ПЪТЕШЕСТВИЕ ОТ ИСЛАНДИЯ ДО ФАРЬОРСКИТЕ ОСТРОВИ С ФЕРИ

ПЪТЕШЕСТВИЕ ОТ ИСЛАНДИЯ ДО ФАРЬОРСКИТЕ ОСТРОВИ С ФЕРИ

Кратко описание

Това пътешествие включва някои най-интересните места в Исландия и Фарьорските острови, като ще пътуваме между двете с редовна фериботна линия.

От Исландия ще разгледаме столицата Рейкявик и ще обиколим “Златния триъгълник” - Националния Парк Пингвелир, водопада Гулфос и Строккур - гейзерно поле. Един ден сме посветили на градчето Селфос, водопада Селяландфос, черния вулканичен плаж Рейнисфяра и водопада Скогафос. С вътрешен полет ще стигнем до градчето Егилстадир в североизточната част на Исландия, което също ще разгледаме. Наблизо е морското селце Сейдисфьордур, от където ще се качим на ферито за Фарьорските острови. Ще пътуваме цял ден и половината нощ през северния Атлантик, така че ще имаме възможност да се насладим на суровите морски пейзажи.

На островите ще разгледаме столицата Торшавн. Ще имаме подробна 7-8 часова екскурзия до най-известните места на архипелага - живописното село Саксун с известната лагуна и водопад, отдалечените села Тьорнувик и Гьогв и историческото селище Киркюбур. Там ще разгледаме руините на 1300 годишната катедрала Магнус, църквата Свети Олав от 12 век, старата ферма Киркюбургардур, водопада Викафосур и едно от най-старите викингски гробища. Ще пътуваме към столицата по 11 км подводен тунел и ще минем през единственото в света подводно кръгово кръстовище.

На архипелага ще видим още езерото над океана при Треланипан. водопада Мулафосур в уединеното село Газадалур. Ще се отбием и през селото Боур. Ще видим още водопада Босдалафосур, скалната стена Гейтускорардрангур и езерото Сорвагсватн. Летим от Фарьорските острови към София.

Основна информация

Дати: 16-24 юли 2023; Ако сте група от най-малко 5 човека, можем да организираме това пътуване по всяко време.

Продължителност: 8 нощувки/9 дни;

Цена за програмата в Исландия/Фарьорски острови + самолетните билети: 2,900 евро/човек (5,684 лв при курс 1,96 лева за евро). Ако цената на самолетните билети се промени, ще се промени и общата цена на пътуването.

Цена за програмата в Исландия/Фарьорски острови без самолетни билети: 2,380 евро/човек (група 5-7 човека) (4,664 лева при курс 1,96 лв за евро); Ако групата е по-малка от 5 човека, цената малко ще се повиши;

Големина на групата: 5-7 човека максимум;

Цената включва: самолетни билети София-Рейкявик на отиване и Фарьорски острови - София на връщане (1); вътрешен полет от Рейкявик до Егилстадир (Исландия); билет за ферито от Исландия до Фарьорските острови; български водач; трансферите от до летищата и до пристанището в Сейдисфьордур; 8 нощувки в нормални хотели в стаи по двама човека с включени закуски, с изключение на хотела в Рейкявик, където закуската се заплаща допълнително по желание (15 евро); всички екскурзии описани в програмата;

Цената не включва:  обяди и вечери; билети за музеи и природни забележителности; застраховка "Помощ при пътуване" (тази застраховка Е задължителна, изчислява се индивидуално, тъй като зависи от ЕГН); допълнителни застраховки като например “Отмяна на пътуването” (тази застраховка НЕ е задължителна, изчислява се индивидуално според ЕГН); лични разходи;

(1) Полети

Отиване с Австрийски авиолинии:

16 юли София 18.45 - Виена 19.20;

Виена 21.00 - Рейкявик 23.20;

Връщане с Аър Франс:

24 юли Фаро 09.00 - Париж 12.35;

Париж 15.55 - София 19.35;

Цена: 520 евро/човек. В момента на резервацията тази цена може да е различна, което ще се отрази на общата цена на пътуването.

image

Програма

Ден 1 Полет до Рейкявик, Исландия

Днес летим до Рейкявик в Исландия.  Следва трансфер и нощувка в хотел.

Ден 2 “Златния триъгълник” - Националния Парк Пингвелир, водопада Гулфос и Строккур - гейзерно поле; Рейкявик

Днес ще разгледаме местата от така наречения “Златен триъгълник”. Ще посетим Националния Парк Пингвелир, място с характерен почти извънземен пейзаж, намиращо се под защитата на UNESCO. Това е също историческо място, тъй като тук е бил основан исландския парламент през 930 година. Националният парк Пингвелир е известен с много ясно видимата граница между двете тектонически плочи - евразийската и северно-американската.

Продължаваме към Гулфос или така наречения “Златен” водопад. Той се счита за най-впечатляващия в Исландия. Водите на река Хвита се сгромолясват от височина 32 метра в дълбока пропаст.

Следва Строккур - гейзерно поле с един от най-високо изхвърлящите вода гейзери в Исландия.

През останалата част от деня ще се разходим из столицата Рейкявик.

Нощувка в хотела в Рейкявик.

image

Ден 3 Водопадите и черния плаж в Южна Исландия

Днес продължаваме покрай южния бряг на острова през градчето Селфос, до водопада Селяландфос, където ще се разходим зад водната му стена. Ще видим също двата огромни глетчера Солхеймаяокул Мирдалсокул.

Продължаваме към черния вулканичен плаж Рейнисфяра със скалните образования. Ще посетим още водопада Скогафос. Нощувка в хотела в Рейкявик.

image

Ден 4 Егилстадир

Днес ще имаме вътрешен полет до малкия северен град Егилстадир, който се намира близо до малкото селце Сейдисфьордур , от където тръгват феритата за Фарьорските острови и Дания. Ние ще останем целия ден в Егилстадир, ще го разгледаме подробно, а също може да си направим леки пешеходни преходи наоколо. Нощувка в Егилстадир.

Ден 5 Прекосяване на Северно море с фери

Днес сутринта ще имаме трансфер от хотела до селото Сейдисфьордур, от където в 10.30 потегля ферито за Фарьорските. Ще прекараме деня на борда на кораба, наслаждавайки се на суровия северен Атлантик.

Ден 6 Пристигане на Фарьорските острови 

Днес пристигаме на Фарьорските острови много рано сутринта (3.00). Ще отидем до хотела, където ще оставим багажа си. За тази нощ не сме предвидили нощувка в хотела. Ще посрещнем изгрева на слънцето на някое прекрасно място в столицата Торшавн. После ще закусим някъде и ще се разходим. След като стаите са ни готови, ще се настаним и починем от среднощното морско пътешествие. Следобед ще се разходим из столицата. Нощувка в Торшавн.

image

Ден 7 Подробна обиколка на някои от най-интересните места на архипелага

Днес ще иамме 7 часова екскурзия до някои от най-красивите места на Фарьорските острови. Ще посетим живописното село Саксун с известната лагуна и водопад. Ще стигнем до отдалечените села Тьорнувик и Гьогв и историческо селище Киркюбур.

Там ще видим руините на 1300 годишната катедрала Магнус, църквата Свети Олав от 12 век и старата ферма Киркюбургардур от 11 век, която все още се обитава от същото семейство вече 17 поколения.

Ще се отбием до Викафосур, най-високия водопад със 140-метрова каскада на две нива. В Тьорнувик се намира едно от най-старите гробища на викингите, където ще видим оригинални надгробни камъни.

Следва обяд, който ще бъде в пакети. Ще го хапваме точно пред скалните образувания „Великанът и вещицата“. Продължаваме с буса нагоре и покрай най-високата точка на Фарьорските острови, след което ще се спуснем в живописно село Гьогв. Тръгваме обратно към столицата по живописен маршрут и през новия 11-километров подводен тунел с първото кръгово кръстовище под водата в света.

image

Ден 8 Езерото над океана при Треланипан

Днес отиваме до една от най-интересните забележителности на Фарьорските острови - езерото над океана при Треланипан, която със сигурност сте виждали на много снимки. Обиколката включва и отдалечения водопад Мулафосур в уединеното село Газадалур. Ще се отбием през селото Боур, водопада Босдалафосур и скалната стена Гейтускорардрангур, която се издига над морето.

Продължаваме с обиколка на остров Вагар в западната част на архипелага.

Днес ще имаме още едночасов пешеходен преход, за да се насладим на драматичните пейзажи, с които този остров е известен. Ще се разходим до езерото Сорвагсватн, след кеото ще стигнем до морето и драматичните скали на брега. Тук ще се насладим на прекрасните гледки от така наречените “Робски скали”.

Ден 9 Обратен полет към София

Днес летим към София, като ще пристигнем в рамките на деня.

image

Записване

Записване за група с определени дати

Ако желаете да получавате информация за това пътуване, моля изпратете Вашите имена и заявка за интерeс на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали

Ако сте решили твърдо да се присъедините към групата, пак ни пишете, за да се информирате за свободни места и други детайли за пътуването. Пълна информация и често задавани въпроси.

Индивидуални пътувания

Моля изпратете запитване за оферта/програма на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Ние изготвяме пакетна програма за Вашето пътуване, правим всички резервации, заплащаме за тях през нашите канали, както и осигуряваме човек за контакт и помощ по време на самото пътуване. Вие не се грижите за нищо, освен да пътувате! Подробна информация и често задавани въпроси за индивидуалните ни пътувания може да прочетете тук.

Записване за група с български водач, без определени дати

Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 6 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Пълна информация и често задавани въпроси за нашите пътувания без предварително определени дати.

Поискайте повече информация за тази програма

icon
Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или звъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram
icon
Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории. След като се абонирате, ще получите линк, от където може да си свалите безплатно сборника с резюмета на програми на Хиляда Пътешествия (105 на брой / 188 страници). Всички минали бюлетини.
icon
Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!

Моля, не копирайте текст или снимки без разрешение! Благодарим!