ПЪТЕШЕСТВИЕ И ПОЧИВКА НА ОСТРОВ МАВРИЦИЙ

ПЪТЕШЕСТВИЕ И ПОЧИВКА НА ОСТРОВ МАВРИЦИЙ

Бърз контакт: info@thousandvoyages.com; Тел: +359 888 420 160 (Viber/WhatsApp); Tel: +359 887 260 744

Кратко описание

Мавриций е субтропична островна държава в Индийския океан, на около 1,130 километра източно от Мадагаскар, край югоизточното крайбрежие на Африка. Неговите отдалечени територии включват остров Родригес и други по-малки острови. Основният остров е заобиколен от коралови рифове и има пясъчни плажове, с плодородни равнини, които рязко се издигат до скалисти планини.

Основна информация

Категория: индивидуални или самостоятелни туристи, малки групи/семейства без български водач или малки групи с български водач. Вижте всички възможности за осъществяването на тази програма в края.

Дати: за  индивидуални или самостоятелни туристи датите са по желание; за малки групи с български водач - заедно определяме датите;

Продължителност: програмата може да се изпълни, както е описана или да се промени в зависимост от Вашите желания;

Цената ще включва: самолетни билети (1); трансфери от и до летищата; нощувки в хотел 3 звезди (или по желание) с включена закуска; застраховка "Помощ при пътуване" “Баланс” или “Класик”, с включено покритие за Ковид на Алианц по желание; специфични за пътуването разходи, като входни билети за забележителности или други услуги;

Цената няма да включва: обяди и вечери; входни такси за забележителности (освен тези, за които предварително се уточним да бъдат включени); допълнителни застраховки като “Отмяна на пътуването” (освен, ако не пожелаете да бъде включена); допълнителни екскурзии, разходи от личен характер;

Как да осъществим това пътуване: вижте информацията в края на програмата.

(1) Ще бъдат предоствени един или няколко маршрута с цени, като ще избрем най-удобните и изгодни към момента. Крайната цена е тази в момента на резервацията.

image

Програма

Остров Мавриций е едно от най-прекрасните места на планетата. Островът предлага неограничени възможности за хора, които обичат плажове, вулкани, коралови рифове и стара култура. Тази програма предлага 7 нощувки в малко, уютно три-звездно хотелче с два басейна и други SPA екстри, изглед към морето и достъп до плаж, както и разкошна градина с ресторант. Намира се на 15 км от Сейн Луис (столицата на острова) и на 63 км от летището в северозападната част на острова. Освен това хотелче, ще предложим и други варианти, включтително по-висока или по-ниска категория със съответната корекция в цената.

В цената и програмата е включена целодневна екскурзия до южните части на острова само за вас (до 4 човека). Ще посетите кратера на Мавриции (Trou aux Cerfs), Свещенното езеро Грант Базин и Хинду Светилището, Статуята на Шива (Mangal Mahadev), Цветната Долина, Водопадите Рочестер, Плажът "Грис Грис". Екскурзията е частна, само за вас (до 4 човека). Шофьорът ви взима и връща в хотела. Обядът не е включен в цената.

Кратерът на Мавриции (Trou aux Cerfs) е огромен естествен вулканичен кратер, дълбок 85 метра и широк 200 метра. От върха му се разкрива прекрасна панорама към градчето Курепипе, целия остров и океана. При хубаво време може да видите остров Реюнион.

Свещенното езеро Грант Базин е разположено в планините, дълбоко в сърцето на острова, на около 550 м над морското равнище. Разположено е в кратер на изгаснал вулкан. Твърди се, че водата в езерото комуникира с водите на свещенната река Ганг в Индия. Тук има индуски храм, където индуската общност от острова извършва поклонение всяка година по време на Маха Сиваратри (Великата нощ на Шива), когато се почита Бог Шива. Тук е и статуята на Бог Шива (33 метра), най-високата известна статуя в Мавриций (и една от 50-те най-високи в света).

Цветната Долина (Ла La Vallee des Couleurs) е резерват с богато биоразнообразие и природни дадености. Пейзажите на това място са разкошни - ще се насладите на гледки към плата, долини, реки, водопади и кратерни езера. Ще се разходите през "Зелените долини" и ще видите едно парче земя оцветено в 23 различни цвята.

Водопадите Рочестър са разположени в района Саване. Мястото е изключително красиво, поради което често е място за снимки на касови Боливудски филми. Една от основните му забележителности е уникалната скална стена от назъбени правоъгълни блокове, формирани от водата.

image

В най-южната точка на острова се намира екзотичния плаж "Грис Грис". Високите скали тук рязко се спускат към морето, формиращи рядко драматичен пейзаж. Намира се на няколко километра югоизточно от село Суилак - историческо място още от френския колониален период. "Грис Грис" е известен с морски скали и вечния вятър. Кораловите рифове не заобикалят тази част на острова, което позволява на големи вълни да се разбиват директно върху скалите, усилващи драматизма на пейзажа. Има малък парк с пътека към самия плаж за още по-близка среща с вълните. Въпреки белия пясъчен плаж, вълните и теченията са изключително силни, така че не става за плуване. По-надолу по пътя е наблюдателната точка „Roche qui Pleure“ (Плачеща скала). Ако погледнете скалата от правилния ъгъл, тя ще заприлича на лице със сълзи, които непрекъснато се стичат надолу, докато вълните непрекъснато се разбиват.

Записване

Индивидуални и самостоятелни пътувания без български водач

Моля изпратете запитване за оферта/програма на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Ние изготвяме пакетна програма за Вашето пътуване, правим всички резервации, заплащаме за тях през нашите канали, както и осигуряваме човек за контакт и помощ по време на самото пътуване. Вие не се грижите за нищо, освен да пътувате! Подробна информация и често задавани въпроси за индивидуалните ни пътувания може да прочетете тук.

Записване за група с български водач, без определени дати

Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 4 или 5 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Поискайте повече информация за тази програма

☘︎ Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или зъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram
☘︎ Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории.
☘︎ Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!