ХИЛЯДА ПЪТЕШЕСТВИЯ

 info@thousandvoyages.com /Тел (WhatsApp/Viber): +359 888 420 160 / Facebook / Instagram / Twitter

Шест манастира в източен Тибет

По време на нашето пътуване из източен Тибет през август 2019 посетихме общо 6 тибетски манастира.

.

 • ПОЧТИ СФОРМИРАНИ ГРУПИ/СВОБОДНИ МЕСТА

  –> Пътешествие и трекинг в северен Виетнам (района Сапа), заливът Халонг и Ханой (4-11 декември 2019). Има още 1 или 2  места;

  –> Има още 4 места в групата за пешеходния преход в пустинята Уади Рам в Йордания с посещение на Петра (6-10 ноември);

  Групата за пътешествието ни през западна Африка (Гана, Того и Бенин) (5-15 ноември 2019) се запълни. Датите за 2020 ще бъдат обявени допълнително;

  –> Още няколко места има в групата за пътешествието ни из пустинно Мароко и Есауира (Essaouira) на брега на Атлантика за дати 21-27 ноември 2019;

  –> Има още няколко места в групата за пътешествието ни почти през цял Пакистан (25 ноемари – 5 декември 2019);

  –> Групата за Нова Година с пешеходен преход и джип сафари в пустинята Wadi Rum (Уади Рум) с посещение на Петра в Йордания (29 декември 2019 – 01.01.2020) се запълни;

  –> Календар за 2019 с планираните ни пътувания с малки групи

 • Чортен Карпо (Qudenggabu chorten, бяла ступа) е малък храм в западната част на град Литанг, Източен Тибет. Тук се намира едно от най-големите молитвени колела. Неспирен поток от хора минаваха от едната зала с молитвени колела към мястот за молитви и огромното колело, което няколко човека въртяха с видимо усилие.

  През 1169 г. Дюсум Кхенпа основава важния манастир Пангфук близо до Литанг, както и няколко други в Източен Тибет. Манастирът е на 800 години и има изключителен екстериор, както и интериор. Стените вътре са покрити със стари уникални и много добре запазени стенописи и картини, изобразяващи символи и истории от будизма.

  Манастирът Чон Гу (4,000 метра) е на близо 800 години и седи в основата на планината Ченресиг в националния парк Ядинг. Това е най-високата планина в резервата, издигаща се на 6032 метра. Гледките на Ченресиг от манастира Чон Гу в ясен ден са превъзходни.

  Манастирът Гонга Ланджилинг се намира в южната част на град Даоченг. Намира се на 3,335 метра надморска височина. Пред храма тече река, а отзад се издига планината Акси. Построен е през 1642 г. сл. Хр. Манастирът има повече от 300 монаси, които живеят и служат в него. В манастира има уникална много ценна статуя на Буда, която има дълга история от над 300 години.

  Разположен в град Тагонг, манастирът Тагонг е важно място за поклонничество в историческия регион Хам. Известен е още като малкия храм Джоканг.

  Манастирът Литанг е построен през 1580 г. от 3-ти Далай Лама, като скоро след това се превръща в един от най-големите манастири в Източен Тибет с повече от 4000 монаси. Манастирът е посветен на великия Майтрея, Буда на бъдещето.

  error: Content is protected !!