ПЪТЕШЕСТВИЕ  ДО  ФАРЬОРСКИTE ОСТРОВИ

ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО ФАРЬОРСКИTE ОСТРОВИ

Кратко описание

Фарьорските острови, захвърлени в северния Атлантик между Исландия и Норвегия, са място с драматична северна природа, уникална островна култура и скандинавска атмосфера. Нашата програма включва почти всички най-забележителни места на архипелага. Пътуваме със собствен бус, което ще ни даде свобода да спираме където и колкото искаме. Всички полети до и от архипелага са в рамките на един ден. Всички 5 нощувки са в един хотел, като всеки ден ще пътуваме до различни райони на архипелага. Ще обиколим подробно Северните острови - остров Кунои и селищата Видарейди и Клаксвик с най-голямото рибарско пристанище на архипелага. Ще стигнем до остров Калсои с двете живописни села Макладалур и Трьоланес. Ще имаме малък пешеходен преход до местността Калур със самотния фар и драматичните морски пейзажи.

Друг ден сме посветили на Остров Суррой и селата там. Ще видим малките необитавани острови Литла Димун и Стора Димун. Този ден ще видим още фара Акраберг и живописните села Фамжин и Сумба. Ще стигнем до градчето Вестмана, минавайки през прохода Нордрадалсскар. Ще видим единствения затвор на архипелага - Мьоркадалур (Mjørkadalur) с прекрасен парк и гледки към фиордите. От Вестмана по желание може да предприемем разходка с корабче  до птичите скали на остров Вестмана. Последният ден на архипелага сме посветили на един от най-красивите му острови - Вагар. Тук ще видим водопада Мулафосур, както и селцето Бьор, островчето Тиндхолмур с характерните скални върхове.

Основна информация

Дати: 22-27 юни 2023; Възможно е организирането и на индивидуални пътувания без български водач, за дати и продължителност по желание.

Цена с включени самолетни билети: 2,391 евро/човек (4,686 лв при курс 1,96 лв за евро);

Цена за програмата на островите без включени самолетни билети: 1,695 евро на човек (група от 5 човека);

Продължителност: 5 нощувки/6 дни;

Група: 5 човека;

Цената включва:

Самолетни билети: самолетни билети София - Копенхаген (Дания) - Фарьорски острови - София (1) (виж цената с включен самолетен билет);

Водачи: български водач/шофьор;

Транспорт: транспорт на архипелага с включено гориво, такси за тунели и паркинги;

Нощувки: 5 нощувки в хотел 3 звезди в стая за двама с включена закуска;

Цената не включва: обядите и вечерите; входни билети за музеи или забележителности, транспорта от/до летището в Копенхаген до града и обратно, ако решите да се възползвате от няколкочасовата разходка в града; застраховка "Помощ при пътуване" (тази застраховка Е задължителна, изчислява се индивидуално, тъй като зависи от ЕГН); допълнителни застраховки като например “Отмяна на пътуването” (тази застраховка НЕ е задължителна, изчислява се индивидуално според ЕГН); разходи от личен характер.

(1) Полети

Отиване:

София 05.40 - Виена 06.15; Виена 07.25 - Копенхаген 09.05; Копенхаген 18.35 - Фарьорски острови  19.50;

Връщане:

Фарьорски острови 08.20 - Копенхаген 11.25; Копенхаген 17.40 - Виена 19.20; Виена 21.25 - София 23.55

Цена: 696 евро/човек. В момента на резервацията цената може да е различна.

image

Програма

Ден 1 Полети до Фарьорските острови

Днес летим до Копенхаген. В града имаме около 7 часа престой. Ще предложим програма за кратка разходка из града за тези, които желаят. Транспорта до града не е включен в общата цена. Имаме вечерен полет към Фарьорските острови. Следва трансфер и нощувка в хотела.

Ден 2 Северните острови

Днес ще пътуваме до Северните острови, където ще се наслаждаваме на едни от най-красивите пейзажи на архипелага. Ще посетим остров Кунои и селището там, след което ще се отправим към красивото селце Viðareiði. Продължаваме към градчето Клаксвик с най-голямото рибно пристанище на архипелага. Следва ферибота към остров Калсои. На този красив остров ще посетим двете живописни села Макладалур и Трьоланес.

Може да си направим малък пешеходен преход до местността Калур, където се намира самотен фар с прекрасни гледки.

Ден 3 Остров Суррой (Suðuroy)

Днешният ден е посветен на остров Суррой и селата там. Докато плаваме към острова, ще се наслаждаваме на гледките към малките необитавани острови Литла Димун и Стора Димун, едни от най-отдалечените във Фарьорския архипелаг.

Днешният ден ще стигнем до някои от най-отдалечените кътчета на архипелага. Ще видим фара Акраберг (Akraberg) и живописните села като Фамжин (Fámjin ) и Сумба (Sumba).

Ще се върнем в Торшавн вечерта.

image

Ден 4 Птичите скали на остров Вестмана

Днес продължаваме с разходките из архипелага. Ще стигнем до градчето Вестмана, минавайки през прохода Нордрадалсскар. Ще видим единствения затвор на архипелага - Мьоркадалур, който е с прекрасен парк и невероятни гледки към фиордите. От тук по желание може да предприемем разходка с корабче  до птичите скали на остров Вестмана - около 2 часа; 65 евро/човек (не е включена в общата цена). Мястото е забележително с драматичните пейзажи и огромните колонии птици, които населяват фиорда.

Днес ще разгледаме и столицата Торшавн - малко уютно градче с прекрасни панорами към морето, хубави ресторантчета и кафенета.

Ден 5 Остров Вагар

Последният ден е посветен на остров Вагар, един от най-интересните острови от архипелага. Тук ще видим водопада Мулафосур, както и селцето Бьор, и остров Тиндхолмур с характерните скални върхове.

Ден 6 Обратни полети към Копенхаген, Виена и София

Днес летим обратно към София (вижте маршрута на полетите).

image

Записване

Записване за група с определени дати

Ако желаете да получавате информация за това пътуване, моля изпратете Вашите имена и заявка за интерeс на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали

Ако сте решили твърдо да се присъедините към групата, пак ни пишете, за да се информирате за свободни места и други детайли за пътуването. Пълна информация и често задавани въпроси.

Индивидуални пътувания

Моля изпратете запитване за оферта/програма на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Ние изготвяме пакетна програма за Вашето пътуване, правим всички резервации, заплащаме за тях през нашите канали, както и осигуряваме човек за контакт и помощ по време на самото пътуване. Вие не се грижите за нищо, освен да пътувате! Подробна информация и често задавани въпроси за индивидуалните ни пътувания може да прочетете тук.

Записване за група с български водач, без определени дати

Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 4 или 5 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Поискайте повече информация за тази програма

icon
Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или звъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram
icon
Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории. След като се абонирате, ще получите линк, от където може да си свалите безплатно сборника с резюмета на програми на Хиляда Пътешествия (105 на брой / 188 страници). Всички минали бюлетини.
icon
Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!