ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО ФАРЬОРСКИ ОСТРОВИ С ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА ЛЕГОЛАНД ПАРКА В БИЛУНД, ДАНИЯ - дати

ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО ФАРЬОРСКИ ОСТРОВИ С ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА ЛЕГОЛАНД ПАРКА В БИЛУНД, ДАНИЯ - дати

Кратко описание

Фарьорски острови е един от най-красивите и екзотични архипелази в Европа, достоен съперник на Исландия. Идеята на пътуването е да се разходим из интересните места на архипелага, с корабче да стигнем до някои от недостъпните по суша райони и местенца, както и да походим сред невероятната природа.

Летим с директен полет на ниско-тарифната Wizzair от София до град Билунд, западна Дания. Един ден на отиване и един ден на връщане сме отделили на огромния Лего парк в града, както и на самия град. Следва полет от Билунд до столицата на Фарьорски острови град Торшавн.

Следващите 4 дни ще пътуваме до всички краища на архипелага, като всяка вечер ще се връщаме в хотелчето в град Торшавн. Един цял ден сме посветили на Северните острови - остров Кунои и селището там, селце Видарейди, градчето Клаксвик с най-голямото рибно пристанище на архипелага и остров Калсои  с двете живописни села Макладалур и Трьоланес. Ще имаме малък пешеходен преход до местността Калур със самотния фар и невероятните пейзажи. Друг ден сме посветили на Остров Суррой и селата там. Ще видим малките необитавани острови Литла Димун и Стора Димун. Този ден ще видим още фара Акраберг и живописните села Фамжин и Сумба. Един ден сме посветили на Птичите скали на остров Вестмана, до които ще стигнем с малко корабче. До пристанището, от където тръгва корабчето ще минем през прохода Нордрадалсскар. Ще видим единствения затвор на архипелага - Мьоркадалур.

Последният ден на архипелага сме посветили на един от най-красивите му острови - Вагар. Тук ще видим водопада Мулафосур, както и селцето Бьор (Bøur), островчето Тиндхолмур с характерните шипообразни скални върхове. Летим отново за Билунд, Дания, където ще имаме един цял ден на разположение за Лего Парка. Ако има желаещи може да отидем до град Колдинг на брега на фиорда Колдинг на около час път с автобус. От Билунд летим за София.

Основна информация

Категория: индивидуални или самостоятелни туристи, малки групи/семейства без български водач или малки групи с български водач. Вижте всички възможности за осъществяването на тази програма в края.

Дати: за  индивидуални или самостоятелни туристи датите са по желание; за малки групи с български водач - заедно определяме датите;

Продължителност: програмата може да се изпълни, както е описана или да се промени в зависимост от Вашите желания;

Цената ще включва: самолетни билети (1); трансфери от и до летищата; нощувки в хотел 3 звезди (или по желание) с включена закуска; застраховка "Помощ при пътуване" “Баланс” или “Класик”, с включено покритие за Ковид на Алианц по желание; специфични за пътуването разходи, като входни билети за забележителности или други услуги;

Цената няма да включва: обяди и вечери; входни такси за забележителности (освен тези, за които предварително се уточним да бъдат включени); допълнителни застраховки като “Отмяна на пътуването” (освен, ако не пожелаете да бъде включена); допълнителни екскурзии, разходи от личен характер;

Как да осъществим това пътуване: вижте информацията в края на програмата.

(1) Ще бъдат предоствени един или няколко маршрута с цени, като ще избрем най-удобните и изгодни към момента. Крайната цена е тази в момента на резервацията.

image

Програма

Ден 1 Полет до Билунд, Дания (WizzAir)

Днес летим до град Билунд в западна Дания (второто по важност летище в Дания). Билунд е прекрасен град, който се е развил и просперира покрай компанията за играчки Lego, основана там през 1932 г.  Следва трансфер и нощувка в хотел.

Ден 2 ЛегоЛанд; Полет до Фарьорски острови

Днешният ден е посветен на увеселителния парк LEGOLAND® Billund. Целият комплекс е разделен на осем тематични свята с над 50 атракции, изложби и изложения, изградени от над 50 милиона LEGO ® парчета. От официалната страница на парка (https://www.legoland.dk/en/the-park/overview-of-the-park/ ) може да разберете какви атракции може да посетите, различните видове комбинирани билети и всякаква друга полезна информация. Можем предварително да закупим билетите онлайн, за да се избегне чакане на опашки, ако заявите какво точно бихте желали да посетите. Ако не ви се ходи до парка, може да позлвате деня за разходка из града.

Вечерта в 22.05 е полетът до Фарьорски острови и по-точно до столицата им град Торшавн (Tórshavn), където пристигаме в 23.05. Следва трансфер и настаняване в хотел.

Ден 3 Северните острови

Днес ще пътуваме до Северните острови, където ще се наслаждаваме на едни от най-красивите пейзажи на архипелага. Ще посетим остров Кунои (Kunoy) и селището там, след което ще се отправим към красивото селце Viðareiði. Продължаваме към градчето Клаксвик (Klaksvík) с най-голямото рибно пристанище на архипелага. Следва ферибота към остров Калсои (Kalsoy). На този красив остров ще посетим двете живописни села Макладалур (Mikladalur) и Трьоланес (Trøllanes).

Може да си направим малък пешеходен преход до местността Калур (Kallur), където се намира самотен фар със спиращи дъха гледки и големи ята птици - едно от най-красивите места днес. Прибираме се късно вечерта към 21.00.

image

Ден 4 Остров Суррой (Suðuroy)

Днешният ден е посветен на изумителния остров Суррой (Suðuroy) и селата там. Докато плаваме към острова, ще се наслаждаваме на гледките към малките необитавани острови Литла Димун (Lítla Dímun) и Стора Димун (Stóra Dímun), едни от най-отдалечените във Фарьорския архипелаг.

Днешният ден ще стигнем до някои от най-отдалечените кътчета на архипелага. Ще видим фара Акраберг (Akraberg) и живописните села като Фамжин (Fámjin ) и Сумба (Sumba).

Ще се върнем в Торшавн вечерта.

Ден 5 Птични скали на остров Вестмана

Днес ще имаме разходка с корабче до птични скали на остров Вестмана

(Vestmanna), едно от най-интересните места на архипелага. Първо ще стигнем до пристанището на градчето Вестмана, минавайки през прохода Нордрадалсскар (Norðradalsskarð). Ще видим единствения затвор на архипелага - Мьоркадалур (Mjørkadalur), който е с прекрасен парк и невероятни гледки към фиордите. От пристанището следва разходката с корабче, която ще трае около 2 часа. Ще видим от близо стръмните склонове на фиорда Kaldbaksfjørður, където гнездят хиляди птици. Гледките са наистина впечатляващи. Вечерта се прибираме в хотелчето в столицата.

image

Ден 6 Остров Вагар (Vagar) 

Последният ден е посветен на остров Вагар, един от най-интересните острови от архипелага. Тук ще видим водопада Мулафосур (Múlafossur), както и селцето Бьор (Bøur), и островчето Тиндхолмур (Tindhólmu) с характерните шипообразни скални върхове.

Вечерта се връщаме обратно в Торшавн.

Ден 7 Полет към Билунд, Дания

Днешният ден ще позлваме за разходка и почивка в столицата, пазаруване на сувенири или просто релакс. Вечерта имаме трансфер до летището и полет към Билунд, Дания.

Ден 8 Град Билунд, град Колдинг или обратно в Лего Парка; Полет към София

Днес, който желае, може да отиде отново в Лего Парка или да се разходи из стария Билунд. Ако има желаещи може да отидем до град Колдинг на брега на фиорда Колдинг на около час път с автобус. В града има красива стара крепост, хубав парк и като цяло е много приятно място.

Записване

Индивидуални и самостоятелни пътувания без български водач

Моля изпратете запитване за оферта/програма на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Ние изготвяме пакетна програма за Вашето пътуване, правим всички резервации, заплащаме за тях през нашите канали, както и осигуряваме човек за контакт и помощ по време на самото пътуване. Вие не се грижите за нищо, освен да пътувате! Подробна информация и често задавани въпроси за индивидуалните ни пътувания може да прочетете тук.

Записване за група с български водач, без определени дати

Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 4 или 5 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Поискайте повече информация за тази програма

☘︎ Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или зъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram

☘︎ Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории.

☘︎ Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!