МИНИ ЕКСПЕДИЦИЯ В ПУСТИНЯТА УАДИ РAМ В ЙОРДАНИЯ

Това пътуване е тип кратка експедиция, която включва 5 пълни дни трекинг в пустинята Уади Рам в Йордания. За разлика от по-кратката версия на този трекинг, който ние правим редовно, този път ще навлезем доста по-навътре в дивата пустиня. Ще ходим около 5 -6 часа дневно по предимно равен терен, през райони и места, които обикновено не се посещават от туристи. Другата цел на тази мини експедиция е да контактуваме повече с местните бедуини, които живеят или се движат навътре в пустинята, като идеята е да се запознаем по-отблизо с полу-номадския начин на живот на тези хора. Тази мини експедиция не е екстремна и не изисква специална екипировка, но е необходимо участниците да са физически здрави. Преди пътуването ще имате специален инструктаж.

Период на пътуване: пролет/есен;
Дати: избираме ги, след като се съберат поне 4 или 5 човека, които имат интерес към програмата;
Продължителност: 7 нощувки/8 дни;
Група: малка група от минимум 4/5 човека до максимум 7/8 човека с български водач; 

Цена: ще бъде предложена когато се съберат най-малко 4 или 5 човека желаещи да пътуват.
Цената ще включва: български водач; местен водач в пустинята Уади Рум; 2 нощувки в готов бедуински лагер в пустинята Уади Рам в големи палатки по двама или трима човека (банята и тоалетните са общи); 5 нощувки в биваци само за нашата група навътре в пустинята; всички закуски, обяди и вечери в пустинята, както и вода през цялото време по време на трекинга; всички трансфери в Йордания; входна такса за пустинята; входни билети за Петра на стойност 50 йордански динара за билет за 1 ден; застраховка “Помощ при пътуване” с покритие от 20,000 евро.
Цената няма да включва: самолетни билети (*); храната извън пустинята; Йорданска виза, ако пътуването е през Аман (**); разходи от личен характер; допълнителни застраховки (вижте повече в секцията “Застраховки”).

(*) Самолетни билети

Полетите са с РайънЕър от София директно до Акаба (близък град до пустинята Уади Рам и Петра). След като пътуването се потвърди, ще бъде предоставена допълна информация за наличните полети с цени. Ако тази ниско-тарифна авиокомпания не поднови полетите си от София, ще ползваме редовни авиокомпании до столицата Аман. Ще бъдат предоставени маршрути с цени. 

(**) Йорданска виза – ако полетите са през Акаба с ниско-тарифната РайънЕър, визата е безплатна. Ако авиокомпанията не възобнови тези полети, влизането в Йордания ще стане през Аман, където се заплаща редовна йорданска виза (JOD 40.00 на човек/USD 57.00). След като пътуването се потвърди, ще бъде предоставена допълна информация за визовия режим в Йордания.

 

Как да се запишем?

Моля ползвайте формата в края на страницата или другите наши комуникационни канали, за да заявите желание за участие. За да се запишете първоначално са достатъчни имената, ел поща и телефон. След като поне 4 или 5 човека проявят интерес и се запишат в бъдеща група за това пътешествие, ще определим датите, които са удобни за всички. Следва организация на самото пътуване – самолетни билети и други, като за всяка стъпка ще бъдете надлежно информирани.

Какви документи и допълнителна информация ще получим при записване за ваше пътуване?

След като групата се сформира и пътуването се потърди, всички получават пълен пакет документи:  “Договор за организирано пътуване”, застраховка “Помощ при пътуване”, фактура, електронни самолетни билети, където има пътуване със самолет и други документи.

Допълнително ще бъде предоставена подробна информация за епидемиологичната обстановка в страната, рестрикции и всички други детайли, които ще са необходими за осъществяването на пътуването.

Изисквате ли депозит?

Изискваме депозит от участниците единствено и само след като групата се сформира и пътуването бъде потвърдено. Фирмата не събира пари при записване за пътуване.

Какво се случва при отмяна на пътуването?

В случай на отмяна на пътуването след сключен вече договор и платен депозит, фирмата връща всички средства, които все още не са били преведени към доставчици на туристически услуги като настаняване, транспорт и други. В почти 100 % от случаите доставчиците връщат неизползваните суми в пълен или почти пълен размер, което означава, че и ние можем да изплатим остатъка от депозита в пълен размер обратно на участниците.

Връщането на суми за самолетни билети става от авиокомпаниите и следва техните правила. Ние работим с наши доверени партньори за закупуване на самолетните билети, които се грижат интересите на нашите пътешественици да бъдат винаги приоритет.

Горните детайли са описани в “Договор за организирано пътуване”.

Фирмата има сключена валидна застраховка “Отговорност на туроператора”.

Какво ще кажете за риска при организацията и провеждането на пътуванията?

Ние винаги сме взимали всички предвидими мерки за безопасно пътуване. Оценяваме риска обективно, доколкото е възможно и предприемаме пътувания съобразявайки се с него. В същото време не толерираме крайностите и параноята. Поемането на някакъв риск е част от тези пътувания, така е било преди корона-кризата, така ще бъде и след нея.  Поради тази причина тези пътувания не са масови. Те са само за хора-пътешественици в истинския и буквален смисъл на тази дума. 

Имате ли условия за записване на пътуването?

Да имаме! :). Може да ги прочетете тук. 

 

Ние предлагаме задължителната застраховка “Помощ при пътуване”, която е включена в общата цена на пътуването. Допълнително предлагаме следните застраховки:

1) “Отмяна на пътуването”. Ползваме услугите на застрахователното дружество “Армеец”. Повече информация може да прочетете тук.

2) Уорлд Номадс (World Nomads) застраховката за европейски граждани, която е една от най-добрите за прилюченски пътувания с много добра репутация и покритие. За да получите конкретна оферта, моля попълнете лесната форма за застраховка Уорлд Номадс (World Nomads) на тази страница – http://thousandvoyages.com/застраховки/  или просто ни пишете, че желаете такава застраховка и ние ще ви изпратим конкретна оферта.

3) СейфтиУинг (SafetyWing) включва покритие и на заболявания свързани с коронавируса(COVID-19). Често Задавани Въпроси (на български език), както и допълнителна информация може да намерите тук: http://thousandvoyages.com/insurancesafetywing/ Към момента това е най-изгодната като покритие и цена застраховка на пазара. Можете да си я поръчате както самостоятелно, така и чрез нас.

При запитване за някоя от предлаганите застраховки, ние ще направим съответните калкулации и ще ви предложим оферта. Заплащането става заедно с основното плащане или отделно. 

 

Отзивите са за кратката версия на тази мини експедиция

“Човек поне веднъж в живота си трябва да види пустиня. Изживяването в Уади Рам беше невероятно. Снимките говорят повече от разказите. Изживяването, обаче нямаше да бъде такова без страхотните спътници, новите ни приятели бедуините и организацията на Павката. Сега с нетърпение очаквам следващото преживяване в Тайланд през януари отново с Павката.”
Емо

—–

“Благодаря за добре организираната екскурзия, приятната атмосфера и незабравимите гледки от тази неочаквано гостоприемна и красива пустиня! Ще очакваме нови вълнуващи предложения за далечни и непознати места!”

Мариана

 

ПРОГРАМА

Ден 1

Пристигане в Акаба, Йордания; Трансфер до пустинята Уади Рам

След пристигането в Акаба, следва трансфер до лагера в пустинята, който отнема около час и половина.  Настаняваме в хубав, малък лагер с готови големи бедуински палатки. Лагерът има тоалетни с течаща вода и места за измиване и душ. Спи се на легла.

 

Ден 1
Ден 2 – Ден 6

Поход в пустинята Wadi Rum

Това пътуване е вид експедиция в пустинята. За разлика от по-кратката версия, този път ще навлезем доста по-навътре в пустинята. Ще ходим през райони и места, които обикновено не се посещават от туристи. Другата цел на тази мини експедиция е да контактуваме доста повече с местните бедуини, които живеят или се движат навътре в пустинята, като идеята е да се запознаем по-отблизо с полу-номадския начин на живот на тези хора. Ще спираме често за снимки, почивки и чай. Нощува се в биваци на различни места навътре в пустинята в индивидуални или двойни палатки. Тези биваци са само за нас т.е. няма други туристи наоколо и се правят всяка вечер на мястото, където спираме за нощувка. Багажът, палатките и храната ще се пренасят от джип, който също ще се ползва в случай на нужда (спешни случаи, медицински проблеми или други). За нас ще се грижат 3-ма бедуини – един водач, един шофьор, който в същото време е и готвач и всичко останало, както и един помощник.

Това пътуване е вид мини експедиция в пустинята, но НЕ е екстремно и не изисква специална екипировка или предварително трениране. Няма катерене из планините, теренът е в по-голямата си част равен. Нощувките са в биваци навътре в пустинята, без други хора или туристи.

 

Ден 2 – Ден 6
Ден 7

Последен ден в пустинята; Връщаме се в лагера

След закуската в бивака, ще походим още известно време. По обяд следва трансфер до основния лагер, където пристигнахме първия ден. Ще се изкъпем, измием и починем в голямата обща палатка. Ще имаме прекрасна последна вечеря в пустинята с нашите приятели бедуините. Нощувка в готовите големи палатки на легла.

 

Ден 7
Ден 8

Петра

Днес много рано сутринта ще имаме трансфер отиваме до Петра, ”Набатейския град на червената роза”, едно от седемте чудеса на света и защитен паметник от UNESCO.

Ще минем по главния и най-известен път в Петра – Сия, за да достигнем до главната атракция – Съкровищницата. След още един завой се разкрива “Улицата на фасадите” – голям каньон с двустранно разположени фасади на различни гробници. В края е Римския амфитеатър със 7000 места, който от време на време се използва за представления. Срещу Римския амфитеатър, малко по-нагоре по хълма, са Царските гробници.

Следобед имаме трансфер до летището в Акаба и вечерен полет към София.

 

Ден 8

ПОИСКАЙТЕ ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТАЗИ ПРОГРАМА