Токийски пейзажи от влакчето Юрикамоме в японската столица

Тази серия фотоси заснех в рамкте на около 30 – 40 мин от влакчето Юрикамоме в Токио, Япония. Всъщност няколко пъти съм се возил на това влакче, докато водих групи, но само веднъж го заснех по-обстойно, както и пейзажите от прозорците.

Юрикамоме е напълно автоматизирана транспортна услуга на токийския градски транспорт, свързваща Шимбаши и Тойосу, през изкуствения остров Одайба в Токио. Линията е кръстена на черноглавата чайка (Yurikamome на японски), която е символ на столицата. Юрикамоме е първата безпилотна, напълно автоматизирана система в Токио, контролирана изцяло от компютри, без машинисти. Линията обаче не е първата такава в Япония, тъй като подобна система за първи път е открита в Кобе през 1981 г.

Освен, че е необичайно, интересно и вълнуващо, пътуването с това влакче предлага и страхотни градски пейзажи. Движи се покрай канали, залив и пристанище, минава и по мост. Влакчетата се плъзгат почти безшумно под или покрай високи сгради, създавайки усещането за космическо преживяване във футуристичен космически град. Една от основните причини, да пътувате до Токио е именно футуристичната визия и фунциониране на този огромен град, които са може би най-добире видими именно от прозорците на влакчето Юрикамоме.

Всичко, което е необходимо да знаете за това влакче – билети, маршрут, разписание и така нататък може да откриете на официалния уебсайт – https://www.yurikamome.co.jp/en/

Пътуване с това вакче е включена в нашата класическа програма за Япония.

Цялата фото галерия може да видите тук. 

Фото Слайдшоу със снимки от галерията

[elementor-template id="25281"]