НАБЛЮДЕНИЕ НА ТЮЛЕНИ И ПТИЦИ В ЮЖНА ШВЕЦИЯ С ПОСЕЩЕНИЕ НА КОПЕНХАГЕН И МАЛМЬО

Това пътуване предоставя възможност за наблюдение на тюлени и голям брой мигриращи птици от сравнително близко разстояние в резервата Маклапен (Måkläppen) близо до град Фалстербо (Falsterbo), Швеция. Този природен резерват представлява полуостров с плажове дълги към 12 км, където през зимата живеят 2 вида тюлени и множество видове мигриращи прици, които спират на това място за почивка по техния миграционен път. Природният резерват е отворен за посетители само от ноември до януари. Един цял ден от предлаганата програма (около 5-6 часа) е предвиден за ходене по плажната ивица (около 12 км), през което време ще се наслаждавате на дивия свят наоколо. Пътуването би представлявало интерес за любители (или професионални) орнитолози. Ако времето позволява може да имате пикник на открито. Това пътуване се съчетава с посещение на Копенхаген, Дания (до където се лети с ниско-тарифна авиокомпания) и Малмьо, Швеция. Можем да предложим посещения на допълнителни атракции, като например един от най-големите и най-стари музеи на открито в света в покрайнините на Копенхаген или на един от най-добрите морски аквариуми, също в Копенхаген, както и множество други интересни места в или около двата града.

Програма

Ден 1

Полет София – Копенхаген 

Днес летите от София до Копенхаген с ниско-тарифната WizzAir. За подробно разписание, няколко маршрута с различни авиокомпании и цени за билети може да ни изпратите запитване. Следва трансфер до хотела и нощувка в Копенхаген.

Ден 1
Ден 2

Разходка из Копенхаген; влак до Малмьо, Щвеция 

Преди обяд може да се разходите из някои от най-интересните забележителности на Копенхаген – стария град, култувата скулптура “Малката русалка” и ред други интересни места. Може да ползвате услугата за разходки из града с бус и кораб (Hop-on Hop-off Bus and Boat), като си купувате билет, който важи за различни периоди от време, през което се качвате и слизате в различни части на града, разглеждайки забележителностите по един доста удобен начин. Билети може да си купите от тук.

Тук може да разгледате много атракции с възможност да си ги резервирате.

По обяд се качвате на влака за Малмьо, Швеция. Ще прекосите морето по моста Øresund, сам по себе си много впечатляващ. Следобед се настанявате в хотел в Малмьо, след което се разхождате из красивия град.

Ден 2
Ден 3

Целодневна екскурзия и пешеходен преход в резервата Маклапен (Måkläppen) близо до град Фалстербо (Falsterbo), Швеция

Сутринта взимате автобус от Малмьо, който пътувате около половин час до град Фалстербо (Falsterbo). От тук започва преходът по живописните плажове, с които това място е известно. 

Става дума за около 12 км дълги плажове и лагуни, които при бавно обхождане могат да се обиколят за около 5 часа. Територията е отворена за посетители само от ноември до януари с цел опазване на изключтелно богатото биоразнообразие. Може да наблюдавате 2 вида тюлени в естественото им местообитание. Ще видите как ловят риба, играят или просто плуват в залива. Добра идея е да си носите бинокли. Друг акцент са мигриращите птици, които си почиват тук. Вероятно ще е интересно за любителите (или професионалистите) орнитолози.

Може да си купите сандвичи и вино от градчето и да си устроите пикник на някой от плажовете или по-навътре на завет, ако времето позволява. Вечерта с автобуса се прибирате в Малмьо за нощувка в хотел.

Интересна и полезна информация за това място: https://visitskane.com/outdoors-adventure/maklappen-sanctuary 

Ден 3
Ден 4

Копенхаген

Днес сутринта закусвате бавно в хотелчето. Може да се разходите още известно време наоколо, преди да отпътувате към Копенхаген. 

Ако си падате по ексцентрични музеи, може да посетите един уникален такъв, посветен на отвратителната храна. Билети тук.

Още атракции в този красив шведски град може да разгледате и резервирате тук.

Следва отново пътуване с влака обратно до Копенхаген, настаняване в хотела и разходка.

Ако решите, че не ви се стои в Малмьо повече, хващате ранен влак за Копенхаген. В града може да посетите един от най-големите и най-стари музеи на открито в света – Frilandsmuseet, който се намира в покрайнините на града. Открит през 1897 г. музеят разказва за историята на селския живот в Дания. Официалният уеб сайт на тази атракция може да разгледате тук.

Ден 4

Варианти за осъществяване на програмата...... Допълнително инфо за 2 или 3 вариант

Може да ползвате линковете към доставчици на туристически услуги в програмата, за да резервирате хотели, транспорт или други елементи от пътуването. Повече подробности, линкове към тур.услуги и друга полезна информация в следващата секция – “Как да си организираме сами пътуването”!

Ние изготвяме подробна логистична програма. В нея ще бъде включена цялата логистика – транспорт, адреси на хотели и линкове към тях за резервации, екскурзии и указания как да си ги резервирате и всички останали детайли, които ще са ви необходими, за да осъществите пътуването си самостоятелно.

Избираме хотелите и други туристически услуги въз основа на личен опит или висок рейтинг и оценки от потребители в сайтове като booking com, tripadviser и други. Вие може да се възползвате от препоръките или да изберете други предложения.

Примерна подробна логистична програма в уеб вариант (http://thousandvoyages.com/tours/icelandsample/) и в pdf формат (http://thousandvoyages.com/pdf/sampleprogram.pdf )

Тъй като програмата ще съдържа едно или няколко предложения за хотели или други туристически услуги на място, от които да избирате и съответно да резервирате, тя няма да съдържа финален бюджет и цена. Това ще зависи от Вашия избор. Заплатената сума за тази услуга не се възстановява, ако решите да не ползвате програмата. Агенцията не носи отговорност за направените от вас резервации.

Цена на услугата: 30 лева на планиран ден.

Ние изготвяме пакетна програма за Вашето пътуване, правим всички резервации, заплащаме за тях през нашите канали, както и осигуряваме човек за контакт и помощ по време на самото пътуване. Вие не се грижите за нищо, освен да пътувате! Пакетът ще има конкретна пакетна цена, тъй като той се изготвя за конкретни дати и с конкретни туристически услуги като настаняване, транспорт и други. След като ние сме готови с пакета, заплащането му към нас става както следва:

50 % от стойността на пакета + стойността на самолетните билети (ако ще се пътува със самолет). Останалите 50 % от стойността на програмата (минус депозита) се заплащат около 10 дни преди датата на тръгване.

Цена на нашата услугата: 50 лева депозит за планиран ден, който се приспада при финалното плащане на пакета т.е на практика тази услуга е безплатна, ако пътуването се осъществи. Ако по някакви причини пътуването не се осъществи, се възстановяват 50 % от този депозит.

Финалният пакет документи за Вашето пътуване ще съдържа: 

  • Подробна логистична програма;
  • Договор за индивидуално пътуване;
  • Фактура за платените средства; 
  • В случай, че сте поръчали пакет за пътуването, ще получите пътни документи като например: ваучери за хотели и екскурзии, самолетни билети, билети за градски транспорт, входни билети за забележителности и други в зависимост от конкретното пътуване;
  • Подробна Google карта с отбелязани всички хотели и забележителности;
  • Кратка информация за актуалната епидемиологична обстановка във връзка с вирусната криза и възможните ограничителни мерки (виж повече в съответната секция на този документ);
  • Условия за възстановяване на вече заплатени средства;
  • Задължителната застраховка “Помощ при пътуване”, по желание застраховката “Отмяна на пътуването”;
  • Всички останали документи, които ще са Ви необходими, за да осъществите пътуването. 

Когато Вие ползвате от нас само подробната логистична програма и сами правите резервациите си и плащанията за тях, агенцията не възстановява заплатените суми за резервации и за изработката на програмата.

Ако сте избрали да имате пакет за пътуването си, принципно фирма “Хиляда Пътешествия” ще се стреми да възстанови 100 % от сумата за програмата в дадената дестинация. Възстановяването на самолетните билети става от авикомпаниите, според техните правила и процедури. Ние представляваме клиента пред тях и движим процедурата по възстановяването на тези средства.

Възстановяват се 50 % от заплатения депозит (тези 50 лева на планиран ден).

Фирма “Хиляда Пътешествия” има сключена застраховка “Отговорност на туроператора”.

Все пак тази процедура ще зависи от конкретното пътуване и ще бъде съобразена с конкретните обстоятелства.

Ще бъде предоставена задължителната застраховка “Помощ при пътуване”.

По желание може да бъде сключена застраховката “Отмяна на пътуването”. Могат да се застраховат отделно само самолетните билети или само програмата ви в дадената дестинация. Условията на застраховката и цените на “Армеец” – https://armeec.bg/bg/insurances/otmqna-na-pytuvane   

За по-приключенски пътувания е добре да се сключи и застраховката World Nomads – https://www.worldnomads.com/eu/   )

Фирма “Хиляда Пътешествия” има сключена застраховка “Отговорност на туроператора” с валидност до юни 2021 година.

Към всяка подробна логистична програма добавяме секция с допълнитена информация за епидемиологичната обстановка в конкретната дестинация и за ограничителните мерки за пътуване, ако такива има. Пример може да видите в секцията “Здраве” на демонстрационната програма за Исландия: уеб вариант: (http://thousandvoyages.com/tours/icelandsample/) и в pdf формат (http://thousandvoyages.com/pdf/sampleprogram.pdf ).

Как да си организираме сами пътуването

Може да ползвате линковете по-долу към хотели, апартаменти под наем или колекции от такива, от които да си изберете подходящи за вас, да наемете кола чрез проверена фирма за коли под наем или да си избрете екскурзии. Изпратете ни запитване и за самолетни билети, като ще получите поне две или три предложения с маршрути и цени. Ако не ви се занимава с всичко това, вижте втори и трети варианти, които предлагаме или ни изпратете запитване чрез формата в края на програмата или пък просто ни пишете/обадете чрез нашите комуникационни канали.

При избор/резервация на туристическа услуга през линковете по-долу, ние ще получим малка комисионна, която не се отразява на цената за Вас. Благодарим!

Хотели, апартаменти под наем
Самолетни билети/Атракции и забележителности

Най-старият природен резерват в Швеция Маклепен (Måkläppen) е създаден през 1902 г. През 30-те години на миналия век площта е само около 50 х 100 метра открита земя. С непрекъснатото разместване на пясъците Маклепен (Måkläppen) се увеличава и “прикрепя” към континента, като в момента се движи на север. В Маклепен (Måkläppen) са открити следи от първите общества на ловци-събирачи след последния ледников период, включително 8000 годишни каменни инструменти от културата на Конгемозе (Kongemose). Има открити следи от корабокрушения от епохата на викингите и средновековието. Може да наблюдавате 2 вида тюлени в естественото им местообитание. Ще видите как ловят риба, играят или просто плуват в залива. Добра идея е да си носите бинокли. Друг акцент са мигриращите птици, които си почиват тук.

ПОИСКАЙТЕ ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТАЗИ ПРОГРАМА