ПОЧТИ ПЪЛНА ОБИКОЛКА НА ИЗТОЧНИТЕ КАНАРСКИ ОСТРОВИ - ГРАН КАНАРИЯ, ФУЕРТОВЕНТУРА И ЛАНЗАРОТЕ

ПОЧТИ ПЪЛНА ОБИКОЛКА НА ИЗТОЧНИТЕ КАНАРСКИ ОСТРОВИ - ГРАН КАНАРИЯ, ФУЕРТОВЕНТУРА И ЛАНЗАРОТЕ

Кратко описание

Това пътешествие представлява подробна обиколка на източните Канарски острови или още „Островите на блажените“ - Гран Канария, Фуертовентура и Ланзароте. Докато повечето посетители избират само една дестинация от архипелага, тази програма включва цялата източна група острови - Гран Канария, Фуертовентура и Ланзароте. Предвидили сме 9 нощувки на островите с ежедневни екскурзии с частен бус само за нашата група из островите. Включили сме посещения не само на известните туристически обекти, но и такива извън традиционните маршрути. Водач и местен организатор е българка, която прекарва значително време на островите. Тя ще ви помогне да усетите и видите Канарските острови по най-добрия възможен начин. Ще има достатъчно свободно време за почивка, плаж или други дейности. Включили сме и кратки пешеходни преходи.

Това пътуване може да се организира за самостоятелни туристи по всяко време на годината.

Основна информация

Категория: Група с определени дати /Група без определени дати /Самостоятелни пътувания

Дати: 1-10 октомври 2024; Ще имаме и есенни дати, които ще определим на по-късен етап. Ако сте група от най-малко 6-7 човека, може да организираме това пътуване за дати удобни за вас или се запишете в списък за бъдещи пътувания. За повече информация вижте съответните секции по-долу;

Група (за груповите пътувания с български водач): 7/8 участника;

Обща цена на програмата + самолетни билети: 1,795 евро/човек (3,518 лв при курс 1,96 лв за евро). Ако настъпи промяна в цената на самолетните билети, ще се промени и общата цена.

Цена на програмата без самолетните билети: 1,295 евро на човек (група от 7 човека);

Цената включва: 

Самолетни билети: София – Мадрид - Гран Канария; Гран Канария - Фуертовентура; Ланзароте - Мадрид- София (виж цена с включени самолетни билети);

Водачи: Български водач, който живее през повечето време на островите и ги познава добре; Транспорт: ще имаме специален малък бус само за нашата група; Ферибота Фиертавентура - Ланзароте; Нощувки: 9 нощувки в 3 звезден хотел или апартаменти в стаи по двама или разпределение по желание без включени закуски; Входни билети: включени са входни такси за местата, които посещаваме;

Цената не включва: закуските, обядите и вечери; входни билети за обекти/музеи, които не са включени в програмата; застраховка "Помощ при пътуване" (тази застраховка Е задължителна, изчислява се индивидуално, тъй като зависи от ЕГН); допълнителни застраховки като например “Отмяна на пътуването” (тази застраховка НЕ е задължителна, изчислява се индивидуално според ЕГН); разходи от личен характер.

(1) Полети за пролетното пътуване с група с България Еър и Иберия:

Отиване:

София 10.20 - Мадрид 12.55 (Iberia); Мадрид 15.35 - Гран Канария 17.35 (Iberia);

Връщане:

Ланзароте 07.00 - Мадрид 10.35 (Iberia); Мадрид 13.45 - София 18.10 (Iberia);

Цена: 500 евро/човек (20 кг чекиран багаж). В момента на резервацията цените може да са различни.

image

Програма

Ден 1 Пристигане на остров Гран Канария

Днес пристигаме на острова. Настаняване и нощувка в хотел в град Аугуимес

Градчето Агуимес е като голяма арт инсталация. Всяко кътче от очарователния стар град е сякаш изваяно от ръката на художник. Градският пейзаж е прекрасна комбинация от традиция и история. Очарователният лабиринт от улици, алеи, площади и проходи е изключително примамлив. По желание - пешеходна разходка до Баранко де лас Вакас - начало на каньона.

Ден 2 Екскурзия до най-високите точки на острова

Първа спирка е връхът Ниевес (1949 м), от където се вижда ясно рок Нубло (1813 м). От там продължаваме към селцата Техеда и Артенера - най-високите и красиви села на Гран Канария.

Техеда - Това е първата община на Канарските острови, която принадлежи към Асоциацията на най-красивите градове в Испания. Обяд.

Артенара е идеалното място да оцените археологическите обекти, които показват начина на живот на канарските аборигени (Археологическият комплекс Aкуса); Център за интерпретация на културния пейзаж на Риско Кайдо и Свещените планини. Преходът продължава нагоре към Ермита Дел А Кувита.

От най-високите части на острова се спускаме до нивото на океана за да видим системата от дюни Маспаломас. Тя е уникално диво място на Канарските острови поради своята красота и набор от екосистеми. И след кратка разходка сред тях се връщаме в хотела.

image

Ден 3 Кафе и Ром - Североизточна Гран Канария

Днес ще пътуваме до селището Агаете, където ще посетим кафеена плантация. От там поемаме към Музея и археологическия парк Куева Пинтада, намиращ се в град Галдар - най-представителните археологически обекти на Канарските острови, с характеристики, които го правят уникален в Испания. Куева Пинтада се смята за "Сикстинската капела" на древните канарски аборигени. Следващата спирка е Арукас, където ще посетиме  фабриката за ром Арукас и по желание музея на бананите. В края на нашето пътуване ще посетим столицата на Гран Канария – Лас Палмас. Разходка из старите квартали Вегуета и Триана. От катедралата на площад Санта Ана може да се види целият град. При интерес може да посетим и Къщата на Колумб.

image

Ден 4 Гран Канария - Фуертевентура

Пристигане във Фуертевентура и настаняване в хотела . След обедна разходка до старата столица на острова – Бетанкурия – ще посетим археологическия музей. На връщане ще спрем в Музея на сиренето. Ще вечеряме типична канарска кухня до Калете Фустеили Позо Негро. Нощувка.

image

Ден 5 Гледки и история на Фуертавентура

Пътят ни започва от Хандия, където ще можете да съзерцавате плажовете Сотавенто, в южната част на острова и видите красивата лагуна, която се образува между брега и пясъчната ивица, която се издига на няколкостотин метра от него. От там се отправяме към Ботаническа градина и зоопаркът на Фуертевентура. Посещението в тях е по желание, макар, че това е най-голямата зоологическа градина, ботаническа градина и център за спасяване на диви животни на Канарските острови. Отправяме се на запад, за да достигнем до малкото рибарско селище Ахой и неговите пещери, които ви позволяват да се върнете назад в геоложката история на острова. Тук ще можем да обядваме.

Продължаваме на север, пресичайки височинен терен с множество „Мирадорес“ – точки за наблюдение на пейзажа и правене на хубави снимки. Следващата ни спирка е Еко музеят в Тейфа, който представя етнографските ценности на Фуертевентура – една  разходка из историята през традиционен селски град от миналия век, съставен от седем сгради с различни размери и структури, в съответствие с икономическото ниво на семействата, които са живели там. В зависимост от часа, денят ще завърши в селището Ел Котио, характерно с фара и със залезите.

image

Ден 6 Фуертавентура - Ланзароте

Днес ще отпътуваме за Ланзароте. По пътя ще се спрем в Националния парк Коралехо, характеризиращ се с множество дюни и кристалните води на Атлантическия океан. Ще имаме време да релаксираме и да се насладим на огромната плажна ивица и слънцето. В ранния следобед отпътуваме с ферибот за остров Ланзароте. Настаняване, свободно време и нощувка.

image

Ден 7 Вулканите на Ланзароте

Първата точка за днешния ден е националния природен парк „Тиманфая“. Самостоятелното посещение на „ Пътят на вулкана“, известен още като „ Огнените планини “,  е забранено, но паркът организира разходка с автобус и гид на английски език. Чрез нея ще научим за особеностите на този пълен с кратери пейзаж, формиран в резултат от вулканични изригвания в продължение на 6 последователни години през 18 в., които тотално са променили ландшафта на острова, както и живота на местното население. В района на парка ще видим демонстрация на геотермалната енергия на тези земи. Тук ще може да обядваме храна, приготвена на вулканичен огън. След обяд ще се разходим в кратера на първия избухнал вулкан на острова на 1 септември 1730 г.

image

Ден 8 Светът на Цезар Манрике и виното на Ланзароте

Този ден ще се посветим на Цезар Манрике и неговата вулканична къща в Тайче. Художник, скулптор, архитект и природозащитник, той създава концепцията за развитието на Ланзароте като туристическа дестинация. По избор, ще посетим един от неговите центрове на острова.

На връщане към хотела ще минем по „Пътя на виното“,  където ще посетим „ботега“, ще видим спецификата на отглеждане на лозя и производство на вина на острова. Ще участваме в дегустация.

image

Ден 9 Плаж и свободно време

Днес може свободно да се разходим из Аресифе, столицата на острова или да организраме следните допълнителни дейности:

  • Гмуркане с каяк и шнорхел на плажа Папагайо – 50 евро/човек;
  • Наблюдение на делфини  35 евро/човек;
  • Посещение на Аквариума 20 евро/човек;
image

Ден 10 Отпътуване от Ланзароте

Днес летим обратно от Ланзароте към София.

Записване

Индивидуално/самостоятелно пътуване

Моля изпратете запитване за оферта/програма на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

След като получим запитването, ще получите безплатно от нас първоначално предложение с включен маршрут и други детайли (без бюджет или цена).

Ако ви хареса и желаете да осъществите пътуването, продължаваме с изготвянето на пакетна програма за Вашето пътуване → изготвяме подробен логистичен план с бюджет, правим всички резервации, заплащаме за тях през нашите канали, както и осигуряваме човек за контакт и помощ преди и по време на самото пътуване. Вие не се грижите за нищо, освен да пътувате! Подробна информация и често задавани въпроси за индивидуалните ни пътувания може да прочетете тук.

Записване за група с български водач, без определени дати

Ако желаете да пътувате с малка група с български водач, моля изпратете запитване на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 6 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Пълна информация и често задавани въпроси за нашите пътувания без предварително определени дати.

Поискайте повече информация за тази програма

icon
Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или звъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram
icon
Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории. След като се абонирате, ще получите линк, от където може да си свалите безплатно сборника с резюмета на програми на Хиляда Пътешествия (105 на брой / 188 страници). Всички минали бюлетини.
icon
Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!

Моля, не копирайте текст или снимки без разрешение! Благодарим!