ПРИКЛЮЧЕНИЕ В ГРЕНЛАНДИЯ - дати

ПРИКЛЮЧЕНИЕ В ГРЕНЛАНДИЯ - дати

Кратко описание

Пътуването до Гренландия ще започне с полет от Копенхаген до столицата на острова - Нуук. Първо ще разгледаме столицата - старата колониална част, музеите и десетките други атракции, които предлага този малък, но уютен северен град. Един ден ще имаме пешеходен преход от фиорда Коббе до фиорда Нуук през планините, като по пътя ще минем и покрай няколко водопада. Преходът ще трае около 4-5 часа. Друг ден ще плаваме с лодка към източната част на фиордната система Нуук, от където ще имаме 45 минутен пешеходен преход до високо плато, от където ще се насладим на невероятните пейзажи на фиорда Айсфиорд. От тук се вижда огромен глетчер, от който с трясък падат големи ледени късове направо в морето. Ще се отбием през селището Каписилит - последното населено място с постоянни жители в района (освен столицата). Тук ще отидем на гости на местно семейство. Ще имаме възможност да научим повече за живота на хората, тяхното ежедневие, трудности, култура и бит. По желание може да се организират още екскурзии и пешеходни преходи, за които ще бъде предоставена повече информация. Тази програма може да се съчетае с посещение на Исландия.

Основна информация

Категория: индивидуални или самостоятелни туристи, малки групи/семейства без български водач или малки групи с български водач. Вижте всички възможности за осъществяването на тази програма в края.

Дати: за  индивидуални или самостоятелни туристи датите са по желание; за малки групи с български водач - заедно определяме датите;

Продължителност: програмата може да се изпълни, както е описана или да се промени в зависимост от Вашите желания;

Цената ще включва: самолетни билети (1); трансфери от и до летищата; нощувки в хотел 3 звезди (или по желание) с включена закуска; застраховка "Помощ при пътуване" “Баланс” или “Класик”, с включено покритие за Ковид на Алианц по желание; специфични за пътуването разходи, като входни билети за забележителности или други услуги;

Цената няма да включва: обяди и вечери; входни такси за забележителности (освен тези, за които предварително се уточним да бъдат включени); допълнителни застраховки като “Отмяна на пътуването” (освен, ако не пожелаете да бъде включена); допълнителни екскурзии, разходи от личен характер;

Как да осъществим това пътуване: вижте информацията в края на програмата.

(1) Ще бъдат предоствени един или няколко маршрута с цени, като ще избрем най-удобните и изгодни към момента. Крайната цена е тази в момента на резервацията.

image

Програма

Ден 1 Пристигане в Копенхаген

Днес е полетът София - Копенхаген. Следва трансфер до хотела. В зависимост от полетното разписание и времето до края на деня, ще предложим програма за датската столица с разходки до някои от най-известните забележителности. Нощувка в хотел.

Ден 2 Полет до Нуук, Гренландия

Днес имаме трансфер до летището и полет до столицата на Гренландия - град Нуук. Следва трнасфер до хотела, малка почивка и първи разходки из града.

Ден 3 Нуук

Днешният ден е посветен на градчето Нуук, столица на най-големия остров в света.

Нуук е административния център на Гренландия с население от около 15 000 човека. Това го прави една от най-малките столици в света, както и една от най-северните. Градът е компактен и лесен за обхождане пеш.Тук се намират културния център Катуак, Националния музей, Музея Анори Арт с най-голяма колекция от местно изкуство извън Националния музей и още много други атракции, които ще разгледаме по време на нашия престой. Вечеря и нощувка в хотела.

image

Ден 4 Пешеходен преход около столицата

След закуската в хотела потегляме от пристанището с лодка към фиорда Коббе, разстояние което ще изминем за около 30 минути. В един момент ще слезем на брега на фиорда, от където ще започне пешеходния преход посока североизток.

Първата част от маршрута минава през много красива долина с прекрасни пейзажи на около 350 метра над морското развнище. Ще стигнем високо място с прекрасна панорама към околностите - вижда се целия фиорд Нуук и планиската верига Сермитсиа. След почивка започваме слизане към фиорда Нуук, като ще минем покрай няколко водопада по пътя. Целият пешеходен преход ще отнеме около 4-5 часа. На брега на фиорда ще ни чака лодка, която ще ни отведе обратно в столицата след около час плаване Следва почивка, вечеря и нощувка.

Ден 5 Пешеходен преход покрай фиорда Айсфиорд; селището Каписилит

Днес отново отиваме на пристанището, за да се качим на борда на малко корабче, което ще ни отведе до селището Каписилит в източната част на фиордната система Нуук (около 2.5 часа път). Планините около фиорда са геологично едни от най-старите на планетата, а пейзажът е зашеметяващ. Възможно е да видим китове тук, както и тюлени или белоопашати орли.

От дъното на фиорда Каписилит ще започне пешеходния преход, който ще продължи около 45 мин. Ще стигнем до високо плато, от където се разкрива гледка към фиорда Айсфиорд. От височината се вижда глетчер, от който периодично се откъсват ледени парчета, които падат с трясък в морето. Тук ще си направим пикник. След това тръгваме надолу към фиорда. Ще спрем, за да разгледаме селището Каписилит - последното населено място с постоянни жители в района (освен столицата). Тук ще гостуваме на местно семейство. Ще имаме възможност да научим повече за живота на хората, тяхното ежедневие, трудности, култура и бит.

Ден 6 Нуук

Днес е последния ден от престоя ни на острова. Всичко каквото не сме успели да видим първия ден в столицата, ще го видим днес. Без да бързаме ще хапваме в местните кръчми, ще пием дълги кафета и ще се разхождаме из стария колониален град.

Ден 7 Полет към Копенхаген

Днес летим към датската столица. Трансфер и почивка в хотела. По желание може да се направи програма за посещение на най-интересните места в датската столица. Друга възможност е удължаване на престоя с ден за посещение на Леголанд в Билунд.

Ден 8 Полет към София

Днес е полета към София.

Записване

Индивидуално/самостоятелно пътуване

Моля изпратете запитване за оферта/програма на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

След като получим запитването, ще получите безплатно от нас първоначално предложение с включен маршрут и други детайли (без бюджет или цена).

Ако ви хареса и желаете да осъществите пътуването, продължаваме с изготвянето на пакетна програма за Вашето пътуване → изготвяме подробен логистичен план с бюджет, правим всички резервации, заплащаме за тях през нашите канали, както и осигуряваме човек за контакт и помощ преди и по време на самото пътуване. Вие не се грижите за нищо, освен да пътувате! Подробна информация и често задавани въпроси за индивидуалните ни пътувания може да прочетете тук.

Записване за група с български водач, без определени дати

Ако желаете да пътувате с малка група с български водач, моля изпратете запитване на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 6 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Пълна информация и често задавани въпроси за нашите пътувания без предварително определени дати.

Поискайте повече информация за тази програма

icon
Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или звъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram
icon
Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории. След като се абонирате, ще получите линк, от където може да си свалите безплатно сборника с резюмета на програми на Хиляда Пътешествия (105 на брой / 188 страници). Всички минали бюлетини.
icon
Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!

Моля, не копирайте текст или снимки без разрешение! Благодарим!