ВАРШАВА И ЗАПАДЕН БЕЛАРУС – БЕЛОВЕЖКАТА ГОРА, БРЕСТ И СТАРИТЕ ГРАДЧЕТА НАОКОЛО

Идеята на това пътуване е да разгледаме района на град Брест в западен Беларус, като сме оставили време за разходки също в полската столица Варшава. Полетите са до Варшава (директни от София), като от града ще пътуваме до град Брест с автобус (4 часа) отиване и връщане. Предвидили сме 2 пълни дни и половина или малко повече за град Брест в западен Беларус и околностите. По време на престоя ще посетим Брестката крепост, интересен железопътен музеи на открито с внушителна колекция локомотиви от съветско време и разбира се останалите забележителности на белоруския град Брест. Един ден ще пътуваме във вътрешността на Беларус до селото Камианетс и Беловежкият национален парк (ЮНЕСКО). Друг ден ще обиколим няколко стари градчета и селца с измумително голям брой забележителности – от стари църкви и имения до крепости и паркове – Селото Чернавчитси– град Прузхани – град Рузхани – селото Лисково – селото Порозово. Връщаме се обратно във Варшава, от където летим обратно за София. Програмата може да бъде разширена с посещение на Краков.

ОСНОВНА ИНФОРМАЦИЯ

Категория: Индивидуални пътувания/ Група без определени дати;

Период на пътуване: през цялата година;

Дати: повече информация в секциите за индивидуални пътувания; за групи без определени дати; за самостоятелна организация на пътуването;

Продължителност: 5 нощувки / 6 дни;

Група: повече информация в секциите за индивидуални пътувания; за групи без определени дати; за самостоятелна организация на пътуването;

Цена: повече информация в секциите за индивидуални пътувания; за групи без определени дати; за самостоятелна организация на пътуването;

Цената ще включва: български водач (за групите с водач); 2 нощувки в хотел три звезди с включена закуска във Варшава; 3 нощувки в град Брест (Беларус) в хотел 3 звезди със закуска; екскурзията до Селото Камианетс – Беловежкият национален парк; екскурзията Селото Чернавчитси – град Прузхани – град Рузхани – селото Лисково – селото Порозово; транспорт Варшава – Брест – Варшава с автобус; застраховка “Помощ при пътуване” с покритие от 20,000 лева, включително при заболявания свързани с Ковид;

Цената няма да включва: трансфери от и до летището във Варшава (малък разход); самолетни билети София – Варшава – София (*); обяди и вечери (**); допълнителни застраховки (***); други разходи от личен характер.

(*) Самолетни билети София-Варшава-София

След сформиране на група или при самостоятелни пътувания ще бъдат предложени маршрути и цени за тези полети.

(**) Можем да осигурим допълнително обади или вечери по време на екскурзиите около Брест на цена между 3 и 5 долара/за обяд и/или вечеря. 

(***) За това пътуване ще предложим варианти с конкертни цени за допълнителни застраховки, които включват опции, свързани с Ковид кризата, включително застраховка “Отмяна на пътуването”. Моля, прочетете повече на специалната страница посветена на пътните застраховки тук.

Условия за провеждане: Пътуването се организира и осъществява в зависимост и съобразявайки се със съществуващите към момента правила и процедури за пътуване и туризъм в страните. Често Задавани Въпроси за нашите пътувания във връзка с вирусната епидемия и в близко бъдеще: http://thousandvoyages.com/често-задавани-въпроси-за-нашите-пъту/

Бележка: За посещение на Брест и района не е необходима виза за Баларус. Изисква се обаче специален документ (ваучер), който ние осигуряваме.

Първи вариант – изготвяне на пакет за пътуването – ние уреждаме всичко, включително резервациите и заплащането им (предпочитан от клиентите, тъй като тази услуга е безплатна, ако пътуването се осъществи)

Ние изготвяме пакетна програма за Вашето пътуване, правим всички резервации, заплащаме за тях през нашите канали, както и осигуряваме човек за контакт и помощ по време на самото пътуване. Вие не се грижите за нищо, освен да пътувате! Пакетът ще има конкретна пакетна цена, тъй като той се изготвя за конкретни дати и с конкретни туристически услуги като настаняване и други. Цената на самолетните билети се предлага отделно и не е част от общата пакетна цена. След като ние сме готови с пакета и крайната му цена, заплащането му към нас става както следва:

50 % от стойността на пакета + стойността на самолетните билети (ако ще се пътува със самолет). Останалите 50 % от стойността на програмата се заплащат около 10 дни преди датата на тръгване.

Ако програмата се осъществи, услугата по изготвяне на пакета е безплатна за вас. Ако по някакви причини програмата не се осъществи (*), се удържат 5% от стойността на пакета (без самолетните билети) или не по-малко от 70 евро. Така например ако общата стойност на програмата (без значение колко човека участват) е 1500 евро, заплащането към нас в случай на неосъществяане ще бъде 75 евро.

(*) Ние предлагаме няколко вида застраховки, които биха могли да минимизират загубата на средства при непредвидени обстоятелства. Прочетете повече в секцията “Застраховки”.

Втори вариант – изготвяне на подробна логистична програма от нас. Вие правите сами резервациите си и плащанията за тях

Ние изготвяме подробна логистична програма. В нея ще бъде включена цялата логистика – транспорт, адреси на хотели и линкове към тях за резервации, екскурзии и указания как да си ги резервирате и всички останали детайли, които ще са ви необходими, за да осъществите пътуването си самостоятелно. Избираме хотелите и други туристически услуги въз основа на личен опит или висок рейтинг и оценки от потребители в сайтове като booking com, tripadviser и други. Вие може да се възползвате от препоръките или да изберете други предложения.

Примерна подробна логистична програма в уеб вариант (http://thousandvoyages.com/tours/icelandsample/ ) и в pdf формат (http://thousandvoyages.com/pdf/sampleprogram.pdf  )

Тъй като програмата ще съдържа едно или няколко предложения за хотели или други туристически услуги на място, от които да избирате и съответно да резервирате, тя няма да съдържа финален бюджет и цена. Това ще зависи от Вашия избор. Заплатената сума за тази услуга не се възстановява, ако решите да не ползвате програмата. Агенцията не носи отговорност за направените от вас резервации.

Цена на услугата: 30 лева на планиран ден (например ако пътуването е 6 дни, цената на тази наша услуга ще бъде 180 лева). Тази сума се заплаща преди да е започнала работата по изготвяне на логистичната програма

МАЛКА ГРУПА С БЪЛГАРСКИ ВОДАЧ БЕЗ ОПРЕДЕЛЕНИ ДАТИ

Ако сте готова група от най-малко 4 или 5 човека, датите определяте вие. Програмата също така може да се видоизменя в зависимост от конкретните ви желания и условия. На практика можем да организираме всяко едно пътуване по настоящата програма или подобна.

Може също да се запишете в списъка за бъдещи пътувания. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите през нашите комуникационни канали или чрез формата в края на програмата. След като минималния брой участници се събере (4 или 5 човека), ще определим дати удобни за всички. Максималният брой участници е 7/8 човека. Следва организация на самото пътуване, която е подобна на всяко друго наше пътешествие. За всяка стъпка ще бъдете надлежно информирани.

Моля свържете те с мен или ползвайте формата в края на програмата за повече информация и дискусия.

ПРОГРАМА

Ден 1

Пристигане във Варшава

След настаняването в хотела следват първи разходки в града. Ще ви предложим програма в зависимост от часа на пристигане. Още време за разходки ще имаме и през последния ден от пътуването.

Ден 1
Ден 2

Варшава – Брест (Беларус)

Днес сутринта ще пътуваме с автобус до град Брест в Беларус (около 4 часа). След като се настаним в хотела ще обядваме и ще се разходим. Последният ден ще имаме още време в града, за да видим нещата, които днес не сме успели.

Брест, известен още като Брест-Литовск, е град в югозападната част на Беларус. В града е разположен мемориалът „Брестката крепост“, която е удържала на нацисткото нашествие в продължение на цял месец през 1941 г.; през 1965 година е обявена за Крепост-герой. В Брест е подписан Брест-Литовският мирен договор, с който през 1918 г. се прекратява войната между Съветска Русия и Централните сили, вкл. и България. 

Брест е град, който е тясно свързан с историята на Централна и Източна Европа. Някои части на града са много полски по характер и архитектура. Същевременно обаче източните връзки са също силни – красиви православни църкви, както и съветска архитектура.

Освен крепостта, която ще посетим, интересен е открития железопътен музей (точно преди Крепостта). Ще разгледаме невероятната колекция от впечатляващи локомотиви от съветската епоха. Човек може да се качи на някой от локомотивите.

Самият град е много приятен за разходки. Ще минем по главната улица, ще идем на пазар..изобщо ще се потопим в атмосферата на града.

Ден 2
Ден 3

Селото Камианетс – Беловежкият национален парк

След закуската в хотела потегляме с бус към селото Камианетс. Тук ще видим забележителна кула от XIII век – около 30 метра висока и около 2,5 метра дебела стена. Конструкцията е добър образец на отбранителна архитектура от този исторически период.

Следва обяд, след който потегляме към Беловежкият национален парк. Националният парк защитава най-добре запазения фрагмент от Беловежката гора – последната низинна девствена гора в Европа, както и най-голямата популация на зубри в света. От 1979 г. Беловежкият национален парк, поради неговото голямо значение за културата и културното наследство на човечеството, е вписан в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

Тук ще посетим природо-научния музей, където ще се запознаем с флората и фауната не само в националния парк. Допълнително ще посетим официалната резиденция на Дядо Коледа дълбоко в Беловежката гора. Тук има нещо като малък увеселителен парк с различни животни и други атракции. 

Вечерта се прибираме в Брест. 

Ден 3
Ден 4

Селото Чернавчитси– град Прузхани – град Рузхани – селото Лисково – селото Порозово

След закуската потегляме към Селото Чернавчитси, където ще разгледаме църквата “Света Троица” (1585 година), основана от представител на една от богатите европейски фамилии по онова време – Сиротка. В селото има още една православна църква (1733), за чието построяване не е бил използван нито един пирон. Тук се пази една от светините на белоруската църква – иконата “Свети Георги с дракона” (1729).

Продължаваме към град Прузхани, основан през 1487 от латвийски княз. От 1532 година градът става център на грънчарството и търговията. Градът е стар и относително запазен с множество стари сгради. Една от тях е която днес е музей, който ще посетим. В стария град ще видим още добре запазена църква и катедралата “Свети Александър Невски”. Най-ценното в тази катедрала е иконата от 16 век “Последната вечеря”.

Продължаваме към град Рузхани. Мястото е известно с дворцовия си комплекс Сапег (1552) – сграден комплекс в стил късен барок и класицизъм. Дворецът Сапег е построен в края на XVI и началото на XVII век. Днес сградите са много добре възстановени. Има и музей, който ще посетим. Тук са още още църквите “Свети Казимир”, Света Троица и една много стара синагога.

Следва селото Лисково. Тук ще посетим църквата “Света Троица” (1785) с манастира на мисионерите. Останките от Кралски дворец, имението  Адамков, притежавано от богато местно семейство,  още една интересна църква, построена 1931-1933 в центъра на селото от бор в стил Nouveau. 

Днешният дълъг ден прдължаваме към селото Порозово. Най-интересното тук е дървената къща построена в средата на 19 век. Тук още ще видим църквата “Свети Архангел Михаил” (1828), малка кула, и църквата “Света Троица”, построена през 1872.

Следва път обратно към Брест

Ден 4
Ден 5

Обратно към Варшава

Днес по обед ще пътуваме към Варшава. Преди обяд ще разглеждаме още от град Брест.

Ден 5
Ден 6

Полет към София

Ще ви предложим програма в полската столица в зависимост от часа на отлитане.

Ден 6

ПОИСКАЙТЕ ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТАЗИ ПРОГРАМА

ПРОГРАМИ ЗА НАШИ ПЪТУВАНИЯ В ЗАДКАВКАЗКИТЕ РЕПУБЛИКИ

Пътешествие из Грузия и Армения с възможност за изкачване на ледника Гергети

Пътешествие през Азербайджан с възможност за посещение на района Накчиван

Пътешествие из Грузия (с възможност за посещение на Абхазия)

Панорамна обиколка на най-живописните места в Армения и Нагорни Карабах

ПРОГРАМИ ЗА НАШИ ПЪТУВАНИЯ В ИЗТОЧНА ЕВРОПА

Пътешествие през Румъния, Молдова и Украйна с бус

Пътешествие из Полша

Варшава и Западен Беларус – Беловежката Гора, Брест и старите градчета наоколо

Пътешествие из Марамуреш с Посещение на солната мина в Турда в Румъния

Пътуване до Киев и Чернобил с посещение на Киевско-Печерската Лавра и Резиденцията на бившия украински президент

Пътешествие в Украйна – Киев, Лвов и още малко от западна Украйна

ВСИЧКО ЗА РУСИЯ

Програми, интересни места и фото галерии от Русия.