СЕВЕРНОТО СИЯНИЕ НА ОСТРОВ ШПИЦБЕРГЕН С ПРЕСТОЙ В ОСЛО, НОРВЕГИЯ

СЕВЕРНОТО СИЯНИЕ НА ОСТРОВ ШПИЦБЕРГЕН С ПРЕСТОЙ В ОСЛО, НОРВЕГИЯ

Бърз контакт: info@thousandvoyages.com; Тел: +359 888 420 160 (Viber/WhatsApp); Tel: +359 887 260 744

Кратко описание

Тази програма ви предоставя възможност да прекарате няколко дни на остров Шпицберген, архипелага Свалбард (Норвегия), отстоящ само на 1600 км oт Северния полюс през зимата. Остров Шпицберген е най-северната дестинация, до където може да се стигне с редовна авиокомпания. По време на престоя ви на острова няма да видите слънцето, но пък ще имате шанса да наблюдавате северното сияние както през ноща, така и през деня.

Смята се, че това е едно от добрите места (поне в Европа), където може да наблюдавате този природен феномен почти непрекъснато (освен ако няма облаци). Ще имате възможност да се возите на кучешки впряг из острова, под отблясъците на северното сияние – уникално преживяване. Ще бъде предоставена информация за други атракции или кратки екскурзии на острова в зависимост от избраните дати, които могат да бъдат включени към индивидуалните програми.

Вечер ще се мотате из страхотните кръчми в градчето или в хотелите, където има приятни ресторанти и определено интересни посетители, избрали да пътуват до това крайно място през този сезон. На отиване и връщане имате по един един ден в Осло. Норвежката столица през зимата е много красива. Ако решите да пътувате по Нова Година, е необходима много ранна резервация, защото местата в хотелите са силно ограничени, а и самолетните билети поскъпват.

Основна информация

Категория: индивидуални или самостоятелни туристи, малки групи/семейства без български водач или малки групи с български водач. Вижте всички възможности за осъществяването на тази програма в края.

Дати: за  индивидуални или самостоятелни туристи датите са по желание; за малки групи с български водач - заедно определяме датите;

Продължителност: програмата може да се изпълни, както е описана или да се промени в зависимост от Вашите желания;

Цената ще включва: самолетни билети (1); трансфери от и до летищата; нощувки в хотел 3 звезди (или по желание) с включена закуска; застраховка "Помощ при пътуване" “Баланс” или “Класик”, с включено покритие за Ковид на Алианц по желание; специфични за пътуването разходи, като входни билети за забележителности или други услуги;

Цената няма да включва: обяди и вечери; входни такси за забележителности (освен тези, за които предварително се уточним да бъдат включени); допълнителни застраховки като “Отмяна на пътуването” (освен, ако не пожелаете да бъде включена); допълнителни екскурзии, разходи от личен характер;

Как да осъществим това пътуване: вижте информацията в края на програмата.

(1) Ще бъдат предоствени един или няколко маршрута с цени, като ще избрем най-удобните и изгодни към момента. Крайната цена е тази в момента на резервацията.

image

Програма

Ден 1  Полет София – Осло (Норвегия)

Днес летите от София към Осло, Норвегия. Трансфер от летището до хотела в центъра на града с обществен автобус.

Ден 2 Полет Осло - Лонгирбюен, остров Шпицберген

Днес е полетът ви до Лонгирбюен, столицата на острова Шпицберген и на целия архипелаг Свалбард. Следва трансфер до хотела. Летището е на 3 км от града т.е като цяло разстоянията не са големи. Лонгирбюен e най-голямото населено място и административна столица на архипелага Свалбард.

В градчето има интересни музеи, които може да посетите: Spitsbergen Airship Museum (Музей на авиацията), Svalbard Gallery (художествената галерия), Svalbard Museum (музей на Свалбард). Нощувка в хотел.

Ден 3 Екскурзия за наблюдение на северното сияние с кучешки впряг

Това е може би едно най-страхотните преживявания, които ще имате на острова. Водачът ще ви вземе от хотела и ще ви закара първо до кучкарника, който се намира в покрайнините на градчето. Там заедно ще впрегнете кучетата, след което потегляте. Постепенно светлините на градчето ще изчезнат и ще останат само светлините и проблясъците на северното сияние и лунната светлина. Атмосферата е наистина магична. Ще се возите, ще спирате на места за почивка, общо около 4/5 часа продължава цялото пътешествие.

image

Ден 4 Свободен ден в Лонгирбюен

През този ден може да се разходите отново в Лонгирбюен и близките околности (пешеходни разходки). Възможно е да се организра малък пешеходен преход с местен водач. Може да пийнете кафе и чай в сладкарницата на центъра и да се наслаждавате на истинската зима отвън.

Ако сте избрали да пътувате по Нова Година, този ден най-вероятно ще бъде 31 Декември. На връх самата Нова Година ще има фоерверки на малкото градско площадче. Компания ще ви правят хора избрали това далечно място за празника, а такива хора не могат да са скучни.

Бележка: ще бъде предоставена информация за други атракции или кратки екскурзии на острова в зависимост от избраните дати, които могат да бъдат включени към индивидуалните програми.

Ден 5 Полет към Осло

Днес летите обратно за Осло. Пристигате в норвежката столица и по-същия начин се придвижвате към хотелчето в центъра на града.

Ден 6  Осло

Днешният ден е предвиден за разходки из норвежката столица.

Тук е списък с основните забележителности и музеи на града (безплатни): http://www.visitoslo.com/en/your-oslo/on-a-budget/attractions/

В 10:00 сутринта има безплатна обиколка с екскурзовод на кметството в Осло (Oslo City Hall). Сградата е завършена през 1950 година, декорирарана богато с мотиви от норвежкото изкуство от периода 1900-1950. Смята се за една от основните забележителности на града.

След обяд може да посетите скулпторния парк Ekebergparken (http://www.ekebergparken.com/en/   ). Това е любимо място за разходки на местните хора. Могат да бъдат разгледани около 30 скулптури в целия парк. От алеите и поляните се разкриват прекрасни гледки към пристанището и града. Вход безплатен.

Друга забележителност е ботаническата градина в Осло (http://www.nhm.uio.no/english/visiting/  ). Около 1800 растения могат да бъдат видени тук. Вход безплатен.

По желание може да посетите няколкото уникални музея, разположени на малък полуостров, до който се стига с корабче. Допълнителна информация ще бъде предоставена. Нощувка в хотелчето.

Ден 7  Полет Осло- София

Днес летите обратно за София.

Записване

Индивидуални и самостоятелни пътувания без български водач

Моля изпратете запитване за оферта/програма на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Ние изготвяме пакетна програма за Вашето пътуване, правим всички резервации, заплащаме за тях през нашите канали, както и осигуряваме човек за контакт и помощ по време на самото пътуване. Вие не се грижите за нищо, освен да пътувате! Подробна информация и често задавани въпроси за индивидуалните ни пътувания може да прочетете тук.

Записване за група с български водач, без определени дати

Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 4 или 5 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Поискайте повече информация за тази програма

☘︎ Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или зъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram
☘︎ Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории.
☘︎ Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!