Дивото село Ушгули в Грузия

Селото Ушгули в района Сванети в Грузия е най-високото в Европа (2,220 м), драматично красиво и диво, не само като природа, но и като нрави на местните. През 2002 журналистът Ник Уолш (Nick Paton Walsh) пътува до това село, за да разбере повече за вендетите, които раздирали местната общност, някои от които и до днес. Неговото проучване може да прочетете тук (на англ език)  В Ушгули говорят архаичен диалект, практикуват версия на ортодоксалното ранно християнство, а пътят дотам в миналото се смятал за най-опасния в Грузия. Заради горните причини сме включили това село и района Сванети в нашето пътешествие из Грузия. Програмата: http://thousandvoyages.com/georgiatour/

Вижте по-долу три кратки видеа за дивото село Ушгули в Грузия.

Организираме индивидуални и самостоятелни пътувания за отделни пътешественици или малки групи/семейства в цял свят. Подробна информация може да намерите тук.

Всички застраховки, които предлагаме от български и чужди застрахователни компании, включват покритие в случай на заболяване от Ковид и/или други немедицински проблеми свързани с вирусната пандемия. Подробна информация, включително и за застраховката “Отмяна на пътуването”, може да намерите тук.