ИСЛАНДИЯ  ПРЕЗ  ЛЯТОТО

ИСЛАНДИЯ ПРЕЗ ЛЯТОТО

Кратко описание

Тази програма включва най-известните и най-интересни места в Исландия, които за щастие се намират в югоизточната част на острова, недалеч от столицата Рейкявик. Предлагаме я както за индивидуални туристи без български водач, така и за малки групи с водач по желание. Всички нощувки са в Рейкявик, като се правят еднодневни екскурзии до местата, включени в маршрута.

Програмата включва посещение на Националния Парк Пингвелир, водопада Гулфос, гейзерното поле Строккур. Ще пътувате покрай южния бряг на острова, като ще посетите двата огромни глетчера Солхеймаяокул Мирдалсокул, черния плаж Рейнисфяра, водопадите Селяландфос и Скогафос. Специална екскурзия сме предвидили до активния вулкан Фаградалсфял на полуострова Рейкянес.

Програмата дава възможост за допълнителни екскурзии и места, като например няколкочасова екскурзия за наблюдение на китове, малко по-далечната айсберговата лагуна Йокулсарон или лек пешеходен преход в една разкошна долина с възможност за къпане в естествен минерален извор. Моля пишете ни кои места или екскурзии бихте искали да включим в индивидуалната ви програмата.

Основна информация

Категория: индивидуални или самостоятелни туристи, малки групи/семейства без български водач или малки групи с български водач. Вижте всички възможности за осъществяването на тази програма в края.

Дати: за  индивидуални или самостоятелни туристи датите са по желание; за малки групи с български водач - заедно определяме датите;

Продължителност: програмата може да се изпълни, както е описана или да се промени в зависимост от Вашите желания;

Цената ще включва: самолетни билети (1); трансфери от и до летищата; нощувки в хотел 3 звезди (или по желание) с включена закуска; застраховка "Помощ при пътуване" “Баланс” или “Класик”, с включено покритие за Ковид на Алианц по желание; специфични за пътуването разходи, като входни билети за забележителности или други услуги;

Цената няма да включва: обяди и вечери; входни такси за забележителности (освен тези, за които предварително се уточним да бъдат включени); допълнителни застраховки като “Отмяна на пътуването” (освен, ако не пожелаете да бъде включена); допълнителни екскурзии, разходи от личен характер;

Как да осъществим това пътуване: вижте информацията в края на програмата.

(1) Ще бъдат предоствени един или няколко маршрута с цени, като ще избрем най-удобните и изгодни към момента. Крайната цена е тази в момента на резервацията.

image

Програма

Ден 1 Пристигане в Исландия

Днес летите към Рейкявик, където най-вероятно ще пристигнете вечерта. Следва трансфер от летището и нощувка в хотела. Ще бъдат предоставени няколко варианта за полети до Рейкявик.

Ден 2 Разходка из столицата Рейкявик

Днес денят е посветен на столицата на Исландия - Рейкявик, най-големият град в страната и най-северната столица в света. Разположен е в югозападната част на острова, в залива Фахсафлоуи на Атлантическия океан.

Днес може да се разходите до някои от най-известните и приятни места в исландската столица - Църквата „Hallgrimskirkja“, Скулптурата Sun Voyager (Sólfar), Концертна зала „Харпа”, Музей на пенисите, Perlan (Перлата), Vikin – Maritime Museum, изложба Китовете на Исландия (Whales of Iceland, Градското езеро Tjörnin, Главната улица “Laugavegur”.

Ден 3 Златният триъгълник - Националния Парк Пингвелир, водопада Гулфос и гейзерното поле Гейзир

Днес продължавате с еднодневна екскурзия до така нареченият “Златен триъгълник”. Ще посетите Националния Парк Пингвелир, място с характерен почти извънземен пейзаж, намиращо се под защитата на UNESCO. Това е също така и историческо място, тъй като тук е бил основан исландския парламент през 930 година.

Националният парк Пингвелир е известен с много ясно видимата граница между двете тектонически плочи - евразийската и северно-американската. Хората се разкрачват между двете скални маси за снимка…с единя крак в Америка с дргия в Европа. Това е на практика гребена на така наречения  The Mid-Atlantic Ridge (MAR), който е част от най-голямата планина в света разположена по дъното на Атлантическия океан.

Продължавате към Гулфос или така наречения “Златен” водопад. Той се счита за най-впечатляващия в Исландия. Водите на река Хвита се сгромолясват от височина 32 метра в дълбока пропаст.

Следва Строккур - гейзерно поле, с един от най-високо изхвърлящите вода гейзери в Исландия.

Ден 4 Водопадите и черния плаж в Южна Исландия

Днес продължавате покрай южния бряг на острова през градчето Селфос, до водопада Селяландфос, където може да се разходите зад водната му стена.

Ще видите също двата огромни глетчера Солхеймаяокул Мирдалсокул.

Продължавате към черния вулканичен плаж Рейнисфяра със скалните образования. Легендата разказва, че странните черни скали са всъщност тролове, които са се опитвали през ноща да стигнат до сушата откъм морето. Тъй като не им стигнало времето, слънчевата светлина сутринта ги замръзила в тези чудни скални форми.

На връщане към столицата ще посетите впечатляващия водопад Скогафос, за който легендата разказва, че крие зад водите си несметни съкровища от древни времена.

Ден 5 Рейкявик или допълнителни екскурзии по желание

Днес ще имате още време за разходка из столицата. Това е един от най-очарователните градове в Европа с десетки скрити местенца - ресторантчета, кафета, изложби и други, на които да се насладите спокойно, без да бързате.

Ден 6 Екскурзия до активния вулкан Фаградалсфял на полуострова Рейкянес

Днес денят е предвиден за екскурзия до активния вулкан Фаградалсфял на полуострова Рейкянес, недалече от столицата Рейкявик. Тази екскурзия включва ходене няколко километра по полета с лава.

Можем допълнително да организираме следните екскурзии:

Екскурзия за наблюдение китове;

Екскурзия до айсберговата лагуна Йокулсарон, най-голямата ледникова лагуна в Европа и водопада Селяландсдос.

Екскурзия до долината Рейкядалур с лек пешеходен преход през диви местности и баня в геотермални извори - шанс да опитате едно от най-големите удоволствия в Исландия - къпане в минерален извор;

Ден 7 Отлитане за София

Днес летите обратно за София. В зависимост от полетните часове може да ви предложим програма или друга екскурзия.

image

Записване

Индивидуални и самостоятелни пътувания без български водач

Моля изпратете запитване за оферта/програма на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Ние изготвяме пакетна програма за Вашето пътуване, правим всички резервации, заплащаме за тях през нашите канали, както и осигуряваме човек за контакт и помощ по време на самото пътуване. Вие не се грижите за нищо, освен да пътувате! Подробна информация и често задавани въпроси за индивидуалните ни пътувания може да прочетете тук.

Записване за група с български водач, без определени дати

Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 4 или 5 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Поискайте повече информация за тази програма

☘︎ Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или зъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram

☘︎ Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории.

☘︎ Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!