Често Задавани Въпроси

Често Задавани Въпроси

Имате ли условия за записване за пътуване?

Да имаме! :)

  • Прочетете внимателно програмата на пътуването.
  • Ако имате въпроси или нещо не е ясно, моля ползвайте всички канали за комуникация, за да се информирате.
  • Помислете дали физически и психически бихте могли да издържите. Ако не може да прецените, моля дискутирайте това с нас.
  • Желателно е да се запознаете, поне в основни линии, с района или местата, през които ще пътуваме. Моля, не се записвайте, ако нямате никаква идея къде отивате!
  • Ако държите на 4 или 5 звездни хотели и имате нулева толерантност по отношение на нощувките, моля не се записвайте за пътуването. Целта на нашите пътешествия не са хотелите!
  • Моля преценете дали би било комфортно за вас да пътувате в малка група с други хора. От изключителна важност са толерантността, търпимостта и взаимното уважение между членовете на групата. Тези неща са МНОГО МНОГО важни за нас.
  • Уверете се, че това пътуване е подходящо за вас!

Каква е основната цел на Вашите пътешествия?

Ние пътуваме, за да наблюдаваме живота. Не съдим! Виждаме както неземна природна красота, пищни култури, стари традиции и добри хора, така и мизерия, нищета, грозни квартали, мръсни улици и понякога недобри хора. Пътуваме, за да усетим ВСИЧКО, което животът е сътворил. Ние НЕ практикуваме луксозен и масов туризъм.

Какво мислите са масовия туризъм?

Смятам, че масовият туризъм трябва да стане по-малко масов. Да се лети до Тайланд или Малдивите например, само за да се лежи в шезлонг пред басейн на 5 звезден хотел и тъпчене на корем защото е “all inclusive” е меко казано безумно! Намаляването на масовия “all inclusive” туризъм ще намали търсенето на “бетонните” почивки, което вероятно ще намали безобразното застрояване и пренаселване на прекрасни кътчета на планетата. Това е в полза на природата. За сметка на масовия туризъм смятам, че хората ще започнат да пътуват по-отговорно, по начин щадящ околната среда и по начин подпомагащ местните общности. Точно такъв вид туризъм практикуваме ние.

В какви хотели отсядате?

Ние отсядяме предимно в малки хотелчета или къщи за гости, в повечето случаи 3 звезди с всички необходими удобства за пълноценна почивка. В страни като тези от западна Африка или Пакистан например отсядаме в добри хотели с европейски стандарти. Хотелите НЕ са цел на нашите пътувания. Те са места за почивка в безопасна обстановка.

Какъв транспорт ползвате по местата, където пътувате?

В повечето случаи ползваме местен транспорт - коли/бусове само за нашата група. Избягваме публичен транспорт по места. Например очевидно ще се въздържим да пътуваме с обществен влак или автобус в Индия или Пакистан да речем :).

Как става записването и необходимо ли е заплащане на депозит при записване за пътуването?

За да се запишете са необходими имената, телефон, копие на червения паспорт и ел. поща. Ако към пътуването има голям интерес, изискваме депозит от 200 лева за запазване на място. Ако се откажете от пътуването повече от месец преди датата, се възстановява цялата сума. Ако се откажете в периода между месец и седмица преди датата на пътуването се възстановяват 100 лева. Ако се откажете по-малко от седмица преди пътуването, не се възстановяват средства от платения депозит за място. Ако пътуването не се състои, не по ваша вина, целият депозит се връща, разбира се!

Депозитът се заплаща по банков път на фирмената банкова сметка:

Получател: Фирма “Хиляда пътешествия” ЕООДIBAN: BG48RZBB91551005656117BIC: RZBBBGSFРайфайзен Банк

Основание за плащане: Депозит за "дестинацията или програмата".

За депозита ще получите документ за платени средства.

Как става заплащане на пътуването?

След като групата се сформира и пътуването окончателно се потвърди, се заплаща 50 % от стойността на програмата + сумата за самолетните билети, ако има полети в програмата. Платеният депозит за място се приспада разбира се. Около 2 или 3 седмици преди самото пътуване се заплащат останалите 50 % от програмата. Ако пътуването се провежда в рамките на месец от записването, се заплаща цялата сума наведнъж.

Заплащането става по банков път на фирмената банкова сметка:

Получател: Фирма “Хиляда пътешествия” ЕООДIBAN: BG48RZBB91551005656117BIC: RZBBBGSFРайфайзен Банк

Основание за плащане: Първа или последна вноска за "име на дестинацията или програмата".

image

Какви документи и допълнителна информация ще получим при записване за ваше пътуване?

След като групата се сформира и пътуването се потвърди, всички получават пълен пакет документи:  “Договор за организирано пътуване”, застраховка “Помощ при пътуване”, фактура, електронни самолетни билети, където има пътуване със самолет и други документи, специфични за конкретното пътуване.

Допълнително ще бъде предоставена подробна информация за епидемиологичната обстановка в страната, където ще се пътува, рестрикции и всички други детайли, които ще са необходими за осъществяването на пътуването.

Какво се случва при отмяна на пътуването?

В случай на отмяна на пътуването след сключен вече договор, платен депозит за записване, платени една или всички вноски за пътуването, фирмата връща всички средства, които все още не са били преведени към доставчици на туристически услуги като настаняване, транспорт и други. В почти 100 % от случаите доставчиците връщат неизползваните суми в пълен или почти пълен размер, което означава, че и ние можем да изплатим остатъка от депозита в пълен размер обратно на участниците.

Връщането на суми за самолетни билети става от авиокомпаниите и следва техните правила. Ние работим с наши доверени партньори за закупуване на самолетните билети, които се грижат интересите на нашите пътешественици да бъдат винаги приоритет. Ние се грижим за възстановяването на тези суми, следейки и информирайки редовно за процедурите на авиокомпаниите.

Депозитът за запазване на място се връща 100%.

Горните детайли са описани в “Договор за организирано пътуване”.

Фирмата има сключена застраховка “Отговорност на туроператора”. Без тази застраховка фирмата така или иначе не може да оперира.

Флексибилни ли сте?

Опитваме се да бъдем максимално флексибилни т.е да променяме маршрути, дати и други компоненти на пътуването, така че да бъдат максимално удобни за участниците в пътуването. Ние сме флексибилни и на място, ако се открие възможност да видим нещо повече.

Какви грижи и мерки вземате за опазване на здравето на хората по време на пътуването?

Безопасността и здравето на хората винаги е било приоритет и това няма да се промени! Поради естеството на нашите дестинации, ние винаги сме спазвали основни хигиенни правила, като например редовното ползване на дезифенктант за ръце и други подобни. Водач на по-сложните пътувания е Павел Господинов т.е аз :) Аз съм собственик на фирмата и съм завършил медицина. Аз винаги пътувам с пълна чанта лекарства и средства за първа помощ.

image

Какво ще кажете за риска при организацията и провеждането на пътуванията?

Ние винаги сме взимали всички предвидими мерки за безопасно пътуване. Оценяваме риска обективно, доколкото е възможно и предприемаме пътувания съобразявайки се с него. В същото време не толерираме крайностите и параноята. Поемането на някакъв риск е част от тези пътувания. Поради тази причина тези пътувания не са масови. Те са само за хора-пътешественици в истинския и буквален смисъл на тази дума.

image
icon
Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или звъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram
icon
Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории. След като се абонирате, ще получите линк, от където може да си свалите безплатно сборника с резюмета на програми на Хиляда Пътешествия (105 на брой / 188 страници). Всички минали бюлетини.
icon
Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!

Моля, не копирайте текст или снимки без разрешение! Благодарим!