ПЕШЕХОДЕН ПРЕХОД В ПУСТИНЯТА УАДИ РУМ В ЙОРДАНИЯ С ПОСЕЩЕНИЕ НА ПЕТРА И АКАБА

ПЕШЕХОДЕН ПРЕХОД В ПУСТИНЯТА УАДИ РУМ В ЙОРДАНИЯ С ПОСЕЩЕНИЕ НА ПЕТРА И АКАБА

Кратко описание

Акцент на това пътуване е пешеходния преход (трекинг) в пустинята Уади Рум в Йордания и Петра. Преходите не са екстремни и не изискват професионални умения или необичайна издръжливост. Две от четирите нощувки ще са диво къмпингуване в палатки в пустинята Уади Рум. Една нощувка е в уреден къмпинг, дълбоко в пустинята с удобства за миене и нощувки на легла в големи бедуински палатки.

В пустинята ще видим долината Ум Ишрин и няколкото дюни, оцветени в жълто, оранжево и червено, планината “Джабал Енфесхеие”, района наречен Ум сабата, изключително впечатляващия каньон Барра и много други.

Предпоследния ден ще имаме трансфер до Петра, разглеждане на комплекса до вечерта и обратен трансфер до летището в Акаба за късния полет до София. В Петра ще прекараме около 5-6 часа следобедно време.

Ще пътуваме с ниско-тарифната РайънЕър от София до Акаба на брега на Червено Море.

Това видео е заснето по време на едно от пътуванията ни в пустинята

Основна информация

Дати: 19-23 март 2024; Ако сте група от най-малко 4 или 5 човека, може да организираме това пътуване за дати удобни за вас или се запишете в списък за бъдещи пътувания.

Продължителност: 4 нощувки/5 дни;

Група: 5-7 човека;

Цена за програмата в Йордания + самолетни билети: 1,125 евро/човек (2,205 лева при курс 1,96 лева за евро) (група от 7 човека); Ако цената на самолетните билети се смени, ще се смени и общата цена.

Цена само за програмата в Йордания: 895 евро/човек (група от 7/8 човека). Ако групата е по-малка, цената ще се повиши.

Цената включва: 

Самолетни билети: София-Акаба-София (1);

Водачи: български водач; местен водач в пустинята Уади Рум;

Трансфери: всички трансфери в Йодания (общо 3);

Нощувки: Общо 4 нощувки както следва → 1 нощувка в бедуински лагер навътре в пустинята Уади Рум (готови палатки с легла, завивки и външни бани и тоалетни); 2 нощувки диво къмпингуване в биваци само за нашата група навътре в пустинята; 1 нощувка е хотел в Акаба

Храна: Първи ден → обяд и вечеря; втори и трети дни (по време на дивото къмпингуване) → закуска, обяд и вечеря; четвъти ден (Петра и Акаба) → закуска;

Входни такси: всички входни такси за националния парк “Уади Рум”

Цената не включва: обяди и вечери извън тези упоменати в горния абзац, входния билет за Петра - (50 динара); застраховка "Помощ при пътуване" (тази застраховка Е задължителна, изчислява се индивидуално, тъй като зависи от ЕГН); допълнителни застраховки като например “Отмяна на пътуването” (тази застраховка НЕ е задължителна, изчислява се индивидуално според ЕГН); разходи от личен характер.

(1) Самолетни билети

Полети с Райънеър по маршрута София-Акаба-София

София 06.00 - Акаба 09.00; Акаба 09.40 - София 12.50;

Цена: 230 евро/човек с Приорити, включени бордни карти и всички такси за издаване на билетите.

Условия за влизане в Йордания във връзка с Ковид: Към момента Йордания е отменила всички ограничения за влизане в страната.

Визата за Йордания е безплатна за български граждани, които влизат в страната през Акаба

image

Програма

Ден 1 Пристигане в Акаба на брега на Червено Море

Днес летим за Акаба, където пристигаме сутринта (виж разписането). Следва трансфер до лагера в пустинята, където ще пристигнем по обяд. След като се наобядваме (местна храна приготвена в специални ями), ще имаме кратка почивка. Следва около 3 часа пешеходен преход в пустинята. Вечерта се връщаме в лагера, вечеря край лагерния огън и нощувка в добре уредени големи постоянни палатки със самостоятелни бани и тоалетни.

image

Дни 2,3 и част от 4  Поход в пустинята Уади Рум; Петра

Тези дни имаме пълен обем пешеходни преходи в пустинята. Ще се ходи през прохладните части от деня, покрай скали и сянка. Ще спираме често за снимки, почивки и чай.

Нощува се в биваци на различни места навътре в пустинята в палатки. Много често хората спят само в спални чували под звездите. Мястото е напълно подходящо за това. Тези биваци са само за нас т.е. няма други туристи наоколо. Багажът, палатките и храната ще се пренасят от високо-проходим джип, който също ще се ползва в случай на спешна нужда. За нас ще се грижат бедуини - един водач, един шофьор, който в същото време е и готвач и всичко останало, както и един помощник. Те ще се грижат за комфорта на групата.

image

Този трекинг НЕ е екстремен и не изисква специална екипировка или предварително трениране. Няма катерене из планините, теренът е в по-голямата си част равен.

Ден 4 ще имаме лек преход в пустинята след закуската (той е по-желание, може и да не го правим). Следва трансфер до Петра, където трябва да сме около обяд. Ще имаме на разположение целия следобед (около 5 или 6 часа) в древния град.

Заради смайващата природа и изключителната историческа стойност Петра е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО през 1985 година. Вечерта имаме трансфер към летището в Акаба, от където летим обратно към София късно вечерта в 22.40.

Входът към древния набатейски град се нарича Сия - дълъг, виещ се каньон със стени от червен пясъчник. Тук-там се виждат миниатюрни гравюри, но най-впечатляващи са цветните и необичайни мотиви в скалите. Най-важният обект е Съкровищницата. След още един завой се разкрива “Улицата на фасадите” - голям каньон с двустранно разположени фасади на различни гробници. В края е Римския амфитеатър със 7,000 места, който от време на време се използва за представления.

Вечерта имаме трансфер до Акаба. Нощувка.

Ден 5 Сутринта имаме трансфер до летището и обратен полет до България

Записване

Записване за група с определени дати

Ако желаете да получавате информация за това пътуване, моля изпратете Вашите имена и заявка за интерeс на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали

Ако сте решили твърдо да се присъедините към групата, пак ни пишете, за да се информирате за свободни места и други детайли за пътуването. Пълна информация и често задавани въпроси.

Записване за група с български водач, без определени дати

Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 4 или 5 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Поискайте повече информация за тази програма

icon
Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или звъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram
icon
Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории. След като се абонирате, ще получите линк, от където може да си свалите безплатно сборника с резюмета на програми на Хиляда Пътешествия (105 на брой / 188 страници). Всички минали бюлетини.
icon
Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!