Тсагаан Сурвага (Бялата Ступа) в пустинята Гоби в Монголия

Тсагаан Сурвага (Бялата Ступа) е драматичен скален масив, намиращ се в в пустинята Гоби, Монголия. Скалите са високи средно 30 метра и широки 100 метра. Най-високата част е над 50 метра. В продължение на хиляди години суровите атмосферни условия са извайвали чукарите непрестанно. Основата на скалите са старо морско дъно с утаечна структура, формирала се милиони години. При изгрев слънце гледките от това място са неповторими, а нюансите на червено-кяфявото са безбройни.

Две места основно са проучвани в района. Първото е интересна пещера, дълга 70 м със странното име Кевте Босоо. Второто място се нарича Дел Уул (Черната планина), където са открити скални рисунки от бронзовата епоха. Това се счита за най-значимото място за скални рисунки в Централна Азия.

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ

Организираме индивидуални и самостоятелни пътувания за отделни пътешественици или малки групи/семейства в цял свят. Подробна информация може да намерите тук.

Всички застраховки, които предлагаме от български и чужди застрахователни компании, включват покритие в случай на заболяване от Ковид и/или други немедицински проблеми свързани с вирусната пандемия. Подробна информация, включително и за застраховката “Отмяна на пътуването”, може да намерите тук.