, разположен в центъра на Сеул. Шумен, многолюден, с много места за хапване отвън и интересни неща за пазаруване. Тук е един от най-големите магазини за фотоапарати в страната. 

В града има поне 5 двореца от различни епохи. Гиенгбок – гунг е най-големият и е от времето на династията Жосеон. Големи части от двореца днес са възстановени и могат да бъдат посетени, както и корейския музей на фолклора.

Кулата Намсан до неотдавна е била най-високата сграда в Азия. Днес тя предлага едни от най-хубавите гледки в града, намира се в центъра и служи също за ориентир. Нощувка в града.

 

Ден 2
Ден 3

Демитализираната зона (Korean Demilitarized Zone DMZ)

Днес ще имаме еднодневна разходка до Демитализираната зона (Korean Demilitarized Zone DMZ) – малка ивица земя между двете Кореи, една от най-зорко пазените граници.

Преди самата зона ще спрем първо в Имжингак, парк до реката Имжин, където ще имаме възожност да разгледате музей с военна техника от времето на Корейската война. Ще видим и “Моста на свободата”, по който 13,000 корейски войници са минали на път обратно към Южна Корея по време на войната.

Продължаваме към един от тунелите между Северна с Южна Корея. Смятало се е, че тези тунели са прокопани във връзка с планирана инвазия на Северна Корея на юг. На места се виждат бетонните стени, които бележат истинската демаркационна линия между двете страни. 

Продължаваме към изложбата на Демитализираната зона, където ще разгледаме фотоси, артефакти и ще научим интересни истории от зоната. 

Продължаваме към обсерваторията Дора, от където с бинокли ще наблюдаваме Северна Корея и по-точно селото Кижонгдонг. 

Продължаваме към станцията Дорасан, където най-добре се вижда самата граница и където представители на двете Кореи си разменят съобщения. 

Недалеч се намира “Селото на обединението”, където ще видим ежедневието на малко фермерско общество. Хората тук произвеждат предимно соя и соеви продукти. Нощувка в града.

 

Ден 3
Ден 4

Инчеон – най-големия китайски квартал в Сеул

Днес с метрото ще стигнем до района на летището – квартала Инчеон, където ще се разходим в най-голямата китайска общност и квартал в Корея. Нощувка в града.

 

Ден 4
Ден 5

Град Донгхае на брега на Японско море; Фери към Владивосток, Русия

Сутринта взимаме автобус от Сеул до град Донгхае на брега на Японско море. Пътуването отнема около 3 часа и малко отгоре. Ще имаме време за кратка разходка из градчето преди да се качим на ферибота за Владивосток, Русия вечерта към 22.00. Нощувката е на кораба.

 

Ден 5
Дни 6 и 7

Владивосток

Сутринта пристигаме във Владивосток. Днешният и следващия ден са посветени на града. Владивосток е разположен на тихоокеанското крайбрежие, от двете страни на залива Златен рог. В града има десетки културни учреждения: музеи, театри, художествени галерии, кино салони, филхармонии. Предвидена е една нощувка в града. Вечерта на 7 ден се качваме на влак от транс-сибирската железница, за да стигнем до град Хабаровск, разположен на река Амур на следващия ден сутринта (около 11 часа).

 

Дни 6 и 7
Ден 10

Град Хабаровск

Сутринта пристигаме в град Хабаровск. Градът е разположен на десния бряг на река Амур на 30 км от границата с Китай. Разстоянието от Москва по права линия е приблизително 6100 км, а по железопътната линия – 8533 км. Основан през 1858 г. като военен пост Хабаровка, наречен в чест на руския пътешественик от 17 век Ерофей Хабаров.

Градът е много приятен. Ще се разходим покрай река Амур. Има плажове, където може да се къпем в реката. Може да вземем корабче за разходка по реката. Градът е дом на няколко далекоизточни музея – военен, на изкуството и други, които по желание може да посетим.

Катедралата в града е впечатляваща, намира се близо до плажа и реката, така че тук може да прекараме време в разходки и почивка. Нощувка в хотел в града.

 

Ден 10
Ден 9

На гости на нанайците; разходка с лодка по Амур до древните скални петроглифи

След закуската в хотела се отправяме с частен бус само за нас към селото Сикачи – Алиан (около час и половина), разположено на брега на река Амур, на около 70 км от Хабаровск. Идеята е да се запознаем с бита и ежедневието на хората от етническата група Нанай. Ще посетим местния музей, ще гостуваме на нанайско семейство, което ще ни нагости с традиционните нанайски ястия, ще посетим и училището. 

Следобед ще се качим на лодки, които ще ни закарат по река Амур до място, където са открити древни скални петроглифи, датиращи от 20,000 г. пр.н.е.

Вечерта се качваме на влак, който по Байкало-Амурската магистрала ще ни отведе до Владивосток. Пътуваме удобно в купета по 4-ма човека. Влакът се нарича “Океан” и е хубав!

 

Ден 9
Ден 10

Хабаровск

Днес продължаваме с разходките из града. Може да идем на плаж или просто да си почиваме. Днешният ден ще бъде като буферен, в случай че непредвидени обстоятелства ни задържът на някое от местата по трасето.

 

Ден 10
Ден 11

Полет към Москва

Днес летим към Москва. В зависимост от времето на пристигане и това колко време общо ще имаме в града, ще предложим програма.

 

Ден 11
Ден 12

Полет към София

Днес летим към София.

 

Ден 12

ПОИСКАЙТЕ ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТАЗИ ПРОГРАМА