ПЪТУВАНЕ ДО КИЕВ И ЧЕРНОБИЛ С ПОСЕЩЕНИЕ НА КИЕВСКО-ПЕЧЕРСКАТА ЛАВРА И РЕЗИДЕНЦИЯТА НА БИВШИЯ УКРАИНСКИ ПРЕЗИДЕНТ

Това пътуване до Украйна включва посещение на някои от най-известните забележителности на украинската столица. Подготвили сме и специална разходка из някои от по известните стари и артистични квартали в централната част на града, започвайки от най-дълбоката метростанция в света, Арсеналска (около 4-5 часа). Отделили сме време за резиденцията на бившия украински президент Янукович – разкошно имение с великолепен парк с 12 езера, зоопарк, конна база, кафенета, яхтено пристанище и т.н. Ще посетим Киевско-Печерската лавра (ЮНЕСКО), един от най-големите православни центрове в света с неговите пещерни църкви и мумифицирани монаси.

Един ден ще отделим на района на Чернобил/Припят. Ще видим изоставени села, огромната военна радио-релейна станиця “Дъга”, реликва от “Студената война”, ще навлезем в 10 км зона до самият злощастния реактор 4  на Чернобилската АЕЦ. Ще се разходим из призрачния град Припят и ще отдадем почит на загиналите “ликвидатори” пред техния паметник в град Чернобил. Ще имаме обяд в стола на Чернобилската централа, където се хранят енергетиците. Ще научим много за чернобилската авария от местните ни водачи, които ще ни развеждат из района.

По желание може да имаме панорамна обиколка по река Днепър в рамките на Киев или до така нареченото “Киевско Море”. Ползваме хубав хотел 3 звезди в централната част на града. Полетите са директни от и до София.

ОСНОВНА ИНФОРМАЦИЯ

Категория: Група с определени дати /Група без определени дати;

Дати: 20-24 юни 2021; 18-22 юли 2021;

Продължителност: 4 нощувки/5 дни (20-24 юни 2021);

Група: 5 -7 човека; Ако сте група от най-малко 4 или 5 човека, може да организираме това пътуване за дати удобни за вас или се запишете в списък за бъдещи пътувания. За повече информация вижте съответните секции по-долу;

Цена: 530 евро/човек (група от 5 човека);

Цената включва: български водач; 5 (или 4) нощувки в модерен хотел три звезди, близо до историческия център на града в двойни стаи по двама човека в една стая (*); трансфери от летището в Киев до хотела и обратно; пешеходна обиколка на основните забележителности в Киев (4-5 часа); посещение на Киевско-Печерската лавра (4-5 часа); пешеходна разходка през старите, артистични квартали на Киев (4-5 часа); екскурзия до резиденцията на бившия украински президент Янукович с включен вход към резиденцията и парка към нея; екскурзията до Чернобил/Припят с включен обяд в зоната и всички такси (day pass) (12 часа); застраховка “Помощ при пътуване” с покритие от 20,000 лева, включително при заболявания свързани с Ковид (повече информация какво включва тази застраховка: http://thousandvoyages.com/pdf/Insurance_Balance.pdf).

Цената не включва: самолетни билети София – Киев – София; обяди и вечери с изключение на един допълнителен обяд в зоната; час и половина панорамна разходка с корабче по река Днепър в рамките на града (200 гривни); допълнителни застраховки (***); разходи от личен характер.

(*) За единична стая, моля отправете запитване.

(**) Самолетни билети

Самолетни билети за дати 20-24 юни 2021 и 18-22 юли 2021 с Райънеър

18-22 юни

Отиване: София 21.10 – Киев 23.00; 32,99 евро/човек без чекиран багаж;
Връщане: Киев 18.00 – София 19.55; 80.99 евро/човек без чекиран багаж.

18-22 юни 2021

Отиване: София 21.10 – Киев 23.00; 51,99 евро/човек без чекиран багаж;
Връщане: Киев 18.00 – София 19.55; 51.99 евро/човек без чекиран багаж.

Цените са към днешна дата (юни 2021) и са с включени ръчен багаж. По желание може да се добави 10 кг багаж в кабината или чекиран багаж. В момента на резервацията билетите могат да са с различна цена. Билетите ги уреждаме ние.

(***) За това пътуване ще предложим варианти с конкертни цени за допълнителни застраховки, които включват опции, свързани с Ковид кризата, включително застраховка “Отмяна на пътуването”. Моля, прочетете повече на специалната страница посветена на пътните застраховки тук.

Условия за провеждане: Пътуването се организира и осъществява в зависимост и съобразявайки се със съществуващите към момента правила и процедури за пътуване и туризъм в страните. Често Задавани Въпроси за нашите пътувания във връзка с вирусната епидемия и в близко бъдеще: http://thousandvoyages.com/често-задавани-въпроси-за-нашите-пъту/

Моля ползвайте формата в края на страницата или другите наши комуникационни канали, за да заявите желание или интерес към пътуването. 

За да се запишете за пътуване е необходимо да изпратите по ел поща снимка на главната страница на международния паспорт и депозит от 200 лева на фирмената банкова сметка. Ако се откажете от пътуването повече от месец преди датата, се възстановява цялата сума. Ако се откажете в периода между месец и седмица преди датата на пътуването се възстановяват 100 лева. Ако се откажете по-малко от седмица преди пътуването, не се възстановяват средства от платения депозит. Ако пътуването не се състои, не по ваша вина, целият депозит се връща разбира се!

Депозитът се заплаща по банков път на фирмената банкова сметка:

Получател: Фирма “Хиляда пътешествия” ЕООД
IBAN: BG48RZBB91551005656117
BIC: RZBBBGSF
Райфайзен Банк

Основание за плащане: Депозит за “дестинацията или програмата”.

За депозита ще получите документ за платени средства.

Препоръчително е да се направи застраховка “Отмяна на пътуването”. Вижте повече информация за всички видове застраховки тук: http://thousandvoyages.com/insurance/

След като групата се сформира и пътуването окончателно се потвърди, се заплаща 50 % от стойността на програмата + сумата за самолетните билети, ако има полети в програмата. Платеният депозит за записване се приспада разбира се. Около 2 или 3 седмици преди самото пътуване се заплащат останалите 50 % от програмата. Ако пътуването се провежда в рамките на месец от записването, се заплаща цялата сума наведнъж.

Заплащането става по банков път на фирмената банкова сметка:

Получател: Фирма “Хиляда пътешествия” ЕООД
IBAN: BG48RZBB91551005656117
BIC: RZBBBGSF
Райфайзен Банк

Основане за плащане: Първа или последна вноска за “име на дестинацията или програмата”.

След като групата се сформира и пътуването се потърди, всички получават пълен пакет документи:  “Договор за организирано пътуване”, застраховка “Помощ при пътуване”, фактура, електронни самолетни билети, където има пътуване със самолет и други документи.

Допълнително ще бъде предоставена подробна информация за епидемиологичната обстановка в страната, рестрикции и всички други детайли, които ще са необходими за осъществяването на пътуването.

В случай на отмяна на пътуването след сключен вече договор, платен депозит за записване, платени една или всички вноски за пътуването, фирмата връща всички средства, които все още не са били преведени към доставчици на туристически услуги като настаняване, транспорт и други. В почти 100 % от случаите доставчиците връщат неизползваните суми в пълен или почти пълен размер, което означава, че и ние можем да изплатим остатъка от депозита в пълен размер обратно на участниците.

Връщането на суми за самолетни билети става от авиокомпаниите и следва техните правила. Ние работим с наши доверени партньори за закупуване на самолетните билети, които се грижат интересите на нашите пътешественици да бъдат винаги приоритет. Ние се грижим за възстановяването на тези суми, следейки и информирайки редовно за процедурите на авиокомпаниите.

Депозитът за записване се връща 100%.

Горните детайли са описани в “Договор за организирано пътуване”, те са стандартни и в тях няма някаква специфична промяна във връзка с корона-кризата.

Фирмата има сключена застраховка “Отговорност на туроператора”. Без тази застраховка фирмата така или иначе не може да оперира.

Въпреки всички предпазни мерки, които сме взели, е добра идея да се сключи специалната застраховка “Отмяна на пътуванато”, за която може да прочетете подробно в раздела ни за застраховките.

МАЛКА ГРУПА С БЪЛГАРСКИ ВОДАЧ БЕЗ ОПРЕДЕЛЕНИ ДАТИ

Ако сте готова група от най-малко 4 или 5 човека, датите определяте вие. Програмата също така може да се видоизменя в зависимост от конкретните ви желания и условия. На практика можем да организираме всяко едно пътуване по настоящата програма или подобна. 

Може също да се запишете в списъка за бъдещи пътувания. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите през нашите комуникационни канали или чрез формата в края на програмата. След като минималния брой участници се събере (4 или 5 човека), ще определим дати удобни за всички. Максималният брой участници е 7/8 човека. Следва организация на самото пътуване, която е подобна на всяко друго наше пътешествие. За всяка стъпка ще бъдете надлежно информирани. 

Моля свържете те с мен или ползвайте формата в края на програмата за повече информация и дискусия.

ПРОГРАМА

Ден 1

Пристигане в Киев, столицата на Украйна;

Днес пристигаме късно в украинската столица. Следва трансфер и настаняване в хотела.

Ден 1
Ден 2

Екскурзия до Киевско-Печерската лавра

Днес преди обяд ще отидем до Киевско-Печерската Лавра, до която ще стигнем с метрото и малко ходене пеш.

Повече от 50 милиона души от цял свят са посетили този най-почитан православен манастир в Източна Европа. Не случайно той е вписан в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Комплексът включва 16 църкви, две подземни пещерни системи, където има реликви от около 120 светии, централна катедрала, семинария и висока камбанария.  Входът за посещението на Долната Лавра (пещерните църкви) е безплатен.

Следобед ще се разходим из центъра на Киев, като ще посетим най-известните църкви и катедрали в Киев – „Света София“ (най-старата катедрала в града), „Свети Андрей“, “Свети Михаил”, „Свети Володимир“ от 19 век и други. Ще се разходим из великолепните паркове в централната част на града с панорамните терси над реката.  Разбира се ще се разходим и по прочутия Майдан. Вечерта ще вечеряме в един от най-известните ресторанти, сервиращ само украинска кухня. Намира се в един от най-старите квартали на града – Тарас Шевченко.

Ден 2
Ден 3

Чернобил/Припят

Екскурзията е с продължителност един цял ден, като се тръгва от хотела ни в Киев в 7.00 с връщане към 20.30 вечерта. Първо ще спрем на пропусквателния пункт Дидятки, от където се влиза в 30 км изолирана зона (Chernobyl Exclusion Zone). Последователно ще посетим: едно изоставено село, селото Копачи (заринато в земята с видима само детската градина); гигантската военна радио-релейна станция “Дъга”, останка от “Студената Война”. Ще навлезем в 10 км зона около централата, като ще спрем на поне две места с ясна видимост към “Саркофага” и така наречения New Safe Confinement (NSC) – конструкция струваща около 2,2 милиарда долара, който сега покрива 4 – ти реактор (злощастният). Ще спрем на около 200-300 метра от главния вход на централата. Ще видим също и недовършените 5 или 6 реактори. Следва обяд в стола на Централата, почти непосредствено до административната сграда на управлението и самата централа. Ще обядваме заедно с работниците и енергетиците, които работят днес в района. Ще разгледаме музея на открито на машини с дистанционно управление, които са били ползвани в първите дни и месеци от разчистването на отломките от авариралия реактор. Ще отдадем почит на загиналите “ликвидатори” пред техния паметник в град Чернобил.

В зоните може да се снима. На влизане и излизане участниците минават през проверка за радиокативност. Може да се вземе под наем дозиметър.

Ден 3
Ден 4

Екскурзия до резиденцията на бившия украински президент Янукович

Днес имаме екскурзия до резиденцията на Янукович. Разположена на 40 хектара площ, резиденцията има разкошно имение с огромен парк (40 хектара) –  12 езера, зоопарк, голф игрище, конна база, кафенета, яхтено пристанище и т.н. По размери и великолепие мястото прилича на разкошните западно-европейски замъци и градини.

Ден 4
Ден 5

Ден 5 Артистичните стари квартали и пазари на Киев; Разходка с корабче по Днепър

Подготвили сме днес специална разходка из някои от по-известните стари и артистични квартали в централната част на града, започвайки от най-дълбоката метростанция в света, Арсеналска. Ще минем през Бесарабския пазар, странната сграда със статуите, артистичната улица с театрите, Президенството, Майдана, Операта, останките от крепостната стена на Киев от 11 век, ще се возим на зъбчатата железница и ще посетим още няколко интересни места наоколо.

Може да се разходим с корабче по река Днепър (не е включено като цена в програмата).

Полетът е днес в 18.00, така че ще имаме трансфер около 16.00

Ден 5

СНИМКИТЕ СА ОТ НАШЕ ПЪТУВАНЕ ПО ТАЗИ ПРОГРАМА

ПОИСКАЙТЕ ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТАЗИ ПРОГРАМА

ПРОГРАМИ ЗА НАШИ ПЪТУВАНИЯ В ЗАДКАВКАЗКИТЕ РЕПУБЛИКИ

Пътешествие из Грузия и Армения с възможност за изкачване на ледника Гергети

Пътешествие през Азербайджан с възможност за посещение на района Накчиван

Пътешествие из Грузия (с възможност за посещение на Абхазия)

Панорамна обиколка на най-живописните места в Армения и Нагорни Карабах

ПРОГРАМИ ЗА НАШИ ПЪТУВАНИЯ В ИЗТОЧНА ЕВРОПА

Пътешествие през Румъния, Молдова и Украйна с бус

Пътешествие из Полша

Варшава и Западен Беларус – Беловежката Гора, Брест и старите градчета наоколо

Пътешествие из Марамуреш с Посещение на солната мина в Турда в Румъния

Пътуване до Киев и Чернобил с посещение на Киевско-Печерската Лавра и Резиденцията на бившия украински президент

Пътешествие в Украйна – Киев, Лвов и още малко от западна Украйна

ВСИЧКО ЗА РУСИЯ

Програми, интересни места и фото галерии от Русия.