НЯКОЛКО ЦВЕТНИ ДНИ В ХОЛАНДИЯ

НЯКОЛКО ЦВЕТНИ ДНИ В ХОЛАНДИЯ

Кратко описание

Тази програма предлага разходки няколко дни до някои от по-непопулярните места в Холандия - плажовете на Северно море с морските дюни до малкото градче Зандфорт, рибарските селца с типичните холандски кръчми  и други. Ако пътувате през пролетта (препоръчителен период) цял ден може да прекарате в една от най-красивите градини в света - Кьокенхоф, отворена за посещения само два месеца през годината ( края на март до края на май). Ще има време за мотане по каналите на Амстердам (не само централните). Разбира се по желание могат да се посетят някои от по-интерсните музеи. Нощувките са в хотелче в град Харлем (до Амстердам), от където се правят дневните екскурзии. Избираме Харлем заради приятната атмосфера, пазарите и хубавите ресторантчета. Ако пътувате самостоятелно, можем да ви купим билети за събития, които се провеждат по време на Вашето пътуване.

Основна информация

Категория: индивидуални или самостоятелни туристи, малки групи/семейства без български водач или малки групи с български водач. Вижте всички възможности за осъществяването на тази програма в края.

Дати: за  индивидуални или самостоятелни туристи датите са по желание; за малки групи с български водач - заедно определяме датите;

Продължителност: програмата може да се изпълни, както е описана или да се промени в зависимост от Вашите желания;

Цената ще включва: самолетни билети (1); трансфери от и до летищата; нощувки в хотел 3 звезди (или по желание) с включена закуска; застраховка "Помощ при пътуване" “Баланс” или “Класик”, с включено покритие за Ковид на Алианц по желание; специфични за пътуването разходи, като входни билети за забележителности или други услуги;

Цената няма да включва: обяди и вечери; входни такси за забележителности (освен тези, за които предварително се уточним да бъдат включени); допълнителни застраховки като “Отмяна на пътуването” (освен, ако не пожелаете да бъде включена); допълнителни екскурзии, разходи от личен характер;

Как да осъществим това пътуване: вижте информацията в края на програмата.

(1) Ще бъдат предоствени един или няколко маршрута с цени, като ще избрем най-удобните и изгодни към момента. Крайната цена е тази в момента на резервацията.

Програма

Ден 1 Пристигане в Холандия; безкрайните плажове на Северно море; град Зандфорт

Могат да се позлват никсо-тарифните полети на УизЕъер до Айндховен или на редовните авиолинии до Амстердам. Следва трансфер до хотела и настаняване.

Днес може се разходите покрай на плажовете на Северно море – диви, безкрайни и романтични. На път към морето ще минете панорамно през квартала с именията на местните богаташи. Ще стигнете до единственото природно кътче в страната останало недокоснато от човешка намеса – морските дюни, от където може да продължите пеш по плажа през селото Блумендаал до град Зандфорт. В градчето ще вечеряме или само ще пийнем вино или кафе в някое прекрасно местно ресторантче.

Ден 2 Амстердамските канали

Днес може да разгледате Амстердам от борда на корабче/шлеп (ще бъде включено в цената на пътуването). Ще обикаляте каналите по маршрут, който има 16 спирки. Ще се качвате и слизате на интересни места по маршрута. Така ще разгледате места, които човек трудно би обиколил пеш, а и ще се насладите на прекрасната архитектура и природа от тази типична за Холандия гледна точка.

Късните следобедни часове ще се разходите из Амстердам.

По желание може да посетите музеи в Амстердам, като например този на Ван Гог. Възможно е да се поръчат предварително карти с намаление, които включват посещения на няколко музея. Картата се поръчва, когато се записвате за пътуването.

Ден 3 Градината Кьокенхоф

Ако пътувате пролетта (между края на март и края на май) може да посетите една от най-големите атракции не само в Холандия, но и в Европа – градината Кьокенхоф (http://www.keukenhof.nl/en/).

Казват, че градината Кьокенхоф е едно от най- сниманите места на земята. Тя е отворена за посещения само два месеца през годината, като за това време минават повече от 800 000 туристи от цял свят. Градината има площ от около 32 хектара, покрита като килим с лалета ( над 100 вида), зюмбюли, нарциси, хризантеми, гербери и какви ли още не цветя. В закритите зали, играещи ролята на парници, се отглеждат невероятни видове орхидеи, както и редки видове от световната флора.

image

Историята на това място започва още през далечния XV  век, когато тази местност все още е била покрита с гори и пясъчни дюни. Там хората са събирали предимно подправки и билки за кухнята на Кралския замък. От това е произлязло и името на местността  ( keuken – кухня, hof – градина ). Градината е проектирана в английски стил, от прочутия с работата си във Фонделпарк- Амстердам, архитект Зохер.  Идеята за постоянна открита изложба на цветя се ражда 100 години по- късно, като първите ентусиасти са били група производители на цветя. За да създадат това невероятно изложение, са използвали най- добрите култивирани растения и луковици.

Харесате ли дадено цвете, може да го имате – към всеки различен сорт е прикрепена и табелка с наименованието, произхода, както и производителя му.

Макар лалето да се счита за символ на Холандия, неговият произход е централна Азия. Там то е било диво цвете, а едва преди 1000 години е било култивирано в сегашния му вид. Отначало е било отглеждано като лекарствено растение, а в началото на XVII започва култивирането им с декоративна цел.

Въпреки огромната площ, милионите цветя и стотици градинки и пътечки, цялото място е организирано в перфектен ред, за да не може някой да се обърка, да пропусне нещо или да се загуби. На входа получавате неизменната карта на местността, а през цялото време в помощ са и указателните табели.  Там е лесно дори за инвалидите ( както навсякъде в Холандия). Има мини зоокът, където децата могат да се снимат със свободно пуснатите животни. Неизменната мелница стои на ключово място – там, където по принцип е площта за отдих и почивка.

Ден 4 Рибарски селища по бреговете на Северно море; отпътуване за София

Днес може да се разходите до типичните рибарски селища по бреговете на Северно море, разбира се със задължително хапване на местните рибни специалитети.

Волендам (или Фолендам) е рибарско градче с около 22 000 жители, добре известно със своите стари рибарски лодки и традиционното облекло, което все още носят някои жители. Градът се намира в залив, близо до град Едам, служил първоначално като негово пристанище. През 1357  бива прокопан канал между Едам и вътрешното море Зюйдерзее, в следствие на което Фолендам става самостоятелно пристанище. Тук се заселили земеделски производители и рибари, които формирали нова общност и нов самостоятелен град.

В продължение на 8 века Маркен е бил остров в някогашното езеро Зюйдерзее, след като силна буря през 13 ти век го откъсва от сушата. През 1957 г островът е присъединен обратно чрез изграждането на изкуствена дига. Тук може да посетим типична ферма за сирене.

Програмата може да бъде удължена, както и изменяна.

image

Записване

Индивидуални пътувания

Моля изпратете запитване за оферта/програма на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Ние изготвяме пакетна програма за Вашето пътуване, правим всички резервации, заплащаме за тях през нашите канали, както и осигуряваме човек за контакт и помощ по време на самото пътуване. Вие не се грижите за нищо, освен да пътувате! Подробна информация и често задавани въпроси за индивидуалните ни пътувания може да прочетете тук.

Записване за група с български водач, без определени дати

Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 4 или 5 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Пълна информация и често задавани въпроси за нашите пътувания без предварително определени дати.

Поискайте повече информация за тази програма

icon
Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или звъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram
icon
Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории. След като се абонирате, ще получите линк, от където може да си свалите безплатно сборника с резюмета на програми на Хиляда Пътешествия (105 на брой / 188 страници). Всички минали бюлетини.
icon
Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!