НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО  ОТ  ИСЛАНДИЯ  ПРЕЗ  ЛЯТОТО

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ ИСЛАНДИЯ ПРЕЗ ЛЯТОТО

Кратко описание

Тази програма включва най-известните и най-интересни места в Исландия, които за щастие се намират в югоизточната част на острова, недалеч от столицата Рейкявик. Предлагаме я както за група с български водач на определените дати или за индивидуални туристи без български водач, така и за малки групи с водач по желание. Всички нощувки са в Рейкявик, като се правят еднодневни екскурзии до местата, включени в маршрута.

Един ден сме отделили на малката, но забележително живописна столица на Исландия, Рейкявик.

Един ден ще обикаляме Националния Парк Тингветлир, водопада Гулфос, гейзерното поле Строккур, ще спрем във фермата и фабриката за вълна Миркхолт и накрая ще релаксираме в “Тайната лагуна”, известна в Исландия като "Стария басейн", тъй като е най-старият геотермален басейн на острова. Друг ден продължаваме покрай южния бряг на острова, като ще посетим двата огромни глетчера Солхеймаяокул и Мирдалсокул, черния плаж Рейнисфяра и водопадите Селяландфос и Скогафос. Ще преминем през покритите с мъх лавови полета на Берсеркхараун, едно от най-фотографираните места в Исландия - планината с "връх на стрела" - Киркюфел. Ще стигнем до черния чакълест плаж Джупалонсандур и ще спрем за снимки и разходки в живописното рибарско селище Арнарстапи с моста Мидгия, естествена скална арка край брега. Ще се отбием през Будакиркя, прекрасна църква от XIX в. Ще се полюбуваме на тюлените в Ятри-Тунга.

Програмата дава възможост за допълнителни екскурзии и места, като например няколкочасова екскурзия за наблюдение на китове, малко по-далечната айсберговата лагуна Йокулсарон или лек пешеходен преход в една разкошна долина с възможност за къпане в естествен минерален извор. Моля пишете ни кои места или екскурзии бихте искали да включим в индивидуалната ви програмата.

Всички снимки (с изключение на снимката на Киркюфел) са от наши пътувания до Исландия с групи.

Всички наши програми в Скандинавия и Шотландия

Основна информация

Категория: Група с определени дати и български водач / Група без определени дати с български водач / Индивидуални и самостоятелни пътувания;

Период на пътуване: ноември - март (зимни месеци);

Дати: 29 юни-5 юли 2023 за група с български водач;

Продължителност: 6 нощувки/7 дни (или по желание ако сте самостоятелни туристи);

Група: 7 човека;

Бележка: Възможно е да организираме това пътуване за самостоятелни туристи, без български водач, за дати удобни за вас.

Цена за група с български водач на определените дати + самолетни билети: 2,515 евро/човек (4,928 лева при курс 1,96 лева за евро) (група 7 човека); Ако цените на самолетните билети се променят, ще се промени и крайната цена.

Цена за група с български водач на определените дати БЕЗ самолетните билети: 1,860 евро/човек (група 7 човека); Ако групата е по-малка, цената съответно ще се увеличи леко.

Цената включва:

Самолетни билети: София - Рейкявик -София (1) (виж цената с включени самолетни билети);

Водачи: български водач;

Трансфери/транспорт: трансфери от и до летището в Рейкявик; транспорт за всички екскурзии извън Рейкявик;

Нощувки: 6 нощувки в хубав 3 звезди хотел в Рейкявик в стаи по двама човека с включена закуска;

Екскурзии: всички екскурзии описани в програмата с изключение на тези, които са по желание, също описани в програмата.

Цената не включва:  обяди и вечери; застраховка "Помощ при пътуване" (тази застраховка Е задължителна, изчислява се индивидуално, тъй като зависи от ЕГН); допълнителни застраховки като например “Отмяна на пътуването” (тази застраховка НЕ е задължителна, изчислява се индивидуално според ЕГН); допълнителните екскурзии (виж в края на програмата); разходи от личен характер.

(1) Самолетни билети с редовни авиолинии - България Еър и Исландските авиолинии:

Отиване:

София 7.00 - Амстердам 09.00;

Амстердам 16.50 - Рейкявик 18:05;

Връщане:

Рейкявик: 07:25 - Франкфурт 13.00;

Франкфурт 13.45 - София 17.05;

Цена: 655 евро/човек (1,310 лв) с включен чекиран багаж. В момента на резервацията цената може да бъде различна.

След сформиране на групата ще предложим и други варианта за полети до Рейкявик.

Условия за влизане в страната във връзка с Ковид:

Исландия не налага рестрикции и няма условия за влизане в страната.

Всички наши програми в Скандинавия и Шотландия
image

Програма

Ден 1 Пристигане в Исландия

Днес имаме ранен полет до Амстердам (ако ползваме планираните полети). Тъй като полета до Рейкявик е вечерта, ще имаме един ден за разглеждане на забележителности в Амстердам (ще предложим програма). Пристигаме в Исландия вечерта. Следва трансфер от летището и нощувка в хотела.

Ден 2 Разходка из столицата Рейкявик

Днес денят е посветен на Рейкявик, най-големият град в страната и най-северната столица в света. Разположен е в югозападната част на острова, на брега на залива Фахсафлоуи на Атлантическия океан.

Днес ще се разходим из града, като ще посетим някои от най-известните места: Църквата „Hallgrimskirkja“, Скулптурата Sun Voyager (Sólfar), Концертна зала „Харпа”, Музей на пенисите, Perlan (Перлата), Vikin – Maritime Museum, изложба Китовете на Исландия (Whales of Iceland, Градското езеро Tjörnin, Главната улица “Laugavegur”. Ако днес не остане време за някои от местата, ще има възможност последния ден да ги посетим.

image

Ден 3 Златният триъгълник - Националния Парк Тингветлир, водопада Гулфос и гейзерното поле Гейзир, фермата и фабриката за вълна Миркхолт и Тайната лагуна

Днес продължавате с еднодневна екскурзия до така нареченият “Златен триъгълник”. Ще посетим Националния Парк Тингветлир, място с характерен почти извънземен пейзаж, намиращо се под защитата на UNESCO. Тук е бил основан исландския парламент през 930 година.

Националният парк Тингветлир е известен с много ясно видимата граница между двете тектонически плочи - евразийската и северно-американската. Хората се разкрачват между двете скални маси за снимка; с единия крак в Америка с другия в Европа. Това е на практика гребена на така наречения  Mid-Atlantic Ridge (MAR), който е част от най-голямата планина в света, разположена по дъното на Атлантическия океан.

image

Продължаваме към Гулфос или така наречения “Златен” водопад. Той се счита за най-впечатляващия в Исландия. Водите на река Хвита се сгромолясват от височина 32 метра в дълбока пропаст.

image

Следва фермата и фабриката за вълна Миркхолт. Тук ще разгледате (може и да купите) домашно изработени вълнени пуловери, шапки, ръкавици и др. Във фермата ще видим коне, жребчета и овцете, от които снабдяват фермерите с вълната за дрехите.

Следва Строккур - гейзерно поле, с един от най-високо изхвърлящите вода гейзери в Исландия.

image

Последната спирка за деня е “Тайната лагуна”, известна в Исландия като "Стария басейн", тъй като е най-стария геотермален басейн на острова, основан през 1891 г.

“Тайната лагуна” е различна от басейните в Рейкявик. Районът е покрит с мъхести полета от лава с много горещи извори пръснати наоколо. Малък горещ извор изригва на всеки 4-6 минути. Водата е около 38°-40°C. Не забравяйте да носите кърпи и бански.

Всички наши програми в Скандинавия и Шотландия

Ден 4 Водопадите и черния плаж в Южна Исландия

Днес продължаваме покрай южния бряг на острова през градчето Селфос, до водопада Селяландфос, където може да се разходим зад водната му стена (вижте по-долу видеото от предходни пътувания). Ще видим също двата огромни глетчера Солхеймаяокул и Мирдалсокул.

Продължаваме към черния вулканичен плаж Рейнисфяра със скалните образования. Легендата разказва, че странните черни скали са всъщност тролове, които са се опитвали през нощта да стигнат до сушата откъм морето. Тъй като не им стигнало времето, слънчевата светлина сутринта ги замразила в тези чудни скални форми. На връщане към столицата ще посетим впечатляващия водопад Скогафос, за който легендата разказва, че крие зад водите си несметни съкровища от древни времена.

Ден 5 Неземните пейзажи на полуостров Снефелснес в Западна Исландия Днес ще преминем през покритите с мъх лавови полета на Берсеркхараун. Според стара легенда именно тук двама шведски "берсеркери" (членове на съперничещи си племена) създават първия път в Исландия.

image

Разположена в северната част на полуостров Снефелснес, първата забележителност за деня е планината с "връх на стрела" - Киркюфел. Планината стърчи от океана и се извисява на 463 метра над рибарското селo под нея. С уникалната си форма и отразяващ ефект във водата под нея, Киркюфел е изключително популярна сред фотографите.

Следва черния чакълест плаж Джупалонсандур. Ще спрем в живописното рибарско село Арнарстапи и ще посетим моста Мидгия, естествена скална арка край брега. На изток от града ще спрем в Будакиркя, прекрасна църква от XIX в. Ще се полюбуваме на тюлените в Ятри-Тунга.

Всички наши програми в Скандинавия и Шотландия

Ден 6 Рейкявик или допълнителни екскурзии

Днес ще имаме още време за разходка из столицата. Това е един от най- очарователните градове в Европа с десетки очарователни местенца - ресторантчета, кафета, изложби и други, на които да се насладим спокойно, без да бързаме.

image

По желание може да организираме допълнителни екскурзии, които не са включени в общата цена: - Екскурзия за наблюдение китове (90 евро/човек); - Екскурзия до айсберговата лагуна Йокулсарон, най-голямата ледникова лагуна в Европа и водопада Селяландсдос (160 евро/човек); - Екскурзия до долината Рейкядалур с лек пешеходен преход през диви местности и баня в геотермални извори -130 евро/ човек);

Ден 7 Отлитане за София

Днес сутринта летим обратно за София (виж разписанието).

image

Записване

Записване за група с определени дати

Ако желаете да получавате информация за това пътуване, моля изпратете Вашите имена и заявка за интерeс на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали

Ако сте решили твърдо да се присъедините към групата, пак ни пишете, за да се информирате за свободни места и други детайли за пътуването. Пълна информация и често задавани въпроси.

Индивидуални пътувания

Моля изпратете запитване за оферта/програма на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Ние изготвяме пакетна програма за Вашето пътуване, правим всички резервации, заплащаме за тях през нашите канали, както и осигуряваме човек за контакт и помощ по време на самото пътуване. Вие не се грижите за нищо, освен да пътувате! Подробна информация и често задавани въпроси за индивидуалните ни пътувания може да прочетете тук.

Записване за група с български водач, без определени дати

Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 6 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Поискайте повече информация за тази програма

icon
Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или звъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram
icon
Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории. След като се абонирате, ще получите линк, от където може да си свалите безплатно сборника с резюмета на програми на Хиляда Пътешествия (105 на брой / 188 страници). Всички минали бюлетини.
icon
Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!

Моля, не копирайте текст или снимки без разрешение! Благодарим!