ПЪТЕШЕСТВИЕ ПРЕЗ НАЦИОНАЛНИЯ ПАРК  ТАСИЛИ В ЮЖЕН АЛЖИР

ПЪТЕШЕСТВИЕ ПРЕЗ НАЦИОНАЛНИЯ ПАРК ТАСИЛИ В ЮЖЕН АЛЖИР

Кратко описание

Акцент на това пътуване са пешеходните преходи с диво къмпингуване в Националния Парк Тасили н'Аджер и по-точно в района Сефар в пустинята Сахара в Алжир. Пътуваме там заради едни от най-драматичните пустинни пейзажи в света и близо 1,500 те скални рисунки и надписи от праисторическо време, което превръща района в огромен музей на открито (ЮНЕСКО). Пристигаме в град Алжир, столицата на Алжир, където ще имаме време да разгледаме старата част на града (казбата), а също да се насладим на останките от колониалното минало. Ще летим до град Джанет в югоизточен Алжир, от където ще започнат пешеходните преходи през сахарското плато и Национален Парк Тасили н'Аджер (ЮНЕСКО), едно от най-живописните и исторически значими места на планетата. Преходите ще са по 5 или 6 часа дневно и ще са леки и приятни. Не се изисква специална физическа подготовка. Нощувките - диво къмпингуване. Храната се готви на място всяка сутрин обед и вечеря. За всичко се грижат местните ни водачи туареги. Ние само ходим с една лека раница.

Важен момент от това пътуване ще бъде общуването с туарегите, които ще бъдат наши водачи. За краткото време, в което ще бъдем заедно, ще опитаме да опознаем тяхната култура, кухня, обичаи и бит.

Летим обратно за Алжир и след това за София.

Основна информация

Категория: Група с определени дати;

Дати: 12 април - 21 април 2023; 18-27 октомври 2023;

Група: 8 участника;

Обща цена на програмата в Алжир и самолетни билети: 1,910 евро/човек (3,744 лева при курс 1,96 лв за евро). Ако настъпи промяна в цената на международните и вътрешните самолетни билети, ще се промени и общата цена.

Цена на програмата в Алжир: 1,560 евро на човек (група от 8 човека с български водач); При по-малко хора в групата, цената ще се увеличи.

Продължителност: 9 нощувки/10 дни;

Цената включва: самолетни билети София - Алжир - София (1); български водач; местен водач/шофьор/готвачи; трансфери от/до летището в Джанет; 1 нощувка в хотел 3 звезди в Алжир; 2 нощувки в хотелче в Джанет; 6 нощувки диво къмпингуване (биваци/къмпинги) само за нас; 2 вътрешни полета; входни билети за национален парк Тасили н'Аджер; трансфери с 4х4 джипове в Сахара; магарета (за багажа); необходимото оборудване за диво къмпингуване; всички хранения по време на трекинга; закуски в хотелите; покана за визата;

Цената не включва: обядите и вечерите неупоменати в програмата; входни билети за музеи; виза за Алжир (2); трансферите от/до летището в столицата Алжир (на място ще платим таксита или друг транспорт); застраховка "Помощ при пътуване" (тази застраховка Е задължителна, изчислява се индивидуално, тъй като зависи от ЕГН); допълнителни застраховки като например “Отмяна на пътуването” (тази застраховка НЕ е задължителна, изчислява се индивидуално според ЕГН);; разходи от личен характер.

Екипировка: Удобни маратонки/трекинг обувки; спален чувал; леки дрехи за през деня; яке за нощите; челник/фенер. Ще бъде предоставена допълнително информация след сформиране на групата.

(1) Полети

Отиване: София 14.05 - Франкфурт 15.25; Франкфурт 22.10 - Алжир 23.45;

Връщане: Алжир 02.20 - Франкфурт 05.55; Франкфурт 08.05 - София 11.15;

Цена: 350 евро/човек. В момента на резервацията може да има промяна в цената и/или полетното разписание.

Условия за влизане в Алжир по отношение на Ковид: Към момента няма рестрикции за влизане в страната по отнощение на Ковид.

(2) Визата струва 45 долара и се издава от Алжирското посолство в София. Ние уреждаме документите и визата. След сформиране на групата, цената ще бъде потвърдена.

Плащане:

Обща цена на програмата в Алжир и самолетни билети: 1,910 евро/човек (3,744 лева при курс 1,96 лв за евро).

1/ Плащане при резервация - половината от общата сума - 1,872 лева; 2/ Плащане на останалата половина - 1,872 лева) (около 15 март 2023);

Банкова сметка:

Получател: Фирма “Хиляда пътешествия” ЕООД IBAN: BG48RZBB91551005656117 BIC: RZBBBGSF KBC Банк (бившата Райфайзен)

image

Програма

Ден 1 Днес летим към Алжир, столицата на Алжир

Днес летим към град Алжир, столицата на Алжир, където пристигаме вечерта. Трансфер до хотела и нощувка.

Ден 2 Полет до Джанет (югоизточен Алжир)

В зависимост от полетното разписание на вътрешния полет, ще бъде предложена програма в града. Ще имаме трансфер до летището и полет до града-оазис Джанет в югоизточната част на Алжир.

image

Ден 3, 4, 5, 6 и 7 Пешеходни преходи в Нацинален парк Тасили и Сефар

Първият ден от следващите няколко дни се срещаме с нашите водачи и магарета (които носят багажите и оборудването). Отправяме се навътре в Националния парк Тасили н’Аджер и по-конкретно към района Сефар, където ще имаме пешеходни преходи и ще нощуваме на палатки (диво къмпингуване). Дневните преходи ще бъдат между 5 или 6 часа, като могат да бъдат по-дълги или по-кратки в зависимост от темпото на групата. Храната се готви на място всяка сутрин обед и вечеря. За всичко се грижат местните ни водачи туареги. Ние само ходим с една лека раница.

Тасили н'Аджер (Tassili n’Ajjer) е обширно плато в югоизточен Алжир с площ от 72 000 кв. км. Най-важното за това място са стотиците древни праисторически надписи и рисунки от преди 10 000 г. пр., т.е. от ранния неолит до края на последния ледников период, през който Сахара е била обитаема савана. За първи път са били описани през 1910 година (някои споменават годината 1933). Към днешна дата са идентифицирани 15 000 скални рисунки и надписи, представящи магично-религиозни практики или сцени с животни, сцени изобразяващи ежедневието и обществения живот в онези древни времена. Скалното изкуство на Тасили н'Аджер е добре запазено свидетелство за взаимоотношенията между хората и околната среда. Те дават представа за климатичните промени, миграциите в дивата природа и еволюцията на човечеството в Сахара. Рисунките изобразяват зависими от водата видове като хипопотами и други животни, изчезнали от региона преди хиляди години. Комбинацията от геоложки, екологични и културни елементи прави мястото едно от най-интересните за посещния места на планетата.

image

Ще ходим сред така наречените „скални гори“ от ерозирани пясъчници, едни от “най-лунните” на нашата планета. Корозивните ефекти на водата и вятъра са допринесли за формирането на особената морфология. Геоложката структура на района включва утаечни пясъчници с голяма палеогеографска и палеоекологична стойност.

Ще ходим бавно из каньоните, сканите образувания, пясъчните дюни, пещерите, старите корита на реки и оазисите.

Важен момент от това пътуване ще бъде общуването с туарегите, които ще бъдат наши водачи. За краткото време, в което ще бъдем заедно, ще опитаме да опознаем тяхната култура, кухня, обичаи и бит.

image

Ден 8 Джанет

В този ден имаме още малко ходене, след което се връщаме в Джанет с джипове. Нощувка в Джанет.

Ден 9 Полет към Алжир

Днес летим обратно за Алжир. В завсимост от полетното разписание ще предложим програма за града.

Ден 10 Полети към София

image

Записване

Записване за група с определени дати

Ако желаете да получавате информация за това пътуване, моля изпратете Вашите имена и заявка за интерeс на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали

Ако сте решили твърдо да се присъедините към групата, пак ни пишете, за да се информирате за свободни места и други детайли за пътуването. Пълна информация и често задавани въпроси.

Записване за група с български водач, без определени дати

Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 4 или 5 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Поискайте повече информация за тази програма

icon
Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или звъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram
icon
Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории. Всички минали бюлетини.
icon
Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!