ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО АЗОРИТЕ В СРЕДАТА НА АТЛАНТИКА С ПРЕСТОЙ В ЛИСАБОН

ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО АЗОРИТЕ В СРЕДАТА НА АТЛАНТИКА С ПРЕСТОЙ В ЛИСАБОН

Кратко описание

Нашата екскурзия из остров Сао Мигел, част от Азорските острови, ще започне от столицата Понта Делгада, където се намират повечето исторически забележителности.

На остров Сао Мигел има 23 красиви езера, образувани в кратерите на спящите вулкани. Ние ще видим Сете Сидадес -  езерото със син и зелен цвят; езерото Фого - едно от най-големите в Азорските острови и езерото Фурнаш. Ще направим пешеходна разходка в националния парк Сете Сидадес, едно от 7-те природни чудеса на Португалия. Ще обиколим западната част на острова, известна с прекрасните панорами към лагуни, каньони, кратери на вулкани и океана.

В един от дните ще достигнем до Нордесте – североизточната и най-старата част на острова. Ще пътуваме до това място по северното крайбрежие, но ще се върнем по южното. Ще посетим плантация за чай и ферма за ананаси. В програмата сме включили и два дни за разглеждане на Лисабон.

Бележка: Организираме самостоятелни пътувания до Азорските острови по нашата програма, по ваши маршрути или за почивки. Моля свържете се с нас за повече подробности.

Основна информация

Дати: 11-19 юни 2024; Ако сте група от поне 6-7 човека, може да организираме пътуването по всяко време; Възможно е и организирането на самостоятелни пътувания до острова (без български водач);

Цена с включени самолетни билети София- Лисабон-Лисабон (Austrian): 1,505 евро/човек (2,948 лв/човек); В момента на резервацията цената може да е различна, което ще се отрази и на общата цена;

Цена за програмата на Азорите без включени самолетни билети: 1,195 евро/човек (група от 7-8 човека);

Продължителност: 8 нощувки/9 дни;

Група: 7-8 човека;

Цената включва:

Самолетни билети: самолетни билети София - Лисабон - Лисабон - София (1) (виж цената с включен самолетен билет);

Водачи: български водач/шофьор;

Транспорт: транспорт на острова с включено гориво, такси и паркинги;

Нощувки: 5 нощувки в хотел 3* в стая за двама в Понта Делгада; 3 нощувки (1 на отиване и 2 на връщане) в стая за двама в Лисабон с включени закуски;

Цената не включва: обядите и вечерите; билетите за полетите Лисабон-Понта Делгада-Лисабон (RyanAir) (1); входни такси за забележителности; застраховка "Помощ при пътуване" (тази застраховка Е задължителна, изчислява се индивидуално, тъй като зависи от ЕГН); допълнителни застраховки като например “Отмяна на пътуването” (тази застраховка НЕ е задължителна, изчислява се индивидуално според ЕГН); градски транспорт в Лисабон; разходи от личен характер.

(1) Полети

Полетите София-Лисабон-София се изпълняват от редовна авиокомпания (Austrian) и цената на билета е включена в общата цена (виж цена с включени самолетни билети). Ние се грижим за закупуването на тези билети.

Полетите Лисабон-Понта Делгада-Лисабон се извършват от ниско-тарифната Райънеър (RyanAir). Поради спецификата на тази ниско-тарифна авиокомпания, ще бъде необходимо сами да си закупите тези самолетни билети от сайта на авиокомпания. Ако изпитвате затруднения, ние ще помогнем разбира се.

Отиване:

11.06.2024 София 16.05 - Виена 16.40 (Austrian); 11.06.2024 Виена 19.55 - Лисабон 22.35 (Austrian);

12.06.2024 Лисабон 09.40 - Понта Делгада 11.15 (RyanAir)

Връщане:

17.06.2024 Понта Делгада 20.00 - Лисабон 23.15 (RyanAir)

19.06.2024 Лисабон 08.35 - Франкфурт 12.40 (Lufthansa); 19.06.2024 Франкфурт 14.50 - София 18.00 (Lufthansa);

Цена на полетите София- Лисабон-София (Austrian): 310 евро/човек с включени един ръчен малък багаж и един чекиран багаж. Тази цена е включена в общата цена на пътуването (виж цена с включени самолетни билети).

Цена на полетите Лисабон-Понта Делгада-Лисабон (RyanAir): 150/евро/човек (към януари 2024). Тези билети ще бъде необходимо да си закупите самостоятелно от сайта на Райънеър.

В момента на резервациите и двете цени може да са различни. Възможно е също в момента на сформиране на групата да има по-удобни и/или изгодни полети, които ще предложим разбира се.

image

Програма

Ден 1 Пътуване към Лисабон (Португалия)

Днес летим към Лисабон. Ще пристигнем в града в късния следобед. С метрото ще стигнем до хотела за около 30 мин. Нощувка.

Ден 2 Лисабон - Понта Делгада (Азорските острови)

Днес пристигаме в Понта Делгада следобед. Следва трансфер от летището до центъра на града. Настаняване в хотела. Нощувка.

image

Ден 3 Забележителностите на Понта Делгада

В днешния ден ще обиколим столицата на остров Сао Мигел – град Понта Делгада и ще разгледаме пеша основните забележителности: Църквата “Свети Себастиан” на името на покровител на Понта Делгада; Вратата на Понта Делгада - емблематично място в града; Църквата Сан Жозе, построена в португалски стил и други;

По желание и ако остане време може да посетим още Националния музей на Азорските острови. В близост до крайбрежната алея се намира крепостта Форте де Сан Брас, построена през 16 век с отбранителна цел. Срещу форта се намира една от основните забележителности на Понта Делгада - женския манастир. В Сао Мигел се намира и най-дългият вулканичен пещерен тунел на острова. Всички обекти са на пешеходно разстояние. Нощувка в Понта Делгада.

Бележка: Задължително ще посетим поне 3 или 4 обекта в град Понта Делгада. В зависимост от интересите на групата можем да избираме тези обекти, както и да добавим други в зависимост от времето, което ще остане.

image

Ден 4 Сете Сидадес, едно от 7-те природни чудеса на Португалия.

Днес отиваме първо до Азорските ананасови плантации във Фая де Байхо. Продължаваме към националния парк Сете Сидадес в северозападната част на острова, където ще видим известното синьо и зелено езера, разположени в средата на калдера. Ще спрем и на най-доброто място с прекрасни панорамни гледки към острова – Пико до Карвайо. Ще видим Лагоа до Канарио – малка лагуна, заобиколена от горски парк. От тук се вижда живописния каньон “Пещерата на Ада”. Ще спрем и в малкото селище Сете Сидадес. В парка можем да направим пешеходна разходка. Ще продължим към океана и най-западната част на острова. Завършваме в Понта да Ферайра с малкия естествен плувен басейн, който се захранва от горещ извор. Връщаме се обратно в Понта Делгада привечер.

image

Ден 5 Лагоа до Фого и Фурнас

Днес се отправяме към езерото Фого разположено в стар вулкан в централната част на острова. Продължаваме нашето пътуване покрай Вила Франка до Кампо, която е била столица на острова, преди изригването на вулкана Фого. Ще спрем до красивата църква разположена на хълм над града. Продължаваме към малката крепост Кастело Бранко, намираща се на 700 м.н.в, от където се разкрива гледка към калдерата Фурнаш. Ще посетим така нареченото фумаролно поле, място от където може да се наблюдава вторична вулканична дейност. Тук местните жители готвят на пара известната яхния Фурнаш. Ще опитаме тази яхния в градчето Фурнаш. Следобед ще посетим парка Тера Ностра, считан за най-красивата ботанична градина на острова. Връщаме се в Понта Делгада за нощувка.

image

Ден 6 Нордесте – североизточната и най-стара част на острова.

Днес започваме обиколката с буса по северното крайбрежие. Ще минем покрай град Рибейра Гранде, ще спрем и на площадката Санта Ирия.

Ще минем покрай две чаени фабрики с плантации, където ще опитаме от местния чай. Продължаваме по северното крайбрежие, район който се счита за едно от най-цветните места в Европа. Продължаваме към Рибейра дос Калдерос - природен парк, известен с красивите водопади, папратовите растения и водните мелници, които все още работят. Следва селото Нордесте, забележително с интересни архитектурни каменни сгради - главната църква от XVI век и каменния мост със 7 арки от XIX век. До селото се намира Фарол да Понта до Арнел – първия фар на Азорските острови, построен през 1876 г., активен и до днес. Нощувка в Понта Делгада.

image

Ден 7 Свободен ден или екскурзия с корабче за наблюдение на китове.

Днес ще отделим още няколко часа, за да се разходим из столицата или ще направим екскурзия с корабче за наблюдаване на китове в открития океан (срещу допълнително заплащане).

По-късно вечерта отпътуваме за Лисабон. Трансфер и нощувка в Лисабон.

Ден 8 Лисабон

Днешният ден е посветен изцяло на Лисабон. Ще се разходим до някои от главните забележителности в центъра: Кулата Белен – архитектурен паметник от 16 век, включен в списъка на ЮНЕСКО. Дворецът Келуш, построен през 17 век в стил рококо. Замъкът Свети Георги, основан през 5 век.

Ако остане време днес ще посетим още Двореца Аджуда, Двореца Беленски, Манастира Жеронимуш (ЮНЕСКО), Лисабонската катедрала, датираща от ранното Средновековие, Елевадорът ди Санта Хуста - градски лифт построен в началото на 20-ти век.

Бележка: Задължително ще посетим поне 3 или 4 обекта в Лисабон. В зависимост от интересите на групата можем да избираме тези обекти, както и да добавим други в зависимост от времето, което ще остане.

Нощувка в Лисабон.

image

Ден 8: Полети към България.

Записване

Записване за група с определени дати

Ако желаете да получавате информация за това пътуване, моля изпратете Вашите имена и заявка за интерeс на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали

Ако сте решили твърдо да се присъедините към групата, пак ни пишете, за да се информирате за свободни места и други детайли за пътуването. Пълна информация и често задавани въпроси.

Индивидуални пътувания

Моля изпратете запитване за оферта/програма на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Ние изготвяме пакетна програма за Вашето пътуване, правим всички резервации, заплащаме за тях през нашите канали, както и осигуряваме човек за контакт и помощ по време на самото пътуване. Вие не се грижите за нищо, освен да пътувате! Подробна информация и често задавани въпроси за индивидуалните ни пътувания може да прочетете тук.

Записване за група с български водач, без определени дати

Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 6 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Поискайте повече информация за тази програма

icon
Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или звъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram
icon
Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории. След като се абонирате, ще получите линк, от където може да си свалите безплатно сборника с резюмета на програми на Хиляда Пътешествия (105 на брой / 188 страници). Всички минали бюлетини.
icon
Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!

Моля, не копирайте текст или снимки без разрешение! Благодарим!

Hide in super