ПЕШЕХОДЕН ПРЕХОД В ПУСТИНЯТА УАДИ РУМ В ЙОРДАНИЯ С ПОСЕЩЕНИЕ НА ПЕТРА И АКАБА

ПЕШЕХОДЕН ПРЕХОД В ПУСТИНЯТА УАДИ РУМ В ЙОРДАНИЯ С ПОСЕЩЕНИЕ НА ПЕТРА И АКАБА

Бърз контакт: info@thousandvoyages.com; Тел: +359 888 420 160 (Viber/WhatsApp); Tel: +359 887 260 744

Кратко описание

Акцент на това пътуване е пешеходния преход (трекинг) в пустинята Уади Рум в Йордания и Петра. Преходите не са екстремни и не изискват професионални умения или необичайна издръжливост. Две от четирите нощувки ще са диво къмпингуване в палатки в пустинята Уади Рум. Две от нощувките са в уреден къмпинг, дълбоко в пустинята с удобства за миене и нощувки на легла в големи бедуински палатки.

В пустинята ще видим долината Ум Ишрин и няколкото дюни, оцветени в жълто, оранжево и червено, планината “Джабал Енфесхеие”, района наречен Ум сабата, изключително впечатляващия каньон Барра и много други.

Предпоследния ден ще имаме трансфер до Петра по обяд, разглеждане на комплекса до вечерта и обратен трансфер до лагера ни в пустинята. В Петра ще прекараме около 5-6 часа следобедно време, включтително залеза.

Ще пътуваме с ниско-тарифната РайънЕър от София до Акаба на брега на Червено Море.

Основна информация

Дати: 06-10 ноември 2022 (възможно е да има малка промна в датите, които зависят от полетите на Еайънеър София-Акаба-София); Ако сте група от най-малко 4 или 5 човека, може да организираме това пътуване за дати удобни за вас или се запишете в списък за бъдещи пътувания. За повече информация вижте съответните секции по-долу;

Продължителност: 4 нощувки/5 дни;

Група: 5-7 човека;

Цена: 725 евро/човек (група от 5-7 човека);

Цената включва: български водач; местен водач в пустинята Уади Рум; трансфери от и до летището в Акаба; трансфери до Петра и обратно до лагера; нощувки както следва: 2 нощувки в бедуински лагер в пустинята Уади Рум (готови палатки с легла, завивки и външни бани и тоалетни); 2 нощувки диво къмпингуване в биваци само за нашата група навътре в пустинята; всички закуски, обяди и вечери по време на трекинга в пустинята, както и вода през цялото време; всички трансфери в Йордания; входна такса за пустинята; Застраховка "Помощ при пътуване" с покритие от 20,000 лева, включително при заболявания свързани с Ковид.

Цената не включва: самолетни билети (1); обяди и вечери извън тези в пустинята, входни билети за забележителности (най-скъпия билет е за Петра - 50 динара); допълнителни застраховки (2); разходи от личен характер.

(1) Самолетни билети

Полети с Райънеър по маршрута София-Акаба-София (актуални цени и полетни разписания ще бъдат посочени, когато се обявят полетите София - Акаба -София на Райънеър)

Отиване: София 16.35 - Акаба 19.30;

Връщане: Акаба 12.30 - София 15.35;

Условия за влизане в Йордания във връзка с Ковид: Към момента Йордания е отменила всички ограничения за влизане в страната.

image

Програма

Ден 1 Пристигане в Акаба на брега на Червено Море

Днес летим за Акаба, където пристигаме вечерта. Следва трансфер до лагера в пустинята, където ще пристигнем по-късно вечерта. Ще иамме вечеря и нощувка в хубави големи палатки с легла в тях. Тоалетните и баните са външни.

Дни 2,3 и част от 4  Поход в пустинята Уади Рум; Петра

Тези дни имаме пълен обем пешеходни преходи в пустинята. Ще се ходи през прохладните части от деня, покрай скали и сянка. Ще спираме често за снимки, почивки и чай.

Нощува се в биваци на различни места навътре в пустинята в палатки. Много често хората спят само в спални чували под звездите. Мястото е напълно подходящо за това. Тези биваци са само за нас т.е. няма други туристи наоколо. Багажът, палатките и храната ще се пренасят от високо-проходим джип, който също ще се ползва в случай на спешна нужда. За нас ще се грижат бедуини - един водач, един шофьор, който в същото време е и готвач и всичко останало, както и един помощник. Те ще се грижат за комфорта на групата.

image

В пустинята ще видим долината Ум Ушрин и няколкото дюни, оцветени в жълто, оранжево и червено, планината “Джабал Енфесхеие”, районът наречен Ум Сабата, изключително впечатляващия каньон Барра и още два по-малки каньона. Ще видим също известните скални рисунки, така наречената Арка, ще спрем за малко до къщата на Лорънс, където ще пийнем чай.

Този трекинг НЕ е екстремен и не изисква специална екипировка или предварително трениране. Няма катерене из планините, теренът е в по-голямата си част равен.

Предпоследният  ден (ден 4) се прибираме в основния лагер, от където ще имаме трансфер до Петра. Ще имаме на разположение целия следобед (около 5 или 6 часа) в древния град. Заради смайващата природа и изключителната историческа стойност Петра е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО през 1985 година. Вечерта се прибираме в лагера ни в пустинята.

Входът към древния набатейски град се нарича Сия - дълъг, виещ се каньон със стени от червен пясъчник. Тук-там се виждат миниатюрни гравюри, но най-впечатляващи са цветните и необичайни мотиви в скалите. Най-важният обект е Съкровищницата. След още един завой се разкрива “Улицата на фасадите” - голям каньон с двустранно разположени фасади на различни гробници. В края е Римския амфитеатър със 7,000 места, който от време на време се използва за представления.

Ден 5 Трансфер до летището в Акаба

След като се събудим суринта в лагера, ще закусим бавно, след което ще имаме трансфер до летището в Акаба. Обратният полет е по обяд.

Записване

Записване за група с определени дати

Ако желаете да получавате информация за това пътуване, моля изпратете Вашите имена и заявка за интерeс към пътуването на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали

Ако сте решили твърдо да се присъедините към групата, пак ни пишете, за да се информирате за свободни места и други детайли за пътуването. Пълна информация и често задавани въпроси.

Записване за група с български водач, без определени дати

Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 4 или 5 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Поискайте повече информация за тази програма

☘︎ Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или зъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram
☘︎ Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории.
☘︎ Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!