НАЙ-КРАСИВИТЕ ПЕШЕХОДНИ ПРЕХОДИ В ЙОРДАНИЯ

НАЙ-КРАСИВИТЕ ПЕШЕХОДНИ ПРЕХОДИ В ЙОРДАНИЯ

Кратко описание

Това пътуване включва някои от най-красивите и интересни пешеходни преходи в Йордания. Тръгваме от Аман. Ще се отбием през Мъртво море, където ще останем няколко часа за плаж и забавления. Първият преход ще бъде по така наречения Дана Трейл в Природния Резерват Дана, разположен в долината Дана, една от най-красивите долини в Йордания (14 км; около 4 часа, но ние сме предвидили 5 или 6 часа със спирките за снимки и почивките). Следва пътеката Уади Гуенир (Wadi Ghuweir) - около 4-5 часа по живописен каньон с поточета, езерца и палми - една от най-екзотичните пътеки в Йордания. Между двата похода нощувката е в оборудван лагер с готови палатки. Ще изследваме Петра пеша с изкачване до най-високата точка, от където се вижда Съкровищницата от горе - една най-красивите гледки в Петра. Разбира се ще минем и по класическия маршрут до Манастира. Следват 2 дни и половина пешеходни преходи навътре в пустинята Уади Рум с 1 нощувка диво къмпингуване и 1 в оборудван лагер. На връщане към Аман ще се отбием в Мадаба, градът на мозайките. Ще се разходим до най-интересните места в столицата. Малко пазар накрая, преди обратните полети към България. Нощувките в лагери са три, разпределени между петте нощувки в хотели, така че да има възможност за пълноценна почивка.

Основна информация

Категория: Група с определени дати /Група без определени дати;

Период на пътуване: пролет или есен;

Дати: 22-30 октомври 2024. Ако сте група от най-малко 4 или 5 човека, може да организираме това пътуване за дати удобни за вас или се запишете в списък за бъдещи пътувания. За повече информация вижте съответните секции по-долу;

Продължителност: 8 нощувки/8 дни;

Група: 7-9 човека с български водач;

Цена на програмата в Йордания с включени самолетни билети с Турските авиолинии от София: 1,985 евро/човек (3,890 лева/човек) (група от 7 човека);

Цена на програмата в Йордания БЕЗ включени самолетни билети: 1,340 евро/човек (група от 7 човека);

Цената включва:

Самолетни билети (1): самолетни билети с Турските авиолинии; Бележка: Възможно е да се пътува с Пегасус Еър Истанбул-Аман-Истанбул (виж разписание, цена и допълнителна информация по-долу);

Водачи: български водач; местни водачи/екскурзоводи;

Трансфери: всички трансфери и транспорт с климатизиран микробус навсякъде в Йордания;

Нощувки: 5 нощувки в хотели 3 или 4 звезди; 1 нощувка диво къмпингуване в пустинята Уади Рум; 1 нощувка в оборудван лагер в пустинята Уади Рум; 1 нощувка в оборудван лагер в долината Дана;

Оборудваните лагери са с постоянни големи палатки с легла и одеала вътре и външни баня и тоалетни;

Храна: всички закуски, 1 вечеря в лагера в долината Дана, всички хранения в пустинята Уади Рум;

Такси: такси за влизане в Националния Парк “Уади Рум”;

Визата е безплатна.

Цената не включва: обяди и вечери (с изключение на тези, които са включени), входни билети за забележителности (най-скъпият билет е за Петра - 50 динара); застраховка "Помощ при пътуване" (тази застраховка Е задължителна, изчислява се индивидуално, тъй като зависи от ЕГН); допълнителни застраховки като например “Отмяна на пътуването” (тази застраховка НЕ е задължителна, изчислява се индивидуално според ЕГН); разходи от личен характер,

Доплащане за самостоятелна стая: 180 евро; В палатковите лагери няма възможност за самостоятелно настаняване.

(1) Самолетни билети

Възможни са два варианта за пътуване до Йордания

1/ Турски авиолинии от София

Отиване:

София 21.35 - Истанбул 00.05 (+1);

Истанбул 02.20 - Аман 04.30;

Връщане:

Аман 06.25 - Истанбул 09.05;

Истанбул 14.45 - София 15.05

Цена: 645 евро/човек. В момента на резервацията цената може да е различна

2/ Полети с ниско-тарифната Пегасус Еър от Истанбул

Истанбул Сабиха Гьокче 00.15 - Аман 02.25;

Аман 03.50 - Истанбул Сабиха Гьокче 06.15;

Цена: 380 евро/човек; В момента на резервацията цената може да е различна.

При този вариант е необходимо да се уреди трансфер от мястото на живеене в България до летище Истанбул Сабиха Гьокче. Ако решите да ползвате този вариант, моля пишете или се обадете.

image

Програма

Ден 1 Пристигане в Аман, столицата на Йордания

През ноща пристигаме в Аман, следва трансфер и нощувка в хотел (тази нощувка е включена в цената). След като се наспим (до към 9 часа) се отправяме към Мъртво Море. Ще останем тук няколко часа - ще идем на плаж, мазане с кал и всички забавления, които могат да се измислят в това странно море. Продължаваме към историческото село Дана, югоизточно от Мъртво море и в началото на долината Дана, където ще пренощуваме в хотел.

Ден 2 Пешеходен преход в Природния Резерват Дана (долината Дана)

Днес започва пешеходния ни преход през каньоните и сухите долини на долината Дана, една от най-живописните в Йордания. Този маршрут, заедно с Уади Гуенир (на следващия ден) са едни най-живописните и красиви пешеходни маршрути в Йордания. Разстоянието е 14 км, ходи се около 4 часа, но ние предвиждаме 5 или 6 часа със спирките за обяд, снимки и почивки. Началото е асфалт, после следва ходене надолу, след което пътеката е сравнително равна с леки изкачвания и слизания. Стигаме до Еко Хижата Фейан. Тук си почиваме, хапваме и/или пийваме, след което продължаваме още около час до бедуински лагер (Feynan Wild camp). Това е оборудван лагер с готови палатки или малки къщички с бани и тоалетни, но с по-базисни условия. Ще хапнем вкусна манджа край лагерният огън и ще нощуваме в готовите палатки. Ако някой желае луксозна нощувка, може да резервираме стаи в Еко Хижата Фейан срещу доплащане.

image

Ден 3 Пешеходен преход по пътеката Уади Гуенир (Wadi Ghuweir). Днес ще ходим по маршрута Уади Гуенир - от бедуинския лагер по тесен каньон с потоци, малки езерца и палми до един паркинг. Този маршрут, както се упомена по-горе, се смята за един от най-красивите и екзотични маршрути в Йордания. Ще ходим около 4 -5 часа. След прехода продължаваме към Петра. Нощувка в Петра.

Ден 4 Пешеходен преход в Петра

Днес ще обикаляме Петра пеша, най-добрият начин да видите и да се насладите на това уникално място. Тръгваме по класическия маршрут в Петра. В един момент се отклоняваме, за да стигнем до наблюдателния пункт над Съкровищницата (около час изкачване). По пътя бедуини продават чай, има няколко гробници и други интересни места. Целта е най-високата точка, от където се вижда Съкровищницата от горе - една най-красивите гледки в Петра. Връщаме се обратно към класическия маршрут, който ще ни покаже всички по-важни забележителности на археологическия комплекс. В края следва около 40 мин изкачване до Манастира - крайната точка на днешния пешеходен преход. След това се връщаме обратно по класическия маршрут към информационния център и хотела. Общо днес ще ходим около 6 часа. Нощувка в Петра.

image

Ден 5 Пешеходен преход в Уади Рум - 1 част Сутринта потегляме към пустинята Уади Рум с буса (около 1.5 часа).

След като стигнем пустинята, започваме пешеходния преход навътре. Ще спираме често за снимки, почивки и чай. Днес ще ходим около 5 или 6 часа със спирките. Нощувката е диво къмпингуване навътре в пустинята. Много често хората спят само в спални чували под звездите. Бивакът ще бъде само за нас т.е. няма други туристи наоколо. Багажът, палатките и храната ще се пренасят от високо-проходим джип, който също ще се ползва в случай на спешна нужда.

Ден 6 Пешеходен преход в Уади Рум - 2 част

Днес продължаваме с пешеходните преходи в пустинята Уади Рум. Вечерта ще стигнем до оборудван палатков лагер с бани и тоалетни, където ще ни чака вкусна вечеря. В пустинята ще видим долината Ум Ишрин и няколкото дюни, оцветени в жълто, оранжево и червено, планината “Джабал Енфесхеие”, района наречен Ум сабата, изключително впечатляващия каньон Барра и други.

Нощувка в палатков лагер с готови палатки.

image

Ден 7 Уади Рум - Аман

Днес потегляме на север към Аман. Ще спрем в Мадаба, градът на мозайките, където ще видим известната реновирана карта на Йерусалим и Светите земи, направена от мозайка.

Ще имаме обиколка на столицата Аман, ще разгледаме Римския театър и Цитаделата Джабал Ал Квала. Ще се разходим из стария град. Ще има време и за пазар. Нощувка в хотел в Аман.

Ден 8 Обратни полети към Истанбул и София

Днес пътуваме към България

Записване

Записване за група с определени дати

Ако желаете да получавате информация за това пътуване, моля изпратете Вашите имена и заявка за интерeс на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали

Ако сте решили твърдо да се присъедините към групата, пак ни пишете, за да се информирате за свободни места и други детайли за пътуването. Пълна информация и често задавани въпроси.

Записване за група с български водач, без определени дати

Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 6 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Поискайте повече информация за тази програма

icon
Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или звъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram
icon
Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории. След като се абонирате, ще получите линк, от където може да си свалите безплатно сборника с резюмета на програми на Хиляда Пътешествия (105 на брой / 188 страници). Всички минали бюлетини.
icon
Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!

Моля, не копирайте текст или снимки без разрешение! Благодарим!