ХИЛЯДА ПЪТЕШЕСТВИЯ

 info@thousandvoyages.com /Тел (WhatsApp/Viber): +359 888 420 160 / Facebook / Instagram / Twitter

Шест манастира в източен Тибет

По време на нашето пътуване из източен Тибет през август 2019 посетихме общо 6 тибетски манастира.

.

 • ПОЧТИ СФОРМИРАНИ ГРУПИ/СВОБОДНИ МЕСТА

  –> Има още 3 или 4 места за пешеходния преход с диво къмпингуване в пустинята Уади Рум и Петра в Йордания (18-22 март 2020);

  –> Пътуването до Туркменистан/Узбекистан е потвърдено и ще пътуваме. Има още 2 или 3 места (но може и повече хора); Дати 1-15 април 2020; Може да се включите само в една от двете страни;

  –> Има още 1 или 2 места за пътешествието ни през иракски Кюрдистан. (11 – 18 май 2020); Може да се съчетае с пътуването ни до Ливан (виж следващото предложение по-долу)

  –> Има още 4 места с групата за почти пълната обиколка на Ливан (18-24 май 2020). Може да се съчетае с пътуванто през иракски Кюрдистан (11-18 май);

  —> За пътешествието от Кападокия през източен Анадол до руините на древния Арменски град Ани в Турция с влак (30 май- 5 юни) има още 5 места в групата;

  –> Има още 4 места за пътешествието ни през Киргизстан с лек пешеходен преход и нощувки в юрти (7-16 юли 2020);

  –> Има още няколко места за пътешествието ни през централна Монголия, пустинята Гоби и Сибир в Русия (17-31 август 2020);

  –> Има още места в групата за пътешествието до остров Сокотра (Йемен) в Арабско море (14-24 септември 2020);

  –> Има още 4 или 5 места за групата за пътешествието ни през почти цяла Патагония в Южна Америка (9-22 декември 2020);

  –> Календар за 2020 с планираните ни пътувания с малки групи

 • Чортен Карпо (Qudenggabu chorten, бяла ступа) е малък храм в западната част на град Литанг, Източен Тибет. Тук се намира едно от най-големите молитвени колела. Неспирен поток от хора минаваха от едната зала с молитвени колела към мястот за молитви и огромното колело, което няколко човека въртяха с видимо усилие.

  През 1169 г. Дюсум Кхенпа основава важния манастир Пангфук близо до Литанг, както и няколко други в Източен Тибет. Манастирът е на 800 години и има изключителен екстериор, както и интериор. Стените вътре са покрити със стари уникални и много добре запазени стенописи и картини, изобразяващи символи и истории от будизма.

  Манастирът Чон Гу (4,000 метра) е на близо 800 години и седи в основата на планината Ченресиг в националния парк Ядинг. Това е най-високата планина в резервата, издигаща се на 6032 метра. Гледките на Ченресиг от манастира Чон Гу в ясен ден са превъзходни.

  Манастирът Гонга Ланджилинг се намира в южната част на град Даоченг. Намира се на 3,335 метра надморска височина. Пред храма тече река, а отзад се издига планината Акси. Построен е през 1642 г. сл. Хр. Манастирът има повече от 300 монаси, които живеят и служат в него. В манастира има уникална много ценна статуя на Буда, която има дълга история от над 300 години.

  Разположен в град Тагонг, манастирът Тагонг е важно място за поклонничество в историческия регион Хам. Известен е още като малкия храм Джоканг.

  Манастирът Литанг е построен през 1580 г. от 3-ти Далай Лама, като скоро след това се превръща в един от най-големите манастири в Източен Тибет с повече от 4000 монаси. Манастирът е посветен на великия Майтрея, Буда на бъдещето.

  НАШИТЕ ТЕМАТИЧНИ СТРАНИЦИ (странички с програми, пътеписи, истории, фотографии, видео т.е всичко на едно място за любим наш район):
  .

  Исландия и остров Шпицберген (Норвегия)
  Централна Азия
  Близък Изток
  Далечен Изток и Югоизточна Азия
  Индийски субконтинент
  Мароко

  Всички права запазени © Хиляда Пътешествия ЕООД. 

  error: Content is protected !!