ПЪТЕШЕСТВИЕ ПРЕЗ НАЦИОНАЛНИЯ ПАРК  ТАСИЛИ В ЮЖЕН АЛЖИР

ПЪТЕШЕСТВИЕ ПРЕЗ НАЦИОНАЛНИЯ ПАРК ТАСИЛИ В ЮЖЕН АЛЖИР

Кратко описание

Акцент на това пътуване са пешеходните преходи с диво къмпингуване в Националния Парк Тасили н'Аджер и по-точно в района Сефар в пустинята Сахара в Алжир. Пътуваме там заради едни от най-драматичните пустинни пейзажи в света и близо 1,500 те скални рисунки и надписи от праисторическо време, което превръща района в огромен музей на открито (ЮНЕСКО). Пристигаме в град Алжир, столицата на Алжир, където ще имаме време да разгледаме старата част на града (казбата), а също да се насладим на останките от колониалното минало. Ще летим до град Джанет в югоизточен Алжир, от където ще започнат пешеходните преходи през сахарското плато и Национален Парк Тасили н'Аджер (ЮНЕСКО), едно от най-живописните и исторически значими места на планетата. Преходите ще са по 5 или 6 часа дневно и ще са леки и приятни. Не се изисква специална физическа подготовка. Нощувките - диво къмпингуване. Храната се готви на място всяка сутрин обед и вечеря. За всичко се грижат местните ни водачи туареги. Ние само ходим с една лека раница.

Важен момент от това пътуване ще бъде общуването с туарегите, които ще бъдат наши водачи. За краткото време, в което ще бъдем заедно, ще опитаме да опознаем тяхната култура, кухня, обичаи и бит.

Летим обратно за Алжир и след това за София.

Основна информация

Категория: Група с определени дати;

Дати: 9 април - 18 април 2023;

Група: 8 участника;

Обща цена на програмата в Алжир и самолетни билети: 1,910 евро/човек (3,744 лева при курс 1,96 лв за евро). Ако настъпи промяна в цената на международните и вътрешните самолетни билети, ще се промени и общата цена.

Цена на програмата в Алжир: 1,560 евро на човек (група от 8 човека с български водач); При по-малко хора в групата, цената ще се увеличи.

Продължителност: 9 нощувки/10 дни;

Цената включва: самолетни билети София - Алжир - София (1); български водач; местен водач/шофьор/готвачи; трансфери от/до летището в Джанет; 2 нощувки в хотел 3 звезди в Алжир (двама човека в стая с бани и тоалетни); 2 нощувки в хотелче в Джанет (двама човека в стая с бани и тоалетни); 5 нощувки диво къмпингуване (биваци/къмпинги) само за нас; 2 вътрешни полета; входни билети за национален парк Тасили н'Аджер; трансфери с 4х4 джипове в Сахара; магарета (за багажа); необходимото оборудване за диво къмпингуване; всички хранения по време на трекинга; закуски в хотелите; покана за визата; застраховка "Помощ при пътуване" Класик на Алианц, включително при заболявания свързани с Ковид.

Цената не включва: обядите и вечерите неупоменати в програмата; входни билети за музеи; виза за Алжир (2); трансферите от/до летището в столицата Алжир (на място ще платим таксита или друг транспорт); допълнителни застраховки като “Отмяна на пътуването”; разходи от личен характер.

Екипировка: Удобни маратонки/трекинг обувки; спален чувал; леки дрехи за през деня; яке за нощите; челник/фенер. Ще бъде предоставена допълнително информация след сформиране на групата.

(1) Полети

Отиване: София 14.05 - Франкфурт 15.25; Франкфурт 22.10 - Алжир 23.45;

Връщане: Алжир 02.20 - Франкфурт 05.55; Франкфурт 08.05 - София 11.15;

Цена: 350 евро/човек. В момента на резервацията може да има промяна в цената и/или полетното разписание.

Условия за влизане в Алжир по отношение на Ковид: Към момента няма рестрикции за влизане в страната по отнощение на Ковид.

(2) Визата струва 45 долара и се издава от Алжирското посолство в София. Ние уреждаме документите и визата. След сформиране на групата, цената ще бъде потвърдена.

Плащане:

Обща цена на програмата в Алжир и самолетни билети: 1,910 евро/човек (3,744 лева при курс 1,96 лв за евро).

1/ Плащане при резервация - половината от общата сума - 1,872 лева; 2/ Плащане на останалата половина - 1,872 лева) (около 15 март 2023);

Банкова сметка:

Получател: Фирма “Хиляда пътешествия” ЕООД IBAN: BG48RZBB91551005656117 BIC: RZBBBGSF KBC Банк (бившата Райфайзен)

image

Програма

Ден 1 Днес летим към Алжир, столицата на Алжир

Днес летим към град Алжир, столицата на Алжир, където пристигаме вечерта. Трансфер до хотела и нощувка.

Ден 2 Полет до Джанет (югоизточен Алжир)

В зависимост от полетното разписание на вътрешния полет, ще бъде предложена програма в града. Ще имаме трансфер до летището и полет до града-оазис Джанет в югоизточната част на Алжир.

image

Ден 3, 4, 5, 6 и 7 Пешеходни преходи в Нацинален парк Тасили и Сефар

Първият ден от следващите няколко дни се срещаме с нашите водачи и магарета (които носят багажите и оборудването). Отправяме се навътре в Националния парк Тасили н’Аджер и по-конкретно към района Сефар, където ще имаме пешеходни преходи и ще нощуваме на палатки (диво къмпингуване). Дневните преходи ще бъдат между 5 или 6 часа, като могат да бъдат по-дълги или по-кратки в зависимост от темпото на групата. Храната се готви на място всяка сутрин обед и вечеря. За всичко се грижат местните ни водачи туареги. Ние само ходим с една лека раница.

Тасили н'Аджер (Tassili n’Ajjer) е обширно плато в югоизточен Алжир с площ от 72 000 кв. км. Най-важното за това място са стотиците древни праисторически надписи и рисунки от преди 10 000 г. пр., т.е. от ранния неолит до края на последния ледников период, през който Сахара е била обитаема савана. За първи път са били описани през 1910 година (някои споменават годината 1933). Към днешна дата са идентифицирани 15 000 скални рисунки и надписи, представящи магично-религиозни практики или сцени с животни, сцени изобразяващи ежедневието и обществения живот в онези древни времена. Скалното изкуство на Тасили н'Аджер е добре запазено свидетелство за взаимоотношенията между хората и околната среда. Те дават представа за климатичните промени, миграциите в дивата природа и еволюцията на човечеството в Сахара. Рисунките изобразяват зависими от водата видове като хипопотами и други животни, изчезнали от региона преди хиляди години. Комбинацията от геоложки, екологични и културни елементи прави мястото едно от най-интересните за посещния места на планетата.

image

Ще ходим сред така наречените „скални гори“ от ерозирани пясъчници, едни от “най-лунните” на нашата планета. Корозивните ефекти на водата и вятъра са допринесли за формирането на особената морфология. Геоложката структура на района включва утаечни пясъчници с голяма палеогеографска и палеоекологична стойност.

Ще ходим бавно из каньоните, сканите образувания, пясъчните дюни, пещерите, старите корита на реки и оазисите.

Важен момент от това пътуване ще бъде общуването с туарегите, които ще бъдат наши водачи. За краткото време, в което ще бъдем заедно, ще опитаме да опознаем тяхната култура, кухня, обичаи и бит.

image

Ден 8 Джанет

В този ден имаме още малко ходене, след което се връщаме в Джанет с джипове. Нощувка в Джанет.

Ден 9 Полет към Алжир

Днес летим обратно за Алжир. В завсимост от полетното разписание ще предложим програма за града.

Ден 10 Полети към София

image

Записване

Индивидуални и самостоятелни пътувания без български водач

Моля изпратете запитване за оферта/програма на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Ние изготвяме пакетна програма за Вашето пътуване, правим всички резервации, заплащаме за тях през нашите канали, както и осигуряваме човек за контакт и помощ по време на самото пътуване. Вие не се грижите за нищо, освен да пътувате! Подробна информация и често задавани въпроси за индивидуалните ни пътувания може да прочетете тук.

Записване за група с български водач, без определени дати

Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 4 или 5 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Поискайте повече информация за тази програма

☘︎ Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или зъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram

☘︎ Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории.

☘︎ Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!