ПЪТЕШЕСТВИЕ  ДО  ФАРЬОРСКИTE ОСТРОВИ

ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО ФАРЬОРСКИTE ОСТРОВИ

Кратко описание

Фарьорските острови, захвърлени в северния Атлантик между Исландия и Норвегия, са място с драматична северна природа, уникална островна култура и скандинавска атмосфера. Нашата програма включва почти всички най-забележителни места на архипелага. Пътуваме със собствен бус, което ще ни даде свобода да спираме където и колкото искаме. Всички полети до и от архипелага са в рамките на един ден. Всички 6 нощувки са в един хотел, като всеки ден ще пътуваме до различни райони на архипелага. Ще обиколим подробно Северните острови - остров Кунои и селищата Видарейди и Клаксвик с най-голямото рибарско пристанище на архипелага. Ще стигнем до остров Калсои с двете живописни села Макладалур и Трьоланес. Ще имаме малък пешеходен преход до местността Калур със самотния фар и драматичните морски пейзажи.

В това пътешествие сме предвидили няколко леки пешеходни прехода. Един от тях е до връх Клакур, от където се разкриват прекрасни гледки към фиордите на северните острови. Друг преход и задължително място за посещение е “висящото езеро” Сорвагсватн. Преходите не са тежки и ще ги направим в зависимост от метеорологичните условия. По желание може да предприемем разходка с корабче  до птичите скали на остров Вестмана. Един от дните сме посветили на един от най-красивите му острови - Вагар, а също ще разгледаме и най-южния остров на архипелага Судорой. До там ще стигнем с двучасово фери. Тук ще видим водопада Мулафосур, както и селцето Бьор, островчето Тиндхолмур с характерните скални върхове. Ще имаме време да разгледаме и столицата Торшавн.

Дните в програмата може да не са в съответния ред. Следим на място прогнозата за времето и избираме най-подходящото време за посещение на конкретните места.

Основна информация

Дати: 27 юли - 2 август 2024; Възможно е организирането и на индивидуални пътувания без български водач, за дати и продължителност по желание.

Цена с включени самолетни билети: 2,275 евро/човек (4,459 лв при курс 1,96 лв за евро);

Цена за програмата на островите без включени самолетни билети: 1,595 евро на човек (група от 6-7 човека);

Продължителност: 6 нощувки/7 дни;

Група: 6-7 човека;

Цената включва:

Самолетни билети: самолетни билети София - Копенхаген (Дания) - Фарьорски острови - София (1) (виж цената с включен самолетен билет);

Водачи: български водач/шофьор;

Транспорт: транспорт на архипелага с включено гориво, такси за тунели и паркинги;

Нощувки: 6 нощувки в апартаменти в стая за двама;

Цената не включва: закуските, обядите и вечерите; входни такси за преминаване през частна собственост (на 2 места е възможно да поискат такива такси, които не са високи); застраховка "Помощ при пътуване" (тази застраховка Е задължителна, изчислява се индивидуално, тъй като зависи от ЕГН); допълнителни застраховки като например “Отмяна на пътуването” (тази застраховка НЕ е задължителна, изчислява се индивидуално според ЕГН); разходи от личен характер.

(1) Полети

Отиване:

София 12.25 - Виена 13.00 (Austrian);

Виена 15.10 - Копенхаген 16.50 (Austrian);

Копенхаген 19.10 - Фарьорски острови 21.40 (Atlantic airways);

Връщане:

Фарьорски острови 08.20 - Копенхаген 11.25 (Atlantic airways);

Копенхаген 14.50 - Франкфурт 16.20 (Lufthansa);

Франкфурт 19.30 - София 22.40 (Lufthansa);

Цена: 680 евро/човек с включени един ръчен малък багаж и един чекиран (по-голям багаж). В момента на резервацията цената може да е различна. Възможно е също в момента на сформиране на групата да има по-удобни и/или изгодни полети, които ще предложим разбира се.

image

Програма

Ден 1 Полети до Фарьорските острови

Днес летим до Копенхаген. Имаме вечерен полет към Фарьорските острови. Следва трансфер и нощувка.

Ден 2 Северните острови

Днес ще пътуваме до Северните острови, където ще се наслаждаваме на едни от най-красивите пейзажи на архипелага. Ще посетим остров Кунои и селището там, след което ще се отправим към красивото селце Видарейди. Продължаваме към градчето Клаксвик с най-голямото рибно пристанище на архипелага. Следва ферибота към остров Калсои. На този красив остров ще посетим двете живописни села Макладалур и Трьоланес.

Може да си направим малък пешеходен преход до връх Клакур, от където се разкриват фиордите с прекрасни гледки.

image

Ден 3 Остров Судорой

Днешният ден е посветен на остров Суррой и селата там. Докато плаваме към острова, ще се наслаждаваме на гледките към малките необитавани острови Литла Димун и Стора Димун, едни от най-отдалечените във Фарьорския архипелаг.

Днешният ден ще стигнем до някои от най-отдалечените кътчета на архипелага. Ще видим фара Акраберг и живописните села като Фамжин и Сумба.

Ще се върнем в Торшавн вечерта.

image

Ден 4 Птичите скали на остров Вестмана

Днес продължаваме с разходките из архипелага. Ще стигнем до градчето Вестмана, минавайки през прохода Нордрадалсскар. От тук по желание може да предприемем разходка с корабче  до птичите скали на остров Вестмана - около 2 часа; 100 евро/човек (не е включена в общата цена). Мястото е забележително с драматичните пейзажи и огромните колонии птици, които населяват фиорда. Следва селцето Саксун с типични торфени къщички. Селото е разположено на черна пясъчна лагуна, която е единствена по рода си на островите.

image

Ден 5 Остров Вагар

Този ден е посветен на остров Вагар, един от най-интересните острови от архипелага. Тук ще видим водопада Мулафосур, както и селцето Бьор, и остров Тиндхолмур с характерните скални върхове. Ще направим лек преход до “висящото езеро” Сорвагсватн (има такса от около 50 лева, която не е включена в цената). Мястото е невероятно… Отвесни скали спускащи се към океана, а езерото, разположено на тези скали сякаш виси над океана.

image

Ден 6 Торшавн

Днес ще продължим още малко с обиколките из островите, за да видим каквото е останало. Следобяда сме предвидили за повече разходки из столицата Торшавн. Ще разгледаме стария квартал Тинганес с типичните сгради. На това място се е зародил един от първите парламенти в света. Ще се помотаем из уличките, където има страхотни кафенета и ресторантчета. Ще видим също катедралата на Торшавн, ще се разходим по главната пешеходна улица или ще посетим някой от музеите.

image

Ден 7 Обратни полети към Копенхаген, Виена и София

Днес летим обратно към София (вижте маршрута на полетите).

Записване

Записване за група с определени дати

Ако желаете да получавате информация за това пътуване, моля изпратете Вашите имена и заявка за интерeс на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали

Ако сте решили твърдо да се присъедините към групата, пак ни пишете, за да се информирате за свободни места и други детайли за пътуването. Пълна информация и често задавани въпроси.

Индивидуални пътувания

Моля изпратете запитване за оферта/програма на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Ние изготвяме пакетна програма за Вашето пътуване, правим всички резервации, заплащаме за тях през нашите канали, както и осигуряваме човек за контакт и помощ по време на самото пътуване. Вие не се грижите за нищо, освен да пътувате! Подробна информация и често задавани въпроси за индивидуалните ни пътувания може да прочетете тук.

Записване за група с български водач, без определени дати

Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 6 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Поискайте повече информация за тази програма

icon
Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или звъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram
icon
Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории. След като се абонирате, ще получите линк, от където може да си свалите безплатно сборника с резюмета на програми на Хиляда Пътешествия (105 на брой / 188 страници). Всички минали бюлетини.
icon
Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!

Моля, не копирайте текст или снимки без разрешение! Благодарим!

Hide in super