ПЪТЕШЕСТВИЕ ИЗ ХОНКОНГ И МАКАО

ПЪТЕШЕСТВИЕ ИЗ ХОНКОНГ И МАКАО

Кратко описание

Това пътуване предлага 7 дни в Хонконг и Макао - футуристична архитектура и небостъргачи, старо колониално наследство, малки рибарски селища с екзотични азиатски пазари, вкусна морска храна, плажове и леки преходи сред тропически гори. На острова Хонконг ще се разходим в района около Сентръл и 8-те пристана, ще се возим на най-дългия ескалатор в света, където са и най-старите и колоритни квартали като Сохо. Ще се возим на малките трамвайчета през целия град. Ще се качим до най-високата точка в Хонгконг - Виктория Пик (Victoria Peak), ще се возим на иконичните Стар Фери, ще се мотаме из женския пазар на полуостров Колон. Нама да пропуснем разбира се “Алеята на Звездите” (Alley of the Stars) с панорамата към небостъргачите на града, както и светлинното шоу “Symphony of Light” вечер. Ще посетим остров Лантау и наколното селище Таи О потънало сред мангрови гори. Ще отделим ден и за остров Чеунг Чау (Cheung Chau), на който ще имаме лек пешеходен преход до пещерата Чеунг Бо Заи Тон (Cheung Bo Zai Ton) и до пуст плаж, скрит сред гъсти тропически гори. Ще имаме пешеходен преход през “Гръбнака на дракона” - един от най-добрите маршрути според списание Time до Залива на големите вълни (Tai Long Wan), където ще се насладим на прекрасния тропически плаж. Един ден ще отделим на многобройните исторически забележителности (ЮНЕСКО) в най-стария колониален град в Далечния Изток - Макао.

image

Основна информация

Категория: Група с определени дати и български водач / Група без определени дати с български водач / Индивидуални и самостоятелни пътувания;

Дати: 31 октомври - 8 ноември 2024 за група с български водач;

Продължителност: 7 нощувки/8 дни (или по желание ако сте самостоятелни туристи);

Група: 7 човека; Възможно е да организираме това пътуване за самостоятелни туристи, без български водач, за дати удобни за вас.

Цена за група с български водач на определените дати + самолетни билети: 2,275 евро/човек (4,459 лева при курс 1,96 лева за евро) (група 7 човека); Ако цените на самолетните билети се променят, ще се промени и крайната цена.

Цена за група с български водач на определените дати БЕЗ самолетните билети: 1,445 евро/човек (група 7 човека); Ако групата е по-малка, цената съответно ще се увеличи леко.

Цената включва:

Самолетни билети: София - Хонконг -София (1) с Турските авиолинии (виж цената с включени самолетни билети);

Водачи: български водач;

Транспорт: карта Октопус с включени 39 HK долара цената на самата карта + 200 HK долара, които покриват цената на транспорта от летище до хотела и обратно. Билет за ферибота до Макао;

Нощувки: 7 нощувки в хубав 3 звезди хотел в Хонконг (Holiday Inn Express Hong Kong Kowloon CBD2) или подобен в стаи по двама човека с включена закуска;

Цената не включва:  обяди и вечери; транспорт в града с метро, трамвай и феритата до островите (2). застраховка "Помощ при пътуване" (тази застраховка Е задължителна, изчислява се индивидуално, тъй като зависи от ЕГН); допълнителни застраховки като например “Отмяна на пътуването” (тази застраховка НЕ е задължителна, изчислява се индивидуално според ЕГН); входни билети за атракции; разходи от личен характер.

(1) Самолетни билети с Турски авиолинии:

Отиване:

София 21.32 - Истанбул 00.05

Истанбул 02.00 - Хонконг 17.00 (+1);

Връщане:

Хонконг 23.30 - Истанбул 06.25

Истанбул 08.45 - София 09.00 (+1)

Цена: 830 евро/човек с включен чекиран багаж. В момента на резервацията цената може да бъде различна.

(2) Транспортът в града (метро, транваи и фериботи до островите) не е скъп. Ще ползваме местната “умна” карта Octopus, като в нея ще бъде заложена сума, достатъчна да покрие разходите за транспорт от до летището (това е включено в общата цена). Картата може да се зареди с допълнителни средства и да се ползва за транспорт с метрото, трамваите и фериботите до островчетата, включени в програмата, както и в редица магазини, за билети за атракции и други. Тези допълнителни средства не са включени в общата цена.

image

Програма

Ден 1 - Пристигане в Хонконг

Днес пристигаме в Хонконг към 17.00 следобед. Трансфер до хотела и нощувка.

Ден 2 Хонконг - запознаване с града

Първо ще изследваме района около Сентръл (Central). Тук се намира централната ЖП гара и осемте централни пристана на фериботното пристанище. Най-важният е номер 7, от който тръгва Стар Фери към Тсим Ша Тсуи (Tsim Sha Tsui) на полуостров Колон.

Районът е футуристичен - небостъргачи, модерни молове и множество пешеходни пътеки, изнесени на известна височина над улиците.

image

Ще се возим на най-дългия ескалатор в света. Той се движи от централната част на града до кварталите в по-горната му част наречени Мид-левълс (Mid-levels). От стълбичките на ескалатора ще наблюдаваме стария квартал Сохо, където в миналото са живели предимно китайци. От най-горната точка се връщаме бавно обратно пеш по стръмните улички и стълби, като идеята е да разгледаме още по-подробно тази част от стария Хонконг.

Следобед се качваме на един от странните малки трамвайчета, за да направим пълен преход по цялото северно крайбрежие на острова. Ще минем бавно както през футуристичния финансов център, така и през по-бедните квартали. Ако ни хареса някой район, през който минаваме, винаги може да слезем, а после да продължим със следващия трамвай. Това двучасово почти пътешествие ще ни разкрие града в цялото негово разнообразие.

Ден 3 Хонконг - Виктория Пик (Victoria Peak), Стар Фери и женския пазар

След закуската в хотела се отправяме към Виктория Пик (Victoria Peak). Мястото е уникално красиво. На върха има комплекс ресторанти и наблюдателна платформа, за която се заплаща. Ние ще се разходим наоколо и ще идем до една друга наблюдателна платформа, от където ще може да снимаме града, както сте го виждали на всички картички.

image

Следобед се качваме на легендарните ферита Стар Фери - стари, но много добре поддържани кораби на около 120 години. Стар Фери са иконата на града. Ще стигнем до Тсим Ша Тсуи на полуостров Колон. Следва разходка из района - магазини, музеи и артистични пространства. С метрото ще се придвижим още около 2 спирки навътре в полуострова, за да стигнем до търговското сърце на града - много магазини и търговски площи, включително и известния китайски пазар - Lady’s Market (женски пазар).

image

Късният следобед ще се върнем към фери терминала и така наречената Алеята на звездите (Alley of the Stars) - пешеходна зона с множество платформи гледащи към небостъргачите на острова Хонконг. Това е едно от най-известните места в града и със сигурност едно от най-сниманите. Идеята е да бъдем тук по залез слънце, когато гледката към небостъргачите и корабите е фантастична. Ще останем тук и след залез слънце, когато цялото място е пълно с хора и купонът общо взето тече.

image

Ако имаме късмет, този ден може да има светлинно шоу - Светлинната симфония (Symphony of Light), когато небостъргачите отсреща се осветяват допълнително в хиляди светлини и лазерни фоерверки. Преживяването е фантастично.

Ден 4 Макао

Сутринта се отправяме към пристанището за да вземем бързото фери до Макао. Ще пътуваме около час през архипелага между островите.

Градът е странна смесица между китайска  и европейска култури. Макар и само на час път от Хонконг, Макао е различен. Повечето от забележителностите в историческия център на града са в списъка на UNESCO.

image

Макао е първото европейско селище в Далечния Изток, основано от португалците. Днес градът е със запазена архитектура от онези времена, така че почти през цялото време ще се разхождаме по европейски изглеждащи площадчета, между прекрасни църкви, най-известната от които е Свети Павел, основна забележителност на града.

Ще се разходим в няколкото известни тропически парка с места, от които се разкриват красиви панорами към целия град. Ще посетим и малките забутани пазари, където има десетки антиквариати. Ще хапнем местни манджи.

Късния следобед взимаме ферито обратно към Хонконг.

Ден 5 Хонконг - остров Лантау и наколното селище Таи О

Днешният ден ще бъде посветен на остров Лантау и наколното селище Таи О. Ще пътуваме около 40 мин с метрото до гара Тунг Чунг, от където ще вземем автобус за още около час преход до селото Таи О. Пътят е живописен, с хубави панорами, както планински, така и морски.

Къщите в селото са наколни, виснали току над водата. Има изградени пешеходни платформи, които служат и като малки улички, кръстосващи цялото село и даващи идеален достъп до всичките му ъгълчета и скрити прелести. Ще се возим на местна лодка по каналите.

image

Ще се мотаме из пазара на селото - екзотични азиатски стоки, ресторанти и барчета за бързо хапване и пийване, където ще хапнем вкусна морска храна.

В покрайнините на селото ще видим интересна мангрова гора - дървета и храсти растящи във водата, но настъпващи бавно към селото.

Следобед се връщаме към Хонконг, а вечерта прекарваме на някое от любимите ни места в града.

image

Ден 6 Хонконг - остров Чеунг Чао

След закуската отиваме до централните пристани, за да вземем ферибот до остров Чеунг Чао, до който ще стигнем за около 40 мин.

image

На острова няма коли, като всичко се пренася с колелета или малки електрокари. Има рибарско село, пазар и прекрасна крайморска алея. Тук ще следваме маршрут за обиколка из острова, който започва от крайморската алея (около 2-3 км) и продължава по еко-пътека виеща се между тропическата гора, покриваща по-голямата част от острова и морето. Еко пътеката стига до пещера наречена Чеунг Бо Заи Тон (Cheung Bo Zai Ton), по името на известен пират, криел съкровища тук. Мястото е екзотично (като за истинска пиратска история). Ще стигнем до малък тропически плаж, където ще останем за малко плаж и почивка.

На връщане ще се мотаме из селото, ще седнем в малко ресторантче край морето и ще хапваме бавно вкусна морска храна.

image

Следобед може да посетим храма Тин Хау (Tin Hau), на името на кралицата на рая и покровителката на рибарите Богинята Тин Хау.

Ден 7 “Гърбът на дракона” - най-добрият пешеходен маршрут на остров Хонконг

Вероятно най-добрият пешеходен маршрут на остров Хонконг е “Гърбът на дракона”, заради формата на хребета, където е пътеката. Маршрутът минава през високите гористи местности и стига до белите пясъци на Залива на големите вълни (Tai Long Wan). Списание Time го определя като един от най-добрите пешеходни преходи в Азия. Гледките от билото към цялата околност са прекрасни.

На Залива на големите вълни (Tai Long Wan) има прекрасен тропически плаж, където ще останем разбира се за плаж и почивка. Общо разстоянието е 10 км, като се върви около 3-4 часа в зависимост от темпото.

Ден 8 Ден за пазар или Дисниленд Парк или каквото си пожелаете; Вечерен полет към Истанбул и София

Днес нямаме определена програма - може пазар или допълнителни разходки в града и околностите. Ако имате специални желания за посещения на места на архипелага, може да ги осъществим днес.

image

За любителите на тематичните паркове - в Дисниленд Парк Хонконг има повече от 100 атракции и предложения за забавление (цена за билет около 145 лв).

Днес в 23.00 е полетът към София.

image

Записване

Записване за група с определени дати

Ако желаете да получавате информация за това пътуване, моля изпратете Вашите имена и заявка за интерeс на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали

Ако сте решили твърдо да се присъедините към групата, пак ни пишете, за да се информирате за свободни места и други детайли за пътуването. Пълна информация и често задавани въпроси.

Индивидуални пътувания

Моля изпратете запитване за оферта/програма на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Ние изготвяме пакетна програма за Вашето пътуване, правим всички резервации, заплащаме за тях през нашите канали, както и осигуряваме човек за контакт и помощ по време на самото пътуване. Вие не се грижите за нищо, освен да пътувате! Подробна информация и често задавани въпроси за индивидуалните ни пътувания може да прочетете тук.

Записване за група с български водач, без определени дати

Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 6 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Поискайте повече информация за тази програма

icon
Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или звъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram
icon
Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории. След като се абонирате, ще получите линк, от където може да си свалите безплатно сборника с резюмета на програми на Хиляда Пътешествия (105 на брой / 188 страници). Всички минали бюлетини.
icon
Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!