ПЪТЕШЕСТВИЕ ИЗ ХОНКОНГ, ХАНОЙ И ХАЛОНГ БЕЙ ВЪВ ВИЕТНАМ

ПЪТЕШЕСТВИЕ ИЗ ХОНКОНГ, ХАНОЙ И ХАЛОНГ БЕЙ ВЪВ ВИЕТНАМ

Кратко описание

Това пътуване предлага 4 дни в Хонконг - футуристична архитектура и небостъргачи, старо колониално наследство, малки рибарски селища с екзотични азиатски пазари, вкусна морска храна, плажове и леки преходи сред тропически гори. На острова Хонконг ще се разходим в района около Сентръл и 8-те пристана, ще се возим на най-дългия ескалатор в света, където са и най-старите и колоритни квартали като Сохо. Ще се возим на малките трамвайчета през целия град. Ще се качим до най-високата точка в Хонгконг - Виктория Пик (Victoria Peak), ще се возим на иконичните Стар Фери, ще се мотаме из женския пазар на полуостров Колон. Нама да пропуснем разбира се “Алеята на Звездите” (Alley of the Stars) с панорамата към небостъргачите на града, както и светлинното шоу “Symphony of Light” вечер. Ще посетим остров Лантау и наколното селище Таи О потънало сред мангрови гори.

Продължаваме с Виетнам, където ще сме останалите 4 дни. Ще нощуваме в Ханой, където през свободното време ще се мотаме из старите квартали и ще разглеждаме забележителности. Имаме организиран тур на столицата, където ще ни разведат и разкажат повече за пагодата Тран Чок, мавзолея Хо Ши Мин, музея на Виетнамската етнология, храма на литературата и др. На следващия ден ще се отправим към залива Ха Лонг, където ще плаваме с традиционно корабче между варовиковите острови обрасли със зелена растителност. Корабчето ще спира на различни островчета, където ще имаме възможност да видим залива от високо, да караме каяци и да релаксираме за кратко на някой плаж.

Пътуваме обратно за България от Ханой.

Основна информация

Категория: Група с определени дати и български водач / Група без определени дати с български водач / Индивидуални и самостоятелни пътувания;

Дати: 31 октомври - 8 ноември 2024 за група с български водач;

Продължителност: 7 нощувки/8 дни (или по желание ако сте самостоятелни туристи);

Група: 7 човека; Възможно е да организираме това пътуване за самостоятелни туристи, без български водач, за дати удобни за вас.

Цена за група с български водач на определените дати + самолетни билети: 2,355 евро/човек (4,615 лева при курс 1,96 лева за евро) (група 7 човека); Ако цените на самолетните билети се променят, ще се промени и крайната цена.

Цена за група с български водач на определените дати БЕЗ самолетните билети София-Хонконг и Ханой-София, но с включени самолетни билети Хонконг-Ханой): 1,545 евро/човек (група 7 човека); Ако групата е по-малка, цената съответно ще се увеличи леко.

Цената включва:

Самолетни билети: София - Хонконг на отиване и Ханой -София на връщане (1) с Турските авиолинии (виж цената с включени самолетни билети); Самолетни билети за полета от Хонконг до Ханой (включени в основната цена);

Водачи: български водач;

Транспорт/екскурзии: Хонконг → карта Октопус с включени 39 HK долара цената на самата карта + 200 HK долара, които покриват цената на транспорта от летище до хотела и обратно.

Виетнам → трансфери от до летището в Ханой; екскурзията до Халонг Бей; еднодневен тур в Ханой;

Нощувки: 4 нощувки в хубав 3 звезди хотел в Хонконг (Holiday Inn Express Hong Kong Kowloon CBD2) или подобен и 3 нощувки в хотел 3 звезди в Ханой в стаи по двама човека с включена закуска;

Цената не включва:  обяди и вечери; транспорт в Хонконг с метро, трамвай и феритата до островите (2); застраховка "Помощ при пътуване" (тази застраховка Е задължителна, изчислява се индивидуално, тъй като зависи от ЕГН); допълнителни застраховки като например “Отмяна на пътуването” (тази застраховка НЕ е задължителна, изчислява се индивидуално според ЕГН); входни билети за атракции; разходи от личен характер.

(1) Самолетни билети с Турски авиолинии:

Отиване:

София 21.32 - Истанбул 00.05; Истанбул 02.00 - Хонконг 17.00 (+1);

Междинен полет: Хонконг- Ханой (цената е включена в общата цена на програмата);

Връщане:

Ханой 22.30 - Истанбул 05.30; Истанбул 08.45 - София 09.00;

Цена: 810 евро/човек с включен чекиран багаж. В момента на резервацията цената може да бъде различна.

БЕЛЕЖКА: Ако за някои от полетите (включително за междинния полет от Хонконг до Ханой) цената се промени, ще се промени и крайната цена на пътуването.

(2) Транспортът в Хонконг (метро, трамваи и фериботи до островите) не е скъп. Ще ползваме местната “умна” карта Octopus, като в нея ще бъде заложена сума, достатъчна да покрие разходите за транспорт от до летището (това е включено в общата цена). Картата може да се зареди с допълнителни средства и да се ползва за транспорт с метрото, трамваите и фериботите до островчетата, включени в програмата, както и в редица магазини, за билети за атракции и други. Тези допълнителни средства не са включени в общата цена.

Програма

Ден 1 - Пристигане в Хонконг

Днес пристигаме в Хонконг към 17.00 следобед. Трансфер до хотела и нощувка.

Ден 2 Хонконг - запознаване с града

Първо ще изследваме района около Сентръл (Central). Тук се намира централната ЖП гара и осемте централни пристана на фериботното пристанище. Най-важният е номер 7, от който тръгва Стар Фери към Тсим Ша Тсуи (Tsim Sha Tsui) на полуостров Колон.

image

Районът е футуристичен - небостъргачи, модерни молове и множество пешеходни пътеки, изнесени на известна височина над улиците.

Ще се возим на най-дългия ескалатор в света. Той се движи от централната част на града до кварталите в по-горната му част наречени Мид-левълс (Mid-levels). От стълбичките на ескалатора ще наблюдаваме стария квартал Сохо, където в миналото са живели предимно китайци. От най-горната точка се връщаме бавно обратно пеш по стръмните улички и стълби, като идеята е да разгледаме още по-подробно тази част от стария Хонконг.

image

Следобед се качваме на един от странните малки трамвайчета, за да направим пълен преход по цялото северно крайбрежие на острова. Ще минем бавно както през футуристичния финансов център, така и през по-бедните квартали. Ако ни хареса някой район, през който минаваме, винаги може да слезем, а после да продължим със следващия трамвай. Това двучасово почти пътешествие ще ни разкрие града в цялото негово разнообразие.

Ден 3 Хонконг - Виктория Пик (Victoria Peak), Стар Фери и женския пазар

След закуската в хотела се отправяме към Виктория Пик (Victoria Peak). Мястото е уникално красиво. На върха има комплекс ресторанти и наблюдателна платформа, за която се заплаща. Ние ще се разходим наоколо и ще идем до една друга наблюдателна платформа, от където ще може да снимаме града, както сте го виждали на всички картички.

image

Следобед се качваме на легендарните ферита Стар Фери - стари, но много добре поддържани кораби на около 120 години. Стар Фери са иконата на града. Ще стигнем до Тсим Ша Тсуи на полуостров Колон. Следва разходка из района - магазини, музеи и артистични пространства. С метрото ще се придвижим още около 2 спирки навътре в полуострова, за да стигнем до търговското сърце на града - много магазини и търговски площи, включително и известния китайски пазар - Lady’s Market (женски пазар).

Късният следобед ще се върнем към фери терминала и така наречената Алеята на звездите (Alley of the Stars) - пешеходна зона с множество платформи гледащи към небостъргачите на острова Хонконг. Това е едно от най-известните места в града и със сигурност едно от най-сниманите. Идеята е да бъдем тук по залез слънце, когато гледката към небостъргачите и корабите е фантастична. Ще останем тук и след залез слънце, когато цялото място е пълно с хора и купонът общо взето тече.

image

Ако имаме късмет, този ден може да има светлинно шоу - Светлинната симфония (Symphony of Light), когато небостъргачите отсреща се осветяват допълнително в хиляди светлини и лазерни фоерверки. Преживяването е фантастично.

Ден 4 Хонконг - остров Лантау и наколното селище Таи О

Днешният ден ще бъде посветен на остров Лантау и наколното селище Таи О. Ще пътуваме около 40 мин с метрото до гара Тунг Чунг, от където ще вземем автобус за още около час преход до селото Таи О. Пътят е живописен, с хубави панорами, както планински, така и морски.

image

Къщите в селото са наколни, виснали току над водата. Има изградени пешеходни платформи, които служат и като малки улички, кръстосващи цялото село и даващи идеален достъп до всичките му ъгълчета и скрити прелести. Ще се возим на местна лодка по каналите.

image

Ще се мотаме из пазара на селото - екзотични азиатски стоки, ресторанти и барчета за бързо хапване и пийване, където ще хапнем вкусна морска храна.

В покрайнините на селото ще видим интересна мангрова гора - дървета и храсти растящи във водата, но настъпващи бавно към селото.

Следобед се връщаме към Хонконг, а вечерта прекарваме на някое от любимите ни места в града.

image

Ден 5 Полет към Ханой

Днес сутринта ще летим от Хонконг до Ханой (около 2,5 часа). След като пристигнем в града ще имаме трансфер до хотела, настаняване и свободно време за разходка из старата част.

image

Ден 6 Екскурзия до Халонг Бей

Днес имаме екскурзия до залива Ха Лонг. Сутринта ще ни вземе бусче, което ще ни закара до пристанището (около 3 часа). От там се качваме на традиционно корабче, с което ще плаваме из залива. Ха Лонг Бей е обявен за световно наследство от ЮНЕСКО поради своята изключителна природна стойност и културно наследство. Отличава се с над 1600 карстови островчета издигащи се вертикално от водата и обрасли с буйна растителност. По време на круиза ще посетим пещери, ще плаваме с каяци или бамбукови салове, ще се изкачим на някой от островите, за да се насладим на залива от високо, а след това ще релаксираме на плажа. На корабчето имаме включен обяд.

Вечерта се прибираме в Ханой.

image

Ден 7 Тур в Ханой

Днес имаме целодневен тур на столицата, за да се запознаем с историята на града и да го опознаем. Местният ни екскурзовод ще ни заведе до комплекса Хо Ши Мин; пагодата Тран Куок; ще посетим музея на виетнамската етнология, за да научим за културата на 54-те етнически групи, живеещи в цяла страна; храма на литературата - първият университет на Виетнам, основан през 11-ти век; музея на затвора Хоа Ло. В днешния ден имаме включен обяд и вечеря.

image

Ден 8 Пазар и разходки в Ханой

Днес е свободен ден за пазр, разходки или други атракции, които може да се видят в града. Вечерта е полета обратно към Истанбул и София.

Записване

Записване за група с определени дати

Ако желаете да получавате информация за това пътуване, моля изпратете Вашите имена и заявка за интерeс на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали

Ако сте решили твърдо да се присъедините към групата, пак ни пишете, за да се информирате за свободни места и други детайли за пътуването. Пълна информация и често задавани въпроси.

Индивидуални пътувания

Моля изпратете запитване за оферта/програма на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Ние изготвяме пакетна програма за Вашето пътуване, правим всички резервации, заплащаме за тях през нашите канали, както и осигуряваме човек за контакт и помощ по време на самото пътуване. Вие не се грижите за нищо, освен да пътувате! Подробна информация и често задавани въпроси за индивидуалните ни пътувания може да прочетете тук.

Записване за група с български водач, без определени дати

Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 6 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Поискайте повече информация за тази програма

icon
Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или звъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram
icon
Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории. След като се абонирате, ще получите линк, от където може да си свалите безплатно сборника с резюмета на програми на Хиляда Пътешествия (105 на брой / 188 страници). Всички минали бюлетини.
icon
Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!