ДЖИП САФАРИ ПРЕЗ ЧЕРВЕНАТА ПЛАНИНА В НАЦИОНАЛНИЯ ПАРК ТАСИЛИ Н'АДЖЕР В ЮЖЕН АЛЖИР

ДЖИП САФАРИ ПРЕЗ ЧЕРВЕНАТА ПЛАНИНА В НАЦИОНАЛНИЯ ПАРК ТАСИЛИ Н'АДЖЕР В ЮЖЕН АЛЖИР

Кратко описание

Разположен в югоизточния ъгъл на Алжир, националният парк Тасили н'Аджер (ЮНЕСКО) обхваща една от най-красивите части на пустинята Сахара, разположен на територия малко по-голяма от Ирландия. Маршрутът на джип сафарито преминава през Червената Планина (Tadrart Rouge), наречена така заради уникалния си тухленочервен пясък. Районът е известен със зрелищните червено-оранжеви пясъчни полета и огромни дюни, контрастиращи с назъбените тъмночервени скални образувания. Ще пътуваме през масивни скални лабиринти, пещери, огромни дюни и сухи долини (уади). В района има над 300 естествени арки и множество причудливи скални форми, най-интересните от които са включени в нашия маршрут (виж програмата). Акцент на пътешествието ще бъдат праисторическите скални рисунки (над 15,000), които превръщат района в най-големия открит музей на света.

Това пътешествие не включва пешеходни преходи. Транспортът е само с джипове, а нощувките са в хотел в Джанет (2 нощувки) и диво къмпингуване (5 нощувки) в района на Червената Планина (Tadrart Rouge).

Ще летим до/от Джанет, един от главните градове в южен Алжир, от/до столицата на Алжир. В столицата ще имаме малко време, но ще успеем да разгледаме основно стария град (казбата), ще стигнем до град Черчел и археологическия парк Типаса (Tipasa) (ЮНЕСКО).

Всички снимки са от наше пътуване в националният парк Тасили н'Аджер в южен Алжир, столицата и Типаса.

Основна информация

Категория: Група с определени дати;

Дати: 2-11 ноември

Група: 7 участника;

Обща цена на програмата в Алжир с включени самолетни билети: 1,740 евро/човек (3,410 лева при курс 1,96 лв за евро). Ако настъпи промяна в цената на международните или вътрешните самолетни билети, ще се промени и общата цена.

Цена на програмата в Алжир: 1,390 евро на човек (група от 7 човека с български водач); При по-малко хора в групата, цената ще се увеличи.

Продължителност: 8 нощувки/10 дни;

Цената включва: 

Самолетни билети: самолетни билети София - Алжир - София (1) (виж цената с включени международни самолетни билети); вътрешните полети Алжир-Джанет-Алжир;

Транспорт: трансфери от/до летищата в Алжир и Джанет; трансфери с 4х4 джипове в Тасили;

Водачи: български водач; местни водачи/шофьори/готвачи;

Нощувки: 1 нощувка в хотел 3 звезди в столицата Алжир; 2 нощувки в хотел в Джанет; 5 нощувки диво къмпингуване (биваци само за нас); необходимото оборудване за диво къмпингуване;

Храна: всички хранения по време на джип сафарито; закуски в хотелите;

Входни такси: входни билети за национален парк Тасили н'Аджер; входни билети за музеите в Алжир;

Документи: покана за визата; издаването на визата в посолството на Алжир в София (2);

Цената не включва: обядите и вечерите неупоменати в програмата; входни билети за музеи; виза за Алжир (2); застраховка "Помощ при пътуване" (тази застраховка Е задължителна, изчислява се индивидуално, тъй като зависи от ЕГН); допълнителни застраховки като например “Отмяна на пътуването” (тази застраховка НЕ е задължителна, изчислява се индивидуално според ЕГН); разходи от личен характер.

Екипировка: Удобни маратонки/трекинг обувки; спален чувал; леки дрехи за през деня; яке за нощите; челник/фенер. Ще бъде предоставена допълнително информация след сформиране на групата.

(1) Полети

Отиване:

София 14.05 - Франкфурт 15.30; Франкфурт 21.55 - Алжир 23.25;

Връщане

Алжир 12.25 - Франкфурт 16.00; Франкфурт 19.30 - София 22.40;

Цена: 350 евро/човек. В момента на резервацията може да има промяна в цената и/или полетното разписание.

Условия за влизане в Алжир по отношение на Ковид: Към момента няма рестрикции за влизане в страната по отношение на Ковид.

(2) Визата струва 45 долара и се издава от Алжирското посолство в София. Ние уреждаме документите и визата. След сформиране на групата, цената ще бъде потвърдена.

image

Програма

Ден 1 Пристигане в столицата на Алжир - Алжир

Днес следобед летим от София към Алжир. Пристигаме късно вечерта (виж полетното разписание). Следва трансфер към хотела и нощувка.

Ден 2 Столицата Алжир (казбата), град Черчел Археологическия парк Типаса (Tipasa) (ЮНЕСКО)

Днес започваме деня с разходка из казбата (старата част на столицата Алжир). С бус само за нашата група продължаваме към град Черчел (на около 80 км от столицата). Ще се разходим из града. По желание може да посетим интересния археологически музей, където се съхраняват едни от най-добрите римски и гръцки антики на африканския континент. Ще посетим също Кралския Мавзолей на Мавритания. Продължаваме към Археологическия парк Типаса (ЮНЕСКО).

image

Най-късно в 21.00 трябва да сме на летището в Алжир за нощен полет към Джанет (на около 2300 км южно от столицата).

Ден 3 Пристигане в Джанет Рано сутринта (02.40) пристигаме на летището в Джанет. Следва трансфер към хотела и почивка до към 10 сутринта. След това се качваме на джиповете и се отправяме към дюните Моул Нага. Нощувка диво къмпингуване сред дюните.

Ден 4 Начало на джип сафарито навътре в района на Червената Планина (Tadrart Rouge)

Продължаваме по маршрута към дюните на Техе Тахус и каменните арки. Ще навлезем в каньона Куид Ин Джарен, където ще видим известните скални рисунки, свидетелстващи за значително по-влажния климат в миналото. Днес ще стигнем до скалната арка Тин Тихак, където ще имаме диво къмпингуване.

image

Ден 5 Джип сафари (ден 2)

Днес продължаваме към района Гуелта Бухедианла , където отново ще се любуваме на древните рисунките. Тук ще видим и известната "Скала на таралежа". От мястото се разкриват разкошни панорами към дюните Тин Мерзуга, където ще бъдем по залез слънце. Тук ще бъде и лагера ни за тази нощ.

image

Ден 6 Джип сафари (ден 3) Днес се отправяме към района Имеснуга и пещерите, с които мястото е известно. Продължаваме през каньона Куид Ин Джарен, като ще спираме често на места със скални рисунки. Вечерта ще стигнем до района Тин Тебурак където ще бъде поредният ни лагер диво къмпингуване.

image

Ден 7 Джип сафари (ден 4) Продължаваме по бреговете на сухата долина Уади Инджерен, като отново ще спираме често, за да разгледаме древните рисунки и гравюри, които в този район са особено добре запазени. Вечерта ще стигнем до дюните Аджалати, където ще останем за нощувка диво къмпингуване.

image

Ден 8 Джип сафари (ден 5) Днес напускаме района Тадрарт и се отправяме към дюните Ерг Адмер. Вечерта се прибираме в Джанет, където имаме нощувка в хотел.

Ден 9 Град Джанет Днес денят е посветен на град Джанет с неговата стара част и пазари. Днес ще си почиваме повече. Вечерта имаме трансфер към летището за ранния полет към столицата Алжир на другия ден.

Ден 10 Ранен полет към столицата Джанет; Обратни полети към София

Днес имаме много ранен полет към столицата Алжир, където пристигаме рано сутринта. Ще имаме около 3-4 часа за пазар в града, като най-късно в 10.00 трябва да сме обратно на летището в Алжир за обратния полет към Франкфурт в 12.30. Пристигаме в София същия ден 22.40.

image

Географска справка

Тасили или Тасили н'Аджер е пустинно плато във вътрешността на пустинята Сахара, в югоизточната част на Алжир. Има дължина около 500 км в направление северозапад-югоизток и ширина около 100 км. Най-високата точка е връх Адрар Афао с надморска височина 2,158 м. Разположено е североизточно от планинския масив Ахагар, от който го отделя дълбоката суха долина Тафасасет. Изградено е главно от пясъчници с лавова покривка и древни вулкански конуси. Склоновете му са разчленени от сухи долини (уади). Интензивната ерозия е образувала около 300 естествени арки и множество причудливи скални форми. Растителността в планината е по-богата, отколкото в околната пустиня и включва застрашените ендемични видове сахарски кипарис и сахарска мирта.

image

По-голямата част от планината е включена в Националния парк „Тасили н'Ажер“, който е биосферен резерват и обект на световното наследство на ЮНЕСКО.

Паркът е известен и с праисторическите скални рисунки и други археологически обекти от новокаменната епоха, когато местният климат е бил значително по-влажен. Рисунките изобразяват стада говеда, едри диви животни, включително крокодили, както и човешки дейности като лов и танци.

image

Tadrart Rouge (което означава „Червената планина“) или Южен Тадрарт или Алжирски Тадрарт или Меридионален Тадрарт е планинска верига в югоизточен Алжир, част от Алжирската пустиня.

Tadrart Rouge (Червената планина) е приблизително 15–30 км широка и 150 км дълга и представлява продължение на либийската планина Tadrart Acacus, до границата с Нигер. Максималната надморска височина е 1,340 м. Ерозията е образувала голям брой естествени арки. Районът е добре известен със зрелищните червено-оранжеви пясъчни полета, контрастиращи с назъбените тъмночервени скални образувания на веригата

image
Книгите на Тахир Шах ще ви подготвят по невероятно забавен начин да усетите и разберете много по-добре Мароко и Индия. Със сигурност ще си „вземете“ много повече от пътуването си в Мароко, ако сте прочели „Къщата на халифа“ и „В хиляда и една нощи“, а в Индия – „Чиракът на магьосника“. Специално за пътуващите с Хиляда Пътешествия, ИК „Барака“, подаряваме 15% отстъпка от цената на книгите. Въведете код: 
Книгите на Тахир Шах ще ви подготвят по невероятно забавен начин да усетите и разберете много по-добре Мароко и Индия. Със сигурност ще си „вземете“ много повече от пътуването си в Мароко, ако сте прочели „Къщата на халифа“ и „В хиляда и една нощи“, а в Индия – „Чиракът на магьосника“. Специално за пътуващите с Хиляда Пътешествия, ИК „Барака“, подаряваме 15% отстъпка от цената на книгите. Въведете код:  TV15   при приключване на поръчката, за да се възползвате от отстъпката. Може да купите книгите директно от нашата ИК „Барака“.

Записване

Записване за група с определени дати

Ако желаете да получавате информация за това пътуване, моля изпратете Вашите имена и заявка за интерeс на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали

Ако сте решили твърдо да се присъедините към групата, пак ни пишете, за да се информирате за свободни места и други детайли за пътуването. Пълна информация и често задавани въпроси.

Записване за група с български водач, без определени дати

Ако желаете да пътувате с малка група с български водач, моля изпратете запитване на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 6 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Пълна информация и често задавани въпроси за нашите пътувания без предварително определени дати.

Поискайте повече информация за тази програма

icon
Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или звъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram
icon
Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории. След като се абонирате, ще получите линк, от където може да си свалите безплатно сборника с резюмета на програми на Хиляда Пътешествия (105 на брой / 188 страници). Всички минали бюлетини.
icon
Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!

Моля, не копирайте текст или снимки без разрешение! Благодарим!

Hide in super