ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО АЗОРИТЕ В СРЕДАТА НА АТЛАНТИКА С ПРЕСТОЙ В ЛИСАБОН

ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО АЗОРИТЕ В СРЕДАТА НА АТЛАНТИКА С ПРЕСТОЙ В ЛИСАБОН

Кратко описание

Нашата екскурзия из острова Сао Мигел, част от Азорските острови, ще започне от столицата Понта Делгада, където се намират повечето исторически забележителности. Зад добре запазените масивни стени на форта Сан Брас, се разкриват тесни улички, църкви, музеи, където ще се разходим, като не пропуснем и крайбрежната алея.

На остров Сао Мигел има 23 невероятно красиви езера, образувани в кратерите на спящите вулкани. Ние ще видим езерото Сете Сидадеш -  двойно езеро от два цвята: от едната страна е зелено, а от другата е ярко синьо, между тях има малък канал с мост; езерото Фого - едно от най-големите в Азорските острови, заобиколено от гъста, буйна и уникална местна растителност; езерото Фурнаш. Ще направим пешеходна разходка в националния парк Сете Сидадеш , едно от 7-те природни чудеса на Португалия. Ще стигнем до най-западната част на острова, където има прекрасни гледки. Пътувайки, ще спираме на специално изградени площадки, за да наблюдаваме лагуни, каньони, кратери на вулкани и прекрасни гледки към океана.

В един от дните ще достигнем до Нордесте – североизточната и най-старата част на острова. Обиколката ни ще започне по северното крайбрежие и ще завърши по южното, така че можем да видим различни пейзажи. Ще посетим и плантация за чай и ферма за ананаси, намиращи се на единственото място в Европа – остров Сао Мигел. В програмата сме включили и два дни за разглеждане на Лисабон.

Основна информация

Категория: Група с определени дати или индивидуални туристи, малки групи/семейства без български водач или с български водач по желание.

Примерни дати: 17-24 юни 2023;

Продължителност: 7 нощувки/8 дни;

Група: 5-7 човека; Това пътуване може да се организира за самостоятелни, индивидуални туристи без български водач. Моля пишете ни с подробности за желани дати, период на пътуване, категория хотели, които желаете и ние ще ви подговим индивидуална оферта.

Цена: 970 евро/човек (група от 7 човека);

Цената включва: български водач; транспорт в микробус навсякъде по маршрута; 7 нощувки в хубави хотели 3 звезди в стаи по двама с включена закуска ; трансферите от/до летището; застраховка “Помощ при пътуване” Баланс на Алианц с покритие за Ковид.

Цената не включва: самолетни билети (1); обяди и вечери; входни билети за забележителности и музеи, които не са част от програмата; допълнителни застраховки, например “Отмяна на пътуването”; разходи от личен характер;

(1) Самолетни билети/полети WizzAir и RyanAir

17.06.2022

София 16:55 – Лисабон 19:15; Лисабон 22.20 – Понта Делгада 22:40;

22.06.2022

Понта Делгада 17:40 – Лисабон 21:55;

24.06.2022

Лисабон 19:50 – София 01:40;

Цена: 380 евро/човек с 10 кг кабинен багаж. Ще предложим и вариант с включен чекиран багаж, както и варианти с редовни авиолинии. Цената на самолетния билет подлежи на препотвърждаване. Ние осигуряваме всички билети.

image

Програма

Ден 1: Пристигане в Понта Делгада – Азорските острови

Днес пристигаме в Понта Делгада вечерта. Следва трансфер от летището до центъра на града. Настаняване в хотела. Нощувка.

Ден 2: Забележителностите на Понта Делгада

В днешния ден ще обиколим столицата на остров Сао Мигел – Понта Делгада и ще разгледаме пеша основните забележителности. Църквата Свети Себастиан (Igreja São Sebastião). Свети Себастиан се смята за покровител на Понта Делгада и не е изненадващо, че църквата, издигната в негова чест, е главната в града. Вратата на Понта Делгада (Portas da Cidade) е един от най-емблематичните паметници на Понта Делгада и най-популярните места за снимки. Църквата Сан Жозе (Igreja de São José) е построена в типичен португалски стил: асиметрична бяла фасада с черен кант, украсена с мазилка и статуи. Главният музей на Азорските острови (Carlos Machado Museum). В близост до крайбрежната алея се намира  крепостта Форте де Сан Брас (Forte de São Brás), построена през 16 век с отбранителна цел. Срещу форта се намира една от основните забележителности на Понта Делгада, Convento e Capela de Nossa Senhora da Esperança. Groot do Carvao е най-дългият вулканичен пещерен тунел на острова. Всички предложени обекти са на пешеходно разстояние. Нощувка в Понта Делгада.

image

Ден 3: Сете Цитадес (Sete Cidades), едно от 7-те природни чудеса на Португалия.

Започваме деня си с посещение на Азорските ананасови плантации във Фая де Байхо, в които азорският ананас се култивира повече от 150 години. Ще се запознаем с местните органични специални техники за отглеждане на ананаси.

Продължаваме пътуването си към националния парк Сете Сидадеш. Намира се в северозападната част на острова и се състои от синьо и зелено езеро, които са живописно разположени в средата на калдера. Има много панорамни площадки за наблюдение, на които ще спираме. Ще спрем и на най-доброто място за панорамна гледка към острова – Пико до карвайо. Ще видим и Лагоа до Канарио – малка лагуна, заобиколена от горски парк. На това място има наблюдателна площадка с прекрасна гледка към Gruta do Inferno (Пещерата на Ада) – живописен каньон. Ще спрем и в малкото селище Сете Сидадеш. В самия парк можем да направим и пешеходна разходка – основно нещо, което туристите правят на този остров. Ще продължим след това към океана и най-западната част на острова, където има прекрасни гледки. След това продължаваме до Понта да Ферайра – е специално място, където има малък естествен плувен басейн, който се захранва от горещ извор.

Връщаме се обратно в Понта Делгада привечер.

Ден 4: Лагоа до Фого и Фурнас

Днес след закуска се отправяме към езерото Фого – най-девственото езеро, разположено в рухнал вулкан в централната част на острова. Отново ще спираме на спиращи дъха гледки към езерото и към острова. Продължаваме нашето пътуване и минаваме покрай Вила франка до Кампо, която е била главната столица на острова, преди бедствието от вулкана Фого. Ще спрем на красива църква разположена на хълм над града. Гледката от там е зашеметяваща. Продължавмае към малката крепост Кастело Бранко, намираща се на 700 м.н.в, от където се разкрива гледка към цялата калдера Фурнаш. Ще посетим и много интересно място в северната част на езерото – фумаролно поле. Това е място където може да се наблюдава вторична вулканична дейност. На това място местните жители готвят на пара известната яхния Фурнаш. Така че тук прекарваме известно време, за да видим как местните жители вадят съдовете си от почвата. Разбира се ще опитаме тази яхния в градчето Фурнаш. След обяда ще посетим парка Тера Ностра, считан за най-красивата ботанична градина на острова. Друг акцент от този парк са езерцата, пълни с вода от горещи извори. Връщаме се в Понта Делгада за нощувка в Понта Делгада.

Ден 5: Нордесте – североизточната и най-старата част на острова.

Днес започваме обиколката с буса по северното крайбрежие, минавайки покрай град Рибейра Гранде и спирайки на площадката Санта Ирия.

След него ще минем покрай две азорски чаени фабрики с плантации и ще се насладим на чаша черен/зелен чай. Ще се разходим из чаените плантации пеша. След това продължаваме по северното крайбрежие, като по пътя ще спираме на наблюдателни площадки. Районът се счита за най-цветното място в Европа, а бреговете са стръмни и високи, от където се откриват прекрасни гледки. Продължавате към Рибейра дос Калдерос. Това е природен парк, известен с красивите водопади, папратовите растения и водните мелници, които все още работят. След това ще продължим пътуването до селото Нордесте, главно селище на окръга с интересни архитектурни каменни сгради като например главната църква от XVI век и каменния мост със 7 арки от XIX век. До селото се намира Фарол да Понта до Арнел – първият фар на Азорските острови, който е построен през 1876 г. И е активен и до днес. Височината му е 15 м. До фара води стръмен път с дължина 500 м. Но накрая ни очакват красиви пейзажи. След това ще спрем на площадката Понта до Сосего, най-цветната гледка на острова.

Връщането ни ще бъде по южното крайбрежие, така че можем да видим различни пейзажи. Нощувка в Понта Делгада.

Ден 6: Свободен ден или екскурзия с корабче за наблюдение на китове.

Днес ще отделим още няколко часа да се разходим из столицата или ще направим екскурзия с корабче за наблюдаване на китове в открития окена (срещу допълнително заплащане).

По-късно вечерта отпътуваме за Лисабон. Трансфер и нощувка в Лисабон.

Ден 7: Лисабон

В днешния ден ще разглеждаме забележителностите на Лисабон.

Кулата Белен – архитектурен паметник от 16 век, включен в списъка на ЮНЕСКО. Дворецът Келуш,  построен през 17 век в стил рококо. Замъкът Свети Георги,  основан през 5 век от н.е. на мястото на римското укрепление. Дворецът Аджуда, неокласическа сграда от първата половина на 19 век, построена за Луис I и съпругата му.Дворецът Беленски, резиденция на португалския президент, разположен в района на Белен. Манастирът Жеронимуш, една от ключовите забележителности на Португалия, призната за обект на ЮНЕСКО. Лисабонската катедрала, датираща от ранното Средновековие.

Елевадорът ди Санта Хуста, градски лифт, построен е в началото на 20-ти век, за да помогне на пешеходците да се изкачат по достатъчно стръмен склон. Асансьорът е проектиран в изящен неоготически стил. Нощувка в Лисабон.

Ден 8: Свободно време в Лисабон. Трансфер до летището.

Отпътуване за София привечер.

image

Записване

Записване за група с определени дати

Ако желаете да получавате информация за това пътуване, моля изпратете Вашите имена и заявка за интерeс на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали

Ако сте решили твърдо да се присъедините към групата, пак ни пишете, за да се информирате за свободни места и други детайли за пътуването. Пълна информация и често задавани въпроси.

Индивидуални пътувания

Моля изпратете запитване за оферта/програма на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Ние изготвяме пакетна програма за Вашето пътуване, правим всички резервации, заплащаме за тях през нашите канали, както и осигуряваме човек за контакт и помощ по време на самото пътуване. Вие не се грижите за нищо, освен да пътувате! Подробна информация и често задавани въпроси за индивидуалните ни пътувания може да прочетете тук.

Записване за група с български водач, без определени дати

Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 4 или 5 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Поискайте повече информация за тази програма

icon
Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или звъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram
icon
Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории. След като се абонирате, ще получите линк, от където може да си свалите безплатно сборника с резюмета на програми на Хиляда Пътешествия (105 на брой / 188 страници). Всички минали бюлетини.
icon
Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!