ПЪТЕШЕСТВИЕ И/ИЛИ ПОЧИВКА В ШВЕЙЦАРСКИТЕ АЛПИ

Може да ползвате това пътуване като ски ваканция (ако пътувате през зимата), почивка или възможност за разходка из един от най-красивите райони на Швейцария – Юнгфрау. Нощувките са в малко хотелче в центъра на град Интерлакен, от който са достъпни повечето от забележителностите и ски районите на Юнгфрау. Ски районите Гринделвалд и Юнгфрау могат да бъдат достигнати за около 30 мин. Може да пътувате с най-вископланинската железница в Eвропа до най-високата жп гара на стария континент Юнгфаруйох (Jungfraujoch) – Top of Europe (Върхът на Европа; 3,454 надморска височина). Всички допълнителни възможности са описани в програмата, така че всеки да може да избере подходящото за него забавление или просто да се наслади на тази най-красива част от Швейцария.

ОСНОВНА ИНФОРМАЦИЯ

Категория: Индивидуални туристи, малки групи/семейства без български водач или за готови малки групи с български водач

Период на пътуване: през цялата година; подходящо за зимна ски ваканция (или без каране на ски);

Дати: по желание;

Продължителност: 4 нощувки/5 дни (или с друга продължителност по желание);

Цена: ще бъде изготвена оферта;

Цената ще включва: самолетни билети по маршрута София – Цюрих – София (цената на самолетните билети ще бъде оповестена); 4 нощувки в хотел с включена закуска, билети за влака Летище Цюрих – Интерлакен и обратно до летището; уреждане на всички екстри, които заявите в запитването си за това пътуване. Ако ще имате ски ваканция ще включим по желание стойността за дневни ски карти, наем на екипировка, нощни преходи с шейни и други по желание. Ще добавим и допълнителни екскурзии, като например екскурзия до Берн и други; подробни указания за всеки един аспект от пътуването; застраховка “Помощ при пътуване”.

Цената няма да включва: обяди и вечери, входни билети за забележителности; допълнителни застраховки като например “Отмяна на пътуването”.

Бележка: Можем да уредим всякакви почивки или пътувания в Швейцария през цялата година.

ПРОГРАМА

Програмата за това пътуване я съставяте вие. По-долу са описани някои от възможностите за прекарване на време в района. Моля посочете в запитването какво бихте искали да правите. Ще получите индивидуална оферта за пътуването с включени посочените екстри.

А) Ски и други зимни спортове

Ски районът Юнгфрау предлага 3 зимни курорта с повече от 206 км писти с уникални гледки към масивите Eiger, Mönch и Jungfrau. На кратко: 45 транспортни инсталации, 100 км пътеки за трекинги, 50 км пътеки за шейни, транспортни системи (лифтове и други) с капацитете 47,000 пътници на час; машини за сняг на поне 50 % от пистите.

Следните екстри може да си поръчате, когато изпращате запитване:

Дневни карти за ползване на лифтовете и други ски съоръжения

Примерни цени за възрастен човек за ски карта за целия район Юнгфрау: 1 ден -72 CHF; 2 дни- 143 CHF; 3 дни – 198 CHF; 4 дни – 303 CHF (актуални цени съобразени с вашите изисквания ще бъдат включени във финалната оферта). Има намаления за юноши, деца, пенсионери. Освен това има карти за по-малки райони като например Гринделванд – Венген или Мюрен Шилтхорн, които са малко по-евтини. Тези карти ви дават 50 % намаление при ползване на локалната железница, която води до съответните куроти или други места, както и други екстри, които ще бъдат описани подробно в офертата ви.

Екипировка

Може да наемете екипировка в комбинация с карта за лифт и транспорт както следва: 1 ден – 125 CHF; 2 дни – 237 CHF; 3 дни – 314 CHF и т.н.(актуални цени съобразени с вашите изисквания ще бъдат включени във финалната оферта).

Възможна е опция за наемане на чисто нова екипировка (малко по-скъпа от горните цени) или на възраст една или две години (горните цени). Тази екипировка включва: ски или сноуборд, билет за лифта с включен транспорт, 10 % застраховка за открадната или повредена екипировка.

Б) Други забавления

Еднодневна екскурзия с най-вископланинската железница в Eвропа до най-високата жп гара в Европа Юнгфрауйох – Top of Europe (Върхът на Европа). Тази най-висока жп гара е разположена на 3,454 надморска височина. На разположение е платформа за наблюдение, от която се разкриват зашеметяващите гледки към планината. Цената е около 215 CHF.

Ако идеята ви за тези дни е да обикаляте района, може да ви осигурим дневни или няколкодневни карти за железницата, която посещава различни малки градчета, до които може да си правите еднодневни екскурзии.

Може да си направите еднодневна екскурзия и до Берн, столицата на Швейцарската конфедерация, който се намира недалеч от Интерлакен.

ПОИСКАЙТЕ ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТАЗИ ПРОГРАМА